LATEST NEWS

Εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων για γνωστούς τίτλους

Πολλές φορές η ποιότητα ενός παιχνιδιού δεν πιστοποιείται απ’ τα νούμερα πωλήσεων που επιτυγχάνει. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κι οι περιπτώσεις που υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους, ενώ δε λείπουν ασφαλώς και οι τίτλοι που “σκοράρουν” με το καλημέρα, βασιζόμενοι στο όνομα που κουβαλούν.

Προς τι όλα αυτά; Μέσα σε λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε ότι τρες τίτλοι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, ξεπέρασαν τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων. Ο λόγος για τα “Cities: Skylines“, “Metro Redux” και “Grand Theft Auto V”. To πρώτο γνώρισε αποθεωτικές κριτικές -μη ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο και μόνο παιχνίδι που έχει λάβει το απόλυτο 100% στο RageQuit-, το δεύτερο κατάφερε, ελέω του lifting κυρίως στο Metro 2033, να συγκινήσει εκ νέου το κοινό, ενώ για το τρίτο τα λόγια μάλλον περιττεύουν.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει τ’ ότι το “Metro Redux”, αν και remaster, πέρασε τις 1.5 εκατομμύριο πωληθείσες κόπιες, ενώ το “Grand Theft Auto V” άφησε πίσω του το 1 εκατομμύριο κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του! Μπορεί όλα τους να απέχουν πολύ απ’ τον ασύλληπτο αντίστοιχο αριθμό του Minecraft (19 εκατομμύρια!!!), δε παύουν όμως να είναι εξαιρετικά επιτυχημένα. Όπως καταλαβαίνετε, το παιχνίδι στη βιομηχανία των video games έχει χοντρύνει πάρα πολύ. 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL