HARDWARE

ZALMAN ZM-M401R Optical Gaming Mouse

Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει το CM Storm MS2K, ένα gaming mouse με αξία μόλις 14,90 ευρώ. Αν και αναφέρθηκαν στη παραπάνω παρουσίαση οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην αξιολόγηση ποντικιών, ας τονίσω και εδώ πως τα περισσότερα σε ένα mouse είναι υποκειμενικά καθώς κάθε χρήστης έχει διαφορετικές προτιμήσεις σε βάρος, διαστάσεις κλπ, όπως και διαφορετική παλάμη.

Το ZALMAN ZM-M401R είναι ένα ακόμα gaming mouse σε απίστευτα χαμηλή τιμή, προσιτή σε όλους τους gamers. Το ποντίκι διαθέτει 5+1 πλήκτρα (αριστερό και δεξί, ροδέλα, δύο πλαϊνά στην αριστερή του πλευρά καθώς και ρυθμιστή DPI). Μας προσφέρει τέσσερις επιλογές DPI (1000, 1500, 2000 και μέγιστη 2500) και ο οπτικού τύπου αισθητήρας του (Avago A5050 gaming sensor) λειτούργησε άψογα σε όσες επιφάνειες τον δοκίμασα. Για όσους προτιμούν το συνδυασμό ποντίκι + πληκτρολόγιο, συνδυάζεται όμορφα οπτικά με το επίσης προσιτής τιμής (29,99 Ευρώ) ZM-K400G Illuminated Gaming Keyboard της ίδιας εταιρείας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η συσκευασία του ποντικιού αποτελείται από ένα όμορφο σκληρό χάρτινο κουτί, ανοιχτό στη μπροστά του πλευρά έτσι ώστε να είναι ορατό το ποντίκι, το οποίο προστατεύει ένα πλαστικό διάφανο κάλυμμα Εντός του κουτιού δε θα βρούμε τίποτα παραπάνω από το mouse με το καλώδιο του (ούτε manual, ούτε δισκάκια, ούτε προεκτάσεις κλπ). Το ZM-M401R δείχνει αρκετά γερό και “γεμάτο” ενώ το Braided καλώδιο του, καταλήγει σε ένα επιχρυσωμένο USB βύσμα με ύπαρξη και Noise Filter. Έρχεται σε μαύρο χρώμα, με μόνιμο κόκκινο φωτισμό στο μπροστά και πίσω μέρος του, ενώ στη ράχη του υπάρχει επίσης φωτισμός, ο οποίος αλλάζει ανάλογα με την επιλογή DPI, όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα:

Zalman 2

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ

Το ποντίκι προσωπικά θα το ήθελα λιγάκι πιο ψηλό καθώς για τα δικά μου γούστα είναι σχετικά κοντό. Δε μου δυσκόλεψε όμως πολύ τη ζωή αφού μετά από λίγη ώρα χρήσης του, το συνήθισα στη παλάμη μου και σε όσα παιχνίδια το δοκίμασα με ικανοποίησε αρκετά. Είναι μεσαίου βάρους, έχει επίστρωση από καουτσούκ ώστε να μην είναι γλιστερό ενώ το μέγεθος του (με εξαίρεση όπως είπα λίγο στο ύψος) είναι για τη δική μου παλάμη μια χαρά. Στο gaming λειτουργεί υποδειγματικά με μόλις 2ms χρόνο αντίδρασης και άριστη απόκριση σε κάθε πάτημα κουμπιού. Το μόνο που με ενόχλησε λίγο είναι η χρήση των πλαϊνών κουμπιών καθώς θα τα ήθελα τοποθετημένα λιγάκι πιο πίσω. Η ροδέλα του είναι όσο “βαριά” θα έπρεπε, χωρίς να κυλά δίχως τη θέληση του χρήστη και βολεύει τόσο στο gaming, όσο και στο σερφάρισμα στο ίντερνετ. Να σημειώσω εδώ πως το ποντίκι κρατάει στη μνήμη τη DPI ρύθμιση που είχαμε πριν κλείσουμε το PC και όταν το ανοίξουμε ξανά λειτουργεί εκεί απ’ όπου το είχαμε αφήσει.

Zalman 3

Zalman 4

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το ZM-M401R με εντυπωσίασε στο τομέα Απόδοση/Τιμή. Τα 14.50 ευρώ που κοστίζει αξίζουν και με το παραπάνω, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν gaming ποντίκια, που δε προσφέρουν κάτι εντυπωσιακά καλύτερο, με πολύ μεγαλύτερη τιμή. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε gaming mouse, οικονομικό, χωρίς μια ντουζίνα κουμπιά, παραμετροποιήσεις, αλλαγές βάρους κλπ, τότε το συγκεκριμένο το συνιστώ χωρίς καμία επιφύλαξη. Ειλικρινά στη τιμή που έρχεται, δε περίμενα όταν το πήρα να με ικανοποιήσει τόσο.

ZALMAN ZM-M401R
Σύνδεση: USB
Μέγιστο DPI: 2500
Διαστάσεις: 118x65x35mm
Βάρος: 122g
Μήκος καλωδίου: 1.8m
Τύπος καλωδίου: Braided
Τιμή: 14,50 Ευρώ

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

10 Comments

  1. Μια παρατήρηση. Πριν αγοράσω το ZM-M401R ειχα ένα φτηνό no name mouse το οποίο έπαιζε αποβλημάτιστα στην επιφάνεια του γραφείου μου. Αντιθέτως το ZM-M401R δεν τα καταφέρνει κ δουλεύει ομαλά μόνο με την χρήση mousepad.

  2. Μπορεί το φτηνό ποντίκι σου να είχε διαφορετικό αισθητήρα. Καλύτερα πάντως να έχεις mousepaq, γιατί και δεν χαλάει λόγο τριβής με τον πόντικα η επιφάνεια του γραφείου, και μαζεύει λιγότερη μπίχλα.

  3. σωστος ο παιχτης. εγω εχω φθορα στο ξυλο. τι το κακο εχουν τα mousepad; θυμαμαι οταν ειχε βγει το blood (που το θυμηθικα), επαιζε trasnparent mousepad που περιειχε και καλα αιμα. το σηκωνες και εβλεπες το αιμα να απλωνεται. αυτα ειναι.

  4. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε στο γραφείο, ούτε στο καναπέ, ούτε στο κρεβάτι-στρώμα (στα σημεία δλδ που το χρησιμοποιώ πιο συχνά). Για το review το δοκίμασα σε άλλα τρία τέσσερα σημεία και επίσης δεν είχε δείξει προβλήματα.

    EDIT: Χωρίς mousepad είμαι φυσικά.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL