BSOD codes και τι σημαίνουν.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
 • Author
  Posts
 • #251573
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Welcome back παίδες, όπως καταλάβατε, εδώ θα αποκρυπτογραφήσουμε τις φρικαλέες Μπλέ Οθόνες… του Θανάτου… (αν και δεν ξέρω κάποιον που να πέθανε μόλις αντίκρυσε μια).
  Ξεκινώντας.

  Ρε μεγάλε, το Πισί μου γίνεται Μπλέ Μαρέν, από το κακό του είναι;
  Όχι φίλε μου, απλά τα ρημάδια τα Windows έχουν έναν μοναδικό τρόπο να τρολάρουν εσένα για να σου πούν πως κάτι στο Hardware δεν έχει σώας τας φρένας και θέλει κούρδισμα.
  Ειδικά όσοι σκοπεύετε να κλοκάρετε, ΣΤΑΝΤΑΡ θα βρεθείτε μπροστά σε μια (πολλές,για την ακρίβεια) που θα σας κοιτάζει περιμένοντας να της την πέσετε.
  -Ναι, οκ ρε Darth Φραπέ, και εγώ που δεν θα κλοκάρω, θα μείνω με την απορία και θα πάρω τα… Αχέμ… Όχι μεγάλε, και για σένα έχει ο μπαξές, don’t worry… Μην ξεχνάς πως θα έχεις θέματα με αυξομειώσεις στην τάση του δικτύου, θέματα με την ζέστη, κλπ, οπότε αν βρεθείς σε μια άσχημη κατάσταση με Μπλέ οθόνη, θα ξέρεις τι φταίει.

  Windows has stopped working
  Όταν τα Windows λένε πως σταμάτησαν να λειτουργούν, πιστέψτε με, το εννοούν! Kαι για να σας κάνουν την ζωή πιο δύσκολη, κάνουν και restart δίχως να προλάβετε να διαβάσετε (αν, και ότι μπορείτε να καταλάβετε μέσα στο Μπλέ ρυζόγαλο που έχετε μπροστά σας). Αυτό διορθώνεται. Εύκολα!(τουλάχιστον για τα Win 7) :spiteful: Start->Control Panel->System and Security->System->Αριστερό μενού κλίκ στο Advanced System Settings->δεξιά κάτω κάτω Startup and Recovery->κλίκ στο Settings, ξετικάρετε το κουτάκι δίπλα στο Automatically restart, και δώστε Οκ στα Startup and Recovery και System Properties. Κλείστε και το παραθύρι System, και είστε έτοιμοι.

  Λοιπόν, μάγκες και μάγκισσες, η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι στο πως να κατηγοριοποιήσω τις Μπλέ οθόνες, οπότε θα πάω ψιλοφλού. Μερικοί κώδικες είναι κοινοί, άλλοι πάλι όχι. Σιωπή τώρα, αρχίζει το μάθημα.
  Ξύνωντας την επιφάνεια.
  Οι παρακάτω κώδικες θα βοηθήσουν όσους σκοπεύουν να υπερχρονίσουν
  (έχω αφαιρέσει τα πολλά μηδενικά ενδιάμεσα)
  0x101-> Πρόβλημα vcore. Αυξήστε το.
  0x124-> Πρόβλημα vcore ή QPI/VTT. Πρέπει να δοκιμάσετε ποιό από τα 2, και αν χρειάζεται πιο πολύ ή πιο λίγο.
  0x0A-> Πρόβλημα αστάθειας σε RAM ή IMC, ανεβάστε QPI πρώτα, αν δεν, τότε ανεβάστε vcore
  0x1A-> Πρόβλημα στην διαχείριση της μνήμης, συνήθως σημαίνει προβληματικό RAM stick
  0x1E-> Πρόβλημα vcore, αυξήστε λιγάκι
  0x3B-> Το ίδιο
  0x3D-> Παρομοίως (τραγικό, έτσι; τόσοι διαφορετικοί κώδικες για το ίδιο πράγμα).
  0xD1-> QPI/VTT, αυξήστε ή ελαττώστε
  0x50-> Θεματάκι με την συχνότητα ή τα timings της RAM, αυξάνετε RAM voltage
  0x109-> Το ίδιο με το προηγύμενο, εκτός και αν έχετε ανεβάσει το voltage πολύ, αν ναί, ελαττώστε.
  0x7E-> Υπερχρονίζετε, έ; Καλά να πάθετε… Corrupted OS File, τρέξτε SFC /scannow και chkdsk /r
  0x116-> Συνήθως εμφανίζεται σε όσα συστήματα έχουν 2 ή πιο πολλές GPU. Σχετίζεται και με το voltage του NB.
  0x24-> Disk corruption. Εδώ μάγκες, μάλλον σας είδε και σας συμπάθησε ο Μητσοτάκης… Format, και βλέπουμε.
  0x19-> Πρόβλημα με το voltage της RAM

  Mπλέ οθόνες καλοκαιριάτικα.
  Σχετίζονται με την φρικαλέα, τραγική, υψηλή θερμοκρασία που έχει έξω, σε συνδυασμό με την ξεραμένη θερμοαγώγιμη παστούλα του επεξεργαστή. Αλλαγή πάστας και επαναφορά σε stock ρολόγια (σε περίπτωση κλοκαρίσματος) είναι must, αλλιώς σας κόβω να κλαίτε το συστηματάκι σας.

  Και πάμε σε αυτό που όλοι περιμένετε. Την ανάλυση και το κυρίως μενού. Μπλέ οθόνη για ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα και γιατί έχετε τσίμπλες μόνο στο ένα μάτι. Οι παρακάτω κώδικες ισχύουν για Win NT (ναί, καλά διαβάζετε) μέχρι και Win 7. Και είναι ΠΟΛΛΟΙ. Πάμε λοιπόν, χωρίς φρουφρού και αρώματα.
  0x00000005: INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT. Εμφανίζεται στα Win XP SP2 και Server 2003, και είναι conflict με συγκεκριμένα Antivirus. (Αν ο κώδικας είναι 0χ06 μέχρι 0χ09, είναι το ίδιο)
  0x0000000A: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Κακός (corrupt) driver, ή ασυμβατότητα λογισμικού ή Hardware (τρέχα γύρευε δηλαδή)
  0x00000012: TRAP_CAUSE_UNKNOWN. Ότι λέει. Η φύση του προβλήματος είναι άγνωστη. Πρότασή μου είναι να ελέγξετε τι αλλαγές έγιναν στο σύστημα πρίν σας εμφανιστεί το μήνυμα αυτό, καθώς και ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ όταν εμφανίστηκε.
  0x00000019: BAD_POOL_HEADER. Είναι πρόβλημα κατανομής μνήμης, και συνήθως είναι πρόβλημα με device drivers. Σπανιότερα, δείχνει πρόβλημα στον σκληρό (bad sectors), και ασυμβατότητα με κάποια routers (wait,what?)
  0x0000001A: MEMORY_MANAGEMENT. Αυτό το σφάλμα διαχείρισης μνήμης συνήθως έχει να κάνει με hardware πρόβλημα. Συνήθως εμφανίζεται κατά την εγκατάσταση των windows, λόγω λίγης RAM ή χώρου στον σκληρό.
  0x0000001E: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED. Η RAM στέλνει λάθος οδηγία στον επεξεργαστή, και εντοπίζεται από τον Kernel. Μάλλον ένα restart θα το λύσει, αλλιώς drivers.
  0x00000024: NTFS_FILE_SYSTEM. Πρόβλημα που συνήθως έχει να κάνει με bad sectors στον σκληρό, ή ένα IRP είναι corrupt. Επίσης, μπορεί να ευθύνεται το antivirus, ή απλά να χρειάζεται Defrag ο δίσκος.
  0x00000023: FAT_FILE_SYSTEM. Το ίδιο με παραπάνω, αλλά για δίσκους formatted σε FAT16/32.
  0x00000027: RDR_FILE_SYSTEM. Εξαιρετικά σπάνιο να σας εμφανιστεί. Συνήθως το πρόβλημα λύνεται με επιπλέον RAM.
  0x0000002E: DATA_BUS_ERROR. Μια από τις χειρότερες δυνατές Μπλέ οθόνες. Σφάλμα ισοτιμίας στην μνήμη. Προκαλείται από (κρατηθείτε) προβληματική/ασύμβατη RAM, μητρική, πρόβλημα στην L2 Cache, προβληματική VRAM, σκληρός που πεθαίνει.(είπατε κάτι; )
  0x00000035: NO_MORE_IRP_STACK_LOCATIONS. Πρόβλημα λογισμικού ή κάποιου driver, επίσης προβληματική RAM.
  0x0000003F: NO_MORE_SYSTEM_PTES. Δείχνει πως έχουμε θέμα με
  α. Τα system Page Table Entries έχουν αδειάσει ή κατακερματιστεί λόγω μεγάλου αριθμού διεργασιών.
  β. Κάποιος device driver κάνει κακή διαχείριση μνήμης
  γ. Κάποια εφαρμογή δεν κάνει σωστή κατανομή μνήμης. Για να λύσετε το πρόβλημα, απεγκατάσταση πρόσφατα εγκατεστημένων προγραμμάτων και drivers. (Σπαστικό,έ; )
  0x00000044: MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS. Πρακτικά, είναι πρόβλημα σε device drivers.
  0x0000004E: PFN_LIST_CORRUPT. Πρόβλημα με corrupt Page File. Μπορεί να έχει θέμα η RAM λόγω λάθος settings, ή μπορεί να έχουμε προβληματικούς Drivers.
  0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Oυσιαστικά μας λέει πως τα δεδομένα που ζητήθηκαν δεν βρέθηκαν στην μνήμη. Είναι πρόβλημα μνήμης (RAM, Cache,VRAM), ή ασύμβατο λογισμικό (antivirus). Επίσης μπορεί να προκληθεί από προβληματική PCI card…
  0x00000051: REGISTRY_ERROR. Αυτό που φαντάζεστε. Πρόβλημα στην Registry. Τρέξτε SFC /scannow για να διορθωθούν τα σφάλματα.
  0x00000058: FTDISK_INTERNAL_ERROR. Αυτό συνήθως εμφανίζεται σε RAID 1 διάταξη. Αν σας τύχει, Boot-> f8, last known good configuration. Με την ευχή να δουλέψει.
  0x0000005A: CRITICAL_SERVICE_FAILED. Αν βάλατε καινούργιο hardware στο σύστημα, βγάλτε το και reboot. Ασυμβατότητα.
  0x0000006F: SESSION3_INITIALIZATION_FAILED. Πρόβλημα στο startup των windows. Οφείλεται σε device driver ή system file που δεν υπάρχει ή είναι corrupt. Η λύση; SFC /scannow.
  0x00000074: BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO. Βασικά, μας λέει πως έχουμε corrupt files, που αφορούν στο startup των Windows. Πρακτικά όμως, είναι ή προβληματική/ασύμβατη RAM, ή κάποιο αρχείο στην Registry είναι Read only. Memtest για έλεγχο μνήμης, ή SFC /scannow.
  0x00000076: PROCESS_HAS_LOCKED_PAGES. Driver related. Τώρα, ποιός driver,ο θεός βοηθός.
  0x00000077: KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR. Αν δείτε αυτό το μηνυματάκι, πλέον ξέρετε πως δεδομένα που προορίζονται για τον Kernel από το Page file, δεν βρέθηκαν στην μνήμη. Αυτό σημαίνει πως ο δίσκος μας είναι έτοιμος να τα κακαρώσει, ή οτι τα δεδομένα μας είναι πια corrupt, ή οτι το σύστημα έχει κρυώσει άσχημα (virus)
  0x0000007A: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR. Το ίδιο με παραπάνω, μόνο που εδώ οφείλεται σε ασύμβατους controller ή disk drivers, firmware, ή ασύμβατο Hardware.
  0x0000007B: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE. Τα Windows δεν βλέπουν ένα partition ή ένα Boot volume… That’s bad. Λάθος drivers σε Host adapter, ή ίωση (virus)
  0x0000007F: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP. 3 αιτίες. Hardware failure, προβληματικό software, ή ο Kernel δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα (μια κατάσταση που ονομάζεται bound trap. Κατά 99% όμως, πρόβλημα RAM.
  0x00000080: NMI_HARDWARE_FAILURE. Ότι βλέπετε. Τώρα, τι μπορεί να είναι,βοήθειά μας. Απεγκατάσταση πρόσφατων drivers ή συσκευών,έλεγχος RAM,σκληρού δίσκου, virus scan, καλωδίωση μέσα στο case,οι συσκευές έχουν κουμπώσει κανονικά στα slots τους,θέλετε και άλλα;
  0x0000008E: KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED. Σχεδόν πάντα ασυμβατότητα συσκευής. Εγκατάσταση νέων drivers ή BIOS update.
  0x00000093: INVALID_KERNEL_HANDLE. Αρκετά σπάνια. (σαν να κάνουμε συλλογή ένα πράγμα). Driver issue. (Ξεκινήστε από GPU drivers)
  0x0000009C: MACHINE_CHECK_EXCEPTION. Hardware failure. Μη αναστρέψιμο. Μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη θερμοκρασία, πρόβλημα hardware(RAM,CPU,μητρική,PSU), ή απλά το κάψατε λόγω overclocking. Καλημέρα είπαμε;
  0x0000009F: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE. Συνήθως συμβαίνει κατά το shut down, standby,hybernate. Driver πρόβλημα,καθαρά.
  0x000000A5: ACPI_BIOS_ERROR. Καθαρά πρόβλημα Hardware. Μεγάλε, την κάτσαμε. Αν το δείς, αυτό σημαίνει πως μάλλον δεν θα μπορείς να μπείς στο BIOS για να δείς τι μπορεί να φταίει, και μέσα από τα windows, απλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
  0x000000AB: SESSION_HAS_VALID_POOL_ON_EXIT. Κάποιος driver δεν απελευθερώνει την μνήμη που χρησιμοποίησε για μια εργασία. Πρόβλημα GPU drivers, ή bug στα atmfd.dll, rdpdd.dll. SFC /scannow και προσευχή.
  0x000000B4: VIDEO_DRIVER_INIT_FAILURE. Πιθανότατα την έχετε συναντήσει. Οι GPU drivers δεν ξεκίνησαν,ή έχουμε conflict της GPU. Μπείτε σε safe mode, μήπως διορθώσετε από κεί το πρόβλημα.Συνήθως επαναφορά παλιότερων drivers το λύνει.
  0x000000B8: ATTEMPTED_SWITCH_FROM_DPC. Ψιλοθολό BSOD. Φροντίστε να έχετε τα τελευταία driver/firmware updates για τα πάντα. Και μετά ψάξτε να βρείτε την προβληματική συσκευή.
  0x000000BE: ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY. Προβληματικός driver,firmware,system service.Επαναφορά σε ημερομηνία που όλα δουλεύανε ρολόι.
  0x000000C1: SPECIAL_POOL_DETECTED_MEMORY_CORRUPTION. Ένας driver χρησιμοποιεί την μνήμη σαν :malakas: .Update.
  0x000000C2: BAD_POOL_CALLER. Προβληματικός driver, ή bug σε software.
  0x000000C4: DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION. Corrupt driver,τίγκα στα errors.
  0x000000C5: DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL. Σημαίνει πως κάποιο λογισμικό που εγκαταστήσατε πρόσφατα, δεν έχει εγκατασταθεί σωστά ( πάλι από torrents κατεβάζετε games, έ;), καλού κακού κάντε και ένα driver update.
  0x000000C6: DRIVER_CAUGHT_MODIFYING_FREED_POOL. Ο driver σας κάνει νούμερα; Αντικαταστήστε τον.
  0x000000CE: DRIVER_UNLOADED_WITHOUT_CANCELLING_PENDING_OPERATIONS. Συνήθως εμφανίζεται με την εγκατάσταση λάθος drivers. Μπορεί να πρόκειται και για system service που κάνει νερά.
  0x000000D1: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Εγκαταστάθηκε corrupt driver, προβληματική/ασύμβατη RAM, ή χρειάζεται reset το page file.
  0x000000D8: DRIVER_USED_EXCESSIVE_PTES. To σύστημα ξέμεινε/άδειασε από page table entries,εξαιτίας driver που απαιτεί μεγάλα ποσά kernel μνήμης. (Μνήμη Kernel είναι η μνήμη που δεσμεύεται από τα windows για τις διεργασίες-processes)
  0x000000E3: RESOURCE_NOT_OWNED. Kαλέστε κάποιον για απεντόμωση. Τα windows είναι τίγκα στα bugs, τα οποία προκαλούν προβλήματα.
  0x000000EA: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER. To σύστημα κρεμάει συνέχεια. Προβληματική GPU, ή GPU drivers.
  0x000000ED: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Eλέγξτε τα καλώδια των σκληρών σας. Πολλές φορές, ένα απλό restart λύνει το πρόβλημα (wait,what; )
  0x000000F2: HARDWARE_INTERRUPT_STORM. Κακός, πολύ κακός driver συσκευής.
  0x000000F3: DISORDERLY_SHUTDOWN. Ξεμείνατε από μνήμη και έκλεισε. Driver που αρνείται να κλείσει αφού έχει τελειώσει, με αποτέλεσμα να τρώει μνήμη. Επίσης μπορεί να ξεμείνατε από virtual memory.
  0x000000F4: CRITICAL_OBJECT_TERMINATION. Κάποιο κρίσιμο process σταμάτησε, και μαζί του το σύστημα. Ελέγξτε τι ακριβώς κάνατε την στιγμή που συνέβη.
  0x000000FC: ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY. Επανεκκίνηση συνέχεια; Βρείτε τον driver που το προκαλέι. Συνήθως το έβγαζε η εγκατάσταση του SP2 των XP.
  0xC000009A: STATUS_INSUFFICIENT_RESOURCES. Εκτελούνται πολλές διεργασίες και ξέμεινε το σύστημα από μνήμη. (καιρός για RAM, ίσως; )
  0xC0000135: UNABLE_TO_LOCATE_DLL. Ότι λέει. Δεν υπάρχει το DLL, είναι corrupt, ή είναι γενικά corrupt η Registry. SFC /scannow.
  0xC0000142: DLL Initialization Failure. Για κάποιον άγνωστο λόγο, ένα επίσης άγνωστο DLL δεν ξεκινάει (εκτός και αν το αναφέρει η BSOD). SFC /scannow.
  0xC0000218: UNKNOWN_HARD_ERROR. Συγκεκριμένο αρχείο της Registry δεν μπορούσε να φορτωθεί. Μπορεί να λείπει (για καφεδάκι,ρε αδερφέ),να είναι corrupt επειδή είναι corrupt ο σκληρός δίσκος,ή επειδή κάποιο κομμάτι του PC κάνει νάζια. Μπορεί ένας corrupt driver να έκανε corrupt την registry καθώς φορτώθηκε στην μνήμη,ή o τομέας της μνήμης που χρησιμοποιήθηκε από την Registry παρουσιάζει σφάλματα. (Ρε μεγάλε,δεν μας χέζεις; ) Ελέγξτε την RAM, τρέξτε SFC /scannow, και αν δεν δείτε λύση, boot από το win DVD, repair installation, αλλιώς reinstall Windows…
  0xC0000221: STATUS_IMAGE_CHECKSUM_MISMATCH. Πρόβλημα drivers, πρόβλημα με το system File, corrupted σκληρός, πρόβλημα στο Page File, ή πρόβλημα RAM. Γενικά, πρόβλημα.
  0xDEADDEAD: MANUALLY_INITIATED_CRASH1. Nαί, και όμως. Μπορείτε να το προκαλέσετε μέσα από τον debugger. Αν βέβαια το δείτε χωρίς να το κάνετε εσείς, σημαίνει Μόνο ένα πράγμα. Πέθανε ο Μητσάρας μάγκες. Αγοράστε άλλο.

  Φυσικά υπάρχουν και άλλοι κώδικες, αλλά είναι απλά παραλλαγές των παραπάνω. Το μόνο που εύχομαι; Να σας είναι αχρείαστος ο οδηγός. Γενικά, να θυμάστε πως οι Μπλέ οθόνες μας δείχνουν πρόβλημα ΜΟΝΟ σε 2 πράγματα. Hardware και Software trololol Πέρα από την πλάκα, όλοι μας κάποια στιγμή θα δούμε μια BSOD ξαφνικά. Δεν χρειάζεται να μας κοπούν τα πόδια. Δεν είναι και τόσο τρομακτικές (εκτός από όσες είναι σημειωμένες με κόκκινο χρώμα, που μας κοιτάνε :spiteful: χαιρέκακα :spiteful: και μας λένε “Είμαι το τελευταίο πράγμα που βλέπεις από αυτό το PC”. )

  Εννοείται πως σχόλια,παρατηρήσεις, διορθώσεις,ερωτήσεις είναι δεκτά! :thumbsup:

  Work in progress…

  42, the answer to everything

  #359065
  AvatarKara
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 5301
  Offline
  Replies: 5301
  Been thanked: 511 times
  Grmadness wrote:
  Όχι φίλε μου, απλά τα ρημάδια τα Windows έχουν έναν μοναδικό τρόπο να τρολάρουν εσένα για να σου πούν πως κάτι στο Hardware δεν έχει σώας τας φρένας και θέλει κούρδισμα.

  Μόνο για το Hardware τα Windows γίνονται μπλε;; Δεν παίζει να έχεις software problem και να δεις το μπλε σανσκριτικό μήνυμα;

  #359066
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Ωπ, πελάτης. :spiteful:
  Συνήθως είναι Hardware related το πρόβλημα, αλλά έχεις δίκιο, μερικές φορές είναι conflict, και driver πρόβλημα, απλά είναι σπάνιο. Γενικά, τα windows θα σου πετάξουν την BSOD λόγω αλλαγών στο Hardware, ή στον τρόπο που αυτό λειτουργεί. (Overclocking, άνοδος θερμοκρασίας, προβληματική RAM, Bad sectors στον σκληρό είναι αυτά που μου έρχονται στο μυαλό τώρα),
  EDIT
  Ότι θέλω γράφω, το παραπάνω ισχύει, απλά τα Software/driver related προβλήματα είναι λίγο πιο συχνά. Sorry για το ατόπημα, απλά είχα στο μυαλό μου τις BSOD λόγω Overclocking, που είναι καθαρά και μόνο Hardware related.

  42, the answer to everything

  #359067
  lelos kouneloslelos kounelos
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 6862
  Offline
  Replies: 6862
  Been thanked: 387 times

  ειδα BSOD και νομιζα πως θα διαβασω για δεσιματα, αλυσιδες, χειροπεδες, δερματινες στολες, πονο και ηδονη.
  μετα ειδα την λεξη μπλε και νομιζα πως ειναι τα παραπανω αλλα χωρις την ηδονη, μπατσοι που δερνουν κτλ.

  τελικα ειναι ολα τα παραπανω.
  εκει που εισαι ησυχος, τρως την μπλε οθονη με τσαμπουκα και με τον νομο.
  σε δενουν για να μην σπασεις το pc, σου λενε φορα στολη για να μην καψεις τιποτα με στατιτκο ηλεκτρισμο και βουτας στον πονο. μολις το φτιαξεις εισαι πολυ καλυτερα απο πριν.

  πριν ησουν ησυχος, τωρα εισαι ησυχος και ευτηχισμενος.

  μπλε οθονες και μπλε χαπια, μας κανουν ευτηχισμενους.
  για τα μπλε κουνελια δεν ειμαι σιγουρος.

  Το Gaming είναι μια σωματονοητική κατάσταση και όχι μια χρονοχωρική διαδικασία.

  #359068
  AvatarKara
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 5301
  Offline
  Replies: 5301
  Been thanked: 511 times

  Την τυχη μου τι ηθελα και ρωτησα για τις μπλε οθονες. Το πρωι το pc μου εδειξε μια και επαθε ανακοπη. Ηδη το πηγα στη μοναδα εντατικης θεραπειας και περιμενω τα μαντατα. Μονο ενα restart προλαβα να κανω να μπω στο bios. Θερμοκρασια cpu 44-45 κελσιου και εσβησε. Δεν επαιρνε μπροστα, μονο γυριζαν ελαχιστα και για λιγο 2/3 ανεμιστηρες. Δεν εχει γινει ποτε oc και τον εχω 1,5 χρονο χωρις κανενα προβλημα. Χτες τον ανοιξα και τον καθαρισα απο σκονη και δουλεψε για κανα 8ωρο χωρις προβλημα. Οπως το βλεπω παω για τροφοδοτικο…

  #359069
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Ή απλά τσεκάρεις πως όλες οι συνδέσεις είναι σωστές και καλά στην θέση τους. Επίσης, η θερμοκρασία 45*C σε idle, αν είναι Intel είσαι καλά, αν είναι AMD, είναι υψηλή.

  42, the answer to everything

  #359070
  AvatarKara
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 5301
  Offline
  Replies: 5301
  Been thanked: 511 times

  Τσέκαρα ξανά ο,τι πείραξα για να είμαι σίγουρη, αφού όμως χτες δούλευε κανονικά και για ώρες δεν πρέπει να φταίει η καθαριότητα.
  Έχω intel i7- 2600, 3.4Ghz με την εργοστασιακή του ψήκτρα και δεν είχα πότε θέμα με τη θερμοκρασία.

  #359071
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Θολό το τοπίο κοπέλα μου. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ή κάποιο καλώδιο, ή τροφοδοτικό (βασικά θέμα δικτύου). Σόρυ φορ λέιτ άνσερ, σχόλασα στις 2. Το βραδάκι θα βόσκω εδώ τριγύρω. Αν έβγαλες τις μνήμες, βεβαιώσου πως έχουν κουμπώσει κανονικά στα slots της μητρικής. :thumbsup:

  42, the answer to everything

  #359072
  AvatarKara
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 5301
  Offline
  Replies: 5301
  Been thanked: 511 times

  Update: Μόλις βγήκε από το pc-νοσοκομείο και είχα δίκιο μου κάηκε το τροφοδοτικό έτσι στο άσχετο, ευτυχώς καλυπτόταν από εγγύηση. Έκαψα ένα 650W της Corsair, συνδεδεμένο σε UPS χωρίς να γίνει κάποια διακοπή ρεύματος. :facepalm:

  Σε ευχαριστώ για την ενασχόλησή σου grmadness ;)

  #359073
  Great0ldOneGreat0ldOne
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 3997
  Offline
  Replies: 3997
  Been thanked: 344 times
  kara wrote:
  Έκαψα ένα 650W της Corsair, συνδεδεμένο σε UPS χωρίς να γίνει κάποια διακοπή ρεύματος. :facepalm:

  Γι’ αυτό στο μέλλον, μόνο Turbo-X που φτουράνε :trollface: .

  Παίξε κι ένα ΛΟΤΤΟ πάντως, σε θέλει η τύχη…

  #359074
  AvatarInfamousJohn
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 2401
  Offline
  Replies: 2401
  Been thanked: 0 times
  Great0ldOne wrote:
  ……στο μέλλον, μόνο Turbo-X που φτουράνε :trollface: .

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  μην σου πω και μητσος-psu (και αμα σου κοπει το ρευμα ο μητσος να μην σταματαει το φτερνισμα :trollface: )

  #359075
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times
  kara wrote:
  Update: Μόλις βγήκε από το pc-νοσοκομείο και είχα δίκιο μου κάηκε το τροφοδοτικό έτσι στο άσχετο, ευτυχώς καλυπτόταν από εγγύηση. Έκαψα ένα 650W της Corsair, συνδεδεμένο σε UPS χωρίς να γίνει κάποια διακοπή ρεύματος. :facepalm:

  Σε ευχαριστώ για την ενασχόλησή σου grmadness ;)

  Τα Corsair είναι τροφοδοτικά, σαν όλα τα άλλα, μερικές φορές καίγονται, σαν όλα τα άλλα… Η αστοχία υλικού δεν κάνει διακρίσεις. Τουλάχιστον δεν έχεις τον πονοκέφαλο του “μα τι τρέχει με το PC μου;” Other than this, να περνάς καλά. :cheers:

  Πάντως, παίξε και ένα Λοττο, μπάς και αποφύγεις την αγορά Turbo-X PSU… :trollface:

  42, the answer to everything

  #359076
  Dark ArchonDark Archon
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 645
  Offline
  Replies: 645
  Been thanked: 17 times

  Ενα καλο προγραμματάκι είναι το BlueScreenView. Δείχνει το wndows minidump για να δεις τον κωδικό σφάλματος κατά το blue screen.

  #359077
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Καλημέρες Dark Archon. Το thread έγινε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, να βάλουμε όλοι από ένα λιθαράκι, καθώς δεν γίνεται να χωρέσουν τα πάντα σε ένα πόστ! Σε ευχαριστώ! Θα ήθελα να κάνω ένα debugging and anaysis section, αλλά δεν νομίζω να με φτάσει ο χώρος. Για αυτό και η “φλού” προσέγγιση , με αναφορά, αιτίες και πιθανές λύσεις. :thumbsup:

  42, the answer to everything

  #359078
  Dark ArchonDark Archon
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 645
  Offline
  Replies: 645
  Been thanked: 17 times

  Καλά κάνεις και τα γράφεις, να είναι κάπου μαζεμένα. Μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια για τον καθένα που έχει κάποια ”συνηθισμένα” προβλήματα.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close