HARDWARE

Shopping Therapy Xmas 2015 Edition: High End Gaming PC

Επιτέλους ένα σύστημα τελευταίας γενιάς, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Πριν ξεκινήσουμε, κλασικό, βαρετό, τίμιο disclaimer επειδή θέλουμε να είμαστε σωστοί απέναντι σας.

  • Οι τιμές είναι ενδεικτικές, δεν συμπεριλαμβάνεται κόστος μεταφοράς, αντικαταβολής, εργασιών. Τον νου σας λοιπόν, πρωτού αποφασίσετε να κάνετε κάποια αγορά.
  • Δεν προτείνουμε λειτουργικό σύστημα, αφού ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.

Αφού τελειώσανε τα μπλαμπλα, πάμε στην ουσία. Ένα αξιοπρεπές Gaming PC που κοστίζει 1000€. Πάμε να δούμε τι μας περιμένει παρακάτω.

Intel Core i5-6500
Ίσως η πιο τίμια πρόταση από πλευράς Intel. Δυνατός CPU, σε τιμή λογικότατη. Τελευταίας γενιάς (Skylake), με μειονέκτημα την απουσία δυνατότητας OC, αλλά με εγγυημένες τις πολύ καλές επιδόσεις στο gaming, που είναι και το ζητούμενο.
High End Xmas 2015 CPU

Από 224€

Gigabyte Z170XP-SLI
Ξέρω τι σκέφτεστε. Τέτοια μητρική και κλειδωμένος CPU; Ρε μεγάλε μας δουλεύεις;
1. Στο μέλλον μπορείτε να βάλετε κάποιον ξεκλείδωτο (στην χειρότερη περίπτωση ίσως να χρειάζεται ένα BIOS update)
2. Το chipset καθορίζει τα χαρακτηριστικά της μητρικής, και το Ζ170 είναι αυτό που υποστηρίζει και Crossfire και SLI. Δεν θα ήταν κρίμα και άδικο να θέλετε στο μέλλον Dual GPU configuration και να μην μπορείτε επειδή είστε κάτοχοι nVidia;
High End Xmas 2015 Mobo

Από 149€

XFX TS Series 750W (Gold)
Ό,τι και να πει κανείς για την ποιότητα των τροφοδοτικών αυτών είναι λίγο. Βασισμένα στην πολύ καλή πλατφόρμα S12G της Seasonic, που είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες στην κατασκευή τροφοδοτικών, η παροχή ρεύματος στα πολύτιμα και ακριβούτσικα υποσυστήματα του PC σας είναι εγγυημένα σταθερή.
High End Xmas 2015 PSU

Από 93€

XFX Radeon R9 380X 4GB DD Black Edition OC
Πολύ καλές επιδόσεις, Factory OC, 4GB VRAM, ικανοποιητικό και σχετικά αθόρυβο σύστημα ψύξης, θα παίξει τα πάντα σε Full HD χωρίς ζόρι, ενώ έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και σε 1440p.
High End Xmas 2015 GPU

Από 269€

Patriot Blast 120GB
Γρήγορη ανάγνωση, καλή ταχύτητα εγγραφών, 120GB για κάτι πέρα από το λειτουργικό σύστημα (αγαπημένο game, πχ), σε τιμή πρόκληση.
High End Xmas 2015 SSD

Από 48€

Toshiba DT01ACA100 1TB
Ο δίσκος που μας τιμάει ξανά με την παρουσία του, αφού είναι τρομερό Value, ιδανικός να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της gaming γνώσης σας.

Από 47€

Aerocool VS-92 Black Edition
Ωραίο κουτάκι, δέχεται θηρίο αερόψυξη, έχει άφθονες θέσεις για δίσκους, χωράνε GPU μέχρι 40 cm, παίρνει ικανοποιητικό αριθμό έξτρα ανεμιστήρων (με highlight την παρουσία υποδοχής στην άνω όψη θέσεων για 2 x 120mm ανεμιστήρες-aka υδρόψυξη 240mm), έχει ακάλυπτο το backplate για εύκολη αλλαγή της βάσης της ψύκτρας, έχει gaming προφίλ, ε, για 50 ευρώ θέλετε και άλλα;
High End Xmas 2015

Από 50€

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-2400MHz
Πολύ ωραίο σετάκι, RAM με αξιόλογες επιδόσεις, λατρεύει και πιο μεγάλες συχνότητες λειτουργίας. Όπως και να έχει, θα ήθελα να βάλω 32GB, κάτι που δεν έγινε τελικά.
High End Xmas 2015 RAM

Από 109€

Samsung SH-118CB
Αναγκαίο σε κάθε σύστημα, ειδικά για τους λάτρεις των retail εκδόσεων των αγαπημένων μας games.
Από 12€

Φέτος καταφέραμε να βάλουμε σχεδόν όλα όσα θα θέλαμε στο PC μας.

  • Τελευταίας γενιάς CPU (Skylake). Χαμηλή κατανάλωση, δυνατές gaming επιδόσεις.
  • Μητρική με πάρα πολλά features, σε λογική τιμή.
  • Αξιόλογη GPU, που θα παίξει άνετα την τεράστια πλειονότητα των games.
  • Boot drive με σχετικά ικανοποιητικό χώρο και για άλλα πραγματάκια.
  • Κουτί αξιοπρεπέστατο, με το Enthoo Pro να φαντάζει ιδανικό, μα με διπλάσια τιμή είναι σχεδόν απαγορευτικό ακόμα…
  • Eπεκτασιμότητα δεδομένη. Με την μελλοντική προσθήκη ενός CPU Cooler, μιας 2ης GPU πιθανότατα (τα 750 Watt του τροφοδοτικού είναι αρκετά), HDD ή μεγάλου SSD.

Δεν καταφέραμε να βάλουμε CPU Cooler. Όταν η επιλογή είναι μεταξύ αυτού και του γρήγορου Boot, με κλειστά τα μάτια επιλέγουμε SSD. Μια πολύ καλή εναλλακτική για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται τόσο για την επεκτασιμότητα θα ήταν μια μητρική όπως η Gigabyte B150M-DS3P στα 96€, μόνο 8GB RAM, και με τα 104€ που κερδίζει αγοράζει την XFX Radeon R9 390 8GB Dual Dissipation, το συνολικό κόστος φτάνει τα 989€, και μένουν και ρέστα. 

Και κάπου εδώ ο οδηγός αυτός ολοκληρώνεται, με τις όποιες παρατηρήσεις να είναι πάντα ευπρόσδεκτες, και με μια προσωπική ευχή για να έχετε καλή χρονιά (έστω, καλύτερη από αυτήν που φεύγει σε λίγες ώρες) και υγεία. Καλό gaming.

 

Kara

Ήρθε σε πρώτη επαφή με το gaming από σπόντα, όμως παρέμεινε σε αυτό από επιλογή. Αγαπημένα παιχνίδια από τότε είναι τα Age Of Empires II, Star Wars Battlefront II και… Tekken 3. Πλέον η ψυχή της ανήκει στο Rocket League. Θα δοκιμάσει παιχνίδια που της τραβούν την προσοχή ανεξαρτήτου είδους, με εξαίρεση τα Horror/Splatter. Όταν δεν παίζει συνήθως θα είναι με κάποιο κόμιξ ανά χείρας ή θα μιλάει για τις ταινίες Star Wars.

8 Comments

  1. Διαφωνώ σε 2 σημεία, την επιλογή του i5, και την παρουσία μηχανικού δίσκου. Μπορείς να βάλεις έναν FX 8320, με πολύ λιγότερα χρήματα, και να ρίξεις την διαφορά σε πιο ισχυρή GPU, και να να πάρεις μεγαλύτερο SSD, που θα είναι πιο άνετος για τις νέες ΑΑΑ κυκλοφορίες.

  2. Δεν νοείται high-end σύστημα με μόνο 240GB αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μάλιστα πρέπει να χωρέσει λειτουργικό και ό,τι προγράμματα χρησιμοποιεί ο καθένας – καλά-καλά δεν θα χωράει το Star Citizen όταν βγει. Οι HDD θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα.

    Btw, το E-shop είχε βγάλει αυτές ακριβώς τις μνήμες σε crazy-sunday, δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, αλλά κάτω από 90 ευρώ. Φοβερή προσφορά, αν κάποιος ψάχνεται αλλά δεν καίγεται, αξίζει να παρακολουθήσει μη τυχόν την ξαναβάλουν.

    Φραπέ, cpu coolers δεν είναι μόνο οι Noctua και οι Cryorig 😛 – μπορείς να χωρέσεις ένα cooler γύρω στο 30άρι που θα κάνει άριστη δουλειά, για CPU σε stock συχνότητα μιλάμε.

  3. Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοείς. Το θέμα είναι απλό, 240GB SSD δεν αρκεί ως μοναδικό αποθηκευτικό μέσο σε ένα gaming pc την εποχή που τα σύγχρονα games έχουν τα 30-40GB install ψωμοτύρι, και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. Ή πας σε 500άρι SSD πληρώνοντας ανάλογα, ή βάζεις και HDD – η διαφορά στα λεφτά είναι γύρω στα 60 ευρώ, τα οποία όσο το budget είναι αυστηρά καθορισμένο έχουν σημασία.

  4. Ο 8320 θα ήταν καλύτερη επιλογή για καποιον που θα τον υπερχρονίσει και που επίσης δεν ενδιαφέρεται για καμία επεκτασιμότητα στην επεξεργαστική ισχύ. Η συγκεκριμένη μητρική μπορεί να δεχτεί πολύ ποιο γρήγορα τσιπ (6600Κ,6700Κ κλπ) και θα έχει και καβάτζα τη ddr4. Αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο άρθρο η λογική πίσω από τη μητρική.

  5. Το πρόβλημα μου, δεν είναι η μητρική solaufein, αλλά το ότι τα παιχνίδια ήδη ζητάνε επεξεργαστή 4 νημάτων τουλάχιστον. Δεκτό ότι η DDR4 μένει καβάτζα, αλλά με 16 GB, ένα gaming PC βγάζει 2-3 χρόνια άνετα, για να μην πω και παραπάνω, και στο ενδιάμεσο προσθέτει και άλλη, δεν θα εξαφανιστούν οι DDR3 από την αγορά σε μια νύχτα.
    Και καταλήγω στο ότι η High End σύνθεση είναι κατά 350€ ακριβότερη της Mid end, για μεγαλύτερο future proofing στα 1080p, και αυτό κυρίως από το ότι έχει 4GB vRAM η κάρτα γραφικών. Και σίγουρα θα έχει χειρότερες επιδόσεις από το σύστημα του 1000άρικου, που πρότεινε το καλοκαίρι ο Μάνος, σε 1440p, που είναι και ο στόχος ενός High End PC αυτή την στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL