What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,516
Στην κηδεία του παραπάνω του φίλαγαν φέρετραχέριαπόδια χωρίς μάσκες... καλά...

Εν το μεταξύ εδώ κάτω ο κλοιός στενεύει... ο πατέρας μου που είναι χρόνια στην αγορά και ακούει πολλά και έγκαιρα, με πήρε τηλέφωνο στο ξεκάρφωτο να μου πει να μην έχω πολλά πάρε δώσε με παπάδες και θρήσκους γιατί κάτι ακούγετε ότι είχε γίνει στα κρυφά μεγάλη συγκέντρωση καμιά 300αριά άτομα με τους νοσούντες... καλά θα πάει αυτό... την έχουμε μαμήσει.
 

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608
Άσχετο με την κουβεντούλα εδώ , αλλά κάπου διάβασα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουμε έξοδο με χρονικό περιθώριο 1 ώρας. Πάμε για σουπερμαρκετ , φαρμακείο , άθληση ή ο,τι άλλο προβλέπεται μέσω των 6 κατηγοριών μηνυμάτων , και επιστρέφουμε σπίτι εντός της ώρας, ειδάλλως πρόστιμο.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562
εχμ, θα ηταν καπως παραλογο στεφανε24. καλα, οχι οτι τα αλλα μετρα εχουν ιδιαιτερη λογικη. στην αθηνα, για να παω π.χ. στον πατερα μου απ το σπιτι μου, θελω καμια ωρα στο νερο.

επισης ο πραιμ μινιστερ ειχε πει στις δηλωσεις για το λοκνταουν, οτι αυτη τη φορα θα ειναι πιο επιεικεις οι ελεγχοντες με την ασκηση και την ποδηλασια και την πεζοπορια κλπ. που θα πας για τρεξιμο με περιθωριο μια ωρα? στην ταρατσα σου ισως.

επισης αν γινει, θα γελασει και το παρδαλο γιδι. κι ο τσομπανης μαζι. θα παιξει τρελλά η γραπτη δηλωση. η γραπτη δηλωση ειναι φιλη σου. να χετε μαζι καμια δεκαρια. μολις περασουν 45 λεπτα απ την προηγουμενη, θα γραφεις καινουρια. οκ, γραψε σβησε, αλλά τι α καεις? α κατσεις α μαλωεις??
 

stefan24

Half-Ogre
Joined
Jun 4, 2016
Messages
608
Είναι στιγμές , που αισθάνομαι ότι η οικογένεια , μάλλον τα γεννοφάσκια της οικογένειας Μητσοτάκη έχει σχέση με την τρανή Πυθία, δεν εξηγείται διαφορετικά τι σκέφτονται.
Δίνοντας μου την ευκαιρία να το ξανασκεφτώ, να το αφουγκραστώ καλύτερα, τολμώ να πω, πως και η Πυθία εδώ θα σήκωνε τα φύλλα που μασουλά με περίτεχνη και αξιοζήλευτη χάρη, ψηλά . Ούτε η Πυθία... Την ξεπέρασαν οι διάδοχοι της!

Edit: Χείρομαν μπορείς να με αποκαλείς και Στεφαν(τ)ή.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000

Το περασμένο Σάββατο, ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης ήταν υπεύθυνος εφημερίας του νοσοκομείου και ήρθε αντιμέτωπος με μια τραγική εικόνα ενός βασανισμένου και τρομαγμένου ανθρώπου με βαριά νοητική και κινητική αναπηρία.

Η εικόνα ενός άντρα «45 χρονών, μυαλό παιδικό αθώο, ακίνητα χέρια, ακίνητα πόδια, ακίνητη και η διάγνωση του αυτισμού που του πρωτόδωσαν βρεφάκι. Τον φέραν μέσα στη νύχτα ανάμεσα σε τόσα φορεία. Παντού η ίδια εικόνα, παντού οι ίδιες λέξεις. Πνευμονία, χαμηλό οξυγόνο, αυτός εισαγωγή, εκείνος σπίτι, χρειαζόμαστε βοήθεια παιδιά, δεν προλαβαίνουμε/ποιος να σε ακούσει. Δύστυχε κανείς δεν θα σε ακούσει»

Λίγο νωρίτερα είχαν μεταφέρει τον 45χρονο στο ΓΝΚ διασώστες του ΕΚΑΒ με τη συνοδεία αστυνομικών. Ζούσε με την υπέργηρη μητέρα του στο σπίτι τους, σε γειτονιά της Καβάλας. Συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας ύστερα από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που έμειναν αναπάντητα, απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να μπουν στο σπίτι, όπου βρήκαν την 90χρονη γυναίκα νεκρή και τον 45χρονο δίπλα της σε άσχημη κατάσταση.

Ο γιατρός εκτιμά πως η μητέρα ήταν νεκρή περισσότερα από δυο 24ωρα. Και ο γιος της, λόγω της κατάστασής του, διψασμένος, πεινασμένος, λερωμένος, ταραγμένος, με πολύ υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με τους διασώστες και οι δυο ήταν θετικοί στον κορονοϊό, είχαν εξεταστεί και τους είχαν συστήσει να μείνουν σπίτι.


Η μητέρα πέθανε από καρδιακή ανακοπή και, όπως επισημαίνει ο κ. Τσιούλης, «όταν ήρθε ο 45χρονος ήταν ένα στάδιο πριν από τη διασωλήνωση. Οι πνεύμονές του σε πολύ άσχημη κατάσταση, με δυσκολία ανέπνεε και είχε υψηλό πυρετό. Αυτός όμως έκλαιγε, έκλαιγε γοερά για ώρες. Όχι όμως λόγω της κατάστασής του, αλλά πιστεύω γιατί είχε αντιληφθεί τον θάνατο της μητέρας του».
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Τελικά 45 είναι; Στις ειδήσεις χθες άκουσα 60 (αν δεν κάνω λάθος).
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία προφανώς, αλλά μου κάνει εντύπωση η απόκλιση.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,536
Φιλτατε tinapeis. για αυτο το περιστατικο (και για αλλα, περισσοτερα πολλα απο το κανονικο), καποιοι θα επρεπε να πανε φυλακη.
Συνεχιζω σε spoiler για να μην γεμιζω με off topic αραδες το κουτακι μου. Καποιοι να παρετε και κανενα υπογλωσσιο.
kp.png



Αστεγοι υπηρχαν και πριν την κριση αλλα τοτε δεν υπηρχει λογος να αγανακτησει καποιος με αυτο. Ασχετο το παραδειγμα αλλα βοηθαει στην κατανοηση.
Ναι, αυτα τα πραγματα υπαρχουν απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και συνηθως λυνονται με ιδιωτικη πρωτοβουλια.
Στις επομενες εκλογες δεν θα θυμαται κανενας οτι η κυβερνηση θεωρουσε καλη ιδεα να δημιουργει αστεγους για το καλο των τραπεζων αρα για το καλο ολων μας.
Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, ακουω γκρινια για την κρατικη ανυπαρξια, για ολα αυτα που εφαγαν οι πολιτικοι και οι ιδιοι πολιτικοι συνεχιζουν να ειναι στην βουλη και στην πορεια θα μπουν στην βουλη και τα παιδια τους, οχι για το κοινωνικο τους εργο αλλα επειδη εχουν επωνυμο γνωστου πολιτικου. Ηδη προετοιμαζουν τα παιδια τους να μπουν και αυτα στην βουλη. Ο Κικιλιας εχει παραγγειλει πολιτικα βιβλια για νηπια.
Αυτο σημαινει οτι απο ολα αυτα που συμβαινουν, καποιοι, οχι λιγοι αλλα η πλειοψηφια, βολευεται με τροπο αγνωστο σε ανθρωπους που καταδικαζονται σε αφανισμο. Σε εμενα δεν ειναι αγνωστος ο λογος. Ας βολευτω εγω και ας πανε να πνιγουν οι αλλοι.

Συνεχιζω on topic
Με την πανδημια εγιναν πολιτικα λαθη τα οποια πρεπει να εκεταστουν απο την δικαιοσυνη. Δεν γινεται σημερα να κανεις πολιτικη μαζωξη για την ταχα μου αναπλαση και αυριο να δερνεις πιτσιρικαδες στις πλατειες επειδη covid. Στο λεωφορειο δεν κολαει ειναι θεμα για την δικαιοσυνη.
Ο Πορτοσαλτε επρεπε να περασει απο το μικροσκοπιο της δικαιοσυνης οταν ελεγε οτι πρεπει να γκρεμιστει το δημοσιο συστημα υγειας.
Φερει ευθηνη για αυτα που λεει επειδη δεν ειναι ενας περαστικος στον δρομο που του κανουν μια ερωτηση και ουτε καποιος πολεμιστης του φουμπου. Αυτο δεν εγινε και ο τυπος συνεχιζει και μιλαει.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,681
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,684
Διαβάζω πως μάλλον θα διατηρηθεί η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό και μετά την πιθανή λήξη της Καραντίνας ΙΙ σε κάνα 2-3 βδομάδες.

Αναγκαστικά θα το ρίξουμε στο Cyberpunk μες στις γιορτές.

Γμτ.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
ce4.gif

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,536
Ειναι αυτο που λεει η κυβερνηση, οτι ειναι σε απολυτη συνεργασια με τους επιστημονες. Εγω εχω καταλαβει οτι η κυβερνηση κανει black friday στις επιστημονικες οδηγιες και την ιδια στιγμη οι επιστημονες εχουν την γνωστη σε ολους μας επιστημονικη φιλονικια.
Γιατρος και χολερολογος δεν ειμαι αλλα πιστευω οτι μια 15ημερη σοβαρη καραντινα που θα την ακολουθουσε μια 15ημερη light καραντινα, θα βοηθουσε περισσοτερο απο αυτο το πραγμα που θα μας παει μεχρι το 2030 απο καραντινουλα σε καραντινουλα.
Ακουγεται υπερβολικα βαρυ αλλα δεν ειναι χειροτερο απο την κινεζικη σταγονα στο μετωπο που την αποκαλουν καραντινα με sms.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,396
Νομίζω ότι κανείς παγκοσμίως δεν ξέρει ποια είναι η ιδανική στρατηγική. Δεν υπάρχει χώρα που να πει ότι αντιμετωπισε το φαινόμενο με επιτυχία γιατί οι αποφάσεις που πρέπει κάθε φορά να παρθούν είναι πολύ δύσκολες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,536
Φιλτατε Admiral ζησαμε μεγαλα φιασκα. Το μεγαλυτερο ηταν η αργοπορια για μετρα και η διαφωνια εαν η μασκα προστατευει. Δεν ξερω σε ποια παρομοια επιδημια δεν βοηθησε η μασκα. Τα υπολοιπα τα γνωριζουμε.
Η δυσκολοτερη αποφαση ηταν το κανονικο κλεισιμο της οικονομιας για 2-3 εβδομαδες και αυτο δεν εγινε ποτε. Η αποφαση να τσουλαει η οικονομια εκανε τα πραγματα δυσκολοτερα και για την ιδια την οικονομια. Στην ουσια τωρα διανυουμε την περιοδο οπου πληρωνουμε αυτα τα λαθη.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,562
ρε παιδια, αυτο που λενε συνεχεια για ανοιγμα της αγορας τον δεκεμβρη, τι νοημα εχει?

θα παει κανεις να ψωνισει οτιδηποτε, αφου προφανως οι μερες 23/12 - 2/1 θα ειναι οπως οι αντιστοιχες του πασχα?
τι ακριβως πιστευουν οι καλοι κυριουληδες? οτι με τα λεφτα που δεν εχουμε, θα ξεχυθουμε στην ερμου ν αγορασουμε τι? ρουχα που δε θα μπορουμε να φορεσουμε για να παμε καπου? φαγητα που δε θα τραπεζωσουμε κανεναν, οποτε θα τα φαμε μονοι μας? δωρα που δε θα δωσουμε πουθενα? δε νομιζω να υπαρχουν αφελεις συμφορουμιται που πιστευουν οτι επειδη λεει θ ανοιξουμε την αγορα εννοει θ ανοιξουμε και τα σπιτια μας.

προφανως αφηνουν να εννοηθει οτι οκ, ψωνιστε εσεις και γυρω στις 20 θα βγουν και θα πουν "ΜΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα απαγορευτουν τα ρεβεγιονάκια στα σπιτακια σας, ειπαμε ποτε οτι επιτρεπονται??".
εδω το πασχα περναγε το ντροουν πανω απ τις ταρατσες να πιασει τον χρονό που ειχε την γαρδουμπα στα καρβουνα, θ αφησουνε τωρα μαζωξεις σε κλειστο χωρο κιολας? νοου γουέι.

αραγες? τι επιδιωκουν οι ποιηται? κανεις δε θα ξοδεψει. και υποπτευομαι οτι με το και καλα μινι ανοιγμα θα φουντωσουν παλι τα κρουσματα (οχι οτι εχουν σταματησει τωρα) και τοτε θα μας πουνε εκμεταλλευθηκατε την καλοσυνη μας μπλα μπλα, ατομικη ευθυνη μπλα μπλα, παρτε κι ενα τριτο (και μακρυτερο) λοκνταουν τωρα, το πιο βαρβατο απ ολα.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν υπάρχει χώρα που να πει ότι αντιμετωπισε το φαινόμενο με επιτυχία
Η Κούβα διαφωνεί.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Νομίζω ότι κανείς παγκοσμίως δεν ξέρει ποια είναι η ιδανική στρατηγική. Δεν υπάρχει χώρα που να πει ότι αντιμετωπισε το φαινόμενο με επιτυχία γιατί οι αποφάσεις που πρέπει κάθε φορά να παρθούν είναι πολύ δύσκολες.


edit: για να συμπληρωσω τον νιντζαρενικους, η Ν. Ζηλανδια διαφωνει
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,516
μα παπάρια ανοιχτή οικονομία έχουμε, είμαστε ανοιχτοί χωρίς πελάτες πρακτικά και μετά αν ανοίξει φουλ όπως είπε ο @Χειρομαλάχτης με τι λεφτά θα ψωνίσουμε; Ότι έχουμε το κρατάμε να φάμε και να μην μας κόψουν το ρεύμα...

Συμφωνώ και εγώ 15 μέρες κλειστά τα πάντα όλα εκτός από τα βασικά είναι η μόνη σοβαρή λύση, να μας δώσουν και κανά ψιλό να φάμε όμως
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,675
Για να συμπληρώσω και τον Νίνζαοναϊρένικους και τον Νιντζαπείς, η Κίνα εξέδωσε ένα αναλυτικότατο PDF με οδηγίες για το τι έμαθαν και πώς αντιμετώπισαν τις καταστάσεις. Το έχω κατεβασμένο κάπου, θα προσπαθήσω να το αναρτήσω έτσι και το βρω. Δεν το λέω για να υποστηρίξω την Κίνα, αλλά το "δεν ξέραμε τι να κάνουμε" ίσως να ήταν βάσιμη δικαιολογία για την Κίνα που έφαγε το πρώτο μπαμ, όχι για τις χώρες του "ευλογημένου, διαφωτισμένου Δυτικού Κόσμου της Ανάπτυξης του 21ου αιώνα" που έφαγαν το δεύτερο κύμα.

Προείχε το blame game και η καλλιέργεια διάφορων ψευδοεπιστημονικών θεωρίων (κατασκευασμένος στα εργαστήρια) για να μην δείξουν ότι πιάστηκαν εντελώς απροετοίμαστοι λόγω συνειδητών μεθοδεύσεων απαξίωσης ενός Κοινωνικού Αγαθού.
 
Top Bottom