REVIEWS

PINBALL FX2 : MARVEL’S WOMEN OF POWER

Ένα από τα πολύ σταθερά gaming χαμόγελά μου, είναι η κάθε φορά που βρίσκω review κώδικα για το νεότερο τραπέζι του εκπληκτικού Pinball FX2 στην θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου. Το πόνημα της Zen Studios έχει εδραιωθεί ως ο κορυφαίος εξομοιωτής arcade pinball της αγοράς και συνεχίζει πανάξια την παράδοση των «φαντασμαγορικών» arcade flipper παιχνιδιών στο PC. Όλες εκείνες οι συγκινήσεις που ζούσαμε μια φορά κι ένα καιρό με τα Pinball Fantasies και Pinball Illusions;

Ακριβώς αυτές ζωντανεύει ξανά η Zen Studios με το μεράκι την αφοσίωσή που δείχνει στην υποστήριξη της εξαιρετικής pinball πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει. Marvel’s Women of Power λοιπόν και δίχως καθυστέρηση ας περάσουμε να δούμε τι έχουν να προσφέρουν τα δυο νέα τραπέζια στους επίδοξους γητευτές της ασημένιας μπίλιας.

MWOP2Τα δικαιώματα του Σκαρλετακίου μπορεί να μην είναι εδώ, είναι όμως στις καρδιές μας.

Με διαφορά το πλέον «αναγνωρίσιμο» αλλά και δυσκολότερο από τα δυο τραπέζια, είναι το A-Force. Η Black Widow (αχ, Σκαρλετάκι) και η Madame Masque βρίσκονται παγιδευμένες σε μια ονειρική εναλλακτική πραγματικότητα, όπου η Ρωσία έχει κατακτήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την κλιμάκωση του Ψυχρού Πολέμου. Επακολουθούν διάφορα Μαρβελικά σεναριακά κουλουβάχατα και καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα σε ένα ιδιαίτερο περίπλοκο και γεμάτο κόλπα τραπέζι. Όπως πάντα, ένας αρχάριος παίκτης μπορεί να «χωθεί» στο A-Force και να κάνει χάζι με τις υψηλότατες αξίες της παραγωγής, αλλά θα χρειαστεί να αφιερώσει αρκετό χρόνο και προσπάθεια προκειμένου να επιτύχει υψηλά σκόρ και να προχωρήσει σε κάποιο αξιοπρεπή βαθμό το στόρι του τραπεζιού. Τα απαραίτητα multiball modes όπως και οι απίστευτοι πολλαπλασιαστές έρχονται μάλλον με δυσκολία, καθιστώντας το τραπέζι μια ιδανική πρόκληση για τους βετεράνους του φλίπερ.

Στον αντίποδα, έχουμε το απρόσμενα γοητευτικό, Champions. Με σχεδιασμό που θυμίζει πρωϊνό καρτούν της δεκαετίας του ’70, το τραπέζι έχει σαφώς πιο ανάλαφρο χαρακτήρα σε σχέση με το A-Force και είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο με τα σκόρ, τους πολλαπλασιαστές, τα multiball και τα καλόγουστα mini-games του. Ομολογώ πως δεν είχα την παραμικρή ιδέα περί του ποια ήταν αυτή η Ms. Marvel. Και τις φίλες της, Squirrel Girl και Spider-Gwen μήτε τις είχα ξανακούσει. Η κακιά Bombshell βεβαίως, εγκρίθηκε με ιδιαίτερη άνεση. Φοβερά γουστόζικο και εθιστικό τραπέζι, το Champions με κέρδισε με το «καλημέρα». Θες η φιλική-προς-τον-σκουριασμένο-πινμπωλογιωτάκο δράση του, θες ο πολύ όμορφος σχεδιασμός, μου έφερε στο μυαλό τις «παραδοσιακές» pinball εμπειρίες και απέπνεε μια ζεστασιά που έλειπε από το πιο «σοβαρό» και high-tech A-Force.

MWOP4Απολαυστικό το τραπέζι Champions

Όμορφα τραπέζια, σαφώς διαφοροποιημένα μεταξύ τους και οπωσδήποτε προορισμένα να χαροποιήσουν τα μέγιστα τους οπαδούς των συγκεκριμένων ηρωϊδων. Παρά το γεγονός πως η Zen Studios κατέχει το μερίδιο του λέοντος στην συγκεκριμένη αγορά, την τιμά το γεγονός πως εξακολουθεί να παραδίδει υψηλοτάτης ποιότητας περιεχόμενο για την πλατφόρμα της, δίχως την παραμικρή έκπτωση ή επανάληψη σε θέμα σχεδιασμού. Άσε που κάτι μου λέει πως την ημέρα που θα κυκλοφορήσει το Rocket League τραπέζι τους, θα έχουμε μεγάλες χαρές και πανηγύρια εδώ στο Ragequit!

Pros

  • Υψηλότατης ποιότητας arcade pinball στα επίπεδα που μας έχει χρόνια συνηθίσει η Zen Studios
  • Ιδιαίτερα ευχάριστη η “παιδική” 70’ς αισθητική του τραπεζιού Champions και η παρέα της Ms. Marvel

Cons

  • Δεν προσφέρει εκείνη την τσαχπίνικη φαντασμαγορία που διακρίνει άλλα τραπέζια του αγαπημένου Pinball FX2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 88%

88%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

5 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL