LATEST NEWS
Trending

CD Projekt: Νέα Witcher games και sequel για το Cyberpunk 2077

H CD Projekt ανακοίνωσε σήμερα τα πλάνα της για το μέλλον στα πλαίσια του strategy update για τους επενδυτές και τα νέα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση, η CD Projekt έχει στα σκαριά 3 (!) καινούρια Witcher games, sequel για το Cyberpunk 2077 καθώς και ένα καινούριο παιχνίδι που θα είναι νέα IP. Ας δούμε το σχετικό slide από την ανακοίνωση και μετά θα δούμε λεπτομέρειες για το κάθε project:

Όπως βλέπουμε λοιπόν, τα Witcher games δεν θα δημιουργηθούν όλα από την CD Projekt RED. Το παιχνίδι με κωδική ονομασία Sirius θα περιέχει τόσο single player όσο και multiplayer και θα είναι μέρος του Witcher universe. Το development της νέας επίσημης τριλογίας Witcher θα γίνει in-house από την CDPR ενώ το Canis Majoris, ένα ακόμα singleplayer open world game στον κόσμο του Witcher, θα δοθεί σε ένα third-party studio που σχηματίστηκε από βετεράνους developers των Witcher games.

Όσον αφορά στο Cyberpunk, μετά την επιτυχία του Edgerunners και το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το Cyberpunk 2077, η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη τόσο του expansion όσο και ενός full sequel από την ίδια την CD Projekt RED. Τέλος, ξανά η CDPR θα δημιουργήσει ένα καινούριο παιχνίδι με κωδική ονομασία Hadar, βασισμένο σε φρέσκια IP, αν και μάλλον θα αργήσουμε να το δούμε καθώς βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του concept.

Αν μη τι άλλο η CD Projekt έχει πολλούς φιλόδοξους τίτλους στα σκαριά και ελπίζουμε ότι η εταιρία θα μάθει από την… βιασύνη της με το Cyberpunk 2077 και δεν θα ξαναδούμε προβλήματα στο launch.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

107 Comments

  1. Το Sirius βγάζει μάτι για το τι θα περιέχει. και ποντάρω σε prequel του Τρία πάνω στα ταξίδια της Σίρι σε άλλες διαστάσεις. Η τριλογία θα μπορούσε να αναφέρεται στην Σίρι γενικότερα από το τέλος του Τρία και μετά όταν και παίρνει το χρίσμα του επίσημου Γουίτσορα.

    Τα Cyberpunk πλήρως αδιάφορα.

    Αυτό που περιμένω με ενδιαφέρον είναι το νέο ΙΡ.

  2. Ευχάριστα τα νέα, καθώς φοβόμουν ότι το CP θα το έτρωγε το μαύρο σκοτάδι. Ελπίζω να μην έχουμε πάλι προβλήματα διαχείρησης, και τα παιχνίδια να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτια. Ενδιαφέρον και το ότι πάμε σε νέα IP, υποθέτω χωρίς να βασίζονται ήδη γνωστό franchise.

  3. [QUOTE=”Chronomancy, post: 608924, member: 103156″]
    Το Sirius βγάζει μάτι για το τι θα περιέχει. και ποντάρω σε prequel του Τρία πάνω στα ταξίδια της Σίρι σε άλλες διαστάσεις. Η τριλογία θα μπορούσε να αναφέρεται στην Σίρι γενικότερα από το τέλος του Τρία και μετά όταν και παίρνει το χρίσμα του επίσημου Γουίτσορα.
    [/QUOTE]
    Εγώ πάλι όταν είδα Sirius, κατευθείαν πήγε ο νους μου στο γνωστό αστέρι! Και έτσι σκέφτηκα κάτι σαν Mass Effect στυλ. Επειδή είναι με “S” και όχι με “C”. Θα μπορούσαν να το κάνουν για το φαίνεσθαι “Cirius”!
    Δεν υπάρχει ούτε τριλογία, ούτε μονολογία Witcher χωρίς τον Geralt…

  4. [QUOTE=”maximum armor, post: 608944, member: 104076″]
    Δεν υπάρχει ούτε τριλογία, ούτε μονολογία Witcher χωρίς τον Geralt…
    [/QUOTE]
    Σίγουρα όλοι έχουμε δεθεί με τον Γεραλτιο αλλά σίγουρα μπορούν να ειπωθούν αρκετές ιστορίες χωρίς να είναι πρωταγωνιστής η παρόν ο ίδιος. Δες το thronebraker.

  5. [QUOTE=”Mogrey665, post: 608945, member: 102904″]
    Σίγουρα όλοι έχουμε δεθεί με τον Γεραλτιο αλλά σίγουρα μπορούν να ειπωθούν αρκετές ιστορίες χωρίς να είναι πρωταγωνιστής η παρόν ο ίδιος. Δες το thronebraker.
    [/QUOTE]
    Ήθελα να δω το παιχνίδι, αλλά δεν είμαι καλός σε παιχνίδια με κάρτες. Εδώ δεν έπαιζα και gwent ούτε μέσα στο Witcher! (Ούτε “χαρτιά” ξέρω να παίζω ομολογουμένως).
    Πάντως νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να παίξω (ψυχολογικά και μόνο) παιχνίδι Witcher χωρίς τον Geralt. Πόσο μάλλον και τριλογία!

  6. [QUOTE=”Mogrey665, post: 608945, member: 102904″]
    Σίγουρα όλοι έχουμε δεθεί με τον Γεραλτιο αλλά σίγουρα μπορούν να ειπωθούν αρκετές ιστορίες χωρίς να είναι πρωταγωνιστής η παρόν ο ίδιος. Δες το thronebraker.
    [/QUOTE]
    βασικά εμένα το Prequel anime με Vesemir με έπεισε ότι μια χαρά στέκεται και χωρίς τον Τζέραλντ.

  7. Κάποτε θα την είχα κάνει λάστιχο με μία είδηση σαν την παραπάνω. Πλέον μου πέρασε τόσο αδιάφορα το νέο, πέρα από το φάνι βάλιου του να ανακοινώνεις 647 νέους τίτλους συγχρόνως, όταν τα πήγες τόσο καλά με τον προηγούμενο. Το κρατάω σαν πληροφορία και βλέπουμε, αλλά πραγματικά δεν έχω καν καλάθι μαζί μου.

  8. Καλό νέο η μουλωχτή “αποχώρηση” του Iwinski, τα τελευταία χρόνια έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στο στούντιο.

    Όσο για τις ανακοινώσεις, κι εμένα εκεί πήγε αρχικά το μυαλό μου όταν είδα το όνομα Sirius αλλά μετά παρατήρησα ότι είναι το παιχνίδι του indie studio που αγόρασαν τις προάλλες και δεν με πείθει ότι θα τους εμπιστευτούν μια μεγάλη περιπέτεια της Ciri. Κάτι σαν Thronebreaker μου μυρίζει ή κάτι με στοιχεία building/survival όπως το προηγούμενο παιχνίδι τους, A Flame in The Flood.
    Η τριλογία μπορεί να πάει either way, αναλόγως με το πώς θα την στήσουν. Προσωπικά δεν θέλω custom made χαρακτήρα, προτιμώ τη Ciri, ή έναν συγκεκριμένο Witcher β’ διαλογής που θα γίνεται θρύλος στα χέρια μας, ή ακόμα και Vesemir: Τα Χρόνια της Νιότης.

    Το Canis Majoris φοβάμαι ότι θα είναι κάτι σαν Monster Hunter: Witcher edition ή αλλιώς κάτι soulslike. Ανοιχτός κόσμος, διαφορετικό στούντιο, ξεχωριστό story, ε σε κάτι τέτοιο πάει το μυαλό μου. Μακάρι να κάνω λάθος και να είναι καμιά standalone περιπέτεια του Geralt τοποθετημένη π.χ. ανάμεσα στο 2 και το 3 αλλά θα χρειαστούν αρκετές σεναριακές “τρίπλες” και ίσως δεν θέλουν να μπλέξουν.
    Γενικά καρατάω μικρό καλάθι, επειδή κάτι ψιθύρισαν και για multiplayer components στα περισσότερα games τους, οπότε….

  9. [QUOTE=”maximum armor, post: 608946, member: 104076″]
    Ήθελα να δω το παιχνίδι, αλλά δεν είμαι καλός σε παιχνίδια με κάρτες. Εδώ δεν έπαιζα και gwent ούτε μέσα στο Witcher! (Ούτε “χαρτιά” ξέρω να παίζω ομολογουμένως).
    Πάντως νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να παίξω (ψυχολογικά και μόνο) παιχνίδι Witcher χωρίς τον Geralt. Πόσο μάλλον και τριλογία!
    [/QUOTE]
    Το παιχνίδι έχει περισσότερα κοινά με ένα puzzle game παρά με καρτοπαιχνιδο οπότε μην σε τρομάζει καθόλου.

  10. Διάβασα ότι για τη νέα τριλογία Witcher ο χρονικός ορίζοντας που έχουν θέσει είναι η εξαετία, που προφανώς σημαίνει ότι χοντρικά σκοπεύουν να βγάζουν ένα κεφάλαιο κάθε δύο χρόνια (περίπου όπως η τριλογία Mass Effect).
    Τώρα το πότε θα βγει το πρώτο παιχνίδι, και κυρίως το ΑΝ θα καταφέρουν να ακολουθήσουν αυτό το χρονοδιάγραμμα, είναι τεράστια ερωτηματικά που σίγουρα ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να απαντήσουν.

  11. Χωρίς Geralt witcher γίνεται? Για εμένα που ίσως αντιπροσωπεύω τη μεγαλύτερη μερίδα του fandom (no facts just guts) η οποία δεν είχε διαβάσει τα βιβλία και γνώρισε το σύμπαν μέσα απο τα μάτια του λύκου, μου φαντάζει πολύ δύσκολο ενα νέο RPG πόσο μάλλον τριλογία με κάποιον αλλο χαρακτήρα στο επίκεντρο, οπότε τώρα το ερώτημα ειναι αν θα τολμήσει η CDPR να δώσει κατι πραγματικά καινούργιο. Παράλληλο παράδειγμα ας πούμε εγώ χωρίς jensen πιστεύω οτι τα human revolution και mankind divided δεν θα είχανε την ποιότητα με την οποία κατέληξαν.

  12. [QUOTE=”m00nspell, post: 609026, member: 104090″]
    Παράλληλο παράδειγμα ας πούμε εγώ χωρίς jensen πιστεύω οτι τα human revolution και mankind divided δεν θα είχανε την ποιότητα με την οποία κατέληξαν.
    [/QUOTE]

    Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Jensen όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Η ιστορία του Jensen έχει μείνει σε cliffhanger δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ιστορία του Geralt αντίθετα κρίνοντας μόνο τα 3 βασικά παιχνίδια Witcher είναι υπερπλήρης. Το 3ο παιχνίδι κλείνει ιδανικά το arc του. Δεν θα ήθελα να ξεχαρβαλωθεί σε άλλες ιστορίες μόνο και μόνο επειδή πουλάει. Δεν χρειάζεται να καταντήσει μαιντανός.

  13. Κατανοητό ως αναφορά το arc, το πρόβλημα εμφανίζεται όμως όταν έχεις ένα κόσμο γραμμένο γύρω από τον πρωταγωνιστή ο οποίος λειτουργεί πάρα πολύ ως καταλύτης (geralt / Jensen), αν απομακρύνει η cdpr τον geralt τι επιλογές έχει? Κάποιον άλλο named / canon χαρακτήρα ή μετά την οδό του ανώνυμου 100% player created δοχείου που εκεί πιστεύω δεν στέκεται εύκολα ένα σύμπαν σαν του Witcher. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον το scope είναι εκεί στον ορίζοντα, έχει εύρος, αλλά ο πυρήνας είναι βαθιά προσωπικός αναφορικά με το gameplay και το interaction.

  14. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι και το σύμπαν του Deus ex άνετα στέκεται χωρίς τον Jensen. Στην τλκ στο πρώτο game δεν έχεις Jensen. Δεν σου βάζω το 2ο που δεν άρεσε στον κόσμο. Το ότι έγραψαν μετά ακόμα έναν καλό χαρακτήρα δεν σημαίνει ότι deus ex=Jensen. Υπήρχε και χωρίς αυτόν και με καλή γραφή μπορεί να υπάρξει και χωρίς αυτόν (αν κλείσει πρώτα η ιστορία του φυσικά που έχει μείνει μισή).

    Και όσο αφορά το σύμπαν του Witcher άνετα μπορούν να πουν ιστορίες χωρίς τον Γεραλτιο. Το έχουν κάνει ήδη λέμε.

  15. Notice: Η συνάρτηση WP_Object_Cache::add κλήθηκε εσφαλμένα. Το κλειδί της προσωρινής μνήμης δεν πρέπει να είναι κενή συμβολοσειρά. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.1.0.) in /home/admin/web/ragequit.gr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
    class="comment byuser comment-author-104373 even thread-even depth-1 has-avatar">

    θεωρω οτι μεγαλο κομματι της επιτυχιας των κειμς και της τιβι σειρας γουίτσε ήταν η [COLOR=rgb(85, 57, 130)][B]συγκεκριμενη προσωπικοτητα[/B][/COLOR] του γκεραλτ.
    οχι οτι ηταν μπρατσας ή παιδαράς ή ειχε ασπρο μαλλι και αισθησιακη φωνη. αλλά η συνεχης μαχη μεσα του αναμεσα στην αδιαφορια του μεταλλαγμενου και τ ανθρωπινα συναισθηματα, οι γκριζες ζωνες που υπαρχουν αναμεσα στο Καλο και το Κακο και τελος η δικη του θεση στον κοσμο ως “μεταλλαγμενος” και ο ρατσισμος και δυσπιστια που αντιμετωπιζει στην καθημερινοτητα του λογω αυτου του γεγονοτος.

    μ αυτη την εννοια ηταν [B]απαραιτητη[/B] η παρουσια του στην πρωτη τριλογια. θελω να πω οτι αν απο δω και περα πρωταγωνιστει ενας τυχαιος γουιτσερ, δεν θα εχει το ιδιο “ειδικο βαρος” με τον λυκο της ριβια και απλα θα ειναι ο ηρωας σ ενα “νορμαλ”, πολυ καλο ενδεχομενως αξιοναρπιγκί ανοιχτου κοσμου. εκτιμηση ειναι αυτο, δεν κανω υποδειξη στην cdp και καταλαβαινω οτι δεν ηταν δυνατον να φτιανουν επ απειρο κεραλτ κειμς. αλλά αλλο ενα στα χναρια του Απολυτου, γαμωτο, θα το θελαμε….

    tl/dr: χωρις γκεραλτ, θα λειπει η [B]ψυχη[/B] του γουιτσερ συμπαντος.

  16. [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 609046, member: 104201″]
    θεωρω οτι μεγαλο κομματι της επιτυχιας των κειμς και της τιβι σειρας γουίτσε ήταν η [COLOR=rgb(85, 57, 130)][B]συγκεκριμενη προσωπικοτητα[/B][/COLOR] του γκεραλτ.
    οχι οτι ηταν μπρατσας ή παιδαράς ή ειχε ασπρο μαλλι και αισθησιακη φωνη. αλλά η συνεχης μαχη μεσα του αναμεσα στην αδιαφορια του μεταλλαγμενου και τ ανθρωπινα συναισθηματα, οι γκριζες ζωνες που υπαρχουν αναμεσα στο Καλο και το Κακο και τελος η δικη του θεση στον κοσμο ως “μεταλλαγμενος” και ο ρατσισμος και δυσπιστια που αντιμετωπιζει στην καθημερινοτητα του λογω αυτου του γεγονοτος.

    μ αυτη την εννοια ηταν [B]απαραιτητη[/B] η παρουσια του στην πρωτη τριλογια. θελω να πω οτι αν απο δω και περα πρωταγωνιστει ενας τυχαιος γουιτσερ, δεν θα εχει το ιδιο “ειδικο βαρος” με τον λυκο της ριβια και απλα θα ειναι ο ηρωας σ ενα “νορμαλ”, πολυ καλο ενδεχομενως αξιοναρπιγκί ανοιχτου κοσμου. εκτιμηση ειναι αυτο, δεν κανω υποδειξη στην cdp και καταλαβαινω οτι δεν ηταν δυνατον να φτιανουν επ απειρο κεραλτ κειμς. αλλά αλλο ενα στα χναρια του Απολυτου, γαμωτο, θα το θελαμε….

    tl/dr: χωρις γκεραλτ, θα λειπει η [B]ψυχη[/B] του γουιτσερ συμπαντος.
    [/QUOTE]
    Γιατί τo fanmade σενάριο που άρχισε να τρέχει στους κύκλους μετά την πρώτη εικόνα για το επόμενο witcher, ότι και καλά το school of the Lynx που το ξεκινάει o Lambert και η Kaira είναι κακή ιδέα για σενάριο;

    Εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι αν θα λείπει ο Γεράλδιος, θα είχα πρόβλημα αν έλειπαν οι Witchers γενικότερα, άλλωστε είμαι σίγουρος ότι κανενός Witcher η ζωή δεν είναι βαρετή και θα έχουν όλοι πολλές ιστορίες να μας πουν.

  17. Εύκολα κάνουν παραπλήσιες ιστορίες στο σύμπαν που καταλήγουν να εμπλέκουν εμμέσως τον Γκέραλτ. Πχ sequel με ράντομ πορταγκωνιστή από ράντομ σχολή Witcher που καταλήγει μεταξύ άλλων σε κάποια φάση να επισκέπτεται τον Γκέραλτ στο Corvo Bianco όπου αράζει με την Yennefer (ο μοναδικός αληθινός τερματισμός του Witcher 3 δλδ) και να κάνει μερικά sidequests μαζί του για χάρη του παλιού καλού καιρού.

    Ίσως θα ταίριαζε περισσότερο κάποιο prequel με επίσης ράντομ σχολή Witcher, καμιά 100+ χρόνια πριν το πογκρόμ στην Kaer Morhen, τότε που οι witchers ήταν σαφώς πιο πολυάριθμοι.

    Αλλά ναι οι περιπέτειες της Σίρι θα ήταν η εύκολη λύση.

  18. [QUOTE=”nitro912gr, post: 609054, member: 102594″]
    μένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι αν θα λείπει ο Γεράλδιος, θα είχα πρόβλημα αν έλειπαν οι Witchers γενικότερα,
    [/QUOTE]

    Θα ήταν bold-move να βγάλουν τριλογία Witcher, χωρίς να έχει Witchers.

    [QUOTE=”Hellion, post: 609055, member: 102589″]
    να επισκέπτεται τον Γκέραλτ στο Corvo Bianco όπου αράζει με την Yennefer (ο μοναδικός αληθινός τερματισμός του Witcher 3 δλδ)
    [/QUOTE]

    Truer words were not spoken that day.

  19. [QUOTE=”Hellion, post: 609055, member: 102589″]
    Ίσως θα ταίριαζε περισσότερο κάποιο prequel με επίσης ράντομ σχολή Witcher, καμιά 100+ χρόνια πριν το πογκρόμ στην Kaer Morhen, τότε που οι witchers ήταν σαφώς πιο πολυάριθμοι.
    [/QUOTE]

    Θα μου άρεσε να παίξω κάτι τέτοιο. Witchers στην ακμή τους

  20. Εντάξει φτάνει με τον παππού, χορτάσαμε. Γουίτσερ λέγεται η σειρά, όχι Γκέραλτ. Αυτό το πρήκουελ φάση που ήταν τότε στην εφηβεία κι έβραζε το αίμα τους ακούγεται γαμάτο όντως. Σα να έβγαινε μια σειρά για τη Μέση Γη στην δεύτερη εποχή, τι τέλεια που θα ήταν.

    Όπως και στο Age of Conan, που ήταν μεν ο Κόναν στο θρόνο, αλλά όλοι ξέρανε ότι ο βασικός πρωταγιστής ήταν ο Σόδας με την Πουπουλένια, το άλογό του. Και κανείς δεν είχε πρόβλημα με αυτό.

  21. [QUOTE=”Northlander, post: 609056, member: 102592″]
    Θα ήταν bold-move να βγάλουν τριλογία Witcher, χωρίς να έχει Witchers.
    [/QUOTE]
    Ναι, αλλά θα μπορούσε να πρωταγωνιστούν οι Sorcerers του κόσμου του Witcher και να παίρναμε μέρος στα γεγονότα της δημιουργίας των Witchers, δηλαδή μιλάμε για ένα χρονικό εύρος κάπου εκεί με το Conjuration of Spheres, σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον εποχή.

  22. η σειρα μπορει να λεγεται γουιτσερ (των κειμς φανταζομαι εννοεις, οπως και η τηλεοπτικη) αλλά οκ, χαλαρά σε σημεία, και σε άλλα σημεια ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ αναφερεται κι εχει κεντρικο ηρωα τον γκιραλτ. οχι επειδη το θελησε η τσιντιπί, αλλά επειδη ετσι θελησε ο συγγραφεας των βιβλιων που τα ξεκινησαν ολα, ο γεροντας σαπκοφσκι. να τα λεμε κι αυτα.

    αν τωρα θενε να φτιαξουνε γουιτσερς στην ακμη, γουιτσερς στην εφηβεια, με πιπιλα, με μπαστουνι, σε δυστοπικη μελλοντικη κοινωνια, ή σε προιστορικη με προβιες και ροπαλα, κανενα απολυτως προβλημα, αλλά θα ειναι καθαρα νεο συμπαν χωρις καμμια σχεση με το υπαρχον. μεχρι τωρα λοιπον [B]γουιτσερ = γκεραλτ[/B].

    μπορει να το βαρεθηκαμε η να μη μας αρεζει, αλλά τι κριμας που ειναι η αληθεια.

  23. Οι ανησυχίες όλες προκύπτουν από τα δείγματα γραφής του cyberpunk κυρίως. Είδαμε εκεί πως στέκεται το σενάριο με “ανώνυμο” πρωταγωνιστή. Δεν γνωρίζω βέβαια αν και πόσοι από τους writers του Witcher είχαν θέση στη διαδικασία παραγωγής του cyberpunk αλλα τα δείγματα δεν είναι απολύτως θετικά. Φανταστείτε ένα νέο Witcher game με τον geralt σε ρόλο Γιαννάκη ασημοχερη σε μια προσπάθεια να συνδέσουν την παλιά σχολή με το νέο αίμα και να πάει το κήρυγμα σύννεφο…..
    Μακάρι να τολμήσουν το λέω ξανά να φτιάξουν κάτι χωρίς τον geralt αλλά θέλει δουλειά και έχει ρίσκο και όχι, με τις περιπέτειες της ciri δεν θα ξεγελάσουν κανένα…

  24. [QUOTE=”Mogrey665, post: 609064, member: 102904″]
    Αν και θέλω να αιτιολόγησω το x αλλά ποιος κάθεται να γράφει κατεβατα από κινητό. Αμφιβάλλω ότι η ίδια συζήτηση θα πάει μέχρι αρχές Νοεμβρίου που θα είμαι πίσω στο pc.
    [/QUOTE]
    Καλοδεχούμενη όποτε και αν έρθει η αιτιολογία σου.

  25. καμια ενσταση δεν εχω. οπως θενε ας το πουνε. κι οτι θενε ας φτιαξουνε.

    απλα απαντησα (νομιζω) στον σόαδ που υποστηριξε οτι συμπαν γουιτσερ και γκεραλτ ειναι διαφορετικα πραγματα.
    εγω πιστευω οτι [B]ως τωρα[/B] ταυτιζονται και για να το παω και λιγο πιο μακρια, αυτο θα φανεί και στις πωλησεις του επομενου μη γκεραλτ γκειμ της τσιντιπί (δεν λεω οτι οι πωλησεις ειναι κριτηριο ποιοτητας, μιλαω για την δημοφιλία του ασπρομάλλη γυπαετού της καρδιας μας).

  26. [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 609068, member: 104201″]
    καμια ενσταση δεν εχω. οπως θενε ας το πουνε. κι οτι θενε ας φτιαξουνε.

    απλα απαντησα (νομιζω) στον σόαδ που υποστηριξε οτι συμπαν γουιτσερ και γκεραλτ ειναι διαφορετικα πραγματα.
    εγω πιστευω οτι [B]ως τωρα[/B] ταυτιζονται και για να το παω και λιγο πιο μακρια, αυτο θα φανεί και στις πωλησεις του επομενου μη γκεραλτ γκειμ της τσιντιπί (δεν λεω οτι οι πωλησεις ειναι κριτηριο ποιοτητας, μιλαω για την δημοφιλία του ασπρομάλλη γυπαετού της καρδιας μας).
    [/QUOTE]
    Μπρε συ! Του σοδα το ποστ ηταν ποστ με το στυλ του σοδα. (Εκτος και αν οντως στο Age of Conan πρωταγωνιστης ηταν ο Σοδας και η πουπουλενια, οποτε ζητω ειλικρινα συγνωμη δεν ηθελα να θιξω αλογα και καταστασεις)

  27. δεν λεω οτι χωρις γκεραλτ πεθαινουν ολα. ισα ισα, που χωρις γκεραλτ το κειμ μπορει να ανοιγεται σε αλλα επιπεδα.

    π.χ. εδω ειχαμε παραπονα ντηζαιν και κοσμετολογιας αν θυμαμαι καλα, απ τους καζουαλς. τωρα θα μπορουμε να φτιανουμε οτι φατσα μας αρεζει, να βανουμε στον ηρω τατού, να τον κανουμε οτι φυλο θεμε, με μωβ μαλλι (μεγαλο απωθημενο) και, χωρις πλακα τωρα, μπορει οι επιλογες να ειναι πιο rpgήδικες, δηλ. αναλογα με την σχολη που θα διαλεγεις, να εχεις αλλα σκιλς (σε αναλογια με το κλασικο 5πτυχο γουωριορ, ρεηντζερ, θηφ, σορσερορ, γουιζαρντ) και να νιωθεις οτι ο ηρωας ειναι πιο Εσυ. αλλά δε θαναι [B][SIZE=18px]ο[/SIZE][/B] γκήραλτ, αυτο ειναι το ποιντ μου.

  28. [QUOTE=”Chronomancy, post: 609053, member: 103156″]
    Μόνο εμένα θα με ενδιέφερε ένα Γουιτσερ στις αχανείς εκτάσεις της Nilfgaard ή στην μυστηριώδη Ανατολή;
    Καμήλες ινκλούντιντ
    [/QUOTE]
    Μα αυτό δεν θα είναι το outsourced project Sirius ? 16times the detail και τα σχετικά ….. Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν αλλά πιο επιτυχημένα studios 😆😆😆 . Πολύ καλή ιδέα πάντως.

  29. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα RPG με έμφαση στον ένα και μοναδικό χαρακτήρα (είτε αυτό είναι ο Geralt, ή η Ciri ή κάποιος οποιοσδήποτε αλλά συγκεκριμένος οποιοσδήποτε) δίνει μεγαλύτερο player agency καθώς η ιστορία είναι ευκολότερο να γραφτεί για αυτόν. Κατ’ επέκταση, παρά τον “περιορισμό” στον ένα χαρακτήρα, το παιχνιδι αποκτά βάθος διότι μπορείς να υπολογίσεις περισσότερες διακλαδώσεις.

    Σε κάτι sandbox τύπου Skyrim, που μπορείς να είσαι λεσβιακό, γαλαζοπράσινο Ταμπάξι βάρβαρος (OP-build btw) η ιστορία υποφέρει διότι συνήθως η επιλογή είναι να υπάρξει κάποιου τύπου επιβεβαίωση ότι είσαι ένα από αυτά. Άρα πόροι στο development, επίσης δύσκολο να γράψεις ιστορία που να έχει το ίδιο βάθος και τις αναφορές.

    Θα μου πείτε ότι το New Vegas κατατάσσεται στη δεύτερη κατηγορία. Και όμως, ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ο “Courier”, αυτή είναι η κεντρική του ταυτότητα. Αν δεν με απατά η μνήμη μου ουδέποτε υπάρχει αναφορά για το αν είναι λευκός, άσπρος κτλ., πέραν του ηθικού του κώδικα (βάσει επιλογών, άρα προβλέπομενο γράψιμο). Το τι χαρακτηριστικά έχει δώσει ο καθένας αναγνωρίζονται δια της σιωπής και όχι με φλύαρο exposition για να πάρει επιβράβευση ο παίκτης. Το ίδιο και στα Gothic. Μοναδική, μικρή εξαίρεση: Vampire – The Masquerade: Bloodlines.

  30. ο σοδας τρολαρει, αλλά μια χαρα ιδεα ειπε.

    αυτο ναι. θα δουμε την ενηλικιωση του γκεραλδ, τα γεγονοτα που καθορισαν και διαμορφωσαν την χαρακτηρα του, τα πρωτα, εχμ, σκιρτηματα/πηδοβοληματα (με τη θειά του, με την γειτονισα, με την φουρναρισα πριν αυτη γνωρισει τον κουνέλο κλπ κλπ), τις πρωτες περιπετειες και θα τελειωνει εκει που τον βρισκουνε μισοποθαμενο οι αλλοι γουίτσες και τον φορτωνουνε στο καρο για την καερ μωρέ, δηλαδη εκει ακριβως που αρχιζει το 1.

  31. [QUOTE=”Admiral, post: 609096, member: 102598″]
    Επειδή δεν το κατέχω το θέμα ενημερώστε με λίγο, ποια είναι η σχέση των παιχνιδιών με τα βιβλία σεναριακά; Θα μπορούσε δηλαδή μια νέα τριλογία να πει τη ιστορία των βιβλίων;
    [/QUOTE]
    Τα παιχνίδια ειναι μετά τα βιβλία.

  32. Αν καταπιαστούν με νεανία Geralt νομίζω θα προτιμήσουν μια ιστορία που θα εκτυλίσσεται πριν από τα βιβλία γιατί αλλιώς μιλάμε για καθολικό retcon που θα δυσαρεστήσει αρκετό κόσμο (συμπεριλαμβανομένου του μπαρμπα-Σαπκόφσκι, αν και αυτόν με ένα σακί gold coins και δύο βότκες τον τουμπάρουν).

  33. Προσωπικά θα ήθελα πολύ Witcher cRPG χωρίς συγκεκριμένο πρωταγωνιστή (custom χαρακτήρα δηλαδή) , μια χαρά μπορεί να δουλέψει. Θα μπορούσε να έχει classes σε φάση διάλεξε από ποιο witcher school είσαι , να είναι στην εποχή που σουλατσάρουν άπειρα monsters και οι γούιτσερζ είναι στις δόξες τους, και να έχει άπειρα μικρά side stories (το έχουν οι άνθρωποι. Μόνο το στόρυ του Bloody Baron στο W3 θα το ήθελαν σαν main πολλά PRG) σε open world κατάσταση. Γράψιμο χαρακτήρων μπορούμε να χαρούμε στους NPC έτσι και αλλιώς. Και να δώσουν λίγο μεγαλύτερη έμφαση στο Gameplay και τα RPG mechanics (το ελλάτωμα των κατα άλλα καταπληκτικών γουίτσερ RPG)

  34. [QUOTE=”Χειρομαλάχτης, post: 609062, member: 104201″]
    η σειρα μπορει να λεγεται γουιτσερ (των κειμς φανταζομαι εννοεις, οπως και η τηλεοπτικη) αλλά οκ, χαλαρά σε σημεία, και σε άλλα σημεια ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ αναφερεται κι εχει κεντρικο ηρωα τον γκιραλτ. οχι επειδη το θελησε η τσιντιπί, αλλά επειδη ετσι θελησε ο συγγραφεας των βιβλιων που τα ξεκινησαν ολα, ο γεροντας σαπκοφσκι. να τα λεμε κι αυτα.

    [/QUOTE]
    Να αναφέρω μόνο ότι παρόλο που ο white wolf είναι βασικός χαρακτήρας των βιβλίων, δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν ολόκληρα κεφάλαια που δεν εμφανίζεται καθόλου.
    Θέλω να πω ότι μια χαρά στέκονται τα βιβλία και με την απουσία του.
    [QUOTE=”Admiral, post: 609099, member: 102598″]
    Επομένως εύκολα μπορεί να γίνει prequel series που είπαν τα παιδιά νωρίτερα.
    [/QUOTE]
    Θα έχει το κακό όλων των prequels aka γνωστό αποτέλεσμα.

    Προτιμώ ενα prequel όπως αναφέρθηκε ήδη σε εποχή πολύ πριν τον Geralt με χαρακτήρες και καταστάσεις όπου δεν έχουμε καμία αναφορά ή μόνο ισχνές πχ μετά από το Conjunction of the Spheres, όπου τα πάντα ήταν χαώδεις.

  35. Αυτό είναι σημαντικό ερώτημα.

    Αν ήταν Ubisoft θα έβγαζε μια ανακοίνωση συγνώμης, “αυτή η σεξιστική συμπεριφορά δεν μας χαρακτηρίζει πλέον, ζητούμε συγνώμη για τους εαυτούς μας πριν 15 χρόνια, ωριμάσαμε σαν άτομα” κτλ. Οι Πολωνοί τι θα κάνουν άραγε.

  36. [QUOTE=”kara, post: 610803, member: 102802″]
    Αναρωτιέμαι αν θα κρατήσουν τις sex cards στο Witcher remake.
    [/QUOTE]
    Εαν αφαιρέσουν ένα από τα σημαντικότερα features του παιχνιδιού, τότε έχει μαζικό μποϊκοτάζ από μένα το remake!

    Witcher game χωρις sex cards δεν ειναι witcher!!1!1!! Ποιος ο λόγος να το παίξουμε ( 😉 )?

  37. Για μένα το πρώτο witcher μαζί με το δεύτερο είναι τα καλύτερα της σειράς με το πρώτο να έχει αυτό το hardcore χαρακτήρα μακριά από το σημερινο mainstream.
    Δύστροπο σύστημα μάχης αλλά που εμένα όταν το έμαθα μου άρεσε αρκετά ένα μίγμα turn based με action που το θεωρώ σίγουρο ότι θα το αλλάξουν αλλά και ένα χαρακτήρα underground που είναι και αυτό σχεδόν βέβαιο ότι θα το αλλάξουν
    Με λίγα λόγια αυτό το remaike θα είναι μια ριζική ανανέωση? του game να έρθει στο σημερινό mainstream και political correct χαρακτήρα της σημερινής gaming βιομηχανίας.

  38. Να μας λείπουν δύστροπα συστήματα μάχης. Δεν υπάρχει TB με Action. Ή παίζουμε με τα αντανακλαστικά μας ή ο καθένας τη σειρά του.
    I summon [USER=102598]@Admiral[/USER]

    Ο χαρακτήρας δεν ήταν ποτέ underground αλλά ούτε και αμερικαν χίροου. Απλά έγινε το μπαμ της σειράς με το 3. Αυτό.

  39. [QUOTE=”bald_killer_clone, post: 610969, member: 103348″]
    Να μας λείπουν δύστροπα συστήματα μάχης. Δεν υπάρχει TB με Action. Ή παίζουμε με τα αντανακλαστικά μας ή ο καθένας τη σειρά του.
    I summon [USER=102598]@Admiral[/USER]

    Ο χαρακτήρας δεν ήταν ποτέ underground αλλά ούτε και αμερικαν χίροου. Απλά έγινε το μπαμ της σειράς με το 3. Αυτό.
    [/QUOTE]

    Συμφωνώ ότι τα καθαρά συστήματα είναι πιο καλά από τα υβριδικά. Το RTwP είναι φυσικά το χειρότερο από όλα αλλά και τα υπόλοιπα είναι συνήθως προβληματικά, Π.χ. το “action πρώτου προσώπου αλλά μπορεί να αστοχήσεις λόγω stats” του Morrowind.

  40. Νομίζω ο check2fire εννοεί πως το παιχνίδι γενικά έχει έναν πιο underground χαρακτήρα, δεν αναφέρεται στον Geralt του W1.
    Πάντως δεν ξέρω αν θα το έλεγα ακριβώς underground, περισσότερο eurojank είναι η φάση γιατί τότε η CDPR δεν είχε ούτε το δυναμικό, ούτε το budget να φτιάξει κάτι πιο γυαλισμένο. Προσωπικά το αγαπώ warts and all αλλά δεν θα το ξαναέπαιζα. Ωστόσο, το σενάριο και η ατμόσφαιρά του ήταν τρομερά, αν γίνει σωστή δουλειά στο remake, έχει τις προοπτικές να αποτελέσει game-ορόσημο (και) αυτής της γενιάς. Προσωπικά περιμένω τεράστιες αλλαγές, όχι μόνο στο σύστημα μάχης, interface κτλ. αλλά και στο level design, διαλόγους, cameos χαρακτήρων που ο κόσμος ξέρει από τα επόμενα της σειράς (π.χ. κάνας Regis), γενικά θεωρώ πως θα του αλλάξουν τα φώτα και θα δούμε ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Τώρα καλύτερο, χειρότερο, θα δείξει.

  41. [QUOTE]
    Συμφωνώ ότι τα καθαρά συστήματα είναι πιο καλά από τα υβριδικά. Το RTwP είναι φυσικά το χειρότερο από όλα αλλά και τα υπόλοιπα είναι συνήθως προβληματικά, Π.χ. το “action πρώτου προσώπου αλλά μπορεί να αστοχήσεις λόγω stats” του Morrowind.
    [/QUOTE]

    Δεύτερο Χ για σήμερα. Καλά θα πάει αυτό. Το RTwP σου δίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων από τα να κινήσαι περιορισμένος σε τετράγωνα και εξάγωνα, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Το κάθε ένα δίνει του δική του gameplay αισθητική και σε καμία περίπτωση το RTwP είναι δύσχρηστο ή μη λειτοργικό όταν διαχειρίζεσαι ομάδα.

    Οταν όμως είσαι single (τις περισσότερες φορές δλδ, (pun intended)), τότε ναι, είναι κουλό το Pause, και το σύστημα του Morrowind φαντάζει απλά χαζό (αν όχι απλά ξεπερασμένο) στη σημερινή εποχή.

    Δεν καταβαίνω απολύτως πώς το εννοεί το turn based μίγμα ο [USER=102792]@chek2fire[/USER] στο W1, αλλά από αυτά που θυμάμαι είναι να μπαίνω στη μάχη και ταυτόχρονα να χάνω Life χωρίς να βλέπω attack animations από τους εχθρούς.

  42. [QUOTE=”Tony Corvus, post: 610981, member: 102677″]
    Φοβάμαι την όλη φάση εργολαβίας και από την στιγμή που λείπουν αρκετά σημαντικά πρόσωπα από την cdpr (game directors, lead, etc) κρατώ μικρό καλάθι
    [/QUOTE]
    Δες ξανά το studio που είναι να το κάνει.

  43. [QUOTE=”Mogrey665, post: 610991, member: 102904″]
    Το κάνει third party studio.
    [/QUOTE]
    Yeap. Το είπαμε αυτό και είπαμε επίσης πως από την στιγμή που οι “παλιές” καραβάνες λέιπουν από την cdpr (για να ρίξουν ένα χέρι βοηθείας στην όλη εργολαβία) τότες το καλάθι είναι μικρό. Τα “ΝΕ,ΑΛΛΑ ΤΟ THIRD PARTY STUDIO ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ CDPR”, δεν μου λένε κάτι. Υπάρχουν καμιά 15αρια στούντιος εκεί έξω που έχουν την σφραγίδα “από πρώην εργαζόμενους της CDPR”

  44. Πολλές από τις περιοχές στο χάρτη είτε δεν συνορεύουν μεταξύ τους είτε είναι στην αντίπερα όχθη από εκείνη τη λίμνη δίπλα στη Vizima. Πέρα προφανώς από το γεγονός ότι το κάθε Act σε περιόριζε σε μία περιοχή και δεν μπορούσες πχ να μπεις στη Vizima αν δεν ξεμπέρδευες πρώτα με τα outskirts. Είμαι περίεργος πώς θα το υλοποιήσουν αυτό.

    Με την Unreal Engine 5 ίσως μπορούν να πετάξουν όλη την περιοχή δράσης σε έναν ενιαίο χάρτη, και μετά να πορεύεσαι σε αυτόν τμηματικά πάλι όπως στο Witcher. Διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξουν τελείως τη δομή της πλοκής, να εισάγουν πολλά νέα quests και ίσως νέες περιοχές.

  45. Τώρα το ποιοτικό στάνταρ των μελλοντικών τίτλων της CDPR είναι πιο αμφιλεγόμενο και από στοίχημα για το Κύπελλο. Το πήραμε το μάθημά μας. Ποτέ προπαραγγελίες, μηδενικός ενθουσιασμός κι αν παρ’ελπίδα βγει καλό, εδώ θα ‘μαστε να το χαρούμε.

  46. [QUOTE=”Borracho, post: 613735, member: 102590″]
    Τώρα το ποιοτικό στάνταρ των μελλοντικών τίτλων της CDPR είναι πιο αμφιλεγόμενο και από στοίχημα για το Κύπελλο. Το πήραμε το μάθημά μας. Ποτέ προπαραγγελίες, μηδενικός ενθουσιασμός κι αν παρ’ελπίδα βγει καλό, εδώ θα ‘μαστε να το χαρούμε.
    [/QUOTE]

    Το κακό είναι ότι αυτοί που παίρνουν το σχετικό μάθημα είναι λίγοι. Η μάζα θα πέσει πάλι με τα μούτρα να προπαραγγείλει, λες και υπάρχει περίπτωση να τελειώσουν οι ψηφιακοί κωδικοί. Το δέχομαι αν κυνηγάς κάποια σπάνια collector’s, σε κάθε άλλη περίπτωση δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς η πλατιά μάζα δεν ενημερώνεται, ούτε την αποθαρρύνουν προβλήματα απόδοσης και σταθερότητας.

  47. Κατ’ αρχάς να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο remake ΔΕΝ αναπτύσσεται από την ίδια τη CDPR, το έχει αναλάβει το στούντιο που έφτιαξε [URL=’https://store.steampowered.com/app/471010/Seven_Enhanced_Edition/’]αυτό το παιχνιδάκι[/URL] και απαρτίζεται από κάποιους Witcher veterans (τώρα ποιους, πόσους κτλ, μην το ψάχνεις).
    Κατά δεύτερον, καθόμαστε και συζητάμε σοβαρά για το αν θα προπαραγγείλουμε, από τη στιγμή που δεν έχουμε δει ούτε ένα screenshot, πόσω μάλλον trailer, και το παιχνίδι απέχει ακόμα καμιά τριετία; Bitch, please.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL