SPECIALS

ELDEN RING – NOT A REVIEW

Τεχνικά προβλήματα, τα οποία όμως διορθώνονται

Γράφουμε επιγραμματικά αυτό το κείμενο για να δώσουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις στο κοινό πάνω στο Elden Ring. Αυτήν τη στιγμή (27/02/22) το παιχνίδι ταλαιπωρείται από πληθώρα bugs και κακού optimization με αρνητικές επιπτώσεις στο performance του παιχνιδιού. Πολλά από αυτά τα bugs τα αποδώσαμε στο σχετικά παλαιό σύστημα δοκιμής (AMD FX-8370 4.34 GHz, 16GB RAM, Win10 64-bit, Nvidia GeForce GTX 1080Ti 12GB), αλλά ψάχνοντας σε διάφορα fora είδαμε ότι είναι ανεξάρτητα ισχύος συστήματος και περισσότερο τυχαίο. Να σημειώσουμε ότι το παραπάνω σύστημα έτρεχε ικανοποιητικά το Total War: Warhammer III (απαιτητικός τίτλος από πλευράς rendering) και απροβλημάτιστα το Sekiro: Shadows Die Twice (από την ίδια εταιρεία). Το μόνο σίγουρο είναι ότι η PC πλατφόρμα υποφέρει από προβλήματα μεγάλης ή μικρότερης έκτασης (από stuttering μέχρι μεγάλα bugs), που μειώνουν δραματικά την απόλαυση της εμπειρίας του παιχνιδιού.

Οι PC gamers είναι απαρηγόρητοι…

Θα επανέλθουμε με μία ολοκληρωμένη άποψη μόλις δούμε αρκετά από τα στοιχεία του παιχνιδιού, δεδομένου ότι είναι open-world και προσφέρεται για εξερεύνηση. Στον πυρήνα του παραμένει ένα Dark Souls (3) παιχνίδι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το open-world προκαλεί δέος από μόνο του, ο κόσμος φαίνεται ζωντανός και οργανικά δεμένος, είναι δύσκολο ο οποιοσδήποτε να μην νιώσει ένα ευτυχές πελάγωμα για όλην την εξερεύνηση που τον περιμένει. Παράλληλα το παιχνίδι είναι προσβάσιμο με διάφορες καινοτομίες που κατευθύνουν τους παίκτες πιο στρωτά και σαφέστατα στον κεντρικό στόχο. Εντούτοις, όπως έχουμε σημειώσει, η συνολική εμπειρία ευτελίζεται από το γεγονός ότι η FromSoftware δεν έκανε το απαραίτητο optimisation και debugging πριν την κυκλοφορία, γεγονός αρκετά λυπηρό διότι φαίνεται ότι είναι εξαιρετικός τίτλος σε όλες του τις πτυχές.

Όλες οι ρυθμίσεις στο low και δεν μπορεί να κάνει render ούτε το άλογο…

Θα εξετάσουμε αναλυτικά τον τίτλο στις επόμενες ημέρες. Στο σημείο που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή το παιχνίδι δεν μπορούμε να το συστήσουμε για αγορά χωρίς να ριψοκινδυνεύσετε να συναντήσετε προβλήματα και είναι απορίας άξιον πώς έλαβε άριστες και διθυραμβικές κριτικές από πληθώρα μέσων του Τύπου, χωρίς να επισημανθούν αυτά τα σημαντικά ελαττώματα.

Παύλος Γεράνιος

Γέννημα-θρέμμα της Υπερβορείας, ο Παύλος έκανε καιρό να γνωρίσει την αλληλεπίδραση με την οθόνη. Τα πρώτα παιχνίδια που θυμάται να παίζει ήταν τα Gran Prix, Test Drive, Digger και Flight για DOS σε εποχές που οι περισσότεροι είχαν πλέον Windows... Αυτό δεν τον πτόησε και αγάπησε τη Μητέρα Πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή. Θήτευσε και στην άγονη παραμεθόριο των κονσολών (πάντα σε σπίτια φίλων, ποτέ στο δικό του), αλλά το PC ήταν αυτό που τον κράτησε. Λάτρης των ποιοτικών τίτλων από όλα τα είδη, θεωρεί πώς η ιστορία και αυτό που θέλει να πει το παιχνίδι ως μέσο είναι το κυριότερο και όχι η ταμπέλα. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις φυσικά...

9 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL