HARDWARE

CM STORM Ceres 300 Gaming Headset

Ήδη στο Ragequit σας έχουμε παρουσιάσει το CM Storm Pitch, τα ακουστικά τύπου «ψείρας» της Cooler Master. Αυτή τη φορά έχουμε για εσάς ένα Gaming Headset της ίδιας εταιρείας σε σχεδόν ίδια τιμή αλλά σε πιο «brutal» μέγεθος. Το CM STORM Ceres 300 όπως θα διαβάσετε παρακάτω ικανοποιεί και οπτικά αλλά και ποιοτικά τον gamer. Ας δούμε όμως το headset λίγο πιο αναλυτικά.

Design / Κατασκευή / Εργονομία

Τα Ceres 300 μας έρχονται σε μαύρο χρώμα που συνδυάζεται όμορφα με το άσπρο στα ακουστικά, στα οποία στην εξωτερική πλευρά είναι σχεδιασμένο το λογότυπο της CM Storm. Τα μαξιλαράκια στα ακουστικά και στη στεφάνη εξασφαλίζουν άνετη χρήση για πολύ ώρα χωρίς να κουράζουν ή να βαραίνουν το κεφάλι ενώ προσαρμόζονται σε κάθε μέγεθος κεφαλιού λόγω του ρυθμιζόμενου headband.

Το καλώδιο του headset, το οποίο δυστυχώς δεν έχει εξωτερική πλέξη (τύπου Braided), φτάνει τα 2.5 μέτρα μήκος και πριν καταλήξει στα δύο επιχρυσωμένα βύσματα περνάει από ένα ρυθμιστή έντασης των ακουστικών όπως επίσης και ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του μικροφώνου. Πάντως η ποιότητα του καλωδίου, τουλάχιστον με τη πρώτη ματιά, δε δείχνει και ιδιαίτερα υψηλή-ανθεκτική.

Τα υλικά κατασκευής του (πλην του καλωδίου όπως είπα) φαίνονται και είναι γερά και συνθέτουν ένα στιβαρό σύνολο που σίγουρα θα αντέξει στο χρόνο. Η στεφάνη καθώς και τα μαξιλαράκια στα ακουστικά είναι ανθεκτικά, ότι ακριβώς χρειάζεται δηλαδή ένας gamer, όπως επίσης και το μικρόφωνο το οποίο θεωρώ πως ουσιαστικά είναι απίθανο να το βλάψουμε.

CM Storm Ceres 300 1

Ήχος / Μικρόφωνο

Τα ηχεία του headset, μεγέθους 40mm, αποδίδουν εξαιρετικής ποιότητας ήχο και σε πολύ ικανοποιητική ένταση. Τα δοκίμασα για μουσική και youtube καθώς και σε παιχνίδια (Borderlands, Counter Strike GO) και τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με τα 112 dB που μας προσφέρουν σύμφωνα με την Cooler Master (δείτε στο τέλος του κειμένου τα τεχνικά χαρακτηριστικά).

Το μικρόφωνο είναι αποσπώμενο ώστε να μην ενοχλεί όταν δε το χρειαζόμαστε και κουμπώνει στο αριστερό μας ακουστικό. Επιπρόσθετα είναι ευέλικτο και μας επιτρέπει να το τοποθετήσουμε σε όποια θέση μας βολεύει κατά τη χρήση του. Στη δοκιμή που του έκανα ακουγόμουν πολύ καθαρά ενώ σε κάποιο βαθμό (όχι 100%) «κόβει» εξωτερικούς θορύβους για να ακουγόμαστε ακόμα πιο καθαρά, επομένως το noise cancelling που έχει είναι αξιοπρεπές.

Συμπερασματικά

Το CM STORM Ceres 300 κάνει τελικά αυτό για το οποίο έχει φτιαχτεί. Προσφέρει στον gamer υψηλής ποιότητας ήχο σε συνδυασμό με ένα καλό μικρόφωνο σε λογική και προσιτή τιμή. Παίρνει άριστα στο τομέα Απόδοση/Τιμή και δε πιστεύω πως στα 32 ευρώ θα βρούμε πολλά headsets τέτοιας ποιότητας. Σίγουρα οι επαγγελματίες gamers θα ψάξουν για κάτι ακόμα ποιο ποιοτικό (και συνάμα πολύ πιο ακριβό) αλλά για εμάς που ψάχνουμε απλά να απολαύσουμε το gaming είναι εξαιρετική αγορά.

CM Storm Ceres 300 2

CM Storm Ceres 300 3

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Σύνδεση: Ενσύρματη
Τύπος Σύνδεσης: 2x 3.5mm
Ενσωματωμένο Μικρόφωνο: Ναι
Ρυθμιστής Έντασης Ήχου: Ναι
Εύρος Συχνότητας Ακουστικών: 20Hz – 20KHz
Ένταση Ακουστικών: 112 dB
Μήκος Καλωδίου: 2.5 m
Αντίσταση: 32 Ω
Ευαισθησία: -54 ± 3dB
Εγγύηση: 2 Χρόνια

Τιμή: 32,50 Ευρώ (e-shop.gr)

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

7 Comments

  1. Τι εννοείς στην άλλη άκρη του δωματίου; ο ρυθμιστής είναι κοντά στα χέρια σου. Για την αντοχή του τώρα, το έχω πατήσει κανά δυο φορές με τη καρέκλα [ροδάκια] συν ότι γιος μου το εχει πάρει σα παιχνίδι και το τραβάει συνέχεια αλλά μέχρι στιγμής αντέχει. Πάντως συνεχίζω να αμφιβάλλω για την αντοχή του.

  2. “φτάνει τα 2.5 μέτρα μήκος και πριν καταλήξει στα δύο επιχρυσωμένα βύσματα περνάει από ένα ρυθμιστή έντασης των ακουστικών”

    μαλλον εννοει αυτο το κομματι που αν το παρεις κατα λεξει, ο ρυθμιστης ειναι στην ακρη, λιγο πριν το βυσμα :Ρ

  3. Γιεπ αυτό το σημείο με είχε μπερδέψει. Μάλλον θα το ρισκάρω το καλώδιο γιατί μένω τώρα που δεν μένω μόνος (ευτυχώς δεν έχω μικρό ακόμα :p , παίζω χωρίς ήχο κάποια βράδια.

    Πάντως το devastator kit της ίδιας εταιρείας αν και φτηνό και με πολύ παλστικό μια χαρά ντιζαινάτο και ανθεκτικό βγήκε

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL