Reply To: RL Tournament Propaganda Thread

#464507
Avatarjimmy213
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 3438
Online
Replies: 3438
Been thanked: 164 times

Είπα να γράψω σε αυτό το thread κάποια πράγματα καθώς το άλλο αφορά τον Τελικό.

Πρώτα πρώτα, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Διοργανωτές, τις ομάδες και το RQ που μας έχει φέρει κοντά. Ήταν ένα όμορφο τουρνουά, γελάσαμε, παίξαμε, μάθαμε νέες τεχνικές (το αν θα τις κάνουμε ποτέ, παίζεται) και γενικότερα περάσαμε πολύ ωραία. Για ακόμη μία φορά δείξαμε τι εστί RageQuit. Μπράβο σε όλους :drinks:

Συγχαρητήρια στους ULU που σήκωσαν την κούπα (ή έστω το σακί με τα κλειδιά). Παίξατε πολύ ωραία καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά και μας χαρίσατε ένα υπέροχο θέαμα :drinks:

Συγχαρητήρια και στους WLGaming που έφτασαν στον Τελικό ξεπερνώντας τις υπόλοιπες ομάδες :drinks:

:hypetrain2: :hypetrain2:

Σειρά έχει το πολυαναμενόμενο (και καλά) feedback. Πριν βάλω το σεντόνι, ορισμένες διευκρινήσεις:

1) Τα παρακάτω αφορούν καθαρά δική μου άποψη/γνώμη και προφανώς μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί.
2) Εσκεμμένα αποφεύγω να χρησιμοποιήσω ονόματα ατόμων ή ομάδων καθώς σκοπός του παρόντος είναι να μας βάλει όλους σε σκέψη ώστε να πέσουν επιπλέον προτάσεις στο τραπέζι και όχι να αρχίσει εμφύλιος :)
3) Τα παρακάτω αφορούν κατά βάση την διοργάνωση και διεξαγωγή του τουρνουά. Οι ομάδες ως επί το πλείστον ακολουθούσαν την πορεία αυτού.
4) Τα παρακάτω λέγονται σε φιλικό κλίμα και καλοπροαίρετα. Δεν επιθυμώ να θίξω κάποιον. Κατανοώ τις δυσκολίες που προκύπτουν όταν δεν υπάρχει η εμπειρία του παρελθόντος.


Παρατηρήσεις/Προτάσεις

Προς τους Διοργανωτές

1) Ημέρα έναρξης του τουρνουά

Στο Challonge είχε οριστεί η Παρασκευή 14 Οκτώβρη ως ημέρα έναρξης του τουρνουά (η ώρα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) και οι αρχηγοί των ομάδων ήξεραν ότι έπρεπε να κανονίσουν τη μέρα και ώρα του αγώνα τους ώστε να αρχίσει ομαλά το τουρνουά και να γίνουν τα αρχικά matchάκια μεταξύ 14 και 18 Οκτώβρη (4 μέρες διορία).
Όμως το τουρνουά ξεκίνησε ξαφνικά τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη και έπρεπε μέχρι τις 14/10 να έχουν τελειώσει οι πρώτοι αγώνες!! Η φάση ήταν του στυλ “τρεχάτε ποδαράκια μου” μιας και έπρεπε τελικά να κανονίσουμε ΚΑΙ να παίξουμε τους πρώτους αγώνες μεσοβδόμαδα.

Καλό θα ήταν στα επόμενα τουρνουά να υπάρχει fixed ημέρα έναρξης ώστε να έχουν χρόνο οι ομάδες να οργανωθούν.

2) Σειρά αγώνων

Η σειρά διεξαγωγής των αγώνων δεν είχε συνοχή και παρουσίασε προβλήματα στην πορεία του τουρνουά.
Υπήρχε η λογική “όποιος έχει αντίπαλο, παίζει”. Αυτό όμως είχε ως επακόλουθο να φτάσει μια ομάδα στους Semifinals ενώ δεν είχε τελειώσει ακόμα το Round 1. Γι' αυτό στη συνέχεια υπήρχε δικαιολογημένη (εν μέρει) ανυπομονησία και κάποια αγανάκτηση μεταξύ των ομάδων που είχαν φτάσει αρκετά μπροστά, των ομάδων που δεν είχαν παίξει και των Διοργανωτών.

Θα ήταν καλύτερο να γίνονται οι αγώνες με βάση το Round (μου είχε αναφερθεί πριν την έναρξη ότι αυτό θα γινόταν, αλλά για κάποιο λόγο δεν έγινε τελικά) και όχι με γνώμονα το αν έχουμε αντίπαλο. Έτσι θα ξέρουμε για παράδειγμα ότι ξεκίνησε το Round 1 και πρέπει μέσα σε 4 μέρες να έχουμε παίξει (αν είμαστε σε αυτό το round, βλ. παρακάτω) αλλιώς θα υπάρξουν κυρώσεις.
Πιο κάτω, ως NR θα αναφέρω τα normal rounds και ως LR τα losers rounds και θα πάρω ως παράδειγμα τις 10 ομάδες που είχαμε (επεκτείνεται με την ίδια λογική και για περισσότερες ομάδες).

α) Μια πρόταση θα ήταν μέχρι και πριν τους semifinals να γίνονται μόνο οι αγώνες των NR και αυστηρά ένα round κάθε φορά (για να πάμε στο 2 θα πρέπει να τελειώσει το 1 και για να πάμε στο 3 πρέπει να έχει τελειώσει το 2). Όταν βγει ζευγάρι για τους semifinals ΔΕΝ παίζει αλλά προχωράμε στα LR. Εκεί ακολουθείται πάλι η λογική του “ένα round κάθε φορά” μέχρι και το LR4. Στη συνέχεια, ακολουθείται η σειρά Semifinals – LR5 – Finals.

β) Η εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε να ήταν μια μίξη του συστήματος που υπήρξε στο τουρνουά και του συστήματος που περιέγραψα στην προηγούμενη παράγραφο. Δηλαδή, τα NR να γίνουν όπως είπα πριν και τα LR να γίνουν με την λογική “όποιος έχει αντίπαλο, παίζει” μέχρι και το LR4. Μετά ακολουθείται πάλι η σειρά Semifinals – LR5 – Finals.

3) Ενημέρωση προγράμματος

Με εξαίρεση ένα match, δεν υπήρχε ενημέρωση του Challonge με το ωράριο των αγώνων και δεν μπορούσαμε να ξέρουμε αν έχει κανονιστεί κάποιο match σε περίπτωση που θέλαμε να παρακολουθήσουμε (σε αρκετούς αγώνες γινόταν streaming) ή να πιάσουμε θέση στην κερκίδα. Κατανοώ ότι 1-2 ομάδες μπορεί να ενημέρωσαν 2 ώρες πριν το match (τυχαίο νούμερο), αλλά δεν νομίζω να έγινε (αν έγινε) με περισσότερες ομάδες.

Επίσης, δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε για τους semifinals και το LR5 όπου, με βάση τους κανονισμούς, έπρεπε ούτως ή άλλως να επικοινωνήσουν οι ομάδες με τους Διοργανωτές. Ούτε και για τον Τελικό υπήρξε ενημέρωση (μόνο στο αντίστοιχο thread).

Μια λύση θα μπορούσε να είναι η αναζήτηση εθελοντών.

Προς τις ομάδες (όχι που θα σας άφηνα απ' έξω)

1) Πού είναι τα αποδεικτικά των αγώνων σας κύριοι αρχηγοί; Διαφάνεια πάνω απ' όλα :PP
2) Κατανοώ ότι οι περισσότεροι έχουμε σημαντικότερες υποχρεώσεις από ένα τουρνουά ενός game. Κατανοώ επίσης ότι μπορεί να ήταν η πρώτη φορά που αναλάβατε χρέη αρχηγού (για μένα ήταν). Αλλά στο επόμενο τουρνουά καλό θα ήταν να συνεννοούμαστε πιο έγκαιρα και με περισσότερη συγκαταβατικότητα. Έτσι και εμείς θα διώχνουμε το περιττό άγχος και οι Διοργανωτές δεν θα χρειάζεται να παρεμβαίνουν για ψύλλου πήδημα και εν τέλει το τουρνουά θα κυλά ομαλά.
3) Γενικά, καλό είναι να υπάρχει ψυχραιμία και καλή διάθεση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αρχηγοί των άλλων ομάδων.

Γενική παράκληση/προτροπή προς όλους όσους ασχοληθήκαμε με το τουρνουά άσχετα με το πόστο μας

Ακολουθούμε τους εκάστοτε κανονισμούς. Έγινε violation αυτών και γι' αυτό δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

Μαθαίνουμε λοιπόν από τα λάθη μας και προχωράμε στην σχεδίαση του

2ου RQRL Tournament

Be active users, not passive...
XSubs
Give a man a fish, and you can feed him for a day. But give a fish a man, and you can feed it for a month.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close