Guides και άλλα

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
 • Author
  Posts
 • #251608
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Update
  Μάγκες, μια και υπάρχει το οικόπεδο, ας ρίξω και τα μπετά. Θα το πάω φλού.
  Μιάς και είμαστε στο Hardware section, εδώ και στο επόμενα 2 πόστ θα βρείτε How to’s και troubleshooting tips για ότι μπορεί να προκύψει, ώστε να έχετε έναν πονοκέφαλο λιγότερο σε περίπτωση που το πισί σας κάνει νάζια. Αλλά έχει πολύ δουλειά, οπότε θα αργήσει λιγάκι. Τώρα βέβαια θα ρωτήσετε “καλά ρε μεγάλε, δεν βαριέσαι;” Η απάντηση είναι νομίζω προφανής. Φυσικά και βαριέμαι, για αυτό και το κάνω, για να περάσει η ώρα μου.

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Mε απλά φραπεδίσια λόγια θα σας ανοίξω την καρδιά μου για τους δίσκους του πισιού σας, τις διαφορές μεταξύ Συμπαγών και Σκληρών, και άλλες σάλτσες για να περάσει η ώρα μου.

  Και ξεκινάω λέγοντας πως η πιο ουσιαστική αναβάθμιση ενός PC είναι ΜΑΚΡΑΝ η επιλογή ενός SSD για το λειτουργικό σύστημα. Και η κάρτα γραφικών, βεβαίως βεβαίως, αλλά όχι τόσο.

  SSD vs HDD

  Δεν θα διαβάσετε τεχνικές λεπτομέρειες, μόνο κάποιες βασικές διαφορές, τα θετικά και τα αρνητικά τους.

  HDD
  Όλοι τους ξέρουν, όλοι τους έχουν, όλοι τους αγαπάνε. Το γνωστό πιστό σκυλί, με μεγάλες ως τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων (Σειρήνα, Πράιβετ, Βίβιντ, Μάρκ Ντορσέλ κλπκλπ)
  Τεράστια σύν η τιμή απόκτησης, ο λόγος GB/ευρώ, και φυσικά ο απεριόριστος αριθμός εγγραφών.
  Αρνητικά
  Bέβαια, αν τα κακαρώσει, είναι μια και καλή και δίχως προειδοποίηση πολλές φορές, οπότε λέτε αντίο γλυκιά μου στην Jenna και τις φιλενάδες της.
  Πολλά μηχανικά μέρη, άρα έξτρα κατανάλωση ενέργειας και έξτρα θόρυβος.

  SSD
  Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια, αλλά εδώ δεν μιλάω ούτε για αρώματα ούτε για μπουκάλια. Μιλάω για ταχύτητα. Στα πάντα. Το τεράστιο πλεονέκτημα των SSD είναι ο σχεδόν μηδενικός χρόνος ανάγνωσης των δεδομένων. Κάτι που σημαίνει πως φορτώνει τα πάντα σαν αστραπή. Eπιπλέον, χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει, άρα παράγει και λιγότερη ζέστη. Επίσης, είναι πιο μικρός από έναν HDD. Αν πεθάνει, απλά δεν μπορούμε να του περάσουμε νέα δεδομένα, μπορούμε όμως να διαβάσουμε κανονικά τα ήδη υπάρχοντα. Αυτό πρακτικά ισχύει μέχρι να πάψει να λειτουργεί ο NAND. Τι; Πόσο; Υπολογίστε καμιά δεκαριά χρόνια…

  Και πάμε στα αρνητικούλια… Οι πιο πολλοί λένε για τον -και καλά- περιορισμένο αριθμό εγγραφών σε έναν SSD. Το ακούει κάποιος και αμέσως αμέσως αρχίζουν οι ψύλλοι να μπαινοβγαίνουν στα αυτιά του. Ακούστε αυτό. 1.000.000 εγγραφές ( ή ώρες λειτουργίας, ότι σας βολεύει) είναι το στάνταρ. Που σημαίνει τι ακριβώς; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να φτάσετε αυτές τις εγγραφές!!!

  Μίνι υποσημείωση. Δεν χρειάζεται Defrag. Όλοι το λένε, και όλοι ξέρουμε πως μειώνεται ο χρόνος ζωής. Ποιός σας είπε το γιατί; Είναι εξαιρετικά απλό. Defrag στον SSD σημαίνει μετακίνηση των δεδομένων από ένα σημείο στο άλλο, άρα επιπλέον εγγραφές. Simple as that.

  -Μα, ρε μεγάλε, όλα αυτά δεν είναι και τόσο αρνητικά.
  -Προφανώς και δεν είναι αρνητικά, απλά σήμερα που η ταχύτητα είναι Must, οι HDD περιορίζουν το σύστημα σε αυτό τον τομέα. Προσωπικά θεωρώ τον συνδυασμό SSD για OS και apps,games και HDD για αποθήκη δεδομένων ως τον ιδανικό. Όπως και όλοι σας πιστεύω.

  Hybrid Drives

  Αξίζει μια αναφορά για την γνώση και μόνο. Δημιουργήθηκαν με σκοπό να συνδυάσουν τις τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης των HDD με τις επιδόσεις ενός SSD, σε τιμή λίγο πιο πάνω από το κόστος ενός απλού HDD. Αυτό έγινε για να μην χρειάζεται η αγορά ενός HDD για αποθήκευση και ενός SSD για OS, apps, games, κλπ. H αλήθεια όμως, είναι πως δεν είναι γρήγοροι όσο οι SSD, πιο πολύ σαν γρήγοροι HDD είναι. Δεν αξίζει το επιπλέον κόστος.

  Και μια και μιλάμε για ταχύτητα, ας κάνω και μια αναφορά στα RAMDISKS
  Need for Speed
  Αυτά λοιπόν, είναι εικονικοί δίσκοι-drives, φτιαγμένα από μέρος της RAM του συστήματος μέσω προγράμματος. Όσο πιο πολύ RAM έχουμε, τόσο πιο μεγάλο το Drive που μπορούμε να φτιάξουμε.
  Γιατί να το φτιάξω;
  Είναι δεκάδες φορές πιο γρήγορο και από SSD!!!!!!!!
  Θέλω να κάνω rendering. Θα ξεμπερδέψω σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  Έχω περιέργεια να δώ τρελά νούμερα σε Benchmark για HDD/SSD.

  Δεν το θέλω επειδή
  Τα δεδομένα χάνονται με το κλείσιμο του PC, εκτός και αν τα σώσω κάπου.
  Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος/άκυρης επανεκκίνησης, τα κλαίω και πάλι τα δεδομένα.
  Πολύ μικρή χωρητικότητα.

  Ρίχνω τα τούβουλα και ανακατώνω το γαρμπίλι…

  42, the answer to everything

  #360357
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Troubleshooting
  SSD
  Απενεργοποίηση Hybernate- Αλλαγή μεγέθους Page File
  Αυτό το κάνουμε συνήθως όταν διαπιστώσουμε πως έχουμε πολύ λιγότερο ελεύθερο χώρο από όσο θα έπρεπε.
  1. Άνοιξε το command prompt (κατά προτίμηση ως admin), και γράψε powercfg -h off. Μόνο αν δεν το χρησιμοποιείς το Hybernate.
  2. Start-> Γράψε Advanced settings. Bρές το View advanced system settings -> Κουμπί Settings (κάτω από το performance)->advanced->change, βάλε ένα νούμερο γύρω στα 2048-4096.

  SFC /scannow
  Αυτή η ρημαδοεντολή είναι το πασπαρτού για επαναφορά της Registry σε μαμίσιες ρυθμίσεις. Ο λόγος που την χρησιμοποιούμε είναι conflicts,καθαρισμός ή corruption στην registry, και βοηθάει στην αποφυγή του Format.
  Browser issues
  Internet Explorer
  Αν υπάρχει κάποιος που τον χρησιμοποιεί ακόμα, είναι ήρωας. Όσοι όμως δεν τον χρησιμοποιείτε, ούτε να διανοηθείτε την απεγκατάσταση. Θα σας κάνει το σύστημα ασταθές σαν ζελέ την ώρα σεισμού, και άλλα κουλά
  Firefox
  Ωραίος browser, αλλά βγάζει και αυτός γούστα όταν φορτωθεί πολύ. Πρίν αρχίσεις όμως τα ευχέλαια, ανασκόπηση των ευαγγελίων κλπ επειδή σέρνεται, ξεκίνα με το βασικό. Help->Troubleshooting Information-> Reset Firefox. Δίνεις το Οκ, και περίμενε μέχρι να ανοίξει παραθύρι με πληροφορίες για το τι δεδομένα έχουν σωθεί. Πάτα Finish και ξεκινάει ο Browser. Λογικά, η απόδοση θα έχει στρώσει. Αν όχι, πάμε σε
  Φρικαλέο troubleshooting
  Για αρχή, ξεκινάμε την αλεπού σε safe mode

  Gamer’s corner
  Steam verify game integrity
  Steam, κλίκ στο Games. Ξανά κλίκ στο view Games Library. Δεξί κλίκ στο παιχνιδάκι που θές. Ξανά κλίκ στο properties. Μετά ξανά κλίκ στο local files. Φυσικά, ξανά κλίκ στο Verify Integrity of Game Cache.

  How to setup Dosbox
  Έχετε βαρεθεί τα σούπερ ουάου γραφικά, θέλετε να παίξετε κάτι παλιό, αλλά η ρημάδα η ασυμβατότητα σας τα κάνει μαντάρα. Το DosBox είναι εδώ όμως, για να λύσει τα χέρια μας μάγκες. Πάμε να το σετάρουμε.
  Κατεβάστε το DosBox 0.74
  Δημιουργήστε έναν νέο φάκελο που θα χρησιμεύσει ως εικονικό C:\ για το πρόγραμμα.
  My computer->c:\users\το όνομά σου, κάνε new folder με όνομα πχ oldgames
  Start->DosBox options->config edit. Στο notepad που θα ανοίξει, πάτε κάτω κάτω και γράψτε
  mount c “c:\users\your name\oldgames”
  c:
  Τρέξτε το DosBox
  Αν όλα πήγαν καλά και δεν ανατινάξατε τίποτα, είστε έτοιμοι να τρέξετε τα παιχνιδάκια σας.
  Καλή διασκέδαση.

  Εχτελούντε εργασίε

  42, the answer to everything

  #360358
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Eδώ θα δείτε πως το παίζουμε χαρούμενα… Σόρυ, χαρούμενες νοικοκυρές εννοώ… Στο Πισάκι μας.
  Από στήσιμο-λύσιμο, μέχρι καθάρισμα

  Λέγκο καταστάσεις.
  Πλέον, το να φτιάξει κάποιος ένα συστηματάκι έχει γίνει παιχνιδάκι. Plug ‘n pray. Ο καθένας μπορεί να στήσει ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ ένα PC από το μηδέν. Χωρίς να τινάξει το σπίτι στον αέρα. Έτσι ελπίζω τουλάχιστον.

  H σειρά που τοποθετούμε τα κομμάτια του hardware δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, εκτός από την περίπτωση που κάποιο component εμποδίζει την εύκολη τοποθέτηση κάποιου άλλου. Προσωπικά ξεκινάω πάντα από HDD/SSD, μητρική και τροφοδοτικό (καθώς και το backplate της ψύκτρας εφόσον δεν είναι η stock). Μετά CPU, θερμοαγώγιμη πάστα, RAM, και έπειτα κάρτα γραφικών. Μετά κουμπώνω και την ψύκτρα της CPU. Αλλά αυτή η σειρά είναι αυτή που βολεύει εμένα, την αναφέρω σαν παράδειγμα και μόνο.

  Τι προσέχω.
  Μητρική. Βιδώνουμε την μητρική αφού πρώτα έχουμε βάλει τα standoffs, τις χρυσές βιδούλες που έρχονται μαζί της. Αν δεν το κάνετε, μπορεί να μην ξεκινάει κάν το σύστημα, ή να μην δέχεται όλα τα RAM slots λόγω βραχυκυκλώματος.
  RAM. Πιέζουμε ελαφρά τις ακρες, και μόλις μπεί το στικάκι σωστά, οι ασφάλειες κλείνουν από μόνες τους.
  Tροφοδοτικό. Με αποσπώμενα καλώδια (modular) είναι το ιδανικό, καθώς γίνεται πολύ πιο καλά και εύκολα η διαχείρηση των καλωδίων, ώστε να μην έχουμε θέματα με το airflow μέσα στο κουτί. Εναλλακτικά, υπάρχουν ειδικά λουράκια για αυτό τον σκοπό, για να αποφεύγετε μακαρονάδες.

  Καθαρισμός
  Οκ, έχετε λιώσει στο gaming και δεν δίνετε σημασία στα σημάδια κόπωσης του πισιού σας (βρυχυθμοί από λιοντάρια, σπουργίτια που μπαινοβγαίνουν στο case, κλπ). Δάτ ιζ μπάντ. Βάλτε γαντάκια, πάρτε σκούπα, φαράσι, πεπιεσμένο αέρα και βγάλτε έξω στο μπαλκόνι το ταλαιπωρημένο κορμάκι του πισιού σας για να μην γεμίσει το δωμάτιο με πυρηνικά απόβλητα και σκόνη. Προσωπικά είμαι μερακλής και λύνω όλο το PC, μέχρι και τα φίλτρα από το μπροστινό μέρος του case αφαιρώ για ολική αφαίρεση σκόνης (είναι και το μόνο κομμάτι που καθαρίζω με νερό, αφού έχω αφαιρέσει τις νυχτερίδες και διάφορα διαπλανητικά σωματίδια).
  Για τα δύσκολα σημεία, προτείνω πινελάκι. Βοηθάει πάρα πολύ.

  Πως λύνεται;
  Τραβάω το καλώδιο δίχως δεύτερη σκέψη. Εεεεεεε, εννοώ πως κλείνω το PC, κλείνω το τροφοδοτικό, αφαιρώ το καλώδιο του, αφαιρώ συνδέσεις κλπ, για να μείνει μόνο το case
  Διακοπή για burger, pizza, μπυρόνια κλπκλπ.

  42, the answer to everything

  #360359
  AvatarVlasis_Borachos
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 90
  Offline
  Replies: 90
  Been thanked: 0 times

  Θα ήθελα έναν οδηγό να μην παίρνει ρεπό, να είναι πάντα διαθέσιμος να με πάει όπου θέλω, να μην κάνει ταρζανιές στο δρόμο, και να μην μιλάει πολύ.

  Υ.Γ. ψήφισα “άλλο”

  #360360
  Brother BruceBrother Bruce
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 5290
  Offline
  Replies: 5290
  Been thanked: 35 times

  ψηφισα την τελευταια επιλογη. δεν το εννοω, αλλα ετσι, απο αντιδραση.. :facepalm:

  οντοπικ, αναφερεσαι μονο σε guides για hardware? επειδη δεν την παλευω με οβερκλοκινγκ και τετοια, θα προτιμουσα ειναι η αληθεια, καποιες προτασεις για software..
  αντιιικα, σουιτες (οχι ρόαγιαλ, γραφειου εννοω), χρησιμα προγραμματα κλπ, οχι με την ψυχρη ματια μιας σελιδας στο νετ, αλλα απο on hands εμπειριες δικες σου, αλλα και των χρηστων του ρεηκουί.

  #360361
  AvatarPetross
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 75
  Offline
  Replies: 75
  Been thanked: 0 times

  Ψηφος εμπιστοσυνης στο how to guide, (ε)ξωτικες συνταγες κανεις;

  #360362
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times
  Brother Bruce wrote:
  ψηφισα την τελευταια επιλογη. δεν το εννοω, αλλα ετσι, απο αντιδραση.. :facepalm:

  οντοπικ, αναφερεσαι μονο σε guides για hardware? επειδη δεν την παλευω με οβερκλοκινγκ και τετοια, θα προτιμουσα ειναι η αληθεια, καποιες προτασεις για software..
  αντιιικα, σουιτες (οχι ρόαγιαλ, γραφειου εννοω), χρησιμα προγραμματα κλπ, οχι με την ψυχρη ματια μιας σελιδας στο νετ, αλλα απο on hands εμπειριες δικες σου, αλλα και των χρηστων του ρεηκουί.

  Αναφέρομαι σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρήσετε χρήσιμο, πχ walkthrough για games! Οι προτάσεις για το software είναι πολύ καλή ιδέα, και ήδη έχω κάποια πραγματάκια στο μυαλό μου για αυτό. Να είσαι stand by.

  42, the answer to everything

  #360363
  lelos kouneloslelos kounelos
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 6777
  Offline
  Replies: 6777
  Been thanked: 273 times

  να κανω και εγω την βαρυσημαντη δηλωση μου.

  το must που ειναι και το OC, το τελειωσες και πολυ καλα μαλιστα.

  για να δουμε τι εχουμε.
  α) το θεμα hardware, ειναι απλα ατελειωτο και με απειρες παραλλαγες.
  β) troubleshooting υπαρχουν αρκετα και καλα, διασκορπισμενα μεσα στο forum.
  γ) οι οδηγοι ειναι ενα απιστευτο και δαιδαλωδες πακετο, θα χρειαστεις βοηθεια.

  επειδη θεωρω την δημοκρατια, λιπασμα της διαφθορας δεν θα ψηφισω.

  η προταση μου ειναι να δημιουργηθει απο τους συναρπαστικους και αγαπητους admin, μια νεα ενοτητα με τιτλο troubleshooting – how to.
  με αυτο τον τροπο θα υπαρχουν σε ενα μερος οι software / hardware πονοκεφαλοι.
  αν ετοιμαστουν οδηγοι για boot error, υπερθεμανσεις και συχνα προβληματα. πιστευω οτι θα μπει μια ταξη και θα σταματησουν να μπαινουν τα ιδια και τα ιδια ερωτηματα.

  αυτο το εγχειρημα πρεπει να ξεκινησει με linux φιλοσοφια, ομαδικη εργασια και updates.
  λιγο πολυ ολοι μας εχουμε γκρινιαξει για την ελαχιστη υποστηριξη, ηρθε ο καιρος να αλλαξει αυτο και να υποστηριξει ο ενας τον αλλον.

  μια μικρη κουνελισια πινελια
  οι οδηγοι για το software, μπορουν να εχουν και την μορφη video.
  μπορει να φτιαχτει ενα καναλι στο youtube, το οποιο θα λειτουργει και σαν διαφημιση για το ragequit.

  αν δεν ξερει το ragequit ποιο παιχνιδι αξιζει και τι κανει το κοκκινο καλωδιο, ποιος το ξερει;

  δεν λεω να ξεκινησει η ενοτητα και να μπουν ολοι με λιστες βλαβων.
  λεω να βαλει ο καθενας το λιθαρακι του ωστε να χτιστει μια ωραια βιβλιοθηκη η οποια να προλαβαινει αποριες.

  ξεκιναω με οτι εχω φτιαξει εως τωρα.
  τα how to απο το καναλι μου στο youtube

  Το Gaming είναι μια σωματονοητική κατάσταση και όχι μια χρονοχωρική διαδικασία.

  #360364
  Brother BruceBrother Bruce
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 5290
  Offline
  Replies: 5290
  Been thanked: 35 times

  ελληνότρελλε, γεννησες ενα τερας. 😆 😆

  κι εγω εχω σκεφτει και σορυ για το hijacking του θρεντ, οτι οι αδμινς θα μπορουσαν να δινουν τα ρηβιου τους σε γιουτιουμπ – βιντεο μορφη. βεβαια χρειαζεται χρονος για το εντιτ ετσι ωστε να δινεται μια αντιπροσωπευτικη εικονα του παιχνιδιου, αλλα ειναι κριμα τοσο ωραια ρηβιους να υπαρχουν μονο γραπτα. ασε που θα ειναι η καλυτερη διαφημιση για το ρεηκουι και απ οτι τουλαχιστον γνωριζω θα ειναι το πρωτο φουλ πακετο γκειμινγκ “hub”στην ελλαδα. σαιτ βαρβατο και ενημερωμενο, φορουμ για το γιατρο και καναλι γιουτιουμπ προχωρημενο. 3 σε 1.

  #360365
  Dark ArchonDark Archon
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 641
  Offline
  Replies: 641
  Been thanked: 12 times

  Για αρχή κάνε ένα How to πως να φτιάχνουμε καλό καφέ. Πρέπει να τιμήσεις το καλαμάκι σου. Τι τα έχεις τα πτυχία; :salute:
  Υπάρχουν πολλοί που μια ζωή δεν έχουν πετύχει έναν ρημαδοκαφέ, σαν κοριοζούμι τους βγαίνει.
  Games και χάλια καφές δεν λέει……

  Μετά θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για μια ολοκληρωμένη λίστα με χρήσιμα προγράμματα (κατά προτίμηση τζαμπέ). Να φτιαχτεί με την συμμετοχή όλων και να είναι καρφιτσωμένη για να φαίνεται.

  #360366
  lelos kouneloslelos kounelos
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 6777
  Offline
  Replies: 6777
  Been thanked: 273 times

  φιλε μου, το μυστικο ενος επιτυχημενου καφε, ειναι η ποσοτητα του νερου πριν τον χτυπησουμε.
  για να πετυχεις την ιδανικη ποσοτητα, προτεινω σαν μεζουρα το σφηνοποτηρο.
  στο κανω και video αν θελεις

  Το Gaming είναι μια σωματονοητική κατάσταση και όχι μια χρονοχωρική διαδικασία.

  #360367
  GrmadnessGrmadness
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 4820
  Offline
  Replies: 4820
  Been thanked: 20 times

  Λοιπόν μάγκες.
  1. Το τέρας το δημιούργησα με στόχο το brainstorming, και έχουμε μπεί δυνατά. Μιλάμε για γκόλ από τα αποδυτήρια. Γουστάρω την συμμετοχή και τις εξαιρετικές ιδέες.
  2. Dark Archon, πές μου πως τον πίνεις να σε δώκω την συνταγή. Όσον αφορά τα προγραμματάκια, όλα όσα έχω κατά νού είναι τσαμπέ. Και η συμμετοχή όλων, θεωρώ πως είναι δεδομένη. Ο καθένας κάτι θα ξέρει που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι.
  3. Το μυστικό στον καλό φραπέ είναι να βάλεις τόσο νερό ώστε απλά να καλύπτει το μείγμα, όχι παραπάνω. Και κούνημα (όχι χτύπημα) για 30-40 δευτερόλεπτα. Μετά γεμίζεις σιγά σιγά νερό για να φιλτραριστεί στον αφρό, 3-4 παγάκια, και άστον να “κάτσει” για κανα πεντάλεπτο στο ψυγείο (Overclocked edition). Διαλέγεις το αγαπημένο σου καλαμάκι και enjoy! :cheers:

  42, the answer to everything

  #360368
  Avatarc3rberoz
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 1426
  Offline
  Replies: 1426
  Been thanked: 0 times

  Ψηφισα “αλλο” γιατι θελω αναλυτικο οδηγο για το πως φτιαχνεται ο σωστος, ελληνικος φραπες (θελω οδηγο απο ‘σενα και guest post απο το καλαμακι που να λεει τη δικη του προσωπικη εμπειρια)

  #360369
  Dark ArchonDark Archon
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 641
  Offline
  Replies: 641
  Been thanked: 12 times

  Εγώ τον φραπέ τον πίνω σκέτο. Κακές συνήθειες απο στον στρατό……
  Και δυστυχώς ακόμη και σε καφετέριες πολλές φορές ο σκέτος είναι χαλια, σαν μπουγαδόνερο.
  Το πιο epic στις καφετεριες, είναι είναι όταν κάποιος στην παρεα παραγγέλνει γλυκό και η αφηρημένη γκαρσόνα του δίνει τον δικό μου, που είναι σκέτος. Το γέλιο της αρκούδας.
  😆 😆 😆

  #360370
  AvatarInfamousJohn
  • Οργανωμένος Νεολαίος
  • Posts: 2401
  Offline
  Replies: 2401
  Been thanked: 0 times

  ειδικα το guide για το σωστο φραπε, μπορω να σου πω με ειλικρηνια οτι ΕΣΚΙΣΕ!
  keep up the good work!

  μπορουμε να εχουμε ενα guide για ‘σωστο βρωμικο φαι’ σε ωρες που το gaming βαραει εξαρση??
  ξερεις τι εννοω….. dota2 με ατελειωτα νευρα και απο διπλα η πιτσα να σπαει ρουθουνια και η κρυα μπυρα να ιδρωνει αργα αργα στο γραφειο διπλα στο keyboard….! :cheers:

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close