LATEST NEWS

Κι άλλη GTX Titan από την nVidia προ των πυλών;

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω βασίζονται, προς ώρας, σε φημολογία και υποθέσεις που γίνονται και αντλούνται από τη σχετική κινητικότητα που παρατηρείται στο στρατόπεδο της nVidia κι όχι σε διασταυρωμένες πληροφορίες.

Οι φήμες αυτές λοιπόν φέρουν την nVidia έτοιμη να μας παρουσιάσει, κοντά στον Ιούνιο, μία νέα και ακόμη δυνατότερη έκδοση της GTX Titan. Επειδή εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί δε προχωράει στη δημιουργία της GTX 7xx σειράς, η απάντηση ακούει στο όνομα AMD. Από τη στιγμή που οι κόκκινοι ασχολούνται με τις GPU και CPU που θα εξοπλίσουν τα PS4 και ΧΒΟΧ 720 (μόνο GPU για το δεύτερο), με αποτέλεσμα να έχουν πάει πίσω την κυκλοφορία της HD 8xxx σειράς, τοποθετώντας την προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, οι πράσινοι δεν έχουν κανένα λόγο να βιαστούν και πιθανώς να την πατήσουν, όσο θα αφορά στις δυνατότητες της επόμενης γενιάς καρτών.

Συνεπώς, προφανώς σκέφτηκαν να προβούν σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, δίνοντάς μας μία νέα έκδοση της Titan, που βασίζεται στον GK110 πυρήνα. To πώς θα επιτευχθούν οι καλύτερες επιδόσεις είναι το ερώτημα βέβαια και πάνω σε αυτό οι υποθέσεις κάνουν λόγο για 2880 Cuda cores έναντι 2688 της “απλής” Titan, 256 Texture Mapping Units έναντι 240 και ανέβασμα των core και memory clock στα 900 και 6808 MHz αντίστοιχα, από τα τωρινά 837 και 6008MHz. Δε σημαίνει ότι θα γίνουν όλες αυτές οι βελτιώσεις, μπορεί η νέα κάρτα να βασιστεί στο σύνολο αυτών ή σε κάποιες από τις παραπάνω αυξήσεις.  

Τονίζουμε και πάλι ότι όλα αυτά προς το παρόν αποτελούν υποθέσεις, αλλά έτσι κι αλλιώς το ενδιαφέρον που έχει μία τέτοια κάρτα, στα επίπεδα τιμής όπου προσφέρεται και στην παρούσα μορφή της, για τον Έλληνα καταναλωτή είναι σχεδόν μηδενικό, οπότε και τίποτα να μην υλοποιηθεί από αυτά τα σχέδια τελικά, ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα στεναχωρηθούν….

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

2 Comments

  1. Και κόστος 1500€, και αυτό για τους ξεφτίλες που θα αρκεστούν σε μία, όχι για τους pro users που θα κάνουν TriSLI.

    Για να σοβαρευτούμε λίγο, πολύ περισσότερο νόημα και αγοραστικό κοινό θα είχε μια κάρτα βασισμένη στο GK110, με 3GB RAM, με συνηθισμένο reference σύστημα ψύξης, περιορισμό στις δυνατότητες FP64, ίσως ανεβασμένα ρολόγια, και κόστος max 650$ στην αμερικάνικη αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL