LATEST NEWS

(UPDATED) Στα σκαριά Fan Remake του Knights of the Old Republic!

Update: Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και ένα Alpha video με πρώιμες απεικονίσεις περιήγησης στους πρώτους χάρτες του project. Αν οι όποιες δικαστικές εξελίξεις δεν τερματίσουν εν τέλει το remake, μιλάμε για υπόθεση με πολύ ψωμί πραγματικά.

 

Αρχική είδηση: Το Knights of the Old Republic της Bioware αναμφίβολα θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα RPG της προηγούμενης δεκαετίας, παρέχοντας ποιοτικό RPG περιεχόμενο και παράλληλα αναπτύσσοντας το Lore του Star Wars ως προς την κατάσταση του “μακρινού γαλαξία” αρκετές χιλιετίες πριν τα γεγονότα των ταινιών. Όπως γίνεται βέβαια με όλους τους τίτλους που συμπληρώνουν 10ετία (και βάλε) ύπαρξης, παραμένει ένα θέμα το πώς θα μπορεί κάποιος να επανέλθει σε αυτούς και να τους απολαύσει χωρίς να “δυσανασχετήσει” από τα αρκετά ξεπερασμένα, με βάση τα σημερινά δεδομένα, γραφικά του εκάστοτε game. 

Συνηθέστερη λύση στο παραπάνω θέμα είναι ένα απλό HD ρετουσάρισμα των assets του παιχνιδιού (είτε fan-made είτε επίσημο, σε πιο σπάνιες περιπτώσεις), είτε ελαφρό tweaking ώστε να υποστηρίζονται πιο μεγάλες αναλύσεις απεικόνισης. Υπάρχουν όμως και πιο… ριζικές λύσεις. Μια τέτοια λύση φαίνεται να επιδιώκει η ομάδα πίσω από το Knights of the Old Republic: Apeiron. Όπως διαβάζουμε στην κεντρική σελίδα του project, στόχος τους είναι “το Remake και Remastering του KotOR, με πρόσθετο περιεχόμενο, νέους κόσμους, αποστολές, HUD, αντικείμενα και companion NPCs”, και μάλιστα με την χρήση της Unreal Engine 4!

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα των δημιουργών ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει περίπτωση το remake να γίνει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης λόγω copyright (όπως έχει γίνει με πολλά άλλα αξιόλογα fan-made projects, που στην πορεία έλαβαν διαταγή “cease and desist” από δικηγόρους που εκπροσωπούν την εκάστοτε εταιρία και ακυρώθηκαν), μένει βέβαια να το δούμε και έμπρακτα στην πορεία αυτό. Το Remake βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο, οπότε δεν υπάρχει προβλεπόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του KotOR: Apeiron.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL