LATEST NEWS

Πανικός με το DRM του SimCity

Όταν έγινε γνωστό οτι το νέο SimCity θα ενσωμάτωνε always-on DRM, η ανησυχία των παικτών εκφράστηκε με σαφή και αρκετά… θορυβώδη τρόπο, ωστόσο η εκδότρια εταιρία Electronic Arts διαβεβαίωνε τους πάντες οτι είχε διδαχθεί από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η Blizzard με το Diablo III. Δυστυχώς η πραγματικότητα συχνά απέχει από τη θεωρία. Το επίσημο launch του SimCity στις Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχε να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού οι servers αποδείχθηκαν λίγοι για να αντέξουν την πίεση από τις εκατοντάδες χιλιάδες παικτών που επιχειρούσαν να εισέλθουν ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ουρές αναμονής που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν τις 12 ώρες (!), ενώ την επόμενη μέρα το παιχνίδι βγήκε εντελώς offline έτσι ώστε η Electronic Arts να διορθώσει πιο γρήγορα την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα πολλοί gamers συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εισόδου στους servers του SimCity, κατάσταση καθόλου ευχάριστη για ανθρώπους που πλήρωσαν full price και απογοητεύτηκαν.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

6 Comments

  1. Να έχεις, ουρά αναμονής για ένα Multiplayer παιχνίδι, που μόλις κυκλοφόρησε (π.χ. κάποιο ΜΜΟ) και δεν άντεξαν οι σέρβερς τους, πάει σταδιάλα. Το να έχεις ουρά αναμονής για ένα Single-f’in-player game (!!!), ε τραβήχτε κουρευθείτε ρε! Αν είναι δυναμών, δηλαδή.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL