OK yes, OK yes, Πάει η Ελλάδα για Εκλογές...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
δυστυχως απ την ηλικιακη κατανομη των ψηφων προκυπτει οτι οι κασιδιαρηδες δεν ψηφιστηκαν απ τα γερόντια, οπως ισως θα περιμενε κανείς.
δειτε τα ποσοστα που εχουν στις ηλικιες απο 17-54 ετων.. το μελλον ειναι μαυρο κι άραχνο.

δυστυχως απ την ηλικιακη κατανομη των ψηφων προκυπτει οτι οι κασιδιαρηδες δεν ψηφιστηκαν απ τα γερόντια, οπως ισως θα περιμενε κανείς.
δειτε τα ποσοστα που εχουν στις ηλικιες απο 17-54 ετων.. το μελλον ειναι μαυρο κι άραχνο.

Είναι τα παιδιά και οι γονείς "εγώ όταν μεγαλώσω θα αφήνω τα παιδιά μου να κάνουν ότι θέλουν" βασικά.

Χωρίς να ανοίξω το λινκ, θα πετάξω αποψάρα, πως με τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του σήμερα, από τους 17-35 πρέπει να περιμένει κανείς τέτοιο πάτο. Ειδικά με δεδομένο το κομμάτι πληθυσμού που σήμερα είναι 30-40, ανώτατου μορφωτικού επιπέδου που έφυγε για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ή δουλειά και δεν γύρισε ποτέ.

....Η διαφορά με τον Κούλη είναι ότι συνοδεύεται και από ηλιθιότητα και από κόμπλεξ και από μεσιανική αντιμετώπιση από τα «μέϊνστρημ» μέσα. Αν δεν ήταν πρωθυπουργός θα τον λυπόμουν.

νομιζω το χαμε ξανασυζητησει εδω μεσα και ειχαμε διαφωνησει. χοντρικα ειμασταν σε 2 στρατοπεδα. μερικοι ελεγαν κανει τον χαζο, εγω ημουνα με την αποψη οτι ειναι.

δεν ξερω πως θ ακουστει (μαλλον διαβαστει... χοχοχοοο), αλλά τεινω να καταληξω οτι για να δωσεις την ψηφο σου σε καποιον που ειναι προφανεστατα κοινωνικα αναλφαβητος, ουτε καν μηδενικά, αλλά αρνητικα γοητευτικος ή χαρισματικος, και με ανυπαρκτη ενσυναισθηση (δεν προσπαθει καν να προσποιηθει οτι εχει) πρεπει να βλεπεις σ αυτον τον εαυτο σου.

με αλλα λογια: τον ψηφιζουμε γιατι ειναι ενας απο μας.
οτι κι αν αυτο συνεπαγεται για μας.

το ειπα οσο πιο μαλακά μπορουσα...

νιτρε, το "εγώ όταν μεγαλώσω θα αφήνω τα παιδιά μου να κάνουν ότι θέλουν" δεν ειναι κατ αναγκην κακο.
ετσι πρεπει.
το θεμα ειναι σαν γονιός να δειξεις στο παιδι σου τι ειναι το καθετί και μετα ας παρει ελευθερα τις αποφασεις του. δυστυχως μερικα πραγματα δεν ειναι ευκολο ουτε καν να τα περιγραψεις. πρεπει ο αλλος να τα ζησει στο πετσι του για να νιωσει. τραιαλ εντ ερρορ.

ναι, μιτσ@κο, οκ, αλλά να εισαι νεος, δηλ. εξ ορισμου "επαναστατικο" στοιχειο, να ζεις στο πετσι σου (δεν ειναι τοσο μακρινες οι εποχες που σε εδειχναν με το δαχτυλο ως υπαιτιο του δευτερότριτου κυματος της πανδημιας με τα κορωνοπαρτυ και τις μπυρες στην πλατεια) την απεχθεια του συστηματος για σενα, να σου λενε ν αντιμετωπισεις ολιστικα την ζωη κι εσυ να πηγαινεις να ψηφιζεις νδ και σπαρτανς?? δεν το λεω για τον συριζα, φακ συριζα. πηγαινε ψηφισε κατι αλλο. βεργη, κοτες, ζωιτσα, μλκκεμλ, ανταρσυα, οτι.

τελος παντων, ειμαι και ηλικιακα πλεον πολυ μακρια απ τη νεολαια του τοπου και δεν μπορω να την κατανοησω. πινω το χαμομηλο μου και απλα την παρατηρω (το καλοκαιρι ειναι αγαπημενη εποχη παρατηρησης, να το καταθεσω....). ουπς, ηταν λιγο σεξιστικο αυτο. δε βαριεσαι, συνεχιζουμε.

νομιζω το χαμε ξανασυζητησει εδω μεσα και ειχαμε διαφωνησει. χοντρικα ειμασταν σε 2 στρατοπεδα. μερικοι ελεγαν κανει τον χαζο, εγω ημουνα με την αποψη οτι ειναι.
Για την ιστορία και εγώ ήμουν στο στρατόπεδο ότι είναι χαζός. Τόση χαζομάρα είναι αδύνατον να την προσποιηθείς. Χαλιέμαι που ακόμα και τώρα ακούω να αναφέρει κανείς τον Γιωργάκη όταν έχουμε Κούλη και ο Γιωργάκης μπροστά του ήταν απείρως πιο έξυπνος. Από την άλλη δεν μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι οι επικοινωνιολόγοι νίκησαν.

Η επανάσταση είναι μια σούπερ πιασάρικη και επ ουδενί μονοσήμαντη λεξούλα. Αυτός ο χώρος πάντα παρουσιαζόταν σαν επαναστατικός και αντισυστημικός. Μόνο σε καιρούς οικονομικής και πνευματικής ένδειας βρίσκει έδαφος και καταφέρνει να πείσει, ακριβώς γιατί δεν βρίσκει ιδιαίτερες πνευματικές αντιστάσεις.

@lucinos , μου το εχουν πει κι εμενα πολλοι αυτο. ρε αθρωποι, η μερα με τη νυχτα. με τον γιωργακη νιωθεις οτι μπορεις να πεις μια κουβεντα για μουσικη, για σινεμα, για βιβλια, για τεχνες, κατι. δεν ειναι κουτσουρο, φαινεται ενας ενδιαφερων και καλλιεργημενος ανθρωπος, θεωρω, περα απ τις όποιες, σωστες ασφαλως, ενστασεις για τις πολιτικες του.
μα τι λεμε? εδω εκανε τοτε στα σεβεντις τσιγαρακια κι επαιζε κιθαριτσα.

συγκρινεται με το ξυλάγγουρο?

@mits@kos ναι, ως αντισυστημικος πλασαρεται. αλλά ως "επαναστατικος"? με αραχνιασμενες χουντοναζι θεωριες για την υπεροχη των ελληνων? τι διαλο εχουν παθει τα παιδια? τους εχει κανει η τραπ και τα γελοία τα πατινια που καβαλανε, τα μυαλα πουρε?

Last edited:
Είναι λίγο και ζήτημα προτεραιοτήτων και μάρκετινγκ του εκάστοτε πολιτικού χώρου στα μάτια της νεολαίας, κατ'εμέ.

Δηλαδή, παράδειγμα απο το γκώλο μου αλλά αυτό μου ήρθε τώρα. Κάποτε ο αντιδραστικός μαθητής του λυκείου γινόταν αναρχικός (φασαίος μεν, αλλά τον τραβούσε αυτός ο χώρος), ήθελε ξύλο και μπάχαλα με τους αστυνομικούς κτλ και ζωγράφιζε αλφάδια στο τετράδιό του. Πλέον βλέπει πως ο συγκεκριμένος χρόνος απασχολείται κυρίως με τον βιγκανισμό, τον πόλεμο στο κρέας και τα δικαιώματα των παχύσαρκων. Ε, ψιλολογικό δεν είναι να γελάει και να πάει προς την άκρως αντίθετη πλευρά? Δηλαδή, μια φίλη μου έχει αδερφό 18 χρονών και της λέει πως οι συμμαθητές του "ψηφίζουν Ηλία για να γίνει λίγος τσαμπουκάς" ffs.

Αν οι Σπαρτιάτες γίνουν κάποια στιγμή κυβέρνηση, θα πρέπει να κάνουμε κοιλιακούς σαν το 300 για να γλιτώσουμε τον Καιάδα;

Αν οι Σπαρτιάτες γίνουν κάποια στιγμή κυβέρνηση, θα πρέπει να κάνουμε κοιλιακούς σαν το 300 για να γλιτώσουμε τον Καιάδα;
Θα είναι υποχρεωτικοί οι κοιλιακοί στις φωτοφραφίες, δεν υπάρχει απαίτηση να τούς έχεις στα αλήθεια.

Ήταν εξαρχής γνωστό ότι η κύρια δύναμη του Κασιδιάρη είναι στους νέους που θα ψήφιζαν πρώτη φορά. Για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων αυτό που αναφέρει ο Hellion.

Ένας άλλος λόγος πέρα από την αντίδραση ως αντίδραση και την μεγαλύτερη χρονικά απόσταση από τα εγκλήματα του ναζισμού είναι και ότι ο αγώνας του Κασιδιάρη γίνεται αποκλειστικά από τα social. Εκεί νεολαία θα τον βλέπει. Επίσης όλες οι ομάδες της ΧΑ που αναφέρονται τον τελευταίο καιρό είναι νεολαιίστικες οργανώσεις.

Και υποχρεωτική κσθημερινη ακροαση δισκογραφιας Stutthof/Acherontas.

Σχετικά με τον Κούλη, ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να κάνει για να πούμε ότι είναι ικανότατος για αυτή την δουλειά;

Έβγαλε τετραετία φωτιά, έσβησε την αντιπολίτευση από το κόμμα του, έσβησε την αντιπολίτευση από την Βουλή, ένωσε το σύνολο του κεφαλαίου πίσω από την πρωθυπουργία του, αύξησε ποσοστά (πρώτο κυβερνών κόμμα που το κάνει τόσο εμφατικά, δεύτερη φορά που συμβαίνει).

Αν γινόντουσαν αυτά με 2 επικοινωνιολόγους θα τα είχαν κάνει και άλλοι. Εδώ πλέον δεν τολμούν να του κουνηθούν ούτε μέσα στην ΝΔ.

@Χειρομαλάχτης το να αφήνεις τα παιδιά σου να κάνουν εντελώς, εντελώς ότι θέλουν είναι κακό. Τι στο διάολο ζούγκλα είμαστε; Έτσι γεμίσαμε βιαστές άντρακλες.
Το παιδί σου και ο καθένας μας, για να ζήσει σε μια έννομη κοινωνία, πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες και να έχει κάποια όρια.
Το να κάνει ότι γουστάρει, όπως γουστάρει ΕΙΝΑΙ κακό. Έτσι έχουμε φτάσει σε μια κοινωνία που όλοι έχουν ΜΟΝΟ δικαιώματα και καμία υποχρέωση.

Άλλο πράγμα να αφήνεις το παιδί σου να έχει ελεύθερες επιλογές και άλλο πράγμα να το αφήνεις χύμα να κάνει ότι γουστάρει. Οπότε περνάει με κόκκινο, πηδάει μέσα στο δρόμο χωρίς να τον νοιάζει που έρχεσαι εσύ με το αμάξι σου καταπάνω του, βιάζει γιατί "είναι ωραίο παιδί", απαιτεί από τους δασκάλους να του βάζουν καλούς βαθμούς και να μην των μαλώνουν, και και και πόσα σκατά τέτοια δεν βλέπουμε καθημερινά...

Αυτοί οι γονείς "δεν θα επιβάλω ΄τιποτα εγώ στα παιδιά μου" το εννοούσαν κυριολεκτικά. Όχι ότι "δεν με αφήνεται να ντυθώ πίκατσου να κάνω κοσπλέι, εγώ θα αφήνω τα παιδιά μου να ντυθούν ότι γουστάρουν". Κυριολεκτικά, εντελώς, ελεύθερα, ζούγκλα στάιλ.

δεν ειναι κακο, χανκ. διαφωνουμε.
εσυ λες οτι εχει καποια προσωπικα traits (αν υπαρχουν, τα κρυβει πολυ καλα παντως, θεωρω :p) και ειναι μεγας πολιτικος σκακιστης .
εγω πιστευω οτι εχει πολυ καλους επικοινωνιολογους. και φυσικα ολα τα μμε μαζι του.
δεν πιστευεις οτι ειναι αρκετο αυτο για να σχηματιστεί ενα ψευτικο ιματζ, μια εικονικη πραγματικοτητα του μωυση που θα ανοιξει τη θαλασα και θα μας περασει απεναντι?

Αν γινόντουσαν αυτά με 2 επικοινωνιολόγους θα τα είχαν κάνει και άλλοι
Το σύστημα κάνει την δουλειά του. Δεν χρειάζεται τον πρωθυπουργό να έχει ικανότητες. Η νίκη τών επικοινωνιολόγων δεν έχει να κάνει με όσα πέτυχε, δεν είχε ανάγκη τίποτα ο ίδιος για να πετύχει οτιδήποτε από αυτά. Έχει να κάνει ότι τόση βλακεία όσο και να πεις θα περίμενες κάπου κάπως να στοιχίσει.

@nitro912gr , ωστοσο εγραψα αυτο:

"...το θεμα ειναι σαν γονιός να δειξεις στο παιδι σου τι ειναι το καθετί και μετα ας παρει ελευθερα τις αποφασεις του..."

υποτιμας καπως το εντελως αναγκαιο σταδιο που του εξηγεις, πειστικα υποθετω και οσο αντικειμενικα μπορεις, αλλά παντα (πως θα μπορουσε να γινει αλλιως?) μεσα απ το δικο σου φιλτρο καποια σημαντικα πραγματα. απο κει και περα, ως αυτονομη προσωπικοτητα θα παρει τις αποφασεις του μονος του. δεν μπορεις να του επιβαλλεις κατι, θα εχει αντιθετα αποτελεσματα.

δεν εχω παιδια, αλλά υποθετικα αυτο θα εκανα εγω. δεν ξερω αν ειναι σωστο η παιδαγωγικο, ετσι παντως το βλεπω.

Back