LATEST NEWS

To WarZ αποσύρεται από το Steam

Το κλίμα για το zombie-survival MMO WarZ δεν ήταν καλό από την αρχή, καθώς οι developers κατηγορήθηκαν από μεγάλο μέρος της community οτι αντέγραψαν το γνωστό mod DayZ (και μεταξύ μας, δεν έχουν και άδικο). Η κυκλοφορία του παιχνιδιού ωστόσο έδωσε λόγους αισιοδοξίας, καθώς το παιχνίδι βρέθηκε αμέσως στην κορυφή των Steam charts και σημείωσε σημαντική εμπορική επιτυχία ήδη από τις πρώτες ημέρες. Όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα, αυτή ήταν η ηρεμία πριν από την καταιγίδα.

Το WarZ επικρίθηκε σφοδρά διότι οι πληροφορίες στη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam είχαν μικρή σχέση με την πραγματικότητα: υπήρχαν σημαντικές ανακρίβειες σχετικά με τα game features, τον αριθμό και το μέγεθος των διαθέσιμων χαρτών, το μέγιστο αριθμό παικτών σε κάθε server και πολλά άλλα. Οι developers έσπευσαν να διορθώσουν τις λανθασμένες πληροφορίες, αμέσως όμως ξέσπασε νέα κόντρα λόγω της απόφασης να οριστεί χρονικό όριο τεσσάρων ωρών (!) για το respawn ενός χαρακτήρα, εκτός και αν ο παίκτης πλήρωνε ένα ποσό για άμεσο respawn. Έπειτα, υπήρξαν καταγγελίες στη Valve για αναίτιο banning παικτών στα forums του παιχνιδιού. Χαμός! Τελικά η Valve αποφάσισε, σωστά κατά τη γνώμη μας, να αποσύρει προσωρινά το παιχνίδι και να δώσει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων σε όσους παίκτες δεν είναι ικανοποιημένοι με το προϊόν. Αν έχετε αγοράσει το WarZ και θέλετε πίσω τα χρήματά σας, επικοινωνήστε με το Steam Support για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

5 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL