LATEST NEWS

Εγκληματικό λάθος της AMD στους Crimson drivers

Υπάρχουν χρήστες που, όντας επί χρόνια στο άρμα της nVidia, απορρίπτουν κάθε πιθανότητα ν’ αλλάξουν στρατόπεδο, καταλογίζοντας, μεταξύ άλλων, στην AMD ότι αδυνατεί να δημιουργήσει σωστούς drivers για τα προϊόντα της.

Κι αν αυτό μέχρι πρότινος ήταν ένας αβάσιμος -και στηριζόμενος σε περασμένων εποχών γεγονότα- ισχυρισμός, δυστυχώς η AMD με την κυκλοφορία των Crimson drivers ήρθε να τον επαναφέρει στο προσκήνιο και να τον καταστήσει εκ νέου δικαιολογημένο. Βλέπετε, λόγω ενός bug που εντοπίστηκε στην αρχική έκδοσή τους, είναι πιθανό να κλειδώσει ο ανεμιστήρας της GPU στο 20% των στροφών, μ’ αποτέλεσμα να δημιουργηθεί υπερθέρμανση, μέχρι και καταστροφή, της κάρτας γραφικών. 

Ήδη έχουν εμφανιστεί έξαλλοι χρήστες που ισχυρίζονται ότι πέσανε θύματα της εγκληματικής αυτής απροσεξίας της AMD, η οποία έσπευσε να παραδεχθεί το λάθος της, δίχως να διευκρινίσει αν θα προβεί σε αντικατάσταση των κατεστραμμένων αυτών GPUs. Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για την εταιρεία είναι το τεράστιο πλήγμα που δέχεται η αξιοπιστία της, που έρχεται σε μία εποχή που οι “κόκκινοι” προσπαθούν να επιβιώσουν τόσο απέναντι στην nVidia όσο και στην Intel, στον τομέα των GPUs και CPUs αντίστοιχα.

Ηθικό δίδαγμα: ΠΟΤΕ δε σπεύδουμε να εγκαταστήσουμε νεοεμφανισθέντες drivers, ειδικά μάλιστα αν όλα πηγαίνουν ρολόι στο σύστημά μας. Η υπομονή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μακράν ο καλύτερος σύμβουλος!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

5 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL