LATEST NEWS

Θα εξαγοράσει την AMD η Microsoft;

Έντονη φημολογία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με πιθανή εξαγορά της AMD απ’ την Microsoft! Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τελείως διαφορετικά δεδομένα σε πολλούς και διαφόρους τομείς της αγοράς, απ’ τα PCs και τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς, μέχρι τα tablets και τα smartphones.

Το “πρόβλημα” για εμάς τους PC gamers είναι ότι η πιθανολογούμενη αυτή εξαγορά έχει ως κυριότερη βάση και αιτία τα τελευταία, δηλαδή τα tablets και smartphones, συσκευές για τις οποίες η Microsoft δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αν η AMD απομακρυνόταν απ’ τη δημιουργία PC hardware προς όφελος της ανάπτυξης της αγοράς των ανωτέρω συσκευών για λογαριασμό της Microsoft, αυτομάτως θ’ άφηνε τις Intel και nVidia να παίζουν δίχως αντίπαλο στο πεδίο των CPUs και GPUs αντίστοιχα, κάτι που μόνο αρνητικό θα ήταν.

Με την αξία της AMD να ανέρχεται στα 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια, η εξαγορά φαντάζει αρκετά έως πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί, καθώς η Microsoft, ούτε λίγο ούτε πολύ, φέρεται να διαθέτει, αυτή τη στιγμή, 95 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

12 Comments

  1. Έεεετσι, να μεταφερθούν και επίσημα οι χωρικοί αποκλειστικά στα ταμπλετόφωνα, να μείνουμε μόνο εμείς οι εκλεκτοί του Πρασινογάλαζου Νταβά στην Στρατόσφαιρα των FPS και του Τρου Κέημινγκ Πιούτι (ΤΜ).

  2. δεν μου φαίνεται περίεργο η ms να θέλει να ξαναμπεί όντως δυναμικά στο χώρο του pc gaming. και ήδη για τα windows 10 η amd δούλεψε στενά με την ms για drivers αποδόσεις κλπ. βέβαια αν η ms τις αλλάξει τα ροτα και την πάρει για το hardware των xbox την κάτσαμε την βάρκα μετά το μονοπώλιο θα πάει σύννεφο.

  3. 1) Η φήμη μπορεί να είναι τελείως ανυπόστατη.

    2) Αν δεν είναι, ο λόγος για τον οποίο η MS σκέφτεται να αγοράσει την AMD μπορεί να μην έχει τελικά άμεση σχέση με το mobile τμήμα.

    3) Το ότι απολύει κόσμο δε σημαίνει τίποτα για τα σχέδια της MS για το μέλλον. Και το impairment charge είναι από τα πιο χτυπητά “παραθυράκια” για αποφυγή φόρων, μιας και στην ουσία κοστολογούν σε χρήμα την καταναλωτική πίστη στο προϊόν με ιδιαίτερα δημιουργική λογιστική, και μετά το περνάν στα βιβλία ως χασούρα.

  4. Πιθανό και αυτό, αν και αυτά τα κόλπα ξεπερνάνε τις ταπεινές μου γνώσεις.

    1.8$bn market value είναι δυστυχώς κατάντια για την AMD, και είναι λογικό να δίνει τροφή σε φήμες. Σχεδόν τα τριπλάσια αγόρασε την ΑΤΙ πριν εννέα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL