Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

10 April 2014 Συντάκτης: Στέφανος Κουτσούκος

THE WOLF AMONG US, EPISODE 3: A CROOKED MILE

The Enchanted Land Of New York City

THE WOLF AMONG US, EPISODE 3: A CROOKED MILE

Ξέρω πολύ καλά πως ο αγνός, λυσσαλέος έρωτας που μου εμπνέουν τα παιχνίδια της Telltale, με καθιστά φουλ γραφικό και εν δυνάμει κακό υποψήφιο για να γράφω τα reviews τους. Από την άλλη, μιλάμε ακριβώς για εικαστικές/καλλιτεχνικές δημιουργίες υψηλοτάτου επιπέδου, όπου το συναίσθημα και το vibe υπερτερούν και προέχουν σαφώς οποιασδήποτε έννοιας «παιχνιδιού» ή “gameplay”, δημιουργίες τις οποίες ή λατρεύεις ή σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, αναλόγως προτιμήσεων.

Wolf2The Open Arms & Other Crimes

Υπάρχουν δηλαδή και άνθρωποι που είδαν το “True Detective” και δεν σηκώνονταν όρθιοι στο δωμάτιο να χειροκροτούν κάθε εκπληκτικά μαύρο και ολότελα αληθινό μονόλογο του Αδερφού Μάθιου. Παράδοξοι ερημίτες που είδαν το Breaking Bad, ανασήκωσαν ελαφρά τους ώμους και είπαν «Έλα μωρέ, καλούλι είναι, κάτσε γιατί ξεκινάει το Vikings σε λίγο.» Περίεργοι, που δεν ζουν στην άκρη της καρέκλας τους περιμένοντας το επόμενο ψυχωτικό επεισόδιο του Ρίκαρου, ως σίγουρη απόδειξη ενός κάποιου νοήματος στη ζωή.

Κι αν μάζεψα τους Black Sabbath του τηλεοπτικού πανθέου στις προηγούμενες παραγράφους, είναι γιατί η υπέρμετρη και άριστα υλοποιημένη φιλοδοξία της Telltale, πλέον δείχνει πως δεν θέλει να συμβιβαστεί με οτιδήποτε λιγότερο από το στέμμα αυτής της νέας, δεύτερης γενιάς των interactive movies.

Το μόνο που θα γράψω για το σενάριο του τρίτου αυτού επεισοδίου της σειράς, είναι πως αφ’ ενός κλιμακώνει εκπληκτικά την δράση και αφ’ ετέρου μας παρέχει ορισμένες ουσιαστικά διαφοροποιημένες επιλογές αναφορικά με την εξέλιξη της δράσης. Οι παλιοί μας γνώριμοι αποκτούν πολύ πιο «γεμάτους» ρόλους και οι επιλογές μας στις προηγούμενες συζητήσεις με αυτούς, έχουν πλέον αισθητές συνέπειες. Παράλληλα, επιστρέφει η εξαιρετική πινελιά του πρώτου επεισοδίου, όπου καλούμαστε να επιλέξουμε την σειρά με την οποία θα επισκεφθούμε κάποιες τοποθεσίες, με την επιλογή μας να διαφοροποιεί ουσιαστικά τα συναπαντήματα που θα έχουμε στην καθεμία, όπως και τα ευρήματά μας σε αυτές.

Wolf5Οι Τρεις Χάριτες. Στο Περίπου. Πολύ περίπου.

Οι inventory based γρίφοι έχουν πλέον εκλείψει οριστικά και πλέον η Telltale έχει ξετυλίξει περήφανα την σημαία της νέας της κατεύθυνσης : κινηματογραφικού επιπέδου γράψιμο, που ζητάει να και άξια στέκεται, δίπλα στην αφρόκρεμα των πολύκροτων τηλεοπτικών σειρών που σαρώνουν αυτή την στιγμή τις κριτικές ανά την υφήλιο.

Αν παρακολουθείτε την σειρά από την αρχή, γνωρίζετε πως κάθε νέο επεισόδιό της, είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στην πιο όμορφα λάθος πλευρά της μαγεμένης δεκαετίας του ’80. Κάθε παραμύθι που ζηλέψατε μικροί, μ’ εσάς, παραζαλισμένους από τον καπνό, σε ρόλο πρωταγωνιστή, σωτήρα, ήρωα και χαμένου. Μια εμπειρία, από εκείνες που προσωπικά τουλάχιστον, μου δίδαξαν πως η μαγεία μπορεί να ξεκινάει από λίγα –και πλέον, πολλά- pixels σε μια οθόνη και να μην έχει τέλος.

Wolf1To Business Office εξακολουθεί να λειτουργεί ως "πνευματικό κέντρο" κάθε επεισοδίου.

Φυσικά μπορείτε πάντα να ανασηκώσετε τους ώμους και να πείτε «Εντάξει μωρέ, δυο ώρες που διαλέγω κάτι φρασούλες εκεί και μας δουλεύουν με quick time events και εκστασιάζονται κάτι γερο-ξεκούτηδες και big deal να ‘ουμε φιλαράκι, ψήνεσαι για κανά LoL τώρα που μαζευτήκαμε;» και θα είναι θεμιτό. Πλέον μιλάμε για ένα έργο τέχνης και για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ποτέ αληθινό βαρόμετρο. Ο θησαυρός του ενός, το σκουπίδι του άλλου και τα σχετικά. Φυσικά, το ιδιαίτερα ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται στο νεωτερισμό της όλης υπόθεσης. Έχουμε ένα προϊόν που συνδυάζει κόμικ, τηλεοπτική σειρά, choose your own adventure αισθητική και ταυτόχρονα, ηλεκτρονικό παιχνίδι. Κάθεται πλάτη στο τελευταίο τραπέζι του μπαρ και αλήθεια, θέλει να καπνίσει τα Huff & Puffs του ήσυχο, να τυφλιαστεί σεμνά και να πάει σπίτι. Αγαπάει και το κρύβει, γρυλλίζει για να κρατάει μακριά τα αληθινά σκυλιά και θα πάρει τα μυστικά του στον τάφο. Ο κόσμος λέει πως είναι παραμύθι. Στενεύει τα μάτια και υποψία χαμόγελου παίζει στο σκαμμένο του πρόσωπο.

Wolf7Ή αλλιώς, πώς να μην βάλεις σχεδόν το παραμικρό σπόηλερ στις φωτογραφίες του ρηβιού. Οι τίτλοι έναρξης κάθε επεισοδίου, παραμένουν ατμοσφαιρικότατοι.

Άλλη μια νύχτα στον παραμυθένιο θάνατο της Νέας Υόρκης. Αν μπορείς ν’ αντισταθείς, απλά δεν έχεις καρδιά.

YΓ Η Kara μου θύμισε ότι παρέλειψα το άσμα μας για το σημερινό επεισόδιο. Επανορθώνω πάραυτα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

96 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Γράψιμο και ατμόσφαιρα σε δυσθεώρητα πλέον ύψη
 • Εξαιρετικο cast χαρακτήρων που έχουν άπαντες αποδωθεί σωστά
 • Πολλές και ουσιαστικά διαφοροποιημένες επιλογές ως προς την δράση μας
 • Πολύ προσεγμένη κορύφωση της δράσης
 • Με τις εκτπώσεις στις οποίες βγαίνει διαρκώς, η σχέση τιμής προς ποιότητα είναι απλώς απίστευτη.

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Δυσκολία εύρεσης συμπαικτών σε λόμπι
 • To loot δεν ικανοποιεί μετά το level cap
 • Όλο γράμματα έχει ρε μαν, πάω στοίχημα ακούς και αυτά τα ξένα τα ρόκ, δεν την παλεύεις.
 • Obviouz Troll Iz Obviouz (sic)

Ο Συντάκτης

Στέφανος Κουτσούκος

Στέφανος Κουτσούκος

To Ragequit.gr αποτελεί το όχημά του για την παγκόσμια επικυριαρχία. T-shirts και ράντομ μέταλ προμοσακούλες μοιράζονται κάθε Σάββατο στους πιστούς...

Please login to comment

Comments (10)

 • Burn that tree. That's an order!

  about 3 years ago
  1 Like
 • In reply to: Great0ldOne

  Θα δει τί θα πάθει κι ευτούνη...την είδαμε εξουσία όλοι δηλαδή τώρα.

  about 3 years ago
  1 Like
 • Τραγούδι δεν έχει εδώ; :(

  about 3 years ago
  2 Like
 • In reply to: kara

  Fixed ;)

  about 3 years ago
  2 Like
 • In reply to: kara

  Πολύ καλός, πολύ γρήγορος

  about 3 years ago
  1 Like
 • In reply to: kara

  Στο επόμενο βάλε Ulver!

  about 3 years ago
  4 Like
 • In reply to: kara

  ^ This man has exceptional taste! :)

  about 3 years ago
  2 Like
 • Μόλις είδα gameplay video όντως φαίνεται αριστούργημα.

  about 3 years ago
  1 Like
 • In reply to: Mails

  Εντωμεταξύ με 25 δολλάρια παίρνεις και τα 5 επεισόδια ε;

  about 3 years ago
  1 Like
 • In reply to: Mails

  Είναι και ναι, αλλά συμφέρει πλέον να περιμένεις λίγο, καθώς βγαίνουν συνεχώς στο Steam σε μεγάλες προσφορές, με 12-15Ε πετυχαίνεις ολόκληρη τη σαιζόν. Stay tuned απόψε για ρηβιού του τετάρτου επεισοδίου!

  about 3 years ago
  0 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.