LATEST NEWS

Στην Electronic Arts τα κλειδιά του Star Wars gaming

Όταν η Disney έβαζε λουκέτο στην (πολυαγαπημένη μεν, αλλά σκιά του εαυτού της) LucasArts, πέραν της προφανούς “θλίψης” και περισυλλογής, είχε εκφραστεί από μεγάλη μερίδα του κόσμου η ελπίδα ότι τουλάχιστον πλέον θα υπήρχε η πιθανότητα να δούμε κάποιον πιο μερακλή developer να αποκτάει τα δικαιώματα και να εργάζεται πάνω σε κάποιον από τους (Star Wars ή μη) τίτλους του “χαρτοφυλακίου” της εταιρίας. Ένα μήνα μετά, έρχεται αισίως η επιβεβαίωση του πάνσοφου ρητού ότι “τα πράγματα ΠΑΝΤΑ μπορούν να πάνε χειρότερα”, όσον αφορά τους Star Wars τίτλους τουλάχιστον: προ ολίγων λεπτών ανακοινώθηκε στο επίσημο site του Star Wars franchise το deal της Disney με την Electronic Arts (απειλητικός ήχος κεραυνού στο background) αναφορικά με “το μέλλον του Star Wars Gaming“.


Σύμφωνα με το site, το deal αυτό λέει λίγο-πολύ πως η Electronic Arts, και συγκεκριμένα τα υπό αυτήν studios Digital Illusions CE (δημιουργός της σειράς Battlefield), Visceral (δημιουργός των Dead Space) και BioWare (Mass Effect και Star Wars: The Old Republic, μεταξύ άλλων), αποκτά τα πλήρη δικαιώματα για πολυετή ανάπτυξη και κυκλοφορία Star Wars τίτλων “σε κονσόλες, PC, κινητά και ταμπλέτες“. Οι ιθύνοντες της Disney δηλώνουν πως η επιλογή αυτής της συνεργασίας ήταν μονόδρομος, μιας έμειναν άκρως εντυπωσιασμένοι από την “ποιότητα της δουλειάς της ΕΑ και το όραμά της για το μέλλον του franchise” (ΠΡΟΦΑΝΗ συμπεράσματα στα οποία φτάνει κάποιος παρατηρώντας την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ πορεία του Star Wars: The Old Republic).

Πώς το είχε θέσει ο Han Solo όταν άρχισαν να κινούνται οι τοίχοι του trash compactor στο πρώτο Death Star…α ναι. “I got a bad feeling about this“…

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

6 Comments

  1. Το Star Wars είναι αδιάφορο για μένα ως gamer από το 2003 και το Kotor. Αυτό και το Jedi Knight 2/Jedi Academy είναι τα τελευταία decent παιχνίδια που βγήκαν σε αυτό το franchise. Από τότε και μετά ήταν ένα κονσολάδικο-χάζο mobile cash-grab που δεν θύμιζε σε τίποτα τις εποχές της δόξας της παλιάς LA. Το ότι το πήρε η ΕΑ μου είναι αδιάφορο, απλά αντί για 1 αποτυχημένο παιχνίδι την 3ετία θα φτάσουμε (ειδίκα την περίοδο των ταινιών) σε 3 αποτυχημένα το έτος.

    Τα άλλα franchise με ενδιαφέρουν. Καλό Indiana Jones game δεν περιμένω εδώ και 14 χρόνια, οπότε ας το πουλήσει και αυτό η Disney. Αλλά θα ήθελα πάρα μα πάρα πολυ τα Manic Mansion, Zak McKraken, Loom, Dig, Full Throtle, Grim Fandago και ιδιαίτερα η λατρέμένη σειρά Monkey Island να γλιτώσουν από τα χέρια του Βελζεβούλ- ΕΑ…θα σπάσω την οθόνη μου αν δω κανά 3d platformer τύπου Guy Wood and the Secret of the Invisibly Bloodied(PG-13) Monkey Island: To be Continued in future DLC.

    Yet….

    <>
    -Han Solo

    <>
    -Unknown Commenter

  2. Η αλήθεια είναι πως σε licenced properties η EA έχει προσφέρει καλές δουλειές. Τα παιχνίδια που έβγαλαν όταν είχαν τα δικαιώματα του James Bond ήταν από αξιοπρεπή (Nightfire, Goldeneye: Rogue Agent) έως αριστούργηματα (το “Everything Or Nothing” το βάζω τουλάχιστον στο ίδιο σκαλί με το κλασσικό Goldeneye). Επίσης, έχουν δώσει καλά παιχνίδια στο franchise του Lord Of The Rings και το παιχνίδι τους για το Batman Begins μου είχε αρέσει αρκετά.

    Βέβαιως, για Star Wars μιλάμε εδώ, οπότε τα πάντα θα κρίθούν πιο αυστηρά. Αλλά από το να έπαιρνε τα δικαιώματα καμμιά άλλη από τις εταιρείες – κολοσσούς, ας τα πάρει αυτή.

    Εγώ θέλω ένα παιχνίδι στο στυλ των Star Wars: Battlefront από την Valve!!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL