LATEST NEWS

REROLL: ένα RPG με πεδίο δράσης…όλη τη Γη!

Ενδεχομένως και να μην υπάρχει gamer που να μην έχει ευχηθεί έστω και μία φορά να μπορεί να παίξει ένα game που να περιέχει μια ρεαλιστική απεικόνιση του real-life τόπου διαμονής του. Είτε παίζουμε κάποιο Grand Theft Auto, είτε μια πίστα σε κάποιο Call of Duty, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα περάσει από το μυαλό μας μια σκέψη του στυλ “πω ρε, πόσο τέλειο θα ήταν να μπορώ να οδηγήσω μπροστά από το σπίτι μου και να ανατινάξω τους γείτονες με λίγο C4!”. H Καναδική εταιρία PIXYUL φαίνεται να αφουγκράζεται τα όνειρα των απανταχού κατεστραμμένων, ανακοινώνοντας το ReROLL, ένα Survival Action-RPG το οποίο θα έχει ως πεδίο δράσης…ολόκληρη τη Γη!

Σύμφωνα με το trailer που ανέβηκε στο youtube, οι φιλόδοξοι καναδοί developers ισχυρίζονται πως θα χρησιμοποιήσουν μηχανοκίνητα ιπτάμενα drones ικανά να λαμβάνουν χιλιάδες φωτογραφίες, με σκοπό ούτε λίγο ούτε πολύ να χαρτογραφήσουν ολόκληρη τη Γη και, μετά την κατάλληλη 3D επεξεργασία, να την απεικονήσουν μέσα στο game. Παράλληλα με τον Survival Action-RPG χαρακτήρα του ReRoll, δεν χρειάζεται να αναφερθούν οι ακραία διασκεδαστικές προοπτικές: φτιάχνετε έναν χαρακτήρα ίδιο με τον εαυτό σας, επιλέγετε ως βάση το real-life σπίτι σας, και εξορμάτε στη γειτονιά σας για να περισυλλέξετε τα απαραίτητα! Και, για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, φανταστείτε να πιάσει όντως η ιδέα και να υιοθετήσουν τον σκαναρισμένο κόσμο και άλλες εταιρίες, για άλλου είδους open-world games. Οι προοπτικές πραγματικά είναι ατελείωτες.

Προφανώς ένα project της γιγαντιαίας κλίμακας του ReRoll θα χρειαζόταν πάρα πολλά χρόνια για να υλοποιηθεί στο 100%, οπότε το game θα κυκλοφορεί σταδιακά κομμάτι-κομμάτι (με το κάθε τμήμα Γης που προστίθεται στο game να ονομάζεται “Brick”) μέχρι την ολοκληρωτική απεικόνηση της Γης. Το πρώτο τέτοιο Brick αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015. Όσοι μεταβούν στο site της εταιρίας και προπαραγγείλουν κάποια από τα διαθέσιμα bundles (με τιμές ανάμεσα στα 20 και τα 250 δολάρια) θα εξασφαλίσουν προκαταβολικά πρόσβαση σε ΟΛΑ τα Bricks, παράλληλα με διάφορα in-game καλούδια και λοιπά bonuses.

Για περισσότερες λεπτομέριες, επισκευθείτε το site του game ή παρακολουθείστε το Announcement Trailer:

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

10 Comments

  1. καθε drone σκαναρει ενα τετραγωνικο χιλιομετρο καθε φορα . ολοκληρη οι γη ειναι 510 εκατομμυρια , αν βγαλουμε τις περιοχες που ειναι το μεγαλυτερο τμημα και παλι μενουν 150 εκατομμυρια .
    ναι οκ θα το εχουμε το παιχνιδι σε 40 χρονια :p

  2. “μηχανοκίνητα ιπτάμενα drones ικανά να λαμβάνουν χιλιάδες φωτογραφίες…”

    Δεν ξέρω αν το έχετε ακουστά, αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται “εθνικός εναέριος χώρος”. Θα έπρεπε να πάρουν άδεια από ΟΛΑ τα κράτη του πλανήτη για να στείλουν drones, κάτι που προσωπικά το κόβω χλωμό… πιο πιθανό είναι να πάρουν τις φωτογραφίες από το Google Maps και στη συνέχεια να βάλουν και λίγο τη φαντασία τους… αν και προσωπικά το κόβω να είναι “μούφα”

  3. Σίγουρα οι στρατιωτικές περιοχές δε θα είναι καν στο χάρτη. Εκτίμησή μου είναι πώς τα “τουβλάκια” θα περιέχουν αρκετές περιοχές και από ότι φαίνεται περισσότερο υπαίθρους παρά άλλα μέρη. Για την Ελλάδα ούτε λόγος. Εδώ δεν αφήνουν να γυρίσουν viral youtube video χορεύοντας με φόντο την Ακρόπολη, κλείνουν φυλακή developers (Arma III), πόσο μάλλον για αυτό.
    Αν είναι όπως λένε πώς θα είναι πάντως, μιλάμε για υπερ-GotY. Με έχει ψήσει πολύ. On the radar.

  4. Δέν ξέρω, το συγκεκριμένο φωνάζει “μούφα” από χιλιόμετρα. Και επιτέλους, νισάφι μ’αυτά τα open-world survival, do-it-yourself RPG-ια με το ανύπαρκτο στόρι και τους άπειρους γκάνκερς. Απλά προσβάλλουν το όνειρό μας για Αποκάλυψη με Ζόμπια ΤΩΡΑ και μας βασανίζουν με γλυκές εικόνες ολικής καταστροφής που δυστυχώς δεν βιώνουμε στον καθημερινό μας βιο 🙂

  5. Σωστός ο Βορράχος, μάλλον μας τάζουν ζόμπι-λαγούς με πετραχήλια. Όπως τόνισε ο Νορθλάντερ, σιγά μην “πάιζουν τηλεκατευθυνόμενα” όπου να’ναι με τα drones.

    Άμα θέλουμε να μετατρέψουμε τη γειτονιά μας/πόλη μας σε άλλη Racoon City, νομίζω καλύτερη τύχη έχουμε άμα πιάσουμε μια CryEngine και αρχίσουμε τα τουτόριαλς στο ΥΤ :p

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL