LATEST NEWS

Το γερμανικό… ΙΝΚΑ μηνύει τη Valve!

Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται μια πολύ ενδιαφέρουσα “διαμάχη” μεταξύ του γερμανικού οργανισμού VZBV (που ασχολείται με τα δικαιώματα των καταναλωτών) και της γνωστής σε όλους μας Valve. Ο οργανισμός κατέθεσε αγωγή εναντίον της αμερικανικής εταιρίας, εξαιτίας της αδράνειάς της στο θέμα της μεταπώλησης μεταχειρισμένων digital games. Το cite CinemaBlend μίλησε με την εκπρόσωπο του οργανισμού η οποία ξεκαθάρισε οτι είναι διατεθειμένοι να φθασουν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας για να βρουν το δίκιο τους.

Αιτία για την κατάθεση της αγωγής στάθηκε η έλλειψη θέλησης από την πλευρά της Valve να επιτρέψει τη μεταπώληση παιχνιδιών που αγοράζονται μέσω της υπηρεσίας της. Θυμίζουμε οτι τον περασμένο Ιούλιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί υπέρ του δικαιώματος των καταναλωτών να μεταπωλούν τα ψηφιακά προϊόντα που αγοράζουν, ωστόσο καμιά από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου δεν προχώρησε σε συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου. Η αγωγή εναντίον της Valve ίσως αποδειχθεί κομβικό σημείο για την αναγνώριση (επιτέλους!) αυτού του τόσο θεμελιώδους δικαιώματός μας. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση και φυσικά θα σας ενημερώσουμε για κάθε νέα εξέλιξη.

 

 

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

14 Comments

  1. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο!!! Οι τιμές στα games θα πέσουν κατακόρυφα!!! Θα χτυπήσει και την πειρατεία μια τέτοια κίνηση. Αν σου πουλάει ο άλλος παιχνίδι που έπαιξε και το βαρέθηκε σε τιμή χώμα, σιγά μην ξαναασχοληθεί κανένας με πειρατικά…

  2. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε εδώ για την πειρατεία, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι πειρατές δεν θέλουν να πληρώνουν ούτε 1 ευρό για software γενικά, δεν επηρεάζονται καθόλου από την παραπάνω απόφαση(όταν και αν βγει)…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL