LATEST NEWS

Οι 16πύρηνοι Ryzen 9 3950X καθώς και 3η γενιά Threadripper έρχονται τον Νοέμβριο

Μετά από καθυστερήσεις και φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ η AMD ανακοίνωσε ότι η τρίτη γενιά επεξεργαστών Threadripper θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο μαζί με τους 16/32 Ryzen 9 3950X οι οποίοι αρχικώς αναμένονταν να κυκλοφορήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Στην ανακοίνωσή της δε η κόκκινη δήλωσε ότι:

“Εστιάζουμε κυρίως στο να μπορέσουμε να καλύψουμε την ζήτηση της αγοράς για τους 3ης γενιάς επεξεργαστές Ryzen καθώς σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε ταυτοχρόνως τόσο τους Ryzen 9 3950X όσο και τους νέους Ryzen Threadripper στην οικογένεια της AMD και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.”

Ο 3950X θα αποτελείται από 16 πυρήνες και 32 νήματα τρέχοντας στα 4.7GHz με αναμενόμενη  τιμή εκκίνησης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα $749. Οι λεπτομέρειες για τους Threadripper είναι πολύ πιο ισχνές αν και μέσω διαφόρων γραφημάτων φαίνεται ότι ίσως έχουμε να κάνουμε με 24 πυρήνες. Πιθανόν στα κοντινά να δούμε και τους Zen 2 Threadripper με 32 πυρήνες και 64 νήματα για να αντιπαρατεθούν με τους 2990WX. Βέβαια δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, παρά μόνο φήμες που ξεκίνησαν από χρηστές σχετικά με benchmarks που εμφανίστηκαν τον προηγούμενο μήνα στο Geekbench και βάσει αυτών αφορά ένανThreadripper 3000 με 32 πυρήνες.

Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

One Comment

  1. Έχει πάρει φορά και δείχνει ασταμάτητη. Βέβαια μιλάμε για επεξεργαστές που παρέχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από την απλή συμβατική χρήση στα πλαίσια office/gaming (η αγορά τους θα ήταν overkill σε τέτοια πλαίσια), οπότε για πιο εξειδικευμένα πράγματα φαίνονται λουκούμια.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL