Retro Planet – Ένα νέο, έντυπο, περιοδικό, από το Amigaplanet.gr!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 114 total)
 • Author
  Posts
 • #251591
  Manos
  Admin
  • Posts: 5806

  Τη συγκεκριμένη είδηση περίμενα καιρό για να σας τη γνωστοποιήσω και νομίζω ότι σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να μπορείτε να έχετε και αρκετές πληροφορίες περί αυτού.

  Κατόπιν πρωτοβουλίας του administrator του site Amigaplanet.gr , CountRaven, ένα νέο περιοδικό για υπολογιστές αναμένεται εντός ολίγων ημερών να κυκλοφορήσει, σε έντυπη μορφή παρακαλώ.

  Η αρχική ανακοίνωση περί της δημιουργίας του περιοδικού είχε ως εξής:

  Το Amigaplanet.gr παρουσιάζει ένα καινούριο περιοδικό για retro υπολογιστές και κονσόλες.

  Retro Planet

  Η χρυσή ψηφιακή εποχή, παρελθόν, παρών και μέλλον. Σε έντυπη μορφή και με γνώμονα 2 βασικούς άξονες:
  α. Την αγάπη μας για τα τα ρετρό συστήματα.
  β. Την αγάπη μας για την κλασικά έντυπα περιοδικά.

  Το μεράκι για το κάθε θέμα καθώς και το χιούμορ και η διάθεση της παρέας είναι τα 3 βασικά συστατικά του εντύπου.”

  Μία ιδέα η οποία στην αρχή φάνταζε ολίγον (έως πολύ..) τρελή, εντός του προσεχούς διαστήματος θα αποδειχθεί ότι μπορεί και να μην ήταν τέτοια. Φυσικά, όπως μαρτυρά και η ονομασία του, το περιοδικό θα εστιάζει σε retro home computers και κονσόλες, με την Amiga να έχει ασφαλώς την τιμητική της, δίχως να λείπουν όμως και οι σελίδες με αναφορές στα PCs και τα games αυτών.

  Μία ιδέα περί της ύλης του μπορείτε να πάρετε από το εξώφυλλο του παρθενικού τεύχους, το οποίο είδε μόλις σήμερα το φως της δημοσιότητας

  Retro-Planet-Cover-issue-01-July-2013_zpsbbd941c2.jpg

  H ύλη του, γραμμένη αποκλειστικά από ερασιτέχνες, χομπίστες ανθρώπους, θα εκτίνεται σε 100 σελίδες, η τιμή του θα βρίσκεται στα 5 ευρώ και το πρώτο αυτό τεύχος θα κυκλοφορήσει σε μόλις 100 αντίτυπα! Το Retroplanet ήρθε να επιβεβαιώσει και το άριστο κλίμα που υφίσταται μεταξύ Amigaplanet και Ragequit κι ως εκ τούτου 4 από τις 100 αυτές σελίδες του έχουν γραφτεί από άτομα που ανήκουν στη συντακτική μας ομάδα. :)

  Το Retroplanet ΔΕΝ θα το βρείτε στα περίπτερα, τουλάχιστον για την ώρα. Η διανομή του θα γίνει από ορισμένα άτομα, ένα εκ των οποίων δύναμαι να είμαι κι εγώ, όσον αφορά σε πιθανούς αγοραστές που είναι μέλη του Ragequit και κατοικούν στην πρωτεύουσα.

  Με άλλα λόγια, θα προπληρώσετε, με κάποιον τρόπο (π.χ. Paypal), το τεύχος στον CountRaven και θα το παραλάβετε λίγες ημέρες αργότερα από εμένα, κατόπιν συνάντησής μας σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (π.χ. οδό Στουρνάρη). Το τελευταίο γίνεται καθαρά για να αποφευχθούν φαινόμενα του στυλ “θέλω- κι-εγώ-ένα-αλλά-τελικά-το-μετάνιωσα” και -κυρίως- για να προλάβουν να το πάρουν σίγουρα όσο το επιθυμούν 100%. Σημειώστε ότι στα 5 αυτά ευρώ που θα δώσετε περιλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής, καθώς το Retroplanet ΔΕΝ θα τυπωθεί επί Αθηναϊκού εδάφους.

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λοιπόν. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να το εκδηλώσετε στο παρόν thread και στη συνέχεια να εξασφαλίσετε ένα από τα 100 τεύχη της νέας αυτής προσπάθειας, με σαφή και ξεκάθαρο retro αέρα και χαρακτήρα…. ;)

  σ.σ.: Όλο το χρονικό μετατροπής της απλής ιδέας περί Retroplanet στη δημιουργία του θα το βρείτε εδώ ….

  #359398
  RivereyesRivereyes
  Admin
  • Posts: 9552

  Σαμπάνιες και κακό :)

  Εμπρός αδέρφια για το ηρωικό sold out :)

  #359399
  Grmadness
  Member
  • Posts: 4810

  Θέλω. Count me in!!!

  #359400
  chek2firechek2fire
  Member
  • Posts: 1066

  Φυσικά και εγώ και από τι βλέπω έχει τις ίδιες γραμματοσειρές με το pixel :) ένα από τα αγαπημένα μου περιοδικά σαν πιτσιρικάς.
  Με το που βγει πείτε που μπορούμε να το προμυθευτούμε. Και κάτι άλλο να ρωτήσω μια και το φερε η κουβέντα. Υπάρχει κάποιο torrent η αρχέιο με μαζεμένα όλα τα τεύχοι του pixel η κάποιο site? Από τι είχα διαβάσει παλιότερα το είχαν περάσει κάποιο fan se pdf το περιοδικό.

  #359401
  Manos
  Admin
  • Posts: 5806
  chek2fire wrote:
  Με το που βγει πείτε που μπορούμε να το προμυθευτούμε.

  Δε θα σου πρότεινα να περιμένεις να βγει και εξήγησα τον λόγο παραπάνω.
  Θεωρώ ότι θα εξαντληθεί πολύ γρήγορα, δεδομένου και το ενδιαφέροντος που υπάρχει από τα μέλη των retro κοινοτήτων.
  Ωστόσο, η επιλογή είνα φυσικά δική σου…

  chek2fire wrote:
  Και κάτι άλλο να ρωτήσω μια και το φερε η κουβέντα. Υπάρχει κάποιο torrent η αρχέιο με μαζεμένα όλα τα τεύχοι του pixel η κάποιο site? Από τι είχα διαβάσει παλιότερα το είχαν περάσει κάποιο fan se pdf το περιοδικό.

  Ορθά θυμάσαι, η συγκεκριμένη δουλειά είχε αποτελέσει στόχο αρκετών θαμώνων sites retro ενδιαφέροντος και τελικά ολοκληρώθηκε από τα παιδιά του Retrovisions.gr

  Στο εν λόγω site μπορείς να βρεις και τα 133 τεύχη του (αρχικού) Pixel σκαναρισμένα , απλά δεν υπάρχουν όλα μαζεμένα σε ένα αρχεία, αλλά θα πρέπει να τα κατεβάζεις ξεχωριστά.

  Τα τεύχη είχαν δοθεί και από το PC Master προ κάποιων τευχών του, ενώ είναι ανεβασμένα και στον δικτυακό τόπο http://www.e-compupress.gr, όπου και μπορείς να τα διαβάσεις (σ.σ.: για κάποιο λόγο από εκεί απουσιάζουν τα Νο 80 και Νο 113…)

  #359402
  TsokTsok
  Little Smurf
  • Posts: 5619

  Μάνο, με εμάς που είμαστε παραμεθώρια τι θα γίνει; Θέλω και εγώ!

  #359403
  ChaoSun
  • Posts: 92

  Θέλω κι εγώ!

  #359404
  Kara
  Little Smurf
  • Posts: 5018

  Μπράβο για την προσπάθεια, φαίνεται να έχει γίνει προσεγμένη δουλειά :thumbsup:
  Πολλές άγνωστες λέξεις έχω στο εξώφυλλο, φαντάζομαι τι θα γίνεται μέσα.

  Μάνο, μπορείς (ή θέλεις ) να πεις περίπου (απέξω-απέξω) τα θέματα που γράψατε εσείς;

  #359405
  Manos
  Admin
  • Posts: 5806
  Tsok wrote:
  Μάνο, με εμάς που είμαστε παραμεθώρια τι θα γίνει; Θέλω και εγώ!

  Από όσο γνωρίζω, ο CountRaven προτίθεται να στείλει τεύχος και ξεχωριστά, σε κάποιο άτομο που είναι επαρχία…

  kara wrote:
  Μάνο, μπορείς (ή θέλεις ) να πεις περίπου (απέξω-απέξω) τα θέματα που γράψατε εσείς;

  Nαι, μπορώ.
  Γράψαμε για την “κατάρα του Amstrad”, για την “πρώτη φορά” μας και φωνάξαμε “remake them all!”….. :) :)

  #359406
  Vlasis_Borachos
  • Posts: 90

  έντυπο για Amiga. lol.
  εκατό χιλιάδαι τεύχη.

  #359407
  Alucard
  • Posts: 2977

  Damn, και γω θέλω, αλλά δεν ξέρω πότε θα έρθω Αθήνα. Προτιμώ να το πάρω από χέρι, παρά από ταχυδρομίο γιατί είναι ικανοί να μου το φέρουν σπίτι και να ψάχνω να το βρω…

  #359408
  InfamousJohn
  • Posts: 2401

  Και γω θελω. Στειλε μου πμ με αριθμο λογαριασμου για να μου σταλει επαρχια!

  #359409
  Manos
  Admin
  • Posts: 5806

  Παίδες, επειδή λαμβάνω μηνύματα περί του τρόπου πληρωμής, θα επικοινωνήσω με τον CountRaven, για να δούμε τι επιλογές υπάρχουν, αναλόγως και του τόπου κατοικίας του καθενός και θα απαντήσω σε όλους σας εδώ…. ;)

  #359410
  CountRaven
  • Posts: 5

  Θερμές ευχαριστίες σε όλους σας! Ειδικά στον Μάνο και την ομάδα του RQ για το ενδιαφέρον και τα άρθρα! Για κάτι τέτοια σκηνικά γίνεται η όλη φάση! Για να μοιραστούμε όλοι την τρέλα μας για τους υπολογιστές και τα Games!

  Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό και θα μου επιτρέψετε να κάνω τότε ένα αναλυτικό ποστ για το πως θα μπορέσετε να παραγγείλετε το τεύχος.

  Για τους φίλους από Αθήνα θα υπάρξει δυνατότητα απευθείας αγοράς. Είτε μέσω του Μάνου είτε μέσω κάποιου άλλου συνεργάτη μας! Για τους φίλους εκτός Αθηνών θα υπάρχει δυνατότητα αποστολής με το ταχυδρομείο.

  Θα έχετε πλήρη εικόνα μόλις βγει το τεύχος. Όσοι πάντως έχετε δηλώσει ενδιαφέρον από τώρα, δεν πάει ο κόπος σας χαμένος. Θα χρειαστεί απλά μια επιβεβαίωση μόλις είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε τα τεύχη στον κόσμο. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

  Ευχαριστώ.

  Χρήστος Π. – http://www.amigaplanet.gr

  #359411
  andrikos_of_steel
  • Posts: 581

  CountRaven, μπράβο για την πρωτοβουλία, γουστάρω πολύ τέτοια μερακλήδικα πράγματα!! Μάνο, υπολόγισε και εμένα!!!

  Ρε παιδιά, ιδέα: Για να μη τρέχει και ο Μάνος να συναντιέται με καθένα μας ξεχωριστά, δεν μαζευόμαστε όλοι μαζί σε φάση καφέ ή κρασοκατάνυξης και να πάρουμε και καθένας το τεύχος του; Θα είναι και γούρι για το περιοδικό!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 114 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
 
We are LIVE! Click to view!
Currently offline :(
Close
Close