Steam Game Festival Φεβρουάριος 2021: Προτάσεις για games/demos

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Αυτές τις μέρες τρέχει το καινούριο Steam Game Festival με το κάθε παιχνίδι που συμμετέχει να συνοδεύεται από το αντίστοιχο demo. Σκέφτηκα να ανοίξουμε ένα thread με προτάσεις παιχνιδιών για να δοκιμάσουμε τα demos και να εμπλουτίσουμε τις wishlists μας.

Ισομετρικό Dark Souls που μοιάζει καλοφτιαγμένο.

Xenonauts 2 on Steam

X-Com clone. Του παλιού X-Com, του ορθόδοξου.

Boomer shooter.

Κλικλίκι με πρωτότυπο θέμα.

Πρώτα η ανίερη τριάδα που είχα ήδη γουίσλιστ κι έχω παίξει ήδη τα ντέμος, αλλά τα είχε τέρμα πάνω ένιγουεϊ.

Από τα ρηκομέντς φορ μι, μόνο το παρακάτω ακούμπησε που έγινε και πρόσφατα κουβέντα εδώ. Γάμησε το ντέμο, μπήκε γουίσλιστ με τα χίλια.

Και τέλος, χθες που είχα χρόνο για χάσιμο και για κάποιο λόγο δε πήγα για ροκελί ή φωλγκάης, σκρόλαρα όλη τη λίστα από κάτω μέχρι να βρει πάτο. Αρκετά πράματα μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον, τίποτα όμως που να καίγομαι να παίξω ντέμο ή να βάλω γουίσλιστ. Πέρα από ένα που είχα την απορία αν πρέπει να κόψω φλέβες περιμένοντάς το ή να το αγνοήσω πλήρως, ενδιάμεσο δεν έχει, οπότε το ντέμο πιστεύω θα δώσει την απάντηση. Δεν το έβαλα ακόμα.

Ακουω καποιους που εχουν συλλογες με 300 παιχνιδια, 500 παιχνιδια στο Steam και μου στραμπουλανε το σπλαχνο.
Ποτε θα πεσει το BG 3 να αυξησω κι εγω την δικη μου γμτ?

Όσοι γενικά τη βρίσκετε με τα πουλιά του γκέημπ, μη παραμελίσετε να τσεκάρετε και το παρακάτω.

Υπήρχε και στο προηγούμενο φεστιβάλ το ντέμο, αλλά ήταν κάτω από τις φτερούγες του μπλοκμπαστερικού κίγουι και πέρασε λίγο απαρατήρητο. Το οποίο τώρα που έγινε ντίβα μας τίμησε με την απουσία του.

Όσον αφορά το ΜΠΑΛΑΝ, σπόιλερ αλέρτ, ξενέρωσα. Η παρουσίαση, οι γραφικάρες και η μουσική είναι απίστευτα. Έχει κι ελληνικά, τίτλους, υπότιτλους και υπέρτιτλους γιατί έτσι. Φιλικότατο προς την ελίτ που παίζει με κήμπορντ/μάους. Επιλογές γενικά που δείχνουν ότι κάποιοι γιαπωνέζοι νιώθουν να φτιάξουν πισί εκδόσεις. Αλλά εκεί σταματάνε τα καλά.

Δε μπόρεσα να χωνέψω με τίποτα το πως περπατάει το ανθρωπάκι, μοιάζει τόσο αργό. Ενώ κουνάει παράλληλα τα πόδια τόσο γρήγορα για να σε εκνευρίζει. Η πίστα που φαίνεται σα να χάνεται, να κάνει τα δικά της και λίγο πολύ να εμφανίζεται όταν είσαι κοντά, είναι για ναρκωτικά η φάση. Κι όχι με την καλή έννοια. Μπορώ να σκεφτώ κι άλλα που με χάλασαν, αλλά αν αλλάξει αυτό με τη πίστα να την βλέπεις ολόκληρη και να γίνει λιγότερο μλκ η κίνηση, θα τα ξεχάσω τα υπόλοιπα εύκολα. Με αυτά τα δύο όμως, δεν παίζει να το ακουμπήσω.

Και βλέπω στα φόρα του ατμού, της σέγκα, της νιτέντο και γενικά σε όλο το γαλαξία να το έχουν γυρίσει από το απόλυτο χάιπ λόγω των πατεράδων του Σονίκαρου στο απόλυτο ξενέρωμα αφού έπαιξαν το ντέμο. Κρίμα. Ελπίζω να παιχτεί κάτι κάπως εκεί έξω και να νιώσουν από την αντίδραση του κόσμου στο ντέμο. Να παιχτεί καμιά ανατροπή και να δούμε το γκότι που κρύβεται πίσω από τις μλκς.

Boomer shooter.

Ε, όχι. Στα boomer shooters που έπαιζα στα δικά μου μπουμερονιάτα, πατούσα play και σε 5 δευτερόλεπτα ήμουν knee deep in the dead.

Εδώ δέκα λεπτά μετά το play, ακόμα έπαιζαν cinematics. Και το μεν movie cinematic γίνεται και skip, το in-game θα το δεις θες δε θες. Που δεν θες, γιατί είναι βαρεμάρα του κερατά.

Δέκα λεπτά μετά το τέλος των cinematic, είχα μιλήσει σε κάτι φρουρούς, είχα ένα quest στο journal, είχα διαβάσει κάτι ανακοινώσεις που αυξάναν το immersion, είχα ακόμα και χαζέψει έναν αχθοφόρο να μεταφέρει πραμάτεια στο λιμάνι. Εχθρό ακόμα δεν είχα δει.

Πάντως είναι χορταστικό demo. Χρειάστηκα σχεδόν 2 ώρες για να το τελειώσω. Στο τέλος είχα σκοτώσει και περίπου 150 εχθρούς, τους 140 πανομοιότυπους μεταξύ τους.

Τα runes και τα health potions είναι στεγνή κλεψιά νοσταλγικός φόρος τιμής στα Heretic/Hexen.

Οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν pre-alpha, όποτε γκρίνια για το performance δεν έχει νόημα. Απλά είναι εμφανές πως το optimization δεν το έχουν ακουμπήσει καν ακόμα.

Εγώ αυτό ξεχώρισα και το έπαιξα λίγο.

Ενδιαφέρον μου φάνηκε, ως roguelike action με ζόμπια.

Θέλει δουλειά ακόμα προφανώς, και ελπίζω στην πορεία να διορθώσουν κάτι ανάπηρα σκηνικά στο χειρισμό (πχ αν ένα ζόμπι στέκεται πίσω από έναν πυροσβεστικό κρουνό, τότε δεν μπορείς να το πυροβολήσεις γιατί οι σφαίρες... εξοστρακίζονται στον κρουνό).

Με πληροφορούν από το κοντρόλ κιόλας πως τα Last Stand ήταν παλαιά flash games.

Ξεκινάω με τα 2 που δοκίμασα...

Χαμένη διαμαντάρα από τα MD/Snes. Contra + Gunstar Heroes + Castlevania με κ*λα εικόνα και μουσική. Κι από δυσκολία, δε χαρίζεται. Μάι ιμόσονς.

Ναι έγινε διαθέσιμο το ντέμο, ενώ το παιχνίδι είχε χαθεί από προσώπου γης πριν χρόνια που ανακοινώθηκε!
Ντρόγκια. Νέον. Το συμπύκνωμα VHS/CRT/80's/retro/καλτίλας. Α ναι, παίζει ως action-adventure με αρκετή προσοχή στη λεπτομέρεια και το lore. Έξτρα πόντοι για το Daft Punk-like θέμα και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ soundtrack γενικότερα.

Factorio με survival στοιχεία και tower defense στιγμές. Με γκούστα.

Top down roguelite action-shooter, με καλά production values. Μου άρεσε απ΄ όσο είδα.

Άλλος ένας εκπρόσωπος ενός πεθαμένου είδους (κάθε 4-5 χρόνια το κηδεύουμε). Τα γραφικά είναι λίγο acquired taste - μου αρέσουν voxels - αλλά επιτρέπουν απεικόνιση πολλών μονάδων ταυτόχρονα και συγκρούσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Back