LATEST NEWS

ParadoxCon 2019: Όλες οι ανακοινώσεις

Το σαββατοκύριακο που διανύουμε, διεξάγεται στο Βερολίνο η ετήσια έκθεση της Paradox Interactive, στα πλαίσια της οποίας ανακοινώθηκαν κυριολεκτικά ένα σκασμό νέοι τίτλοι και expansions. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, λοιπόν, ας κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση του τι είδαμε ως τώρα.

Crusader Kings III

Η πρόσφατη δωρεάν διάθεση του Crusader Kings II από το Humble Store (και η ανακοίνωση πως το βασικό game θα είναι πλέον free-to-play για όλους στο Steam) προϊδέασε για το τι πρέπει να περιμένουμε, και οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν: ο πατέρας όλων των Grand Strategy games και μέγιστος δυνάστης του θεσμού των DLC, θα αποκτήσει ακόμα ένα sequel. Ορισμένες από τις επιδιώξεις των δημιουργών για το CK3 “κλωτσάνε” λίγο η αλήθεια είναι, όπως πχ η περίληψη Skill Trees για τους χαρακτήρες μας αλλά και η γελοιοδέστατη επιδίωξη να “αφαιρεθεί πλήρως από το παιχνίδι η φράση “Deus Vult” λόγω “σύνδεσης με ακροδεξιά στοιχεία“. Όπως και να έχει, περιμένουμε το game μέσα στο 2020. Λογικά ήδη θα έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα 43 DLC του.

Surviving the Aftermath

Η σειρά “Surviving” αποκτά ακόμα ένα μέλος μετά το Surviving Mars, και μάλιστα… post-apocalyptic. Το Surviving the Aftermath, λοιπόν, είναι ήδη διαθέσιμο ως Early Access στο Epic Store αλλά και στο Xbox Game Pass.

Age of Wonders: Planetfall – Revelations expansion

Έχοντας λάβει αρκετά καλές κριτικές προσφάτως, το τελευταίο game της σειράς Age of Wonders θα αποκτήσει ήδη και το πρώτο του expansion, ονόματι Revelations. Ημερομηνία κυκλοφορίας για PC και κονσόλες, στις 19 Νοέμβρη.

BATTLETECH – Heavy Metal expansion

Το επόμενο expansion του Battletech σκίζει ήδη από το όνομα και μόνο. Heavy Metal, λοιπόν. 8 νέα Mechs, 8 νέοι τύποι όπλων και ένα νέο mini-campaign, έρχονται κοντά μας στις 21 Νοέμβρη.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2: Παράταση στην κυκλοφορία

Το είχαμε αναφέρει και σε ξεχωριστό newspost προ ολίγων ημερών, αλλά η είδηση ανακοινώθηκε και από τα πλέον επίσημα χείλη στην PDXCON. Το Bloodlines 2 εν τέλει δεν θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά η κυκλοφορία του θα καθυστερήσει μέχρι… “κάποια στιγμή μέσα στο 2020”.

Stellaris – Lithoids Species Pack και Federations Expansion

Έχουμε καλύψει με review τόσο το αρχικό Stellaris όσο και τα απανωτά, αδιάκοπα, ασταμάτητα, αμείλικτα, αβυσσαλέα και αδυσώπητα DLC και Story Packs του (ευτυχώς που δεν κυκλοφόρησαν περισσότερα γιατί ξέμεινα από λέξεις), και απ’ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το Federations Expansion υπόσχεται να εμβαθύνει τον αρκετά ασθματικό η αλήθεια είναι τομέα της διπλωματίας, ενώ το πακέτο θα συμπληρωθεί και από το Lithoids Species Pack που εισάγει νέες playable και AI εξωγήινες φυλές. Το Lithoids κυκλοφορεί άμεσα, στις 24 Οκτώβρη, το Federations προς το παρόν άγνωστο πότε.

Prison Architect – Psych Ward: Warden’s Edition Expansion

Το επόμενο expansion του Prison Architect θα είναι η πρώτη νέα προσθήκη στο βασικό game από τότε που η Paradox αγόρασε το IP, και θα επιφέρει σωρεία προσθηκών όπως νέα συστήματα συμπεριφοράς των κρατουμένων και τη δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής και ψυχιατρικής βοήθειας προς αυτούς. Ημερομηνία κυκλοφορίας, και για αυτό, “μέσα στο 2020”.

Imperator: Rome – Punic Wars Free Content Pack

Το Imperator: Rome δεν είχε και την πιο ομαλή εκκίνηση, με το κοινό να αναφέρει σωρεία από bugs, glitches και λοιπές ελλείψεις στο gameplay. Οι δημιουργοί του δεν φαίνονται να το βάζουν κάτω πάντως και συνεχίζουν να υποστηρίζουν το game, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση για ένα δωρεάν Expansion το οποίο θα πραγματεύεται τους Καρχηδονιακούς Πολέμους – πόσο πιο Ρωμαϊκό θέμα θα μπορούσε να έχει; Ημερομηνία κυκλοφορίας, προς το παρόν άγνωστη.
________________________________________

Παρακολουθείστε live το Stream με τα γεγονότα της σημερινής τελευταίας ημέρας του Convention, στο επίσημο twitch της Paradox.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL