LATEST NEWS

Ετοιμάζεται η αγγλόφωνη έκδοση του Face Noir

Το Face Noir: The Cat With The Jade Eyes είναι ίσως το πιο πολυ-πολιτισμικό παιχνίδι περιπέτειας των τελευταίων ετών. Και πώς να μην είναι άλλωστε, καθώς πρόκειται για Ιταλικής προελεύσεως adventure game, με Γερμανό -αρχικά- publisher, σενάριο που περιλαμβάνει την ιταλική μαφία, έναν Κινέζο ταξιτζή, έναν Ρώσο μεγαλογαιοκτήμονα και έναν Ολλανδό ιδιοκτήτη μίας pub και εσχάτως δέχεται αμερικάνικη βοήθεια ούτως ώστε να κυκλοφορήσει την αγγλόφωνη version του !!!

Μπερδευτήκατε; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν. Το παιχνίδι αποτελεί δημιουργία της Mad Orange, ενός Ιταλικού studio με επικεφαλείς τους Gabriele Papalini και Marco Sgolmin. Εκτός της εγχώριας αγοράς, αρχικά κυκλοφόρησε και στην Γερμανία, με την Daedalic Entertainment να αναλαμβάνει τη διανομή του. Εδώ και έναν χρόνο όμως, δεν υπήρχε ενημέρωση για τη μεταφορά του στην αγγλική γλώσσα. Αυτό ίσχυε μέχρι προσφάτως, οπότε και προέκυψε η συνεργασία της Mad Orange με την -υπερδραστήρια- Phoenix Online Studios, με τη δεύτερη να αναλαμβάνει το voice acting της αγγλόφωνης version.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν αλκοολικό ντετέκτιβ, που ζει στη Νέα Υόρκη του 1930. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στο ξεκίνημα της περιπέτειας παρακολουθούμε τον θάνατο του πρωταγωνιστή, Jack Del Nero, ύστερα από συμπλοκή του με έναν άγνωστο άνδρα. Από εκεί και πέρα θα παρακολουθήσουμε, υπό μορφή αναδρομής, την πορεία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο του Ιταλικής καταγωγής ντετέκτιβ.

Ενδιαφέρον είναι ότι το παιχνίδι αρχικά επρόκειτο να είναι μεγαλύτερο σε έκταση, αλλά τελικά κρίθηκε σκόπιμο από τους δημιουργούς του να σπάσει σε δύο μέρη, με το πρώτο να χρησιμοποιεί την γνωστή Wintermute engine, ενώ το sequel θα βασίζεται σε άλλη μηχανή γραφικών και θα είναι εξοπλισμένο με full HD γραφικά. Εκτός των ποιιοτικών voice overs που υπόσχονται τα μέλη της Phoenix Online Studios, η αγγλική έκδοση του τίτλου θα έχει βελτιώσεις στο user interface αλλά και στα puzzles του παιχνιδιού, οπότε όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας μία αξιόλογη παραγωγή, την οποία θα ακολουθήσει, σε μικρό χρονικό διάστημα, η συνέχειά της…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL