Καμια βοήθεια μπας και σώσουμε εξωτερικό σκληρό

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #251604
  Ebon PageEbon Page
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 107
  Offline
  Replies: 107
  Been thanked: 1 time

  Λοιπόν παιδακια,

  το προβλημα που εχω είναι με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Είναι ενας WD Book, γενικά παλιός, τον είχα αγοράσει γύρω στο 2007.

  Anyway, στο προβλημα τωρα. Ξαφνικά, δίχως λόγο, όταν έβαζα το USB δεν έκανε τίποτα. Έπειτα παρατήρησα πως το λαμπάκι που έχει στον μετασχηματιστή αναβόσβηνε. Δοκίμασα και με άλλους μετασχηματιστές, αλλά τιποτα. Για να μην τα πολυλογώ τον άνοιξα και έβγαλα από μέσα τον δίσκο. Όντας σίγουρος πως το πρόβλημα ήταν ηλεκτρολογικό. Τον τοποθέτησα μεσα στο PC, αλλα και πάλι δεν “φαινεται”. Με λίγα λόγια είναι σαν να μην παίρνει ρεύμα καθόλου. Υπόψην πως ο δίσκος δεν έχει πέσει ποτέ κάτω και γενικά τον προσεχα πολύ. Απλά μια μέρα σταματησε να λειτουργεί. Όταν τον συνδέω δεν ακούγεται τίποτα, κάποιος θορυβος από τα μηχανικά μέρη κτλ.

  Καμιά ιδέα για το πως μπορούμε να σώσουμε τον δίσκο?

  Εγγυηση προφανώς πια δεν υπάρχει, αλλα εμένα δεν με ενδιαφέρει ο δίσκος ούτως ή άλλως, αλλά τα δεδομένα που έχει μέσα.

  #360309
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Καλημέρα.
  Δυστυχώς, ο δίσκος μάλλον παρέδωσε πνεύμα, οπότε επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο να σώσουμε τα δεδομένα, αφού πρώτα καταφέρουμε να τον δούμε. Θεωρώ δεδομένο πως όταν τον έβαλες μέσα στο PC,σύνδεσες και το SATA καλώδιο και το καλώδιο του τροφοδοτικού στον δίσκο.
  Things to do
  1. Κατέβασε αυτό. ( το 2ο link δουλεύει. )
  2. Επιλέγεις την εκκίνηση του Linux Partition που παρέχεται (αυτό επειδή τα Linux destributions είναι πολύ πιο συνεργάσιμα με χαλασμένους HDD, σχεδόν πάντα τους αναγνωρίζουν) για data recovery,κλπ.
  3. Απλά χρειάζεσαι ένα CD για να κάψεις το αρχείο.
  4. Εκεί μέσα υπάρχει το απόλυτο προγραμματάκι-ΘΕΟΣ Unstoppable Copier, το οποίο κυριολεκτικά δεν δίνει δεκάρα για την κατάσταση των αρχείων που αντιγράφει, απλά τα αντιγράφει. Επιλέγεις το τι θα αντιγράψει, και μετά,το που.
  5. Καλή επιτυχία.
  Σημείωση. Δεν προτείνω την απλή αντιγραφή των αρχείων με την κλασική μέθοδο copy/paste ακριβώς γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση μπορεί να είναι ο δίσκος. Το οποίο μας οδηγεί στην
  Σημείωση 2. Το Unstoppable copier θα το αφήσεις να τελειώσει. Αλλά αυτό μπορεί να πάρει και 1-2 μέρες, ανάλογα με την κατάσταση του δίσκου που είπα προηγουμένως.

  42, the answer to everything

  #360310
  Ebon PageEbon Page
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 107
  Offline
  Replies: 107
  Been thanked: 1 time

  Ευχαριστω για την απαντηση. Θα το τεσταρω και θα ενημερωσω με τις εξελιξεις. Καλή φάση φαίνεται αυτό το Boot CD. Δεν γνωριζα την ύπαρξη του.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Follow on Feedly

Close
Close