LATEST NEWS

(UPDATE) Shadow of Mordor: Gameplay Video

UPDATE: Εμφανίστηκε πρόσφατα το πρώτο gameplay video του επερχόμενου action, Middle Earth : Shadow of Mordor. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, το παιχνίδι βρίσκεται σε μάλλον προχωρημένο στάδιο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακάτω:

 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗΕνδιαφέροντες καιροί για τους φίλους του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Καθηγητή Tolkien… Ενώ έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία και μετράμε αντίστροφα για την κινηματογραφική προβολή του “Desolation of Smaug”, έρχεται από το πουθενά η Monolith Productions (δημιουργοί των θρυλικών σειρών Blood, F.E.A.R, καθώς και του πρόσφατου MOBA Guardians of Middle Earth) και ανακοινώνει πως εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα νέο 3rd-Person Action Lord of the Rings game για PC και κονσόλες. Και το όνομα αυτού: Middle Earth: Shadow of Mordor.

Σύμφωνα με δηλώσεις των δημιουργών στο περιοδικό Game Informer, η ιστορία του game διαδραματίζεται χρονικά στο διάστημα ανάμεσα στο The Hobbit και το Lord of the Rings, ακριβώς τον καιρό που ο Sauron επέστρεφε στη Mordor. Σε αυτό θα χειριζόμαστε τον Talion, έναν Ranger η οικογένεια του οποίου θανατώνεται από τις ορδές της Mordor μπροστά στα μάτια του πριν βρει και ο ίδιος αντίστοιχο τέλος. Στη συνέχεια ανασταίνεται από ένα Πνεύμα (θα ήταν κάπως σύντομο το game αν έμενε νεκρός, έτσι;), αποκτά τις δυνάμεις ενός Wraith και αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι εκδίκησης μέσα στην ίδια την Mordor…Αξίζει να σημειωθεί πως η Monolith συνεργάζεται με την εταιρία Middle-earth Enterprises καθώς και με τον Peter Jackson, προκειμένου το game να είναι πιστό στο Lore τόσο των βιβλίων όσο και των ταινιών.

Εκτός του προφανούς ενδιαφέροντος που προκύπτει από το γεγονός ότι θα μπορούμε να εξερευνήσουμε τοπία που δεν έχουν αναλυθεί ιδιαίτερα ως τώρα στα βιβλία και τις ταινίες, συν το ότι θα αποκτήσουμε επιτέλους λίγη γνώση για τα Spirits και Wraiths που αναφέρονται ανά τακτά διαστήματα στα βιβλία, αξιοσημείωτο feature του τίτλου θα είναι το Nemesis System, σύμφωνα με το οποίο “οι πράξεις και οι αποφάσεις του παίκτη θα επηρεάζουν τις σχέσεις και την συμπεριφορά των εχθρών, οι οποίοι θα προσαρμόζονται με μοναδικό τρόπο σε κάθε playthrough” σύμφωνα με τους δημιουργούς. Μάλλον ασαφής περιγραφή, η οποία υποθέτουμε πως θα αποσαφηνιστεί περαιτέρω στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, τσεκάρετε το teaser trailer που ανέβηκε από το Game Informer. Δεν έχουμε ακόμα σαφή ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά πηγές λένε για release μέσα στο 2014.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

18 Comments

  1. Η αλήθεια είναι πως, θεωρητκά τουλάχιστον, και μόνο που βάζουν κάποιον να σουλατσάρει μέσα στη Mordor έτσι αβέρτα το πράμα περιπλέκεται κάπως. Υποτίθεται πως μόνο το Gollum, ο Frodo και ο Sam ήταν αυτοί που “ιστορικά” πήγαν εκεί και κατάφεραν να επιστρέψουν. Ίσως το σώσουν μεταφέροντας την δράση πιο πολύ ανατολικά προς την θάλασσα του Rhun και τις περιοχές των Easterlings, και εκεί είναι που γουστάρω περισσότερο προσωπικά γιατί δεν έχουμε σχεδόν τίποτα από πλευράς Lore για τα μέρη αυτά.

  2. Εγω μια φορα, σε βιβλιο-ταινια-γκέιμ ή οτιδηποτε θελω να παμε σε αυτο το παραξενο μερος που λεγεται “south Gondor” που εχουμε 0 πληροφοριες αλλα μοιαζει σαν μια πολυ κουλ ερημο-Περσικη περιοχη που την εχουν οι Νοτιοι , αυτου με τους Ολιφαντες(οπως και αν λεγονται)

  3. το conquest ηταν για εμενα αρπαχτη στο μεγιστο. Πραγματικα σαν warrior απλα πατουσα τον ιδιο συνδιασμο κουμπιων σε ολο το campaign, και να μην σχολιασουμε καν τους mages everywhere που καταστρεφαν την ατμοσφαιρα
    Πιο καλα περασα στο version του για το DS

  4. Εδώ βγήκε developer του AC2 και είπε πως ο κώδικας είναι ακριβώς ο ίδιος όσον αφορά το animation που έχει όταν σκαρφαλώνει. Άλλοι λένε πως μοιάζει με τα τελευταία Batman (τίτλος απ’τον οποίο η Monolith έχει πει επισήμως πως έχει επιρροές). Δε με νοιάζει τίποτα εμένα. Αρκεί να είναι καλό παιχνίδι και πιστό στο lore (λίγο αδύνατον βέβαια αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL