SPECIALS

Let’s Play FASTER THAN LIGHT: Episode 4

Στο τέλος του τρίτου επεισοδίου η διμελής ομάδα μας καλωσόρισε μια απαραίτητη χείρα βοηθείας. Οι επιζώντες MaverickStrange και Chaosun απέκτησαν έναν νέο (όχι ερωτικό) σύντροφο, τον ικανό Engi GreatOldOne, και ετοιμάζονται να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι τους υπό σαφώς καλύτερες συνθήκες.  Το “καλωσόρισμα” δεν περιλαμβάνει ποτάκι και μπουφέ στο εστιατόριο του σκάφους, αλλά σκληρή και αδιάκοπη δουλειά για τον GreatOldOne ο οποίος αναλαμβάνει να επισκευάσει όλες τις τρέχουσες ζημιές, να σφουγγαρίσει τα πατώματα και (φυσικά) να καθαρίσει τις τουαλέτες. Ο MaverickStrange λουφάρει στο πιλοτήριο παρέα με διαστημικό ουίσκι και ο Chaosun, ως ακρίδα που είναι, μασουλάει ανέμελος τα φύλλα από τις γλάστρες του σκάφους. Η καλή τύχη του πληρώματος συνεχίζεται όταν, στο αμέσως επόμενο jump, συναντούν ένα σκάφος των Engi του οποίου ο καπετάνιος είναι… μεγάλη κότα και παραδίδεται πριν ακόμα μάθει αν το διαστημόπλοιο απέναντί του είναι καν εχθρικό! Και πώς να φύγει η μυρωδιά αν χεστείς από το φόβο σου σε κλειστό χώρο με ανακυκλούμενο αέρα…

LetsPlayFTLep4-1

Ο MaverickStrange δεν είναι φυσικά κανένα κορόιδο για να τους πει την αλήθεια! Λέει στον Chaosun να πάρει απειλητικό ύφος για να τους τρομάξει και αποδέχεται την προσφορά των Engi για πολύτιμα λάφυρα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πνίξει το γέλιο του. Οι Engi αποχωρούν από το star system ανακουφισμένοι, μη γνωρίζοντας οτι αποδείχθηκαν τα μεγαλύτερα γαλαξιακά βόδια. Ignorance is Bliss! Το προσφάτως αποκτηθέν scrap θα επενδυθεί στη βελτίωση των μηχανών ώστε το σκάφος να αποκτήσει μεγαλύτερη ικανότητα στο Evade. Με δεδομένο οτι οι πύραυλοι των αντιπάλων δεν πτοούνται από ασπίδες, η ύπαρξη υψηλού ποσοστού Evade μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια κρίσιμη μάχη. Ο Chief Engineer Chaosun καμαρώνει για τις αναβαθμίσεις που κάνουν και τη δική του ζωή πιο εύκολη:

LetsPlayFTLep4-2

Jump! Στο νέο star system το Ragequit-SR1 έρχεται αντιμέτωπο με μια γνώριμη κατάσταση, αυτή τη φορά όμως από τη θέση του παρατηρητή: Ένα πειρατικό των slugs επιτίθεται ανηλεώς σε ένα άλλο σκάφος. Επεμβαίνουμε ή κάνουμε τις πάπιες και αποχωρούμε διακριτικά; Τα scans του αντίπαλου σκάφους δείχνουν οτι δεν έχει βαρύ οπλισμό, οπότε ο MaverickStrange αποφασίζει να ορμήσει στη μάχη! Λίγο μετά, το σκάφος των slugs αποτελεί παρελθόν:

LetsPlayFTLep4-3

Κοιτώντας πιο προσεκτικά το σκάφος που δεχόταν επίθεση, το πλήρωμα ανακαλύπτει έκπληκτο οτι ανήκει στους… Rebels! Ναι, στους ίδιους Rebels που βρίσκονται στο κατόπι τους εδώ και τόσο καιρό! Τώρα; Καταστρέφουμε το σκάφος για να μαζέψουμε το scrap, ή εκμεταλλευόμαστε τη συγκυρία για να καθυστερήσουμε το στόλο των Rebels; Μετά από ψηφοφορία μεταξύ του πληρώματος, αποφασίζεται οτι το αυριανό φαγητό θα είναι διαστημικά μπιφτέκια με πατάτες. Στη δεύτερη ψηφοφορία, το ειρηνικό ενωτικό μέτωπο των MaverickStrange και GreatOldOne επικρατεί έναντι του πολεμοχαρούς Chaosun. Οι Rebels γλιτώνουν με τη ζωή τους, αφού υπόσχονται πρώτα να αποκρύψουν το πραγματικό στίγμα του Ragequit-SR1. “Είστε μεγάλοι μ***κες, μόλις απομακρυνθούν θα μας καρφώσουν!” επιμένει ο Chaosun,  αλλά τώρα το θέμα δε βρίσκεται στα χέρια τους. Τελικά οι Rebels αποδεικνύονται καρντάσια και κρατούν το λόγο τους. Ουφ!

LetsPlayFTLep4-4

Το scrap από την προηγούμενη μάχη επενδύεται σε κάτι που επιζητούσαμε εδώ και καιρό: στην αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Hull Missile που είχαμε αποκτήσει σε προηγούμενο επεισόδιο. Οι missiles είναι φοβερά χρήσιμοι γιατί παρακάμπτουν τις ασπίδες, αλλά ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος.

LetsPlayFTLep4-5

Και φθάνουμε επιτέλους στην Jumpgate για τον επόμενο sector! Η jumpgate “φρουρείται” από ένα πειρατικό που προφανέστατα έχει στήσει καραούλι για να την πέφτει στους διερχόμενους ταξιδιώτες. Ο GreatOldOne χαμογελά όλο ικανοποίηση γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να δοκιμάσει το νέο του “παιχνίδι”, τους Hull Missiles! Ο πειρατής δεν παίρνει κυριολεκτικά ανάσα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα και τελικά αποφασίζει (σοφά) να παραδώσει γη και ύδωρ ώστε να μην αφήσει τα κοκκαλάκια του στο αχανές διάστημα:

LetsPlayFTLep4-6

Νέα εισροή scrap, νέα αναβάθμιση. Αυτή τη φορά θα βελτιώσουμε τους sensors ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε όλες τις κινήσεις των αντίπαλων πληρωμάτων! Στο τοπικό store το πλήρωμα βρίσκει έναν άνεργο Engi o οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, διακρίνεται στι διαχείριση των ασπίδων και στη… ζωγραφική! Ο MaverickStrange παραξενεύεται, αλλά τελικά αποφασίζει να τον προσλάβει. “Πώς σε λένε φίλε μου;” ρωτάει τον Engi. “Tsok!” απαντά αυτός. Welcome aboard!

LetsPlayFTLep4-7

 Δεν έχουμε επιλογή για τον επόμενο sector, θα περάσουμε υποχρεωτικά από τον homeworld των Engi:

LetsPlayFTLep4-8

Με την είσοδο στον νέο Sector το πλήρωμα έρχεται αντιμέτωπο με ένα μυστήριο που θυμίζει X-Files! Σε ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος, περιφερόμενο στο διάστημα χωρίς πλήρωμα, ανακαλύπτουν ένα stasis pod με άγνωστο περιεχόμενο. Οι MaverickStrange και Chaosun κοντοστέκονται, μη γνωρίζοντας τι είναι αυτό που αντικρίζουν μπροστά τους. Ο GreatOldOne, που ανήκει στη φυλή των Engi και άρα ξέρει καλά τα μέρη, τους διηγείται το θρύλο του Κρυσταλλικού Σκάφους: Πριν από αμέτρητα χρόνια, μια πανίσχυρη φυλή εξουσίαζε όλο τα γαλαξία μέχρι που τελικά καταστράφηκε από την ίδια της τη μεγαλομανία. Ο θρύλος λέει οτι το μόνο απομεινάρι αυτής της φυλής ήταν ένα και μόνο σκάφος, στο οποίο αποθήκευσαν όλη τους τη γνώση και ισχύ. Οι περιγραφές του Κρυσταλλικού σκάφους ταιριάζουν με αυτό που βλέπουν μπροστά τους, είναι όμως σωστό να πάρουν το stasis pod στο δικό τους σκάφος; Τι θα συμβεί αν κάτι πάει στραβά και το stasis pod ενεργοποιηθεί με απρόβλεπτες συνέπειες; Αν όμως ο θρύλος βασίζεται στην πραγματικότητα, το stasis pod μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την επιτυχία της αποστολής τους! Το πλήρωμα μεταφέρει το pod στο Ragequit-SR1 και το ενεργοποιεί προσεκτικά. Το μόνο που φαίνεται μέσα είναι μερικά θραύσματα από κρύσταλλο. Περίεργο… Ίσως κάποιος γνωρίζει περισσότερα, αλλά για την ώρα δε μπορεί να γίνει τίποτα:

LetsPlayFTLep4-9

Jump! Με την είσοδο στο star system το Ragequit-SR1 αντικρίζει την… επιτροπή υποδοχής: ένα μαχητικό σκάφος των Rebels! Το σκάφος διαθέτει επαναληπτικό laser μεγάλης ισχύος, Missile Launcher, δύο επιθετικά drones και ασπίδες τριών βαθμίδων. Δύσκολα τα πράγματα!

LetsPlayFTLep4-10

Ήδη από την πρώτη ομοβροντία το σκάφος δέχεται σοβαρά πλήγματα, με πολλαπλά ρήγματα κύτους τα οποία τρέχει πανικόβλητος να κλείσει ο Tsok! Ο GreatOldOne προσπαθεί να ρίξει οπωσδήποτε τις ασπίδες του αντίπαλου σκάφους, στοχεύοντας παράλληλα στο drone control ώστε να εξουδετερωθούν όλα τα επιτιθέμενα drones. Ξαφνικά ακούγεται ένα τεράστιος κρότος στα πλαϊνά του σκάφους, προς την καμπίνα του Life Support! Ο Tsok τρέχει μαζί με τον GreatOldOne να δουν τι γίνεται, ανοίγουν την πόρτα και… έρχονται αντιμέτωποι με ένα Ρομπότ – Boarding Drone τριών μέτρων που διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του! Προσπαθούν να το σταματήσουν αλλά, μετά από μερικές γρήγορες και δυνατές σφαλιάρες, αποχωρούν όπως-όπως και τρέχουν αιμόφυρτοι για το ιατρείο. Ο Chaosun δίνει έξτρα ισχύ στις μηχανές ώστε να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερους incoming Missiles, όμως ο MaverickStrange είναι ντεφορμέ και δε μπορεί να αποτρέψει τις ζημιές! Τελικά τη λύση δίνουν… οι ίδιοι οι Rebels, οι οποίοι αποφασίζουν να αποδράσουν αντί να συνεχίσουν τη μάχη. Πάλι καλά! Το πλήρωμα ξεκινά τις επισκευές ενώ το boarding drone σταματά να λειτουργεί μόλις χάνει τη σύνδεση με το μητρικό του σκάφος:

LetsPlayFTLep4-11

Ενώ ο MaverickStrange κάθεται στο πιλοτήριο και κάνει τσατ με γυναίκες στο διαστημικό Facebook, χτυπά η πόρτα. “Ποιος είναι;” ρωτά ο καπετάνιος. “Ο Chaosun καπετάνιε, έχουμε χοντρό πρόβλημα. Μας τελείωσαν τα καύσιμα!” Ο MaverickStrange μένει άφωνος, ενώ το ποτήρι ουίσκι πέφτει από το χέρι του και σπάει με πάταγο στο πάτωμα (φανταστείτε το σε αργή κίνηση για dramatization).

LetsPlayFTLep4-12

Μην έχοντας άλλη επιλογή, το πλήρωμα ενεργοποιεί το Distress Beacon και περιμένει μέχρι να απαντήσει κάποιος. Ένα σκάφος των Slugs σπεύδει για βοήθεια, όμως ο καπετάνιος του αντιλαμβάνεται την κατάσταση ανάγκης του Ragequit-SR1 και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση χρεώνοντας το Fuel σε εξωφρενικές τιμές, χωρίς μάλιστα να δέχεται την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση! Ρε το κάθαρμα!

LetsPlayFTLep4-13

Μόλις ο MaverickStrange του εξηγεί οτι δεν έχει το απαραίτητο scrap για να τον πληρώσει, το Slug πρασινίζει και κόβει άμεσα την επικοινωνία, φορτίζοντας τα όπλα του! Το τοκογλυφικό σαλιγκάρι διαθέτει ένα πραγματικά πανίσχυρο σκάφος με πολλαπλά οπλικά συστήματα και ασπίδες τριών βαθμίδων, ενώ το Ragequit-SR1 είναι ακόμα λαβωμένο από την προηγούμενη μάχη. Τα πραγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν η Fire Beam του εχθρικού σκάφους τρυπά τις ασπίδες και θέτει μονομιάς εκτός λειτουργίας τα όπλα! Ο GreatOldOne παλεύει μόνος του να επισκευάσει τη βλάβη γιατί ο Tsok είναι απασχολημένος στις ασπίδες και ο Chaosun δε μπορεί να αφήσει το μηχανοστάσιο:

LetsPlayFTLep4-14

Τα πολλαπλά πλήγματα ξεκινούν μια ακόμα φωτιά, αυτή τη φορά στην Artillery Beam. Μην έχοντας την πολυτέλεια να στείλει κάποιο μέλος του πληρώματος, ο MaverickStrange αποφασίζει να ανοίξει τις μπουκαπόρτες ώστε το κενό του διαστήματος να σβήσει τις φλόγες:

LetsPlayFTLep4-15

Τα όπλα είναι εκτός λειτουργίας, οι μηχανές υπολειτουργούν και το Ragequit-SR1 δέχεται απανωτά χτυπήματα στο ήδη ταλαιπωρημένο κύτος του. Το Hull Integrity πέφτει κάτω από το 50% και το πλήρωμα έρχεται αντιμέτωπο με το φάσμα του θανάτου, αφού ο αντίπαλος δε δείχνει καμία διάθεση υποχώρησης:

LetsPlayFTLep4-16

Έφθασε η ώρα μηδέν για τους γενναίους αστροναύτες μας; Θα βρουν το θάνατο στα χέρια των ελεεινών slugs; Υπάρχει κάποια ελπίδα σωτηρίας από αυτό το άδοξο τέλος; Θα το μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο! Μέχρι τότε, μην παραλείψετε να διαβάσετε τα παρασκήνια του μεγάλου αυτού ταξιδιού δια χειρός Tsok. See you next time!

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

5 Comments

  1. Μα καλά γιατί δε σκέφτηκε κανείς να γεμίσει το ρεζερβουάρ?? Θα το σπρώξουμε μέχρι τον επόμενο sector δηλαδή?? Μου πέσε και το Ουίσκι, τελευταίο μπουκάλι από τον πλανήτη Μποράτσιον…

    Τσοκ τώρα θα μας μάθεις από πρώτο χέρι. Καλωσήρθες στο πιο τρελό διαστημικό πλήρωμα! Πάμε εκεί που δεν πηγαίνουν οι άλλοι και δεν πληρωνόμαστε!!

    Απολαυστικός Admiral όπως πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL