LATEST NEWS

Diablo Immortal Rift Simulator: πόσα χιλιάρικα για ένα Gem

Το Diablo Immortal της Blizzard σηκώνει θύελλα αντιδράσεων από την ανακοίνωσή του μέχρι την κυκλοφορία του. Μπορεί εν τέλει να κυκλοφόρησε και στο PC, και από πλευράς περιεχομένου να μην είναι και ΤΟΣΟ άθλιο η αλήθεια είναι, όμως ο πυρήνας του είναι ξεκάθαρα αυτός ενός mobile game. Και, αν αυτό κάνει περισσότερο μπαμ σε έναν τομέα του, αυτός είναι ο ευρύτερος τομέας του monetization, με χρήστες να αναφέρουν πως απαιτείται να ξοδευτούν κυριολεκτικά χιλιάδες ευρώ κατά μέσο όρο προκειμένου ένας παίκτης να αποκτήσει έστω ένα (!) από τα καλύτερα Legendary Gems του παιχνιδιού. Πόσες χιλιάδες ευρώ; Πλέον μπορείτε να δείτε ΚΙ ΕΣΕΙΣ πόσα ακριβώς χιλιάρικα θα χαρίζατε στην Blizzard αν τα είχατε για ξόδεμα, μέσω ενός πολύ βολικού (ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ) Rift Simulator!

Καταρχάς λίγο backstory για τους μη-γνώστες:

  • Ο κυριότερος τρόπος να φαρμάρουμε Legendary Gems για το Gear μας στο Diablo Immortal είναι μέσω της πραγματοποίησης Elder Rift Runs.
  • Στα Rifts μπορούμε να “καταθέσουμε” κατά την εκκίνησή τους μέχρι τρία Crests για να αυξήσουμε την πιθανότητα υψηλής ποιότητας drops.
  • Υπάρχουν τα Elder Crests, τα οποία είναι (σχετικά) άφθονα και μπορούν να αποκτηθούν (σχετικά) εύκολά από τους παίκτες, αλλά και τα Legendary Crests, που παρέχουν πιθανότητα 75% για τουλάχιστον 1 Legendary Gem Drop κάθε φορά (υπάρχουν και τα Eternal Legendary Crests, αλλά εκείνα είναι άλλη ιστορία για άλλη φορά). Αυτά είναι υπερβολικά δυσεύρετα, με το παιχνίδι να παρέχει δωρεάν από 1 έως 3 ΜΗΝΙΑΙΩΣ (!!!) στους παίκτες. Εναλλακτικά, μπορείς να σκάσεις λεφτουδάκια στο in-game store του παιχνιδιού για να αποκτήσεις όσα θες.
  • Αν ένα γκρουπ 4 παικτών εκκινήσει Rift έχοντας κολλήσει σε αυτό 10 και πάνω Legendary Crests, θεωρητικά αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες για υψηλής ποιότητας Legendary Gems.
  • Τα Legendary Gems του Diablo Immortal χωρίζονται ποιοτικά στα 1-Star, 2-Star και 5-Star. Τα τελευταία, με τη σειρά τους, έχουν κι άλλες υποκατηγορίες αστεριών, και μπορούν να είναι από 2-Star πεντάστερα μέχρι 5-Star πεντάστερα, τα οποία είναι και τα ισχυρότερα gems του παιχνιδιού.

Κατανοητά όλα αυτά; Τέλεια! Πάμε παρακάτω.

Το θέμα που εγείρεται, λοιπόν, είναι πως, ακόμα κι αν σκάσεις λεφτά για να αποκτήσεις άφθονα Legendary Crests, τα drop rates σε ένα 10-Crest Elder Rift είναι ΤΟΣΟ ΑΒΥΣΣΑΛΕΑ ΧΑΜΗΛΑ που το 99.9% των drops σου θα είναι χαμηλής ποιότητας. Πόσα ακριβώς χρήματα θα έπρεπε, επομένως, να σκάσει θεωρητικά κάποιος προκειμένου να αποκτήσει ΕΣΤΩ ΕΝΑ από τα ισχυρότερα Legendary Gems του παιχνιδιού;

Εδώ έρχεται το Rift Simulator, το οποίο εξομοιώνει με ακρίβεια τα Legendary Gem Drop Rates του παιχνιδιού σε ένα 10-Crest Rift Run και, σε συνάρτηση με το κόστος απόκτησης Legendary Crests από το store του παιχνιδιού, σας επιτρέπει να δείτε εντελώς δωρεάν πόσα λεφτά θα έπρεπε να ξοδέψετε ώστε να αποκτήσετε ΕΣΤΩ ΕΝΑ 5-Star Πεντάστερο Legendary Gem. Μπείτε στο λινκ και κλικάρετε ελεύθερα. Θα δείτε πως, 9 στις 10 φορές, το ποσό που απαιτείται (για ΕΣΤΩ ΕΝΑ 5-STAR GEM, επαναλαμβάνουμε) κυμαίνεται κατά μέσο όρο ανάμεσα στις 2μιση και τις 7 χιλιάδες ευρώ (!!!).

Diablo Immortal Rift Sinulator
Τα νοίκια ενός 8μήνου για να αποκτήσεις 2 gems που μπορεί κιόλας να μην ταιριάζουν καν στο build που έχεις κατά νου. Όπως λέει και μια γνωστή ψυχή, It Just Works!

Όπως προειπώθηκε, καθαρά από πλευράς περιεχομένου και των όσων προσφέρει ως ένα ΔΩΡΕΑΝ Diablo για κινητά, το Diablo Immortal δεν είναι και ΤΟΣΟ άσχημο παιχνίδι. Οι παραπάνω πρακτικές ως προς το monetization όμως, και οι Pay-to-Win προεκτάσεις τους (φανταστείτε πόσο τεράστιο αβαντάζ αποκτάει κάποιο κορόιδο κάποιος παίκτης που έχει την ευχέρεια να σκάσει 10.000 για ένα in-game item) μόνο αμήχανο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Το Rift Simulator είναι απλώς ακόμα ένα επιχείρημα υπέρ του να μην ξοδέψει ποτέ, κανένας, πραγματικά χρήματα για να αποκτήσει gear στο παιχνίδι. Αν και αυτό φαίνεται να μην πτοεί αρκετό κόσμο, καθώς το game ήδη σημειώνει ρεκόρ εσόδων.

Παίξτε με το Simulator και γράψτε τις εντυπώσεις σας. Λάβατε την ευλογία του RNGesus; Πόσα νοίκια ξοδέψατε εσείς για να αποκτήσετε ένα 5-Star Legendary Gem;

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

11 Comments

  1. [QUOTE]
    Κατανοητά όλα αυτά;
    [/QUOTE]
    τώρα είναι θετικό ή αρνητικό για το άτομο μου ότι δεν κατάλαβα τίποτα και δεν θέλω να καταλάβω?

    10 λεπτα αργότερα…
    [ATTACH type=”full” alt=”1655962801867.png”]3538[/ATTACH]
    Μάλλον καλό! 😅

  2. Notice: Η συνάρτηση WP_Object_Cache::add κλήθηκε εσφαλμένα. Το κλειδί της προσωρινής μνήμης δεν πρέπει να είναι κενή συμβολοσειρά. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.1.0.) in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
    class="comment byuser comment-author-104373 even thread-even depth-1 has-avatar">

    [ATTACH type=”full”]3539[/ATTACH]

    λουτρακι η παρνηθα?
    ή καλυτερα να παιξω κανα τζοκερ?
    ή μηπως να καμω ανηθικες προτασεις στην τουμπανοσυναδελφο που με κοιταζει περιεργα?

    μπα, τα 1 και 3 μυριζουν μπλεξιμο. επιλεγω το 2.
    θα σας πω πως πηγε.

  3. Το παιχνιδι για απλο free to play θυμιζει ενα μετριο προς κακης ποιοτητας diablo 3 με MMO elements. Το εγραψα στο pc θα το παιξω για το story και thats it, γελασα με την ψυχη μου για το p2w κομματι με αυτα που ειδα και δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω τον κοσμο που σκαει πανω απο 100 ευρω σε 1 παιχνιδι εκτος και εαν εχει συνδρομη (I m looking at you WoW) η δεν παιζει τπτ αλλο. Βεβαια αν ειναι να σκασεις 1000+ τρελαινομαι!! Καλα για 10k ανακαινιζεις μισο μικρο σπιτι, παιρνεις νεο pc,αγοραζεις και καμια 100αρια ΑΑΑ games απο steam και σου μενουν και για σουπερ μαρκετ!

  4. Το αστείο είναι πως αν θίξεις in-game το θέμα πληρωμής, θα πεταχτούν δεκάδες άτομα που θα ισχυριστούν ότι “βγάζω Χ χιλιάρικα το μήνα, έχω το δικαίωμα να ξοδέψω 500 ευρώ στο Diablo αν θέλω, σταμάτα να είσαι φτωχός” κτλ.

    Εύχομαι να τρολλάρουν απλά.

  5. [QUOTE=”Hellion, post: 602256, member: 102589″]
    Το αστείο είναι πως αν θίξεις in-game το θέμα πληρωμής, θα πεταχτούν δεκάδες άτομα που θα ισχυριστούν ότι “βγάζω Χ χιλιάρικα το μήνα, έχω το δικαίωμα να ξοδέψω 500 ευρώ στο Diablo αν θέλω, σταμάτα να είσαι φτωχός” κτλ.

    Εύχομαι να τρολλάρουν απλά.
    [/QUOTE]
    I wish αλλα επειδη εχω τσακωθει απειρα με πολλους γι αυτο το θεμα (ειδικα για πληρωμες skins που για μενα τα cosmetics ειναι η υπερτατη κοροιδια εκτος και εαν θες να παρεις 2-3 για να supportαρεις τους devs) λυπαμαι που θα στο πω αλλα πολλοι δεν τρολλαρουν και το υποστηριζουν σθεναρα! Οκ ειναι mobile game και οκ ειναι free to play αρα στηριζεται σε μια formula για να βγαλουν οι devs χρηματα αλλα αυτο ειναι ξεφτιλα!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL