EDITORIALS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ

-“ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;;; RQ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ GAMES ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; Ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Καλλιανιώτη άντε γράψε επιτέλους τίποτα για το LOTRO ή το νέο Dragon Age και άσε τις λίστες και τις κατηγορίες για τους λαϊφσταϊλίστες και το Cosmopolitan, ΓΕΛΟΙΕ

Καταρχάς πες μου που μένεις για να έρθω να σου γυρίσω το χαλάκι της εισόδου ανάποδα, θρασύδειλε υβριστή. Κατά δεύτερον, οι προσωπικές στήλες του παρόντος site στήθηκαν ακριβώς διά να εκφράζουν ενίοτε οι συντάκτες οτιδήποτε τους απασχολεί, είτε έχει άμεση σχέση με το ουσιαστικό αντικείμενο του site είτε τυχαίνει να έχει πιο ευρύ κοινωνικό χαρακτήρα. Οπότε σους!

Όπως ίσως να γνωρίζουν οι τακτικοί θαμώνες του Ragequit, ο Κώστας “Hellion” Καλλιανιώτης κατετάχθη στον ένδοξο Ελληνικό στρατό τον περασμένο Μάρτιο. Εκεί οφείλεται και η περιορισμένη συμμετοχή του στην ύλη του site εδώ και 1μιση περίπου μήνα (παράλληλα με την νεοαποκτηθείσα τάση να αναφέρεται στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο), καθώς δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις του χώρου και να αρθρώσει ιδιαίτερο gaming λόγο όταν οι ανώτεροί του τον πιέζουν να πρέπει να αφιερώνει το σύνολο σχεδόν του χρόνου του στο γυάλισμα, το ξύρισμα, τον τετραγωνισμό του σακιδίου M71 με χαρτόνια, και λοιπές ασύμμετρες απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.

stratos-1Κύριοι, εδώ και λίγες ώρες η Μητέρα Πατρίς δέχεται λυσσασμένη επίθεση από τον αρχέγονο εχθρό της: ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ. Ως γνήσιοι πατριώτες οφείλετε να πάρετε από μια τσάπα ο καθένας και να καθαρίσετε αυτήν εδώ την έκταση 1700 επί 7000 μέτρα μέσα σε 29 λεπτά, διαφορετικά θα έχουν νικήσει οι Κουμουνιστές.

 

Η ιδιοσυγκρασία του υπερτιμημένου αρθρογράφου όμως δεν κοιμάται ποτέ. Μην έχοντας όση πρόσβαση θα επιθυμούσα στο άμεσο αντικείμενο ενδιαφέροντος, άρχισαν να σχηματίζονται ιδέες για πιθανά μελλοντικά άρθρα ημι-στρατιωτικής φύσεως που ενίοτε καταλήγουν να πραγματοποιούν και ένα ελαφρύ Crossover στον χώρο των λατρευτών μας Games: “10 στρατιωτικοί τομείς στους οποίους τελικά το Call of Duty έχει δίκιο“, “τα καλύτερα games για να περνάει η ώρα στα μαγειρία“, ευρείες ψυχολογικές αναλύσεις για το Role-Play που είναι ουσιαστικά η θητεία, είναι μερικά από τα θέματα που ίσως και να καταλήξουν με αυτήν ή με τροποποιημένη μορφή να ανεβούν μελλοντικά στο Ragequit.

Σήμερα όμως, ενώ έτρωγα πρωινό και άκουγα διάφορες συζητήσεις συμφάνταρων γύρω μου, συνειδητοποίησα 2 πράγματα: αφενός οι συμπεριφορές ορισμένων αρχίζουν να δημιουργούν επαναλαμβανόμενα patterns τα οποία μπορούν να ταμπελιαστούν σχεδόν μονολεκτικά, αφετέρου οι συμπεριφορές αυτές καταλήγουν να ΣΠΑΝΕ ΜΠΑΛΕΣ πραγματικά. Προσπερνώντας λοιπόν τον Hardcore PC Gaming χαρακτήρα του site, θα κάνω μια κοινωνική προσφορά προς όσους δεν έχουν καταταγεί ακόμα και θα επισημάνω ορισμένους τύπους στρατιωτών, ελπίζοντας πως ο ανώνυμος ανένταχτος αναγνώστης θα αγωνιστεί ώστε να μην εισχωρήσει και ο ίδιος σε κάποια από αυτές τις ενοχλητικές κατηγορίες όταν έρθει και η δική του ώρα να υπηρετήσει την πατρίδα.

 

Ο ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Τυπικές συζητήσεις που πάνε κάπως έτσι:

-Α τι ωραία, το ΚΨΜ πουλάει μπύρες Φιξ.
ΠΩ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΧΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΠΙΑ 10 ΦΙΞ ΚΑΙ ΕΤΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕ ΤΙ ΕΙΧΑ.

-Πολύ χαλαρά μας έχουν σήμερα στο λόχο.
ΠΩ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK TOY.

-Χα, σήμερα μας έχουν και χαρτοπετσέτες με το πρωινό.
ΠΩ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΛΩΝΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙ.

…είναι χαρακτηριστικό του Ιστορία. ΟΤΙ και να γίνεται, ΟΤΙ και να συζητιέται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ΟΤΙ και να προκύψει, ο Ιστορίας θα έχει να διηγηθεί μια αδιάφορη ιστορία δική του ή συγγενικού του προσώπου, η οποία μπορεί να έχει μεν έστω έμμεση σχέση με το υπό συζήτησην αντικείμενο, την οποία δε ΚΑΝΕΙΣ δεν ζήτησε να ακούσει. Κατά 95% όλες οι προτάσεις που είναι να ξεστομίσει ο Ιστορίας αρχίζουν με αναφορά στο πρόσωπό του (“Εγώ”, “Εμένα”, “Σε εμάς” κτλ). Οι ειδικοί ακόμα διχάζονται ως προς το αν ο Ιστορίας είναι Ιστορίας επειδή απλά επιζητάει την προσοχή, επειδή θεωρεί πως η ζωή του είναι τόσο συναρπαστική που οφείλει να μοιραστεί τις συγκινήσεις με τους βαρετούς αδαείς ή απλά επειδή δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα και γνώσεις προκειμένου να προχωρήσει διαφορετικά μια συζήτηση. Όπως και να έχει, το συμπέρασμα είναι ίδιο: μην είστε Ιστορίας.

 

Ο ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΑΣ

Έμμεση η σχέση του και με τον Ιστορία, όπως ο Εγκυκλοπέδιας κερδίζει το δικαίωμα να αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία λόγω εξέχουσας κρούσης των νεύρων μας. Τυπικές συζητήσεις του Εγκυκλοπέδια πάνε κάπως έτσι:

-Χμ, πολύ άνοστες οι φακές σήμερα.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ, Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΝΚΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΝΟΣΤΕΣ.

-Τώρα που θα βγούμε έξοδο πάμε να φάμε μπουγάτσες στον Θόδωρα, είναι Σερραίος και κάνει φοβερή μπουγάτσα.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ, Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΥΡΑ ΜΟΥ

-Θέλω να ρωτήσω τον Επιλοχία αν ξέρει τι χαρτιά πρέπει να κάνω για να πάρω αγροτική άδεια.
ΦΙΛΕ ΑΚΟΥ ΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ, ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΦΑΣΙ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΤΑ ΞΕΡΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΧΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ ΑΓΡΟΤΗ.

Κύριο χαρακτηριστικό του Εγκυκλοπέδια είναι ακριβώς το ότι νομίζει πως τα ξέρει ΟΛΑ, γεγονός που τον κάνει να αποκτά την τραγική εντύπωση πως η άποψή του για ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι και η σωστή και πως όποιος διαφωνεί μαζί του είναι απλά “άσχετος, αγράμματος ή εμπαθής απέναντί του”. Δυστυχώς για αυτόν, 9 στις 10 φορές απλά αναπαράγει αστοιχείωτες αηδίες που έτυχε να ακούσει ή να διαβάσει κάπου, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεπετάγεται και να διορθώνει όποιον τολμάει να πει την άποψή του για ένα συμβάν, μια εμπειρία, μια κατάσταση ή ένα ιστορικό γεγονός. Είναι ιδιαίτερα ευτυχής για τους υπολοίπους οι συγκυρίες στις οποίες ο Εγκυκλοπέδιας κατορθώνει να ταπωθεί με εμπεριστατωμένα στοιχεία, καθώς η προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αμάθειά του προκαλεί άπλετο γέλωτα, όμως το γεγονός παραμένει: μην είστε Εγκυκλοπέδιας.

 

stratos-2“ΡΕ ΦΙΛΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΟ HISTORY CHANNEL ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΥ ΩΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ…”. Και αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που ξεστόμισε ποτέ.

 

Ο ΓΚΡΙΝΙΑΣ

-Πω ρε φίλε σα σκατά μυρίζει ο θάλαμος…

-Πω ρε φίλε δεν την παλεύω να ξυπνάω το πρωί…

-Πω ρε φίλε τι άθλιο φαγητό είναι αυτό; Για ζώα μας περνούν;

-Πω ρε φίλε θα πάρω τηλ τη μάνα μου να πει να με στείλουν αλλού, δεν είναι κατάσταση αυτή εδώ μέσα…

Όπως καθίσταται σαφές, ο Γκρίνιας τα βλέπει ΟΛΑ μαύρα, και θεωρεί σκόπιμο να διατυμπανίζει περίτρανα την δυσαρέσκειά του ΔΙΑΡΚΩΣ και ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Είτε πρόκειται για το φαγητό, είτε για το ωράριο του ύπνου, είτε για τις συνθήκες που επικρατούν στην εκπαίδευση είτε για ΚΑΘΕ έκφανση του στρατιωτικού βίου, ο Γκρίνιας απλά δεν την παλεύει γενικότερα και πρέπει να μεταδώσει τη μιζέρια του και στους υπολοίπους. Λίγο-πολύ όλοι περνάμε για ένα διάστημα από την φάση του Γκρίνια (ειδικά κατά τις ημέρες προσαρμογής μας στο Κέντρο ή σε κάποια νέα μονάδα), όμως δυστυχώς κάποιοι τείνουν να μένουν εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Κάντε μια χάρη στους υπολοίπους και τον εαυτό σας, δεχθείτε πως είστε στο στρατό και όσο είστε εδώ θα πρέπει να συμβιβαστείτε με κάποιες καταστάσεις και με την απώλεια κάποιων από τις πολυτέλειες που έχετε συνηθίσει στην πολιτική σας ζωή, και ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ο Γκρίνιας.

 

Ο “ΘΑ ΠΗΞΕΤΕ”

Μυστηριώδης κατηγορία φαντάρου, στο μυαλό του οποίου πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς επικρατεί. Είναι ίδια ΕΣΣΟ με εσένα (ίσως και να μπήκε 1 μέρα αργότερα στο Κέντρο σε σχέση με εσένα), αλλά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που απευθύνεται σε συμφάνταρούς του αποκτά βλέμμα έμπειρου Στρατάρχη-Βετεράνου του Πελοποννησιακού Πολέμου και εξαπολύει διαρκώς την ατάκα: “ΘΑ ΠΗΞΕΤΕ ΨΑΡΙΑ” (με διάφορες παραλλαγές της λέξης “ψάρια” ως κατάληξη). Σε αυτήν την περίσταση η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τι θέλει να επιδιώξει ο ποιητής; Να τρολλάρει; Να πουλήσει ειρωνία; Να υπονοήσει πως βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους της ίδιας σειράς με αυτόν; Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα μένει ίδιο: ΣΠΑΕΙ ΝΕΥΡΑ και μας δημιουργεί την επιθυμία να διαχωρίσουμε το κεφάλι από το σώμα του με μια στομωμένη ξιφολόγχη. Φερθείτε σωστά, κρατήστε το κεφάλι σας προσκολλημένο στο σώμα σας και μην γίνεστε ο “Θα Πήξετε”.

 

Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ

Κατηγορία που ξεφεύγει από τα αυστηρά όρια του στρατού και απαντάται σε κάθε περιοχή/τομέα του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, και που όμως είναι εξίσου εκνευριστική παντού και πάντα. Όπως είναι αναμενόμενο, ο Γκόμενος (λέει ότι) γκομενίζει. Και το θεωρεί τόσο σημαντικό προτέρημα για τον χαρακτήρα του, που πρέπει να το τρίβει στα μούτρα όλων.

Έκανες τίποτα ρε Γιαννάκη χθες στην έξοδο;
-Σαν τι να έκανα ρε Τζωρτζ; Πήγαμε με τα παιδιά από το θάλαμο και ήπιαμε ένα τσιπουράκι.
ΤΥΠΙΚΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΠΗΡΑ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΤΑ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΟΠ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΕΤΣΙ ΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

(δείχνοντας μια τυχαία φωτογραφία ενός random τσουλακίου από το FB σε κάποιον άσχετο ατυχή παρευρισκόμενο)
Την βλέπεις αυτήν;
-Ναι ρε συ.
ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ. ΤΗΣ ΕΡΙΞΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ.

(στην έξοδο, σχολιάζοντας ΚΑΘΕ γυναίκα που ατυχεί να περνάει από μπροστά του)
ΠΩΠΩ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΕΒΕΛ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ… μου φαίνεται θα πάρω τηλ καμια πρώην μου να ρίξω έναν σήμερα, δεν είμαι καλά.

Δεν χρειάζεται να εμβαθύνω περαιτέρω στο ΠΟΣΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΤΟΜΟ είναι ο Γκόμενος. Είτε λέει αλήθεια είτε (κατά 99% πιο πιθανόν) ψεύδεται ασύστολα μπας και κοροϊδέψει κανέναν αδαή, ο Γκόμενος παραμένει ο πάτος του τενεκέ, το κατακάθι του καφέ, ο πιο αδύναμος κρίκος της τροφικής αλυσίδας, ένας φελός με μηδενικά ενδιαφέροντα και χαρακτήρα πιο άνοστο και από… κάτι άνοστο, δεν σκέφτομαι κάτι at the moment. Η συγκεκριμένη κατηγορία λαμβάνει ιδιαίτερο Bonus όταν ο φαντάρος που το παίζει Γκόμενος είναι 1μιση μέτρο ύψος και με κεφάλι μεγάλο σαν πεπόνι που περισυλλέχθηκε από τον κήπο του Τσέρνομπιλ. Μην είστε ο Γκόμενος. Ή, αν σας σας έχει προικίσει πια με τόσα χαρίσματα η φύση, κάντε την δουλειά σας ήρεμα κι ωραία και μην πρήζετε τις μπάλες των “φλώρων”.

 

stratos-3Φανταστείτε τι έχει να γίνει κιόλας τώρα που ήρθε στη μόδα το στυλ παραλλαγής. Δεν θα χρειάζεται καν να βγει από τη λερωμένη στολή του ο προικισμένος φαντάρος για να ζμπρώξει τα κατά φαντασίαν θύματά του.

 

Ο ΣΧΕΣΑΚΙΑΣ (ALSO KNOWN AS “ΝΑΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ“)

Παραπλήσια κατηγορία με τον Γκόμενο, σαφώς πιο ήπια αλλά με την δυνατότητα να προκαλέσει στοχευμένα μεγαλύτερο εκνευρισμό. Ενώ ο Γκόμενος πρήζει μπάλες με τον αεριτζήδικο τρόπο που αναλύθηκε παραπάνω, ο Σχεσάκιας ως πιο ήσυχο και “καλό” παιδί διατηρεί δεσμό με το έτερόν του ήμισυ σαν τυπικός λαμπρός Έλλην νέος. Και, σε αυτές τις δύσκολες ώρες του αποχωρισμού λόγω θητείας, θεωρεί σκόπιμο να μιλάει με το έτερόν του ήμισυ στο κινητό. ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ.

Πας εσύ να ξαπλώσεις ως έντιμος και κουρασμένος φαντάρος, και ακούς από δίπλα ένα ρακούν να ψυθυρίζει:

-“Ναι μωρό μου… ναι… και μετά…; Χουχουχουχουχου! Καλά της είπες. Ναι. Αχα. Και…; Χουχουχουχουχου! Και τώρα…; Χουχουχουχου! Και για πες…

…και αυτό το σκηνικό διατηρείται για ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ. Τι να του λες να σκάσει, τι να τον σκουντάς, τι να του πετάς τα ξυριστικά σου, τι να απειλείς να φωνάξεις τον Θαλαμοφύλακα (πράξη θεμιτή, που όμως ενδεχομένως να σε στιγματίσει ως “τον άκαρδο φλώρο που φωνάζει τα όργανα για να κατσαδιάσουν τα φανταράκια”), αυτός εκεί. “Ρε φίλε, αγαπάμε, τι να κάνουμε“, “ε εμείς δεν είμαστε μονάχοι σαν εσένα ρε συ, πρέπει να μιλάω με το αίσθημα ρε συ“, “αν είχες κι εσύ γκόμενα θα καταλάβαινες…” και άλλα τέτοια χαζά είναι η συνήθης απόκρισή του. Ένα καλά στοχευμένο άπερκατ στο κινητό του, που θα το μετατρέψει μη-αναστρέψιμα σε μια άμορφη μάζα πλαστικού, οφείλει να είναι η δική μας απόκριση. Μην είστε ο “Ναι μωρό μου”. Αν πια είστε τόσο αδύναμοι και ανασφαλείς που θέλετε ντε και καλά να μιλάτε με το αίσθημα 9 ώρες την ημέρα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, κάντε το στον ελεύθερό σας χρόνο και με τρόπο που δεν ενοχλεί τους συναδέλφους σας.

Ο ΣΤΑΡΧΙΔΑΣ

Φυσικά δεν πρέπει να μπερδευτεί με τον ξακουστό “Φιλόσοφο Σταρχίδα” που είχε αναδείξει η καλτ εκπομπή Κομφούζιο τον παλιό καλό καιρό που ο Κανάκης και οι φίλοι του έκαναν ακόμα γνήσια αστεία τηλεόραση. Ο δικός μας σταρχίδας βέβαια είναι και ο ίδιος ένας τρόπον τινά φιλόσοφος, όμως εκπροσωπεί την εξής απλή φιλοσοφία: ΣΤΑ @@ ΜΟΥ.

-Ρε συ ψηλέ, έχουμε αναφορά και λείπεις μόνο εσύ, με έστειλαν να σε φωνάξω, θα καμπανιαστούμε όλοι αν δεν βγεις.
ΣΤΑ @@ ΜΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΘΑ ΒΓΩ ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΩ

-Ρε συ ψηλέ, πας στραβά στην παρέλαση. Δεν μπορούμε να σε ακολουθήσουμε οι πίσω, χαλάει ο σχηματισμός μετά.
ΣΤΑ @@ ΜΟΥ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

-Ψηλέ σε έβαλαν μαγειρία.
ΣΤΑ @@ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΠΑΩ.

Είναι φανερό πως τέτοια άτομα απλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει πού ακριβώς βρίσκονται, και θεωρούν πως ο στρατός υπάρχει για να πάει με τους χαλλλλλλλαρούς ρυθμούς της Αυτού Μεγαλειότητος. Δυστυχώς όμως, ενώ στην “έξω” κοινωνία αυτά τα άτομα απλά τρώνε τις μπάτσες της ζωής μέχρι να στρώσουν χαρακτήρα, ορισμένες φορές στον στρατό όταν κάνει την μαλακία ένας τείνουν να την πληρώνουν όλοι. Και έτσι, πάρε το κράξιμο σε όλο το λόχο ή όλη τη διμοιρία επειδή ο Σταρχίδας δεν θέλει να ξυριστεί ή δεν θέλει να βγει εγκαίρως στην αναφορά, πάρε ακόμα 2 ώρες δοκιμαστική παρέλαση μες στον ήλιο επειδή ο Σταρχίδας δεν θέλει να πάει με σωστό βήμα. Τέτοιοι σκατοχαρακτήρες απλά δυσκολεύουν την όλη εμπειρία για όλους τους υπόλοιπους. Κάντε μια χάρη στους καημένους τους συναδέλφους σας και μην είστε Σταρχίδας.

 

 

 

Είχα δεν είχα τα κατάφερα και ξόδεψα έξοδο διάρκειας 12 ωρών για να γράψω ένα άρθρο. “Great Success” που λέμε και στο χωριό μου. Καθώς κινώ σιγά-σιγά για να επιστρέψω στο στρατόπεδο, ας ελπίσω να δείξει κατανόηση κάποιος από το θαλαμό μου αν τύχει να δει το άρθρο και να μυγιαστεί. Αν πάλι δεν δείξει κατανόηση και βρω αύριο πρωί το κρεβάτι μου πασαλειμένο με γράσσο μηχανής, θα επανέλθω με νέο καυστικό άρθρο για τις ακραίες αντιδράσεις των θιγόμενων φαντάρων. Όπως και να έχει, το μέλλον προδιαγράφεται γεμάτο προοπτικές!!1!!!1ένα

Προφανώς οι παραπάνω κατηγορίες μπορούν να εμπλουτιστούν κατά πολύ. Ρίχτε αν θέτε τις συνεισφορές σας στα Comments. Ή στο σύνηθες hate-mail, συνηθισμένα τα βουνά… Επίσης, απενεργοποιήστε το Adblock Plug-in αν δεν εμφανίζονται οι εικόνες.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

30 Comments

  1. Ο Ράμπο δεν υπάρχει; Δεν έχω πάει στρατό ούτε θα πάω αλλά πάντα πίστευα ότι θα υπάρχει αυτός που μασάει σίδερα, φτύνει χειροβομβίδες, πατάει ξυπόλητος στο ναρκοπέδιο κλπ. Κάτι σαν τον Tackleberry από τη μεγάλη των μπάτσων σχολή…

  2. Υπάρχει, αλλά δεν είναι και τόσο συνηθισμένος. Προαπαιτούμενο είναι να έχουν δηλώσει εθελοντές για Ειδικές Δυνάμεις και μετά να κοπήκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, και βρέθηκαν να κάνουν θητεία μαζί με τις Φιλιππινέζες. Πίκρα όπως και να το κάνεις, αλλά η ποζεριά, ποζεριά.

  3. Πω ρε φιλε τι μου θυμησες τωρα..και εγω στο στρατο ειχα παει αερομεταφερομενος κρεμομουν απο το σχοινι στο συνουκ και εκανα καταδρομικες.αλλα το κολπο εινα να εισαι στ’αρχιδια σου ολα οπως ΕΓΩ δεν με ακουμπουσε τιποτα!Μπορω να σου δωσω μερικες συμβουλες για το πως θα εισαι φακινγκ οσομ φανταρος αν θες.Ημουν γιαννενα και ρεθυμνο πολυ μ**θυελλα καθε εξοδο 2 γκομενες αλλα το στρατοπαιδο μεσα πολυ μπιχλα πολυ μαυριλα πηζαμε και σεις θα πηιξετε βεβαια!Σε αφηνω τωρα πρεπει να παρω το μωρο μου.

  4. Σόρυ διά την έκφραση. Όταν “περάσει κανα δίμηνο-aka όταν παλιώσεις” dear Κώστα, θα γνωρίσεις και τον “γαμοσείρη”. Το αφήνω έτσι, ως kinder έκπληξη. Κάρα, η κατηγορία που φέρνει σε Ράμπο είναι οι των Ειδικών Δυνάμεων, που ξαφνικά μια αόρατη δύναμη τους ανοίγει τα χέρια λές και κρατάνε Καρπούζι κάτω από κάθε μασχάλη.

    Θα επανέλθω με edit, γιατί μπορώ. Ά, ναί, πάρε 50 τώρα που τις έχω πρόχειρες.

  5. Είχα έναν τέτοιο, φλώρος ήταν, αλλά νόμιζε ότι με κάποιον τρόπο το να παίζεις COD και το να τον πάρουν στης ΕΔ, είναι το ίδιο πράγμα. Κόπηκε στο τρέξιμο…

    Αφού ήμασταν μαγειρείο, εγώ χαιρόμουν που δεν κάνουμε βήμα στο λιοπύρι με τους άλλους και κόβαμε ντομάτες και αυτός γκρίνιαζε που δεν έκανε βήμα στο λιοπύρι…

  6. Τους Ι5 ευτυχία ξέχασες να βάλεις.Εννοώ αυτούς που έχουν πραγματικά πρόβλημα και τους κρατάνε χωρίς να τους δώσουν το χαρτί….Είχαμε έναν ο οποίος έπρεπε να περάσεί 5 μήνες στον έβρο για να του το δώσουνε, του οποίου ούτε του καιγόταν καρφί αν φύγει ή όχι και είχε πραγματικά πρόβλημα.Α και τους τρακαδόρους για να μην ξεχνιομαστε

  7. Επίσης, ο “δεν χάνω ευκαιρία να δείξω πόσο ιδεολογικά και γονιδιακά αντίθετος είμαι με την φασιστική έννοια της φασιστικής θητείας του φασιστικού στρατού που μας περνά φασιστικά πρότυπα και φασιστικό κοτόπουλο με ρύζι”. Οι τύποι που είναι έτοιμοι να βρουν ταξικό – κοινωνικό διαχωρισμό και πάλη ακόμα και στο πώς κατανέμονται τα κρεβάτια στον θάλαμο (δεν κάνω πλάκα, αληθινό περιστατικό). Συνήθως έχουν ορισμένα από τα καλύτερα βύσματα και βολεύονται σε καλή επιστασία νωρίς-νωρίς.

    Επιπλέον, ο χωριάτης σκυλάς που χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες: ο κακόψυχος, που συνήθως έχει και αρκετά χαρακτηριστικά του Σταρχίδα και του Γκόμενου που ανέφερες, και ο καλόψυχος, που συνήθως παρακολουθεί τις συζητήσεις με γουρλωμένα μάτια και εκφράζει απορίες που δεν μπορούν να μη σε κάνουν να τον αντιμετωπίσεις σαν μικρό παιδάκι που μαθαίνει τον κόσμο. Αμφότεροι έχουν κόλλημα με τα αμάξια και, κατά την δική μου θητεία, έφερναν στο στρατόπεδο όλα τα τεύχη Max Power και Car & Driver που κυκλοφορούσαν. Η εν λόγω κατηγορία αποτελεί κυρίαρχη συνομοταξία στους ΕΠΟΠ.

    Καλό υπόλοιπο ρε φιλαράκι, μη μασάς, μια κωμωδία είναι.

  8. παιζουν τα φαντασματα. ολοι ξερουν οτι υπαρχουν αυτοι οι ανθρωποι, αλλα δεν τους εχει δει ποτε κανενας. παντα ειναι καπου. παιζουν (πρεπει να παιζουν ακομα) οι κινητες εστιες μολυνσης. οι “δεν πλενομαι ποτε”. στην εποχη μου κατεληγαν κατω απο την ντουζιερα, με τα ρουχα.
    οι ορεσιβιοι που πηγαν στρατο και επαθαν πολιτισμικο σοκ. ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση και χωριζονται σε πολλες κατηγοριες.

  9. Χα χα εξαιρετικό άρθρο μου τα ξαναθύμησες τώρα. Στη θητεία μου γνώρισα τουλάχιστον καμιά 20αριά άτομα που είχαν πάρει τιμητική επειδή στη σκοπιά τους έριξαν “κοντακιά” στη μάπα του εφοδεύοντα λοχαγού που πλησίαζε με έρπην να τους αιφνιδιάσει!!! Ακόμα κλαίω 😀

  10. Ξέχασες μια σημαντική κατηγορία:

    Ο ΕΞ’ΑΝΑΒΟΛΗΣ (ευγενικός τίτλος) ή ΓΕΡΟΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ (μη ευγενικός τίτλος) ή MIKEUS ΤΟΥ ΧΑΚΙ (για τους ΜΠΡΑΦόβιους).
    Αυτός που, έχοντας πάρει αναβολή από το στρατό για λόγους σπουδών, μεταπτυχιακού, διδακτορικού κλπ, καταλήγει να μπαίνει φαντάρος στα 30+ του. Όλα του φταίνε, όλοι του φαίνονται ηλίθιοι, και γουστάρει να γκρινιάζει για τους άλλους φαντάρους και το πόσο εκνευριστικοί είναι. Και αυτό συμβαίνει, πολύ απλά, επειδή είναι μεγάλος σε ηλικία, βολεμένος στις συνήθειές του, και πιο δύσκολο να προσαρμοστεί από τον 18χρονο που μπήκε κανονικά (πόσο μάλλον αν καταλήξει να έχει κάποιον 10 χρόνια μικρότερό του να τον κάνει ότι θέλει επειδή είναι βαθμοφόρος, ή “παλιός”).
    Αν μάλιστα γράφει σε περιοδικό/blog/ιστοσελίδα ή έχει κανάλι στο youtube, συχνά φροντίζει να ανεβάζει κείμενα/βιντεο κατηγοριοποίησης των συνφαντάρων του, στα οποία τους κράζει αβέρτα και ωρύεται για το πόσο τον εκνευρίζουν.

    (έστω και καθυστερημένα) Καλό κουράγιο και καλός πολίτης αδερφέ! Σκέψου μόνο ότι αυτό το 9μηνο είναι η τελευταία σου ευκαιρία να ζήσεις χωρίς το άγχος του βιοποριστικού (τι θα φάω, πότε θα πληρώσω τους λογαριασμούς κλπ).

    Υ.Γ. Κατά πάσα πιθανότητα κι εγώ τα ίδια θα λέω και θα κάνω όταν μπω.

    Υ.Γ.2. Ναι, χάθηκα τόσους μήνες. Ας μην το κάνουμε θέμα.

  11. Ξεχάσαμε την κατήγορία φίδι – χωσέ, όπου σκοπός της ζωής του είναι όποια δουλειά του αναθέσουν , είτε να την πάει σε ρυθμούς χελώνας , με αποτέλεσμα όποιος την κάνει μαζί του να φάει όλο το λούκι, είτε να χώσει κάποιον συμφαντάρο του για να την κάνει , εξ αρχής.

    Btw, εγώ είμουν στην κατηγορία σχεσάκιας – Metal gear. Κινητό έξω από το θάλαμο κρυμένος πίσω από κάνα ψυγείο.

  12. Συγκεντρώνω ήδη πιθανό υλικό, αν δω πως πληροί τα στάνταρτς ποιότητας που έχουμε θέσει σαν σαιτ (ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ) θα το αρθρογραψω ως συμπλήρωμα.

    ΥΓ. Η 332 σειρά που μπήκε τον Μάιο, παίζει να είναι η μεγαλύτερη γιωτοσειρά από καταβολής σύμπαντος. Πραγματικά σηκώνουν ειδικό ξεχωριστό άρθρο από μόνοι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL