What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Καλοκαίρι 20XX & Πυρκαγιές

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,560
Ολική καταστροφή στο σπίτι μας στην Αβραμηλιά Καβάλας εν τέλει.

received_264175086462507.jpg


Η φωτιά ξεκίνησε στο χωριό Διαλεχτό επειδή ένας φωστήρας αποφάσισε να κάψει καλάμια στο χωράφι του, και λόγω του αέρα και της ξηρασίας μέσα σε 2 ώρες είχαν καεί 3 ολόκληρα χωριά.

Υπήρχαν πυροσβεστικοί κρουνοί γύρω από το σπίτι αλλά οι πυροσβέστες ισχυρίζονταν πως δεν είχαν πίεση οπότε ήταν άχρηστοι. Όλα καλά όλα ανθηρά.

Τα F-16 του Ζελένσκι να προσέχουμε μόνο, προέχει να χάσει ο Πούτιν.
Καλό κουράγιο, being there, όλα ξαναφτιάχνονται αρκεί να μην σας πάρει από κάτω. Μην το κάνετε σαν εμάς που έπρεπε να επιστρέψω εγώ Αίγιο μετά από 10 χρόνια για να φτιαχτεί το σπίτι ξανά. Και δεν είχαμε καν καμιά ιδιαίτερη ζημιά στο κτίσμα, αλλά κανένας δεν είχε το κουράγιο να επιστρέψει με όλα τα άλλα γύρω καμμένα.

Το πως έκαψε η φωτιά είναι εντελώς παράδοξο, και εμάς εδώ το 2007 έτσι έγινε, μπήκε η φωτιά στο χωριό και έκαψε επιλεκτικά. Το κτίσμα δεν έπαθε κάτι (βασικά δεν είχε κάτι να κάψει, μπετό + μέταλλο, oldschool του 65) τα δέντρα κάηκαν όλα σε εμάς, τα έλατα μπροστά στο σπίτι άθικτα... το παραδίπλα κάηκε, το από κάτω του όχι, κτλ.

Όσο για το νερό, λογικό. Όταν έπιασαν οι φωτιές φέτος σκεφτόμουν αν γυρίσει ο αέρας και το φέρει προς το χωριό να πάω επάνω με το λάστιχο. Μετά σκέφτηκα ποιο λάστιχο... οι σωλήνες από το υδραγωγείο μέχρι το χωριό είναι ή εκτεθειμένοι ή ελάχιστα εκατοστά μέσα στο έδαφος και πλαστικοί. Δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία στα χωριά να σκάψουν να μπουν οι σωλήνες πλέον, το βλέπω παντού. Οπότε το νερό θα το χάναμε με το που έφτανε η φωτιά.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,431
Δύναμη Κώστα, προσέχετε τους εαυτούς σας πάνω απ' όλα.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,559
Για τη Δαδια και τον εθνικο δρυμο τα ειχαν πει απο περυσι οταν ειχε γινει η πρωτη καταστροφη

 
Last edited:

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,559
Η εικονα απο nasa firms ειναι τραγικη. Μιλαμε για εγκλημα επικων διαστασεων στον Εβρο. Αντιστοιχα χαλια η κατασταση σε Βοιωτια, Μανδρα.

Ολες οι παθογενειες δεκαετιων και οι εγκληματικες πολιτικες επιλογες, εχουν βγει απο τα υπογεια και μας δαγκωνουν.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,979
Καηκε ολοσχερως εκει που εμενε σε νοικι η θεια μου.

Δεν εμεινε απολυτως τιποτα (βασικα ακομη η φωτια ειναι ανεξελεκτη και καιγεται ακομη). Το κλισε "ολοι οι κοποι μιας ζωης γιναν σταχτη" ισχυει απολυτα εδω.

Ξεκινησαμε να δουμε τι διαδικασιες πρεπει να ακολουθησουμε γιατι η οικογενεια της ειναι σε σοκ.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,578
IMG_20230822_223102.jpg

Το πιθάρι δείχνει πολύ ύποπτο @Hellion, υποθέτω τα τυχερά της δουλειάς?

Πολύ πετυχημένη η σημερινή μέρα. Ήμουν 8 ώρες στην δουλειά στην Μάνδρα που ανέπνεα καπνίλα και από το απόγευμα σπίτι στον Πειραιά που αναπνέω καπνίλα.

Μαζί με μια αρκετά δυσάρεστη εμπειρία το πρωί σε δημόσια υπηρεσία έχω αρχίσει να αναθεωρώ κάποια πράγματα στην ζωή μου.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,559
Οραγνωθειτε παιδια, αυτο μονο...

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,830
Οραγνωθειτε παιδια, αυτο μονο...

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,323
Θα κάτσει και αυτή η σκόνη. Σε κάνα μήνα από τώρα θα είναι όλα ανθηρά και ωραία..
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,351
Παραδόξως και τα δέντρα στην αυλή όλα επιβίωσαν. Το ίδιο και ένα δωματιάκι σε ξεχωριστό οικίσκο δίπλα στο σπίτι όπου βρισκόταν ο καυστήρας. Δηλαδή δεν ξέρω πως εξηγείται αυτό, κάηκε όλο το χωριό αλλά τα δέντρα business as usual.

Θα έρθουν αύριο εμπειρογνώμονες στο σπίτι να δουν τι και πως.

Κώστα, τα πέρασα σε πολύ μικρότερο βαθμό, στον σεισμό του 99 (Πετρούπολη, 10 χλμ από το επίκεντρο). Κλισέ, αλλά αυτό που μένει είναι ότι δεν χάθηκε κανένας.

Υγεία και τύχη να έχετε, εσύ και οι δικοί σου και το σπίτι θα γίνει πολύ καλύτερο, από πρώτα!! Όπως έγινε και με μας!!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Πιάνεται η καρδιά μου να διαβάζω τις μαλακίες που γράφουν για τους 'μοχθηρούς μετανάστες που βάζουν τις φωτιές'. Λες και είχε κάψα ο Αλί από το Πακιστάν να ψήσει Ελληνικό πεύκο για 300 ευρώ. Μπροστά βάζουν όσους βάζουν ώστε αν γίνει στραβή, να πάνε αυτοί μέσα και το αφεντικό ο Ελληναράς διακοπάρες.

Μια ενδιαφέρουσα άσκηση είναι να βλέπεις τί εγίνηκαν σε βάθος 10 ετών καμμένες εκτάσεις. Πού φυτρώσανε ξενοδοχεία, ποιές τσέπες γεμίσαν. Ποιοί καλοί άνθρωποι έδωσαν τα κατεστραμμένα τους οικόπεδα για ένα κομμάτι ψωμί σε 'σωτήρες'. Λίγο να ιχνηλατήσεις την ιστορία της οικονομικής εκμετάλλευσης των καμμένων, έχεις όλες τις απαντήσεις.

Ευτυχώς ο κόσμος παραμένει ακόμη αλληλέγυος στα μέτωπα. Οι άνθρωποι είναι συσπειρωμένοι και πολεμάνε για τη ζωή και το βιός τους. Και οι αφανείς ήρωες της Πυροσβεστικής και των υπόλοιπων δυνάμεων που επιχειρούν μέσα στην Κόλαση, δουλεύουν για ένα ανύπαρκτο κράτος τζουτζέδων που διακοπάρει ακόμη στο χαλαρό. Κουλιστάν Αιώνιο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,560
Μήπως τελικά αξίζει αυτή η χώρα με τόσους σκατόψυχους να καεί, βυθιστεί, ξέρω εγώ τι;...
Κομήτης ίσως;
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,318

Καταστράφηκε ενα πανέμορφο μέρος. Κάηκαν οι αναμνήσεις ενος τοπου που μεγαλωσε στις αυλές αυτες. Κάηκε ένας ιστορικός ελαιωνας και παραλίγο ένα ιστορικό μοναστήρι, μνημείο της UNESCO. Η πυροσβεστικη έμεινε χωρίς νερό για ώρες και οι μάνικες του δημου ήταν τρύπιες. Η περιφέρεια κοίταζε αμέριμνη και εμφανίστηκε μετά για να πει ΣΩΣΑΜΕ την Μονή.
Το Στείρι το έσωσαν οι κάτοικοι που δεν εγκατέλειψαν τον τόπο τους.

ΟΛΟΙ οι δικοί μου ακούγανε μονίμως εκρήξεις μέσα από το μέτωπο της πυρκαγιάς, σε μια περιοχή όπου τυχαία, έπεφταν άκυρα για τις ανεμογεννήτριες λόγω της unesco, λόγω της άρνησης των κατοίκων να ξυριστεί ο Ελικώνας απ άκρη σε άκρη και λόγω της υπερπληθώρας λίγο παραδίπλα. Φέτος επισκέφθηκα την Αλυκή μετά από χρόνια και η διαδρομή θύμιζε σεληνιακό τοπίο με τις ανεμογεννήτριες να δίνουν τον ρυθμό για το μακάβριο εμβατήριο. Στον χάρτη της ραε θα βρείτε ακριβώς τα σημεία με τις απορριπτικες αποφάσεις, συν άλλες που δεν υπάρχουν διότι δεν ξεκινούσαν καν οι διαδικασίες αιτήσεως.

Από οποία μέρη έχω περάσει, αυτό το χαλί δεν το έχω δει πουθενά πραγματικά. Αυτή την οικολογική καταστροφή με σκοπό την πράσινη ανάπτυξη, δεν ξερω αν την έχει άλλος. Θα ερημώσουμε την Ελλάδα για να γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης, αφού όπως φαίνεται το σερβιτοριλίκι θα το χάσουμε λόγω καύσωνα.

Πραγματικα αυτή την φορά δεν έχω το στομάχι να γυρίσω πίσω.

Στον αντίποδα, εμείς κωλοδαχτυλο οι ευρωπαίοι ανετοι

 
Last edited:

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Από οποία μέρη έχω περάσει, αυτό το χαλί δεν το έχω δει πουθενά πραγματικά. Αυτή την οικολογική καταστροφή με σκοπό την πράσινη ανάπτυξη, δεν ξερω αν την έχει άλλος. Θα ερημώσουμε την Ελλάδα για να γίνουμε η μπαταρία της Ευρώπης, αφού όπως φαίνεται το σερβιτοριλίκι θα το χάσουμε λόγω καύσωνα.

Παραλίγο να γίνει στάχτη από αμέλεια μνημείο που άντεξε χίλια χρόνια, άλλα κι άλλα σε αυτόν τον τόπο.
Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες, να πεις πως αυτές οι υποδομές γινόντουσαν για το συμφέρον και την ενεργειακή αυτονομία των τοπικών κοινοτήτων τουλάχιστον...
Δεν πιστεύω πως οι πυρκαγιές μπαίνουν επί τούτου (χωρίς να βγαίνει εκτός και ο παράγοντας ηθελημένων εμπρησμών), εξ άλλου ήδη είναι ανοιχτό το πεδίο να χτίζεται οτιδήποτε "ωφελεί" ακόμα και σε natura. Σίγουρα αποτελούν την έκφραση ενός φαινομένου, το συνδυασμό μεγάλων θερμοκρασιών, ξηρασίας και ανέμων μαζί με την τραγική υποστελέχωση της πυροσβεστικής και κάθε δημόσιου φορέα. Σίγουρα το αποτέλεσμα τους, προσαρμόζεται ακόμα πιο εύκολα στην ανάπτυξη και την "ενεργειακή αναβάθμιση".
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,004

Σύμφωνα με τις εικόνες του άρθρου, πάντως, περίπου το 70% των ανεμογεννητριών είναι εγκατεστημένο σε σημεία που δεν έχουν σχέση με τα καμένα. Δεν ξέρω κατά πόσο διευκολύνεται το έργο της εγκατάστασης ενός αιολικού πάρκου εάν η γύρω περιοχή είναι καμένη. Πάλι θα πρέπει να δημιουργηθούν δρόμοι, πάλι να γίνουν τα απαραίτητα έργα. Επίσης, αρκετά από τα σημεία που θεωρούνται τα καταλληλότερα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών δεν έχουν ούτως ή άλλως βλάστηση. Τοποθετούνται συνήθως σε κορυφογραμμές και σε ορεινές πλαγιές, ανάλογα με το αιολικό δυναμικό της κάθε περιοχής. Ζήτημα να καταστραφεί ένα 10% του δάσους αντί του 90% με μια πυρκαγιά. Σίγουρα κάποιοι ΠΗΕ μπορεί να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, αλλά σας φαίνεται λογικό οι εμπρησμοί αυτοί να είναι ο λόγος για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων;

Λόγω της επαφής μου με το αντικείμενο όταν σπούδαζα (πριν από 1 αιώνα περίπου :Ρ), όποτε έβλεπα ανεμογεννήτρια (που ήταν σπάνιο φαινόμενο τότε) τη θαύμαζα! Με το αιολικό δυναμικό που έχει η χώρα μας, τα νησιά μας θα μπορούσαν όχι μόνο να είναι ενεργειακά αυτόνομα, αλλά να πωλούν και ρεύμα (τουλάχιστον έτσι είχαν τα πράγματα τότε όταν μελετούσαμε το θέμα και τα λέγαμε με τον καθηγητή μας). Ωστόσο, ο παράγοντας "NIMBY" (not in my back yard) φαίνεται πως ήταν καθοριστικός στην Ελλάδα, οπότε και βρέθηκε ο τρόπος να δαιμονοποιηθούν τα αιολικά πάρκα.
 
Top Bottom