LATEST NEWS

Επιβεβαιώνεται η δημιουργία νέου Dragon Age

Ήταν ήδη γνωστό από το περασμένο φθινόπωρο πως ο Alexis Kennedy, συγγραφέας και game designer που έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων το εξαιρετικό Sunless Sea αλλά και το Horizon Signal DLC για το Stellaris, έχει προσληφθεί από την BioWare για εργασία πάνω σε κάποιο αδιευκρίνιστο project. Παρά την έλλειψη λοιπών στοιχείων για την απασχόλησή του, η γνώση πως θα εργαζόταν δίπλα στον Mike Laidlaw, τον νυν Creative Director του Dragon Age license, άφηνε κάποια hints και δημιουργούσε ψιλο-βάσιμες υποψίες ως προς το τι θα ακολουθούσε.

Αυτές οι υποψίες επιβεβαιώνονται λοιπόν και επίσημα, καθώς, σε συνέντευξη του στο Eurogamer, ο Kennedy δηλώνει επακριβώς πως “μπορώ να επιβεβαιώσω πλέον ότι (η δουλειά μου στην BioWare) τοποθετείται στο Dragon Age franchise“. Συνεχίζει λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως “έχει αρκετά μεγάλη δημιουργική ελευθερία ως προς τη δουλειά που πρέπει να κάνει στο κομμάτι του Lore που του ανατέθηκε” αλλά και ότι “το Trespasser DLC για το Dragon Age: Inquisition είναι από τις αγαπημένες του κυκλοφορίες πάνω στο Dragon Age franchise τα τελευταία χρόνια”. Θυμίζουμε πως στο τέλος του Trespasser DLC υπάρχουν σαφείς αναφορές προς το “μαγοκρατικό” βασίλειο του Tevinter Imperium, άρα δεν θα ήταν απίθανο η δράση στο επόμενο Dragon Age game να μεταφερθεί εκεί.

Θυμίζουμε όμως επίσης πως τον Φεβρουάριο του 2016, ο Executive Producer του Dragon Age franchise είχε διενεργήσει poll στο twitter στο οποίο ρωτούσε το κοινό “αν θα ήθελαν να παίξουν ένα ενδεχόμενο Dragon Age Tactics” (υπονοώντας κάποιο tactical strategy game), με το κοινό να ψηφίζει θετικά με ποσοστό 49%.

Οπότε… Dragon Age 4, ή Dragon Age Tactics; Προς το παρόν κανένα από τα 2, μιας και επιβεβαιωμένα η αμέσως επόμενη κυκλοφορία της BioWare (με την κωδική ονομασία “Dylan”) θα πρόκειται για τελείως νέα IP σε sci-fi setting και θα περιέχει ΜΜΟ στοιχεία στο στυλ του Destiny ή του The Division. Αν μη τι άλλο πάντως, καθίσταται σαφές πως οι πληροφορίες για το νέο Dragon Age game θα αρχίσουν να ρέουν με μεγαλύτερη συχνότητα στο προσεχές μέλλον…

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL