Ερώτηση σχετικά με facebook accounts

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #251629
  Ebon PageEbon Page
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 110
  Offline
  Replies: 110
  Been thanked: 1 time

  Λοιπόν, έχω μια απορία σχετικά με το facebook. Καταρχήν να πω πως δεν έχω λογαριασμό ακόμα, αλλά για επαγγελματικούς λόγους ίσως χρειαστεί να ανοίξω έναν στον άμεσο μέλλον. Αλλά έχω μπερδευτεί. Δεν μπορώ να καταλάβω αν πρώτα πρέπει να ανοίξω προσωπικό λογαριασμό (προφίλ) και μετά μέσω του προσωπικού μου προφίλ να προβώ στην δημιουργία μιας bussines fan page όπως την λένε ή αν πρέπει εξ αρχής να κάνω business account. Ξανά λέω πως η σελίδα στο facebook θα είναι αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση.

  Απλά αλλού διαβάζω πως αν κάνεις απευθείας business account χάνεις κάποια features του facebook, αλλα και πάλι δεν καταλαβαλινω πια μπορεί να είναι αυτα μιας και δεν έχω εμπειρία από το facebook. Κανεις που να μπορεί να με διαφωτίσει πάνω στο θεμα;

  #361241
  Κώστας ΚαλλιανιώτηςΚώστας Καλλιανιώτης
  • Υπουργός Ανάπτυξης
  • Posts: 8463
  Offline
  Replies: 8463
  Been thanked: 1443 times

  Μπορείς όντως να φτιάξεις κατευθείαν την “εταιρική” σελίδα χωρίς να κάνεις πρώτα προσωπικό προφίλ.

  Απλά χάνεις τα αμειγώς “social” εργαλεία που σου παράσχει το προσωπικό προφίλ. Δηλαδή την δυνατότητα να αυξήσεις τον αριθμό των κοινωνικών σου επαφών (“να κάνεις friends” δηλαδή :Ρ ), να μπορείς μετά να τους κοινοποιήσεις την σελίδα σου ή να τους προσκαλείς σε αυτήν, να χρησιμοποιείς το facebook chat, να διαφημίζεις ίσως την σελίδα κάνοντας σχόλια σε posts τρίτων κτλ.

  Αν κάνεις login μόνο ως εταιρική σελίδα χωρίς προσωπικό προφίλ, θα μπορείς μόνο να ελέγχεις το υλικό που θα κοινοποιείς στην σελίδα και να σχολιάζεις στα ανεβάσματά σου ως σελίδα. Για να σου λυθούν τα χέρια μετά θα πρέπει μάλλον να βρεις και κάποιον ακόμα που διαθέτει προσωπικό προφίλ, και να τον κάνεις admin στην σελίδα σου ούτως ώστε να ασχολείται με τα της διάδοσης και κοινοποίησης.

  #361242
  Ebon PageEbon Page
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 110
  Offline
  Replies: 110
  Been thanked: 1 time

  Ευχαριστώ Hellion για την απάντηση. Οπότε είναι καλύτερα να δημιουργήσεις την επαγγελματική σου σελίδα μέσω του προσωπικού σου προφίλ, ακόμα και αν δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με την προσωπική σου σελίδα;

  Δηλαδή πως να στο εξηγήσω, δεν είμαι τύπος ο οποίος θα κάθομαι να ασχολούμαι με το προσωπικό μου προφιλ. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω φίλους μεσω facebook, ούτε θα κάθομαι πχ να ανεβάζω φωτογραφίες κτλ. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Παρ’ αυτα θα ασχολούμαι μόνο με την επαγγελματική σελίδα. Ακόμα και ένα ανενεργό ουσιαστικά προσωπικό προφίλ δίχως ενημερώσεις κτλ θα λειτουργεί και πάλι θετικά για την επαγγελματική σελίδα; Υποθέτω πως το οι 2 σελίδες είναι ξεχωρες μεταξύ τους, δηλαδή απλά μοιράζονται τα κοινά login στοιχεία και τίποτα αλλο. Πχ τα ποστ μου στην επαγγελματική σελίδα θα εμαφνίζουν ως χρήστη το όνομα της εταιρειας και όχι το πραγματικό μου όνομα (αυτό που έχω στο προσωπικό μου προφίλ)

  Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλα είμαι άσχετος με facebook :cheer:

  #361243
  Κώστας ΚαλλιανιώτηςΚώστας Καλλιανιώτης
  • Υπουργός Ανάπτυξης
  • Posts: 8463
  Offline
  Replies: 8463
  Been thanked: 1443 times

  Ακόμα και ένα ανενεργό ουσιαστικά προσωπικό προφίλ δίχως ενημερώσεις κτλ θα λειτουργεί και πάλι θετικά για την επαγγελματική σελίδα;

  Στο προσωπικό προφίλ, ειδικά αν δεν σκοπεύεις ποτέ να το χρησιμοποιήσεις για επαγγελματικούς λόγους ή για “αναψυχή”, βάζεις και ψεύτικο όνομα που λέει ο λόγος και απλά μετά το χρησιμοποιείς μια φορά το μήνα για να τσεκάρεις καμιά σελίδα παρόμοιου ενδιαφέροντος ή για να το έχει ως σημείο αναφοράς κάποιος άμεσος συνεργάτες ή κάτι τέτοιο. Δεν χάνεις και τίποτα κατ’εμέ αν υπάρχει ως επιλογή.

  Κάνεις και like στην σελίδα του Ragequit μετά, πριγκηπικό όφελος :P

  Υποθέτω πως το οι 2 σελίδες είναι ξεχωρες μεταξύ τους, δηλαδή απλά μοιράζονται τα κοινά login στοιχεία και τίποτα αλλο. Πχ τα ποστ μου στην επαγγελματική σελίδα θα εμαφνίζουν ως χρήστη το όνομα της εταιρειας και όχι το πραγματικό μου όνομα (αυτό που έχω στο προσωπικό μου προφίλ)

  That is correct. Κάνεις login με το προσωπικό σου προφίλ, και μετά αν θες να ποστάρεις ως εταιρία και όχι ως χρήστης, είτε επιλέγεις μέσω μιας ρύθμισης πάνω δεξιά να “Use Facebook as < όνομα σελίδας την οποία έφτιαξες>“, ή απλά μπαίνεις μέσω του προφίλ σου στην σελίδα της εταιρίας, και μόλις μπεις εκεί θα σου βγαίνει κάθε φορά πάνω-πάνω ειδοποίηση “αυτή τη στιγμή postάρετε ως , πατήστε ΕΔΩ για να αρχίσετε να postάρετε ως < όνομα σελίδας>” και κάνεις μετά την δουλειά σου.

  #361244
  Ebon PageEbon Page
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 110
  Offline
  Replies: 110
  Been thanked: 1 time

  Ok, thanks για τις απαντήσεις. Και μια τελευταία ερώτηση :cheer:

  Υπάρχει τρόπος μέσω των επιλογών που σου δίνει το facebook να μην φαίνεται πως το όνομα που έχεις δώσει στο προσωπικό σου προφίλ είναι και ο δημιουργός/owner της επαγγελματικής σελίδας; Δηλαδή αν κάποιος μπορεί να δει μέσα από το προσωπικό μου προφίλ πως διαχειρίζομαι και την τάδε επαγγελματική σελίδα.

  Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις, ευχαριστώ και πάλι :)

  #361245
  Κώστας ΚαλλιανιώτηςΚώστας Καλλιανιώτης
  • Υπουργός Ανάπτυξης
  • Posts: 8463
  Offline
  Replies: 8463
  Been thanked: 1443 times

  Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι τραγικό, τo ότι είσαι admin σε κάποια σελίδα μπορεί να φαίνεται μόνο αν επιλέξεις εσύ να φαίνεται (πχ βάζεις στα λοιπά στοιχεία του προσωπικού σου προφίλ ότι είσαι “ιδρυτής της τάδε επιχείρησης” και βάζεις να παραπέμπει το λινκ στην σελίδα της εταιρίας, οπότε λογικά κάποιος συμπεραίνει πως είσαι και admin).

  Δεν γίνεται δηλαδή να μπει απλά κάποιος άσχετος είτε στην σελίδα της εταιρίας είτε στο δικό σου προφίλ και να δει να γράφεται κάπου “Ο ΤΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑDMIN ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ” ή κάτι τέτοιο.

  #361246
  Ebon PageEbon Page
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 110
  Offline
  Replies: 110
  Been thanked: 1 time

  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Hellion για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σου και συγγνώμη για τις noobικες και πολλές απανωτές ερωτησεις μου. Να ‘σαι καλά :thumbsup: :mosh:

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close