Το νου σας τι ψωνίζετε, ειδικά τα κρέατα από ΣΜ.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Πραγματικά έχω τρελαθεί με ότι έγινε σήμερα και έχω πάρει σβάρνα κάθε κοινότητα που είμαι να το καταγγείλω. Φυσικά προχώρησα και σε καταγγελία τόσο στον ΕΦΕΤ όσο και στα κεντρικά του ΣΜ, αλλά ξέρω πολύ καλά πόση βαρύτητα έχει μια διαδικτυακή καταγγελία (άλλωστε στο παρελθόν αντίστοιχη καταγγελία μου εδώ στο RQ με άρθρο μου αλλά και στο insomnia με έσωσε από εταιρία που προσπαθούσε να με βγάλει τρελό με μνήμες RAM εντός εγγύησης.)

Το λοιπόν, πήγα σήμερα (9/3) στο κατάστημα της αλυσίδας Κρητικός στο Αίγιο και αγόρασα ένα συσκευασμένο νωπό ρολό κοτόπουλο που είδα είχε προσφορά -30% γιατί είχε λέει σύντομη ημερομηνία λήξης. ΟΚ κλάιν σήμερα θα λήγει σήμερα το ψήνω, αύριο τρώμε.

Το πήρα πήγα ταμείο κάνω να φύγω και βλέπω δεν μου είχε χτυπήσει το στικερ με την έκπτωση μάλλον γιατί στον πάγκο με τα κρέατα το είχαν τυλίξει με το στίκερ μέσα που δεν φαίνεται . ΟΚ συμβαίνουν αυτά λέω, πάω πίσω στο ταμείο και το παίρνει μια κυρία που φαίνεται να έχει κάποιον οργανωτικό ρόλο στο κατάστημα (προϊσταμένη; ) και για κάποιο λόγο πάει και το ζυγίζει ξανά και μου το επιστρέφει μαζί με κάποιο ποσό που ήταν υποθέτω η διαφορά που πλήρωσα. Αυτή την φορά δεν ήταν τυλιγμένο και είχε νέο στικερ ζυγίσματος αλλά δεν έδωσα σημασία.

Αργότερα πάω να το βάλω στον φούρνο κατά τις 10 το βράδυ μόλις κοίμισα το παιδί, και τυχαία κοιτάω το στίκερ της ζύγισης και βλέπω ήταν επάνω στην ημερομηνία λήξης… μιας και ήταν προϊόν με έκπτωση ακριβώς λόγω της σύντομης ημερομηνίας μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά εκείνη την στιγμή και κάθομαι προσεκτικά να τραβήξω το στικερ που έβαλε το ΣΜ να δω τι λέει. Ημερομηνία λήξης πριν από 3 ημέρες, 6/3…

Επαναλαμβάνω, νωπό, ρολό, κοτόπουλο μου το πούλησαν 3 ημέρες ληγμένο και ήταν και πονηροί να μου κρύψουν την ημερομηνία λήξης με το δικό τους στικερ. Κοτόπουλο που είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για σαλμονέλα.

Και θα το έδινα και στο 18 μηνών παιδί εγώ αύριο αν δε το έβλεπα.

Πραγματικά έχουν περάσει όλα τα σενάρια από το μυαλό μου τι μπορεί να γινόταν αν δε το έβλεπα και το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με είδε με μικρό παιδί (τον είχα μαζί τον μικρό) και εν γνώση του μου απέκρυψε την ημερομηνία λήξης σε ένα προϊόν που δεν είναι παίξε γέλασε με την σαλμονέλα, δε ξέρω παιδιά έχω τρελαθεί, είναι 1:30 και δε μπορώ να κοιμηθώ είμαι στην τσίτα και γράφω δεξιά και αριστερά...

Attachments

• IMG_20260309_214557.jpg
    IMG_20260309_214557.jpg
    494.9 KB · Views: 9
  • IMG_20260309_214602.jpg
    IMG_20260309_214602.jpg
    563.8 KB · Views: 9
  • IMG_20260309_214608.jpg
    IMG_20260309_214608.jpg
    472.6 KB · Views: 9
που είδα είχε προσφορά -30% γιατί είχε λέει σύντομη ημερομηνία λήξης.
Από ότι κατάλαβα δεν μπορούσες να ελέγξεις από την αρχή την ημερομηνία λήξης (-ανάλωσης);

Σίγουρα θέλει περισσότερη μέριμνα από τους υπαλλήλους, αλλά για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, έπρεπε να βάλει την νέα ετικέτα πάνω στο προηγούμενο barcode για να μην "χτυπήσει" το λάθος το ταμείο. Εδώ όταν ξεσκαρτάρουν τέτοιο στόκ, η ετικέτα που βγάζουν είναι τόσο-όσο σε μέγεθος (και με πορτοκαλί χρώμα) για να μπορείς αμέσως να ξέρεις ότι είναι σε έκπτωση αλλά και για να υπάρχει αποφυγή οποιουδήποτε tampering παρά μόνο στο barcode.

Από ότι κατάλαβα δεν μπορούσες να ελέγξεις από την αρχή την ημερομηνία λήξης (-ανάλωσης);

Σίγουρα θέλει περισσότερη μέριμνα από τους υπαλλήλους, αλλά για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, έπρεπε να βάλει την νέα ετικέτα πάνω στο προηγούμενο barcode για να μην "χτυπήσει" το λάθος το ταμείο. Εδώ όταν ξεσκαρτάρουν τέτοιο στόκ, η ετικέτα που βγάζουν είναι τόσο-όσο σε μέγεθος (και με πορτοκαλί χρώμα) για να μπορείς αμέσως να ξέρεις ότι είναι σε έκπτωση αλλά και για να υπάρχει αποφυγή οποιουδήποτε tampering παρά μόνο στο barcode.
ναι αυτό μου έλεγε σήμερα που πήγα και τους πήρε ο διάολος (κόσμια, οκ δεν είμαι Κάρεν, αν και ίσως να έπρεπε...) δεν με ενδιαφέρει της είπα (όντως η ίδια η υπεύθυνη ήταν χθες) το έχετε στα νωπά 3 μέρες ληγμένο και δε το τσέκαρε κανένας και 2 άτομα το τσεκάρατε και το ζυγίσατε χθες και κανείς σας δεν το είδε και στις 2 περιπτώσεις;

Επίσης το barcode που έχει είναι άσχετο αφού τα ζυγίζουν και τα πουλάνε με το κιλό, εκ των πραγμάτων δεν ισχύει, και αν ήθελε το έβαζε ένα κλικ παρακάτω να κρύβει μόνο αυτό...

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που μου δίνουν ληγμένα σε αυτό το ΣΜ, πριν 3-4 χρόνια μου είχαν δώσει χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ληγμένη "ε ήταν νώπή και την καταψύξαμε εμείς πριν λήξει" και κάτι τέτοια... ακόμα χειρότερα δηλαδή κατεψυγμένα προϊόντα που καταψύχονται χωρίς προδιαγραφές...

Ε εδώ υπάρχει trend, αλλά όπως είπες καλή τύχη.

Ως φανατικός του Lidl, στην Ελλάδα ξέρω ότι ακολουθούν το αγγλικό σύστημα με τα πορτοκαλί αυτοκόλλητα. Πάντως είναι γενικός κανόνας λόγω ξεζουμίσματος του προσωπικού ότι πρέπει να κοιτάμε τόσο την ημερομηνία λήξης όσο και την εικόνα του προϊόντος.

Τελευταίος τροχός και δικλείδα θα έπρεπε να είναι ο καταναλωτής σε κάποιον που συστηματικά κάνει τέτοιες παγαποντιές.

Δηλαδή, μία φορά να γίνει, άντε τους δίνεις το τεκμήριο της αμφιβολίας, αλλά αν συστηματικά το έχουν ξεφτιλίσει ούτε απέξω δεν περνάς. Εδώ ευτυχώς με αυτά δεν παίζουν τόσο, είναι πολύ κακό PR για τις μεγάλες αλυσίδες. Τώρα για grey market, μπορεί να φας και μουχλιασμένη σοκολάτα, δεν τους νοιάζει.

Εδώ τα κρέατα τα ελέγχουν κάθε εβδομάδα. Προσφορές για προϊόντα "λίγο πριν τη λήξη" έχουν τα Ζαμπκα κυρίως σε κάτι σάντουιτς.
Γενικά δεν το ρισκάρουν με αυτά. Άλλο τώρα αν πας σε ένα ξέμπαρκο Biedronka και δεις αρουραίους παρέα με τα πρωινά κομμάτια πίτσας ☠️

Το βάζω εδώ γιατί είναι σχετικό με σούπερμάρκετ και βασικά δεν ξέρω που αλλού να το βάλω.

Νομίζω κάπου έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα με τις τιμές στα σοκολατοψιψιψίνια που έχουν ξεφύγει. Το προσωπικό μου δράμα είναι με την πράσινη με τα φουντούκια του Lidl που η τιμή ανα κιλό έχει διπλασιαστεί. Άλλαξαν την συσκευασία για να με ξεγελάσουν αλλά το αετίσιο μάτι μου τους έκανε τσακωτούς.

Επίσης, τι φάση με τα σνακς; Κάτι Δρακουλίνια, Πακοτίνια και λοιπά, κάτι έχουν αλλάξει εδώ και καιρό μάλλον με τα λάδια και οι γεύσεις είναι εντελώς αλλοιωμένες συν του οτι κάθονται και βαριά.

Και δεν πιάνω καν τα αναψυκτικά, εδώ και χρόνια που η Κόκαφόλα πήγε Βουλγαρία η γεύση πήρε τον κατήφορο.

Έλεος, εχω καταλήξει σαν φλώρος να τρώω σαλάτες με μιά μπριζόλα για πρωτεΐνη και ένα ποτήρι νερό.

Βασικά οτιδήποτε δεν είναι ΙΟΝ και παυλίδης το καταλαβαίνεις στην πρώτη δαγκωνιά ότι αυτό το πράγμα είναι ζάχαρη σκέτη, ότι έχω δοκιμάσει πρόσφατα σε "φθηνές μάρκες" δηλαδή είναι έτσι ίδια ακριβώς υφή.

Δρακουλίνια και σκατίνια κομμένα, τα έχουν κάνει περίεργα με την γεύση, πλέον μόνο jumbo.

Αναψυκτικά δεν έχω δει κάτι στην κόκα ζίρο και στην λουξ, αλλά μια φορά είχα πάρει μια κόκα από Κρητικό (τυχαίο; ) και ήταν πολύ καραμελογεύση καμία σχέση με ότι περίμενα.

Έλεος, εχω καταλήξει σαν φλώρος να τρώω σαλάτες με μιά μπριζόλα για πρωτεΐνη και ένα ποτήρι νερό.
Φλώρος θα ήσουν αν δεν έτρωγες αυτά Και πολύ καλά κάνεις.

Με αφορμή αυτό θα πω, φάτε πραγματικές τροφές όπως αβγά, λιπαρά ψάρια, αβοκάντο, άπαχα μέρη κρέατος, όσπρια, ξηρούς καρπούς κλπ. Αν δηλαδή σας νοιάζει η υγεία σας μακροπρόθεσμα.

Πέρα από το ότι αντικειμενικά κάτι 7up, ΠΑΟΚτίνια και λοιπές μαλακίες τις ξεπερνάς ως γεύσεις κάπου εκεί στα 13, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τα 2 μου cents.

Προσωπικά έχω σοβαρευτεί αρκετά με την διατροφή τα τελευταία χρόνια, αλλά θέλω και την χαζομαρίτσα μου εδώ κι εκεί.

Με ενδιαφέρει η υγεία μου μακροπρόθεσμα αλλά χθες ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τους μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, οπότε είναι θέμα το πόσο χρόνο έχουμε ακόμα. Θα χώσουν κάποιον άσχετο από το κόμμα και μιά μέρα αυτός θα πατήσει κάποιο κουμπί να δει τι κάνει και μπουμ. Ελπίζω ο πρώτος να τοποθετηθεί στο Κιλκίς.

Καλά ναι πλάκα κάνουμε τι να λέμε, μου έγραψε χάπια για χοληστερίνη ο γιατρός γιατί έχω λίπος στο συκώτι λέει. Δεν παίζουμε τις κουμπάρες, μέχρι και το λίπος από την μπριτζόλα ξεδιαλέγω πλέον, αλλά μια φορά τον μήνα θα τα πάρω τα γαριδάκια μου, χέσε με, είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν έχουμε λεφτά για ναρκωτικά.

ο γιατρος μου, αν ειχα, θα μου ελεγε σιγουρα να τα κοψω. κριμα που δεν εχω.

ον τοπικ, μαγκιμουσου μιλησες την γλωσα της αληθειας για φλεγον ζητημα στο οποιο εχω καταθεσει χρονο και χρημα. λοιπον, περα απ το οτι οσο μεγαλωνει ο αθρωπος αλλοιωνεται η οσφρηση και περισοτερο η γευση του, η γευση στα δρακουλινια πριν κανενα διχρονο αλλαξε δραματικα. καμμια σχεση. τα πακοτινια και τα πιτσινια κατι εχουν κρατησει, αλλά εχουν γινει πολυ περισοτερο φλατ, προφανως εχει παιξει μειωση στο αλατι (μπορει να ναι καλο για την υγεια, αλλά μου στερει πραγματα) και λιγοτερη ενταση στη γευση.

τα ιδια στα σοκολατοειδή. οταν ειχα πρωτοφαει σοκολατα λακτα, την απλη, ειχε μια φοβερη γευση που δεν μπορω να περιγραψω. γενικοτερα, εκεινα τα χρονια ξεχωριζες διαφορετικη γευση σε καθε μαρκα σοκολατας, π.χ. καταθετω για τους δεινοσαυρους, ιον αμυγδαλου, λακτα φουντουκι, σεράνο. τωρα ολα μια γλυκια μαζα με υποτιθεται ξηροκάρπια μεσα, που δεν ξερεις τι ειναι.

πλεον μονο ohonos snacks, νομιζω το χω ξαναγραψει, μαλλον ειναι τα τζαμπο που λεει ο νιτρος.
κορυφαια αυτα:

81990-Jumbo-Honakia-GFSUN_new.png
ενταξει, και ποτε ποτε κανενα πατατακι με ριγανη, που μ αρεζει.

στα αναψυκτικα τα ιδια σκατα. δεν θα ξαναβρω ποτέ εκεινη την επιγευση "κανελας" που ειχε η πεπσι και την ξεχωριζε τοσο εντονα απ την κοκα. απλα ειμαι φανμποι πλεον απο συνηθεια.

αυτα. αφου ρε θα μας κανουν χιλια κομματακια τα ιρανικα ντροουνς, τι καθεστε και κοβεστε το λιπακι απ τα μπριτζολιδια? ελα τωρα, φατε πιειτε οτι σας κανει κεφι. ανωριμάστε λιγο, ρε μπρος. σας εχει φαει η σοβαρωριμοτητα.

εντιτ: α, και η γευση της αυθεντικης πορτοκαλαδας με ανθρακικο στο γυαλινο μπουκαλι δεν θα ξανβρεθεί ποτέ. οτι πιο κοντινο σημερα, η λουξ με ανθρακικο.

Last edited:
Ναι αυτά, καλά τα cuba σε μεγάλη συσκευασία 2,5€ μόνο :p

Ισχύει αυτό για την λάκτα, ήταν μια γεύση που δεν υπήρχε πουθενά, σαν πραλίνα σκληρή όμως, αν έπρεπε να το φέρω στο σήμερα σαν γεύση σαν να είχαν πάρει την μερέντα και να την είχαν κάνει πλάκα σοκολάτας.

Επίσης πράγματι υπήρχε διαφορά στις σοκολάτες παλιότερα αλλά μιας και διαβάζω τα συστατικά τακτικά, μάλλον απλά γέρασα εγώ και δεν την βλέπω, γιατί παλιά αγόραζα ΙΟΝ αμυγδάλου και είχε άλλη γεύση από την ΙΟΝ BREAK αμυγδάλου.

Τόμαχωκ κιλού. Δεντρολίβανο, δύο σκελίδες σκόρδο και ανθό αλατιού.
40 λεπτά στους 180, πάνω κάτω και τυλιγμένη με λαδόκολλα.
Βγάζεις την πάνω λαδόκολλα για 5 λεπτά ώστε να στεγνώσουν τα περιττά ζουμια και τρως.
Ούτε πακοτίνια, ούτε τίποτα.
Άντε στο τσακιρ κέφι, ένα σακούλι crunchy picante, όταν βρεθείτε στην Ισπανία.

Εγώ κι ο Σύντροφος Ράιαν, έχουμε ένα μήνυμα για σας :
giphy.gif

Ρε σοβαρευτείτε ρε. Όσο πουρεύουμε, τόσο περισσότερο οφείλουμε να συντηρούμε το σασί. Πώς αλλιώς θ'αφήκουμε όμορφα, αγέρωχα μισερά πτώματα πίσω;

ωωω, μου θυμισες κι αλλη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ αλλαγη, νιτρε. μερεντα. τι ηταν αυτο? δεν μπορουσες με τιποτα να σταματησεις στην πρωτη κουταλια, ηταν μαγεία. εφαγα προσφατα και ουτε φουντουκι, ουτε πραλινα καταλαβα. τιποτα, ναθινγκ, ναδα. ξεπεσμός.

σπανια πατω χί, και προφανως ακομα πιο σπανιοσπάνια στον συντροφο μπορατσο. τωρα το φχαριστηθηκα ωστοσο.
επιλογες ειν αυτα, μπορ. προσωπικες. μπορει να με κλαψεις σχετικα συντομα, αλλά να ξες οτι το διαλεξα, αυτο ειναι το σημαντικο.

γενικως ομιλω, οχι αυστηρα για μενα. μην βγαλεις ζεφασόφτ απο τωρα.

εντιτ: και για να ειμαι ον τοπικ, νομιζω ο χρονο το γραψε, στο εξωτερικο ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ τα σνακς με τα τωρινα ελληνικα. αλλες γευσεις, εντονες και καταπληκτικες.

α, θυμηθηκα κι αλλον τελευταιο ερωτα, αν σ αρεσουν τα πικαντικα. νομιζω ηρθαν σχετικα προσφατα ελλαδα και δεν τα εχω πολυδει σε σουπερ:

xlarge_20250402111358_takis_blue_heat_100gr.jpeg

γενικα ο τακαρος εχει στην ιδια σειρα βγαλει κατι βολκανο, φουεγκο κλπ, που ολα ειναι ΠΟΛΥ δυνατα. μονο για οσους γουσταρουν τα καυτερά.

Last edited:
Back