LATEST NEWS

[UPDATED] Microids και Paul Cuisset ενώνουν τις δυνάμεις τους

Update 2: Το παιχνίδι είναι απολύτως έτοιμο και κυκλοφορεί σε πέντε ημέρες από σήμερα, την 28η Μαΐου.

Update 1: Τελικά και αυτό το παιχνίδι καταφεύγει στη λύση του Kickstarter, αξιώνοντας τη χρηματοδότησή του με το ποσό των $ 40.000. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα τα συγκεντρώσει, κάτι που, δεδομένης της βαρύτητας των ονομάτων των δημιουργών, δε φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο…

Αρχική είδηση: Η Microids είναι σίγουρα γνωστή σε όλους. Το όνομα Paul Cuisset όμως ίσως δε λέει κάτι σε πολλούς από εμάς. Ο Γάλλος game designer υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της Delphine Software, του σημαντικότερου Γαλλικού gaming studio της τελευταίες εικοσαετίας.

Ο Cuisset έχει πάρει μέρος, σαν προγραμματιστής, σχεδιαστής ή σεναριογράφος, στα “Future Wars”, “Stealth Affair”, “Cruise for a Corpse”, “Moto Racer” και “Darkstone”. Αναμφισβήτητα όμως, η πιο μεγάλη επιτυχία του υπήρξε το πασίγνωστο και πολυβραβευμένο “Flashback”, το 1992, που γνώρισε και remake τo 2013, από την εταιρεία VectorCell, που επίσης δημιούργησε ο Cuisset.

Όπως αναφέρεται στο press release, η συνεργασία των δύο πλευρών σηματοδοτεί την επιστροφή του Γάλλου game designer στο είδος των adventure games, από το οποίο και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του.

Στο Subject 13 θα αναλάβουμε το ρόλο του Franklin Fargo, ενός καθηγητή φυσικής που ζει εντελώς μοναχικά, μετά τον θάνατο της αρραβωνιαστικιάς του, Sophie, κατά τη διάρκεια ληστείας που κανονικά είχε σαν στόχο τον ίδιο. Μία ημέρα ο Franklin ξυπνά σε μία εγκαταλελειμένη υπόγεια βάση ερευνών, δίχως κανέναν γύρω του. Η μόνη επαφή που έχει είναι μία μυστηριώδης φωνή που τον αποκαλεί “Subject 13”.

Θα μπορέσουν άραγε Microids και Cuisset να μας δώσουν μία εμπειρία ανάλογη των σημαντικότερων επιτυχιών που έχεi καθεμία εκ των δύο πλευρών καταγράψει στο παρελθόν; Το σίγουρο είναι ότι εκτός του “Syberia 3” πλέον έχουμε έναν ακόμη λογο να παρακολουθούμε τη δραστηριότητα της γνωστής εταιρείας…   

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL