CRIMSON DESERT

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,648
Η ανάπτυξη του Crimson Desert ξεκίνησε πριν 7 ολόκληρα χρόνια, με αρχικό σκοπό να αποτελέσει αυτό κάποιου είδους prequel για το Black Desert Online, το αρκετά δημοφιλές MMORPG της Κορεάτικης εταιρείας Pearl Abyss. Στη διαδρομή το πρότζεκτ άλλαξε ριζικά πορεία και αυτονομήθηκε πλήρως ως κυκλοφορία, μετατρεπόμενο σε ένα Single-Player Open-World Action-Adventure game που λαμβάνει χώρα …

See full article...
 
Έφυγε νερό το ριβιού, καλογραμμένο και του δε ποιντ όπως πάντα. Το παιχνίδι δείχνει απίστευτα καλό αν και στην αρχή είχα τρομάξει πως θα έχει μέσα όλα τα καλά των ΜΜΟ. Έχει γενικά ομοιότητες με το Where Winds Meet;
 
Είναι και τα δύο open-world games, έχουν άπειρα mini-games, έχουν souls-like boss fights... και αυτό βασικά. Το WWM είναι διαφορετικής αισθητικής game θα έλεγα, παρά τις ομοιότητες ως προς το open-world σκέλος. Το CD είναι σαφώς πιο προσγειωμένο ως αισθητική, ο κόσμος του μοιάζει περισσότερο με το RDR2 πχ παρά με το WWM.
 
Άντε κυκλοφόρησε επιτέλους η μλκ, μπας και μάθουμε τι γίνεται με την πραγματική ναυαρχίδα της εταιρείας, το Ντοκεβί.
 
Το CD είναι σαφώς πιο προσγειωμένο ως αισθητική, ο κόσμος του μοιάζει περισσότερο με το RDR2 πχ παρά με το WWM.
Ψήθηκα!
 
Καλογραμμένο και χορταστικό ρηβιού μου θύμισε τις εποχές που επέστρεφα με περιοδικό σπίτι και καθόμουν να το ξεκοκαλίσω. Έχει μια παλιομοδίτικια γκοτιά το παιγνίδι, πολύ της αρεσκείας μου.
 
Αν όντως ισχύει ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι η σειρά Αρκ έκανε την εμφάνισή της το 2022, όπου το παιχνίδι ήταν ήδη 6-7 χρόνια σε ανάπτυξη με βάση τις κάρτες των 2 μεγάλων. Οπότε την υποστήριξη σε μια νέα και με αβέβαιη πορεία στην αγορά θα την "άφησαν για αργότερα".
 
Αν όντως ισχύει ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι η σειρά Αρκ έκανε την εμφάνισή της το 2022, όπου το παιχνίδι ήταν ήδη 6-7 χρόνια σε ανάπτυξη με βάση τις κάρτες των 2 μεγάλων. Οπότε την υποστήριξη σε μια νέα και με αβέβαιη πορεία στην αγορά θα την "άφησαν για αργότερα".
Δεν υπάρχει δικαιολογία, οι κάρτες δουλεύουν όπως όλες οι κάρτες. Το αν δουλεύουν ικανοποιητικά ή όχι είναι θέμα drivers και θέμα της intel, η οποία, να της το αναγνωρίσουμε, βγάζει drivers σαν πολυβόλο για support σε νέα παιχνίδια.

Το να μην σε αφήνει το παιχνίδι καν να ανοίξεις λόγω κάρτας είναι τουλάχιστον ύποπτο.
 
Δεν υπάρχει δικαιολογία, οι κάρτες δουλεύουν όπως όλες οι κάρτες. Το αν δουλεύουν ικανοποιητικά ή όχι είναι θέμα drivers και θέμα της intel, η οποία, να της το αναγνωρίσουμε, βγάζει drivers σαν πολυβόλο για support σε νέα παιχνίδια.

Το να μην σε αφήνει το παιχνίδι καν να ανοίξεις λόγω κάρτας είναι τουλάχιστον ύποπτο.
θεωρητικά έχεις δίκιο. Τα παιχνίδια βασίζονται σε κάποιο API (Vulkan/Direct3D) και εφόσον η κάρτα το υποστηρίζει θα πρέπει να δουλεύει. Στην πράξη βέβαια τα πράγματα περιπλέκουν, αλλά αν δεν δουλεύει είναι είτε επειδή μια κάρτα είναι πολύ παλιά και δεν υποστηρίζει κάτι ουσιώδες ή επειδή οι drivers έχουν πρόβλημα ή επειδή το παιχνίδι κάνει κάτι πολύ λάθος.
 
Μα ναι ακριβώς όπως τα λες. Τι στο καλό δηλαδή.
 
Να σημειωθεί για τα πρακτικά πως στο Day 1 patch διόρθωσαν 2 από τα μικρά αρνητικά που αναφέρω στο ρηβιού. Έβαλαν επιτέλους fast travel point στο Camp, και τροποποίησαν τα QTEs των μαχών ώστε να είναι πιο αργά και λιγότερο επιδραστικά.
 
Απ'ότι καταλαβαίνω, δίνουν μεγάλη έμφαση στο feedback που λαμβάνουν (όπως θα έπρεπε δηλαδή), οπότε εκτιμώ ότι σε μερικές εβδομάδες, θα έχουν αλλάξει αρκετά ακόμα πράγματα. Hopefully προς το καλύτερο.
 
στην εποχή που τα integrated graphics είναι της προκοπής; άσε που αυτοί μπλοκάρουν και τις discreet intel.
Εν τω μεταξύ ιντελ λέει τους έδινε ότι χρειάζονταν για να έχουν υποστήριξη για τις κάρτες της και αυτοί τελικά της μπλόκαραν ολοκληρωτικά...
 
Διορθώσεων συνέχεια: προσθέτουν player stash, περισσότερα fast travel points, διευκολύνουν ελαφρώς τα controls και τα QTEs, μεταξύ άλλων.



Update: έβγαλαν και συμπληρωματική ανακοίνωση ότι με Intel Arc το game μπορεί να τρέξει αλλά είναι unoptimized, και εργάζονται πάνω σε update που θα βελτιστοποιήσει και τους Arc.
 
Δηλαδή δεν θα τους κάνουμε κάνσελ και μποϊκότ που είναι το παιχνίδι ΓΕΜΑΤΟ ΑΙ ΣΛΟΠ; Πόσα πήρατε για να αποκρύψετε την πληροφορία; Ξέρετε καν τι γιορτάζουμε σήμερα;
 
Back
Top