LATEST NEWS

20ή επέτειoς κυκλοφορίας του SWOS ’96-’97 με ένα σπουδαίο “δώρο” από την κοινότητά του

Προχθές χτύπησε το τηλέφωνό μου και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας φίλος, ο οποίος με ρώτησε αν θα μ’ ενδιέφερε να συμμετάσχω σ’ ένα εγχώριο SWOS μίνι τουρνουά που πρόκειται να διεξαχθεί προσεχώς, μ’ αφορμή την κυκλοφορία ολόφρεσκων team rosters για το παιχνίδι. Αυτή η τελευταία φράση ήταν ένα απ’ τα καλύτερα gaming νέα που έχω ακούσει εδώ και τρία χρόνια.

Για όσους δε το γνωρίζουν, η ’96-’97 έκδοση του θρυλικού παιχνιδιού της Sensible Software απ’ το 2010 έως και το 2013 λάμβανε ετήσια updates των rosters όλων των ομάδων, δουλειά του Έλληνα χρήστη με το ψευδώνυμο Synchronated. Πέραν αυτών, είχαν κυκλοφορήσει και κάποια mods για τα γραφικά και τον ήχο, προϊόν δουλειάς άλλων χρηστών (mrsensible, whiteulver, Carling, Redhair, EreWeGo). Όλα τα παραπάνω είχαν συμπεριληφθεί στην Total pack 1.53 version του παιχνιδιού, που μπορούσε ελεύθερα να κατεβάσει κάποιος, απ’ το πολύ γνωστό site sensiblesoccer.de. (1.53 έκδοση και τελευταίο update αυτής). Φυσικά πάντα αναφερόμαστε στην Amiga version του SWOS που τρέχει μέσω του WinUAE emulator, καθώς ήταν η καλύτερη όλων. Υπάρχει διαθέσιμη κι εκείνη του PC πάντως, για όποιον θέλει να τη δοκιμάσει.

Προ ολίγων ημερών λοιπόν, ο χρήστης Playaveli, που φιγουράρει στην 1η και 3η θέση του online mode του διάσημου τίτλου στις Amiga και PC εκδόσεις αντίστοιχα, ολοκλήρωσε το δικό του έργο, που δεν είναι άλλο απ’ την κυκλοφορία μίας νεότερης έκδοσης με τα rosters της τρέχουσας σεζόν! Απέδειξε έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν το Sensible World of Soccer δε πρόκειται να εγκαταλειφθεί απ’ τους fans του, στέλνοντας την ίδια στιγμή ένα σαφές μήνυμα προς τον John Hare και το υπόλοιπο team που δουλεύει πάνω στον πνευματικό διάδοχο του SWOS, το επερχόμενο Sociable Soccer, ότι οφείλουν να κάνουν το παν για να μη μας απογοητεύσουν!

Μέχρι λοιπόν να μας έρθει εκείνο, έχετε την καλύτερη αφορμη να θυμηθείτε τις επικές μονομαχίες που λαμβάνανε χώρα στο γνωστό ποδοσφαιράκι προ 20ετίας, ελέγχοντας όμως τον Messi, τον Ronaldo και κάθε άλλον σταρ του σήμερα. Ακόμη εδώ είστε;

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL