Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Καλά, δε θέλει και φοβερή έρευνα για να το καταλάβει κανείς.

Αλήθεια, αυτή η κερία από πού κατάγεται και γιατί αποφάσισε να έρθει Ελλάδα; Και στην τελική, χου δε φακ ις Σάρα;...
τι σημασία έχει από που κατάγεται ρε μπότι αν δηλαδή είναι βέρα Ελληνίδα θα γίνει φθηνότερο το βρεφικό γάλα και οι πάνες να πούμε;

τι σημασία έχει από που κατάγεται ρε μπότι αν δηλαδή είναι βέρα Ελληνίδα θα γίνει φθηνότερο το βρεφικό γάλα και οι πάνες να πούμε;

Εν μέρει έχει σημασία, γιατί η καταγωγή και ο μέχρι πρότινος τρόπος ζωής της, καθώς και ο λόγος που ήρθε να μείνει στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσουν τη γνώμη της σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, ρώτησα ποια είναι η συγκεκριμένη κυρία και δίνουμε τόση μεγάλη βάση στα λεγόμενά της...

Όλα αυτά βέβαια δεν αναιρούν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι παράλογα ακριβή σε πάρα πολλά είδη.

Εν μέρει έχει σημασία, γιατί η καταγωγή και ο μέχρι πρότινος τρόπος ζωής της, καθώς και ο λόγος που ήρθε να μείνει στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσουν τη γνώμη της σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, ρώτησα ποια είναι η συγκεκριμένη κυρία και δίνουμε τόση μεγάλη βάση στα λεγόμενά της...

Όλα αυτά βέβαια δεν αναιρούν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι παράλογα ακριβή σε πάρα πολλά είδη.
Δεν είπε κανείς πως δίνουμε βάση στα λεγόμενα της με βάση τη δημοτικότητά της. Η κοπέλα συγκρίνει Νορβηγία - Ελλάδα κ καταλήγει πως είδη πρώτης ανάγκης είναι πολύ ακριβά. Το αρχικό ποστ αποκαλεί την κοπέλα με ειρωνικό τρόπο "Ζαία 0,60€" απλά επειδή εκφράζει την πραγματικότητα κ δεν γλύφει την Κυβέρνηση 2.0.
Το 41% απλά όταν τους λες για τα χάλια τους το μόνο που έχουν να σε πουν είναι "ναι, αλλά για τον Σύριζα/Κασσελάκη δε λέτε τίποτα!!1"
"νε, τί; Τους ανεκδιήγητους που παραλίγο να μας βγάλουν από το €?"

Δεν είπε κανείς πως δίνουμε βάση στα λεγόμενα της με βάση τη δημοτικότητά της. Η κοπέλα συγκρίνει Νορβηγία - Ελλάδα κ καταλήγει πως είδη πρώτης ανάγκης είναι πολύ ακριβά. Το αρχικό ποστ αποκαλεί την κοπέλα με ειρωνικό τρόπο "Ζαία 0,60€" απλά επειδή εκφράζει την πραγματικότητα κ δεν γλύφει την Κυβέρνηση 2.0.
Το 41% απλά όταν τους λες για τα χάλια τους το μόνο που έχουν να σε πουν είναι "ναι, αλλά για τον Σύριζα/Κασσελάκη δε λέτε τίποτα!!1"
"νε, τί; Τους ανεκδιήγητους που παραλίγο να μας βγάλουν από το €?"

Ναι, έχω καταλάβει το όλο σκεπτικό (αυτή η αιώνια κομματική φαγωμάρα) και απέχω από αυτό. Δε νομίζω πως χρειαζόμαστε επιβεβαίωση από κανέναν άλλον ότι η Ελλάδα είναι αδικαιολόγητα ακριβή σε τόσα πράγματα σε σύγκριση με (ίσως) όλες τις χώρες της ΕΕ...

Εγώ προσπαθώ να καταλάβω πού αποσκοπεί το βίντεο που ανέβασε εκείνη. Ενημερώνει απλώς όσους την παρακολουθούν; Γεννήθηκε και έζησε στη Νορβηγία Χ χρόνια και τώρα μένει μόνιμα στην Ελλάδα και τα βρήκε σκούρα; Γιατί μετακόμισε; Αγόρασε σπίτι στην Ελλάδα μέσω Golden Visa γιατί στη Νορβηγία πήρε τα @@ μου; Η "πορεία" ενός ατόμου λέει πολλά και για το τι λέει και για το πώς το λέει.

Ναι, έχω καταλάβει το όλο σκεπτικό (αυτή η αιώνια κομματική φαγωμάρα) και απέχω από αυτό. Δε νομίζω πως χρειαζόμαστε επιβεβαίωση από κανέναν άλλον ότι η Ελλάδα είναι αδικαιολόγητα ακριβή σε τόσα πράγματα σε σύγκριση με (ίσως) όλες τις χώρες της ΕΕ...

Εγώ προσπαθώ να καταλάβω πού αποσκοπεί το βίντεο που ανέβασε εκείνη. Ενημερώνει απλώς όσους την παρακολουθούν; Γεννήθηκε και έζησε στη Νορβηγία Χ χρόνια και τώρα μένει μόνιμα στην Ελλάδα και τα βρήκε σκούρα; Γιατί μετακόμισε; Αγόρασε σπίτι στην Ελλάδα μέσω Golden Visa γιατί στη Νορβηγία πήρε τα @@ μου; Η "πορεία" ενός ατόμου λέει πολλά και για το τι λέει και για το πώς το λέει.
Ρε μλκ ρωτάς γιατί οι influencer κάνουν βίντεα; :p

χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;

edit: επίσης ακριβώς αυτά ρωτάνε οι 41% για να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν μια τύπισσα που δεν είναι Ελληνίδα μας δείχνει το πρόβλημα, ή το πρόβλημα αυτό καθαυτό;

Α ναι οκ η τύπισσα δεν είναι από εδώ, ή είναι μουσουλμάνα ή ξέρω εγώ είναι ξένος πράκτορας και πολεμάει τον μπολιτιζμό μας, την ορθοδοξία μας ή δε ξέρω εγώ τι άλλο κλισέ, οπότε αυτόματα το πρόβλημα που έδειξε παύει να είναι πρόβλημα;

Last edited:
Ρε μλκ ρωτάς γιατί οι influencer κάνουν βίντεα; :p

χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;

edit: επίσης ακριβώς αυτά ρωτάνε οι 41% για να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν μια τύπισσα που δεν είναι Ελληνίδα μας δείχνει το πρόβλημα, ή το πρόβλημα αυτό καθαυτό;

Α ναι οκ η τύπισσα δεν είναι από εδώ, ή είναι μουσουλμάνα ή ξέρω εγώ είναι ξένος πράκτορας και πολεμάει τον μπολιτιζμό μας, την ορθοδοξία μας ή δε ξέρω εγώ τι άλλο κλισέ, οπότε αυτόματα το πρόβλημα που έδειξε παύει να είναι πρόβλημα;

Όχι, ρωτάω γιατί έκανε το συγκεκριμένο βίντεο... Και επειδή ακριβώς είναι "influencer", επηρεάζει και τις γνώμες όσων την παρακολουθούν, ενώ κάποιοι το εκμεταλλεύονται και το "εργαλειοποιούν" (είναι trendy λέξη του 41% νομίζω πιο πολύ αυτή).

Το ότι κάποιες ερωτήσεις είναι λογικές, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται επειδή τις ρωτάνε και οι του 41%... Άλλωστε εγώ παραδέχομαι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, οπότε... 🤷‍♂️

Δηλαδή πρέπει να δέχομαι οτιδήποτε αναφέρει κάποια τυχαία (για μένα τουλάχιστον) σε ένα βίντεο στο τικτόκ και να μην αναρωτηθώ ποια είναι και γιατί το λέει; Μηδέν έρευνα; Όλα αμάσητα; Ή επειδή ποστάρει κάτι κάποιος σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, θεωρείται δεδομένο;

Δηλαδή πρέπει να δέχομαι οτιδήποτε αναφέρει κάποια τυχαία (για μένα τουλάχιστον) σε ένα βίντεο στο τικτόκ και να μην αναρωτηθώ ποια είναι και γιατί το λέει; Μηδέν έρευνα; Όλα αμάσητα; Ή επειδή ποστάρει κάτι κάποιος σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, θεωρείται δεδομένο;
Καταλαβαίνω πως το λες, μπορεί να έχει ατζέντα και στο επόμενο βίντεο να πει "να σας τα έλεγε ο Ρώσος και τώρα πεινάτε" ξέρω εγώ, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποια είναι, τι εθνικότητα έχει, τι θρησκεία και αν είναι console pleb.

Αν το έκανε αυτό Ελληνίδα τικτόκερ θα ρώταγες τα ίδια; Αν όχι, γιατί; Τι θα άλλαζε; Βλέποντας μόνο αυτό το βίντεο κανένα άλλο δικό της.

Βρε @Dim Gian Bot μία απλή τύπισσα είναι που για κάποιον λόγο αποφάσισε να έρθει να μείνει Θεσσαλονίκη. Απλά βλογκάρει ότι της φαίνεται παράξενο, όμορφο, άσχημο κλπ Δεν θα κάνουμε και διατριβή. Είπε κάτι νορμάλ. Η ουσία είναι μία, στην Ελλάδα όλα είναι ακριβά σε σχέση με τους μισθούς μας και οι υπηρεσίες κακές. Αυτό έχει σημασία.

Αν το έκανε αυτό Ελληνίδα τικτόκερ θα ρώταγες τα ίδια; Αν όχι, γιατί; Τι θα άλλαζε; Βλέποντας μόνο αυτό το βίντεο κανένα άλλο δικό της.

Λιγότερα, επειδή ξέρω στο περίπου πώς σκέφτεται ο Έλληνας. Τα βασικά μου ερωτήματα για τη Σάρα ήταν πού γεννήθηκε, πού έζησε και γιατί μετακόμισε. Τα δύο πρώτα ερωτήματα απαντήθηκαν με το βιντεάκι του μουκιτσουτσου.

Βρε @Dim Gian Bot μία απλή τύπισσα είναι που για κάποιον λόγο αποφάσισε να έρθει να μείνει Θεσσαλονίκη. Απλά βλογκάρει ότι της φαίνεται παράξενο, όμορφο, άσχημο κλπ Δεν θα κάνουμε και διατριβή. Είπε κάτι νορμάλ.

Το συγκεκριμένο ήταν νορμάλ, αλλά όταν είπε ότι για να κυκλοφορήσεις στον δρόμο πρέπει να χρησιμοποιείς τις αισθήσεις σου, την όραση και λοιπά όμορφα πράγματα, ΟΚ εκεί κατάλαβα τον τρόπο που σκέφτεται...

Η ουσία είναι μία, στην Ελλάδα όλα είναι ακριβά σε σχέση με τους μισθούς μας και οι υπηρεσίες κακές. Αυτό έχει σημασία.

Ποτέ δεν το αμφισβήτησα αυτό.

Απλώς πιστεύω ότι η συγκεκριμένη είναι το λάθος άτομο για να αναφέρει θέματα ακρίβειας. Αυτό που τουλάχιστον μεταφέρει σε μένα με τα βίντεό της είναι ότι πρόκειται για ένα άτομο από ευκατάστατη οικογένεια που απλώς ήθελε να ξεφύγει από την κρύα (εντός και εκτός εισαγωγικών) Νορβηγία και να έρθει να μείνει και να μεγαλώσει τα παιδιά της στην τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης. Τώρα το πώς έφτασε να ασχολείται με το κόστος στις μωρουδίστικες πάνες (γιατί υπάρχουν και οι άλλες, οι ακράτειας :Ρ), αυτό κάπου με μπερδεύει, γιατί μου φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να πληρώνει για πολλές πάνες... Όλοι οι υπόλοιποι θα καταντήσουμε σε λίγο να χρησιμοποιούμε βαμβακερές πάνες για τα παιδιά μας και να τις πλένουμε στο χέρι όπως έκαναν κάποτε οι γιαγιάδες μας...

Όπως και να 'χει, σας ευχαριστώ για τη συνομιλία. Οι απορίες που είχα ήταν ειλικρινείς και σε καμία περίπτωση με κομματικό άρωμα. Τα σιχαίνομαι αυτά. Απλώς όταν ένας ξένος αναφέρει κάποια πράγματα για τη χώρα μου, δίνω μεγαλύτερη σημασία, γι' αυτό και ήθελα περισσότερα στοιχεία για τη Σάρα.

Ελαφρως γτπ το σκεπτικο της. Σιγα μη θελει και spider sense για να περπατησεις στη Θεσσαλονικη...

Γενικα πολυ κλαψα αλλα δεν τη βλεπω να φευγει συντομα οποτε μαλλον η ακριβεια αντισταθμιζει τα ψυχοφαρμακα που θες στη Νορβηγια.

μπότι, το σημαντικό δε σε ρωτήσαμε, έμπαινες; :p

μπότι, το σημαντικό δε σε ρωτήσαμε, έμπαινες; :p

Δεν ξέρω. Θα έπρεπε πρώτα να εξετάσω και τον εσωτερικό της κόσμο. :Ρ

Ελαφρως γτπ το σκεπτικο της. Σιγα μη θελει και spider sense για να περπατησεις στη Θεσσαλονικη...

Γενικα πολυ κλαψα αλλα δεν τη βλεπω να φευγει συντομα οποτε μαλλον η ακριβεια αντισταθμιζει τα ψυχοφαρμακα που θες στη Νορβηγια.
Εδώ και 8 χρόνια έχουν πάει κάποιοι συγγενείς μου στο Μόναχο. Συζητάμε συχνά για αυτές τις διαφορές στην καθημερινότητα. Πλέον εκνευριζονται όταν έρχονται Ελλάδα. Χαλασμένα πεζοδρόμια, παρκαρισμένα μηχανάκια /αυτοκίνητα παντού, κάνεις δεν σέβεται διαβάσεις και φανάρια, ηχορύπανση, εξατμίσεις, αδέσποτα, ακαθαρσίες σκύλων και πολλά άλλα. Κάποια στιγμή μου είπαν κάτι που δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ στην ζωή μου. Έχουμε σχετικά στενά πεζοδρόμια και μια ημέρα που περπατάμε στο Μοσχάτο μου δείχνουν τις νερατζιες. Στο δικό μου μυαλό, ο δρόμος ήταν ευχάριστος με τόσα δέντρα. Για να περπατήσεις όμως, ειδικά με την συνοδεία του παιδικού καροτσιού, έδινες μάχη ανάμεσα στα δέντρα και τα αυτοκίνητα. Νομίζω αυτό πάνω κάτω αναφέρει η γυναίκα ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Εδώ και 8 χρόνια έχουν πάει κάποιοι συγγενείς μου στο Μόναχο. Συζητάμε συχνά για αυτές τις διαφορές στην καθημερινότητα. Πλέον εκνευριζονται όταν έρχονται Ελλάδα. Χαλασμένα πεζοδρόμια, παρκαρισμένα μηχανάκια /αυτοκίνητα παντού, κάνεις δεν σέβεται διαβάσεις και φανάρια, ηχορύπανση, εξατμίσεις, αδέσποτα, ακαθαρσίες σκύλων και πολλά άλλα. Κάποια στιγμή μου είπαν κάτι που δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ στην ζωή μου. Έχουμε σχετικά στενά πεζοδρόμια και μια ημέρα που περπατάμε στο Μοσχάτο μου δείχνουν τις νερατζιες. Στο δικό μου μυαλό, ο δρόμος ήταν ευχάριστος με τόσα δέντρα. Για να περπατήσεις όμως, ειδικά με την συνοδεία του παιδικού καροτσιού, έδινες μάχη ανάμεσα στα δέντρα και τα αυτοκίνητα. Νομίζω αυτό πάνω κάτω αναφέρει η γυναίκα ή τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Ναι, πες μας τώρα ότι πρέπει να κοπούν κι οι νεραντζιές!!!111!!!

Ισχυουν αυτα. Τα λενε και οι δικοι μου φιλοι που κλεινουν 12+ χρονια σε Γερμανιες, ΕλβετοΑυστριες. Απο την αλλη ομως ψαχνονται να γυρισουν πισω οποτε δεν φτανει το φαρδυ πεζοδρομιο και η αλφαδια.

Πρακτικα ο μονος φιλος που εφυγε εδω και χρονια και δεν βλεπει τον παραμικρο λογο επιστροφης, ειναι στην Αυστραλια.

Ναι, πες μας τώρα ότι πρέπει να κοπούν κι οι νεραντζιές!!!111!!!
Και όμως, δεν γίνεται οι ηλικιωμένοι και οι μανάδες με τα καρότσια να δίνουν αγώνα για να διασχίσουν τον δρόμο. Είναι κάπως παράδοξο. Έχουμε δέντρα στα λάθος σημεία.

Το Μόναχο παίζει να είναι η καλύτερη πόλη που έχω επισκεφθεί με διαφορα. Άμα έχεις δουλειά της προκοπής εκεί, δεν βλέπω τον λόγο να γυρίσεις πίσω.

Εν τω μεταξύ ασχολείστε με τα πεζοδρόμια και κανεις δεν λέει για τα σούπερ μάρκετ που είναι κυριολεκτικά στην μισή τιμή εν συγκρίσει με τα ελληνικά.

Και όμως, δεν γίνεται οι ηλικιωμένοι και οι μανάδες με τα καρότσια να δίνουν αγώνα για να διασχίσουν τον δρόμο. Είναι κάπως παράδοξο. Έχουμε δέντρα στα λάθος σημεία.

Βασικά, έχουμε άναρχη δόμηση και περιορισμένο χώρο (ειδικά στο λεκανοπέδιο). Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Επίσης, τσιμέντα παντού και πράσινο ελάχιστο. Ένα τυπικό παρκάκι στην Στοκχόλμη θεωρείται εθνικό πάρκο στην Αθήνα... Γενικά, είναι άλλα τα μεγέθη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έξω ζουν πιο ανθρώπινα, έχουν πιο εύκολη καθημερινότητα και, φυσικά, οργάνωση. Πράγματα που εδώ χρειάζονται 3 νόμοι και 10 επιτροπές για να γίνουν, έξω τα θεωρούν αυτονόητα.

Τώρα, πώς εξηγείται το γεγονός ότι ξένοι (και ξενιτεμένοι) θέλουν να μετακομίσουν (να επιστρέψουν) στην Ελλάδα, αυτό ας μας το πουν όσοι μένουν ήδη στο εξωτερικό. Εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω (πέρα από το καλύτερο κλίμα ίσως).

Εν τω μεταξύ ασχολείστε με τα πεζοδρόμια και κανεις δεν λέει για τα σούπερ μάρκετ που είναι κυριολεκτικά στην μισή τιμή εν συγκρίσει με τα ελληνικά.

Αναφέρθηκε από τη Σάρα εκ Νορβηγίας. Είπε ότι οι πάνες είναι (αν θυμάμαι καλά) 5 φορές πιο ακριβές σε σχέση με τη Νορβηγία. :Ρ

Σαμπουάν, οδοντόκρεμες κλπ βρήκα πιο καλές τιμές Γερμανία. Επίσης, στους φούρνους του Lidl, τα προϊόντα ήταν και ελαφρώς πιό φθηνά αλλά και πιο μεγάλα σε μέγεθος, πχ κρουασάν με πραλινα. Πεζοδρόμια μεγάλα παντού χωρίς εμπόδια, νερμαλ τιμές στα μαγαζιά ακόμα και στο κέντρο. Το Μόναχο με τον μισό πληθυσμό της Αθήνας αλλά πόσες γραμμές μέτρο και προαστιακοί, πρέπει να είσαι πολύ περίπτωση να παίρνεις αυτοκίνητο μέσα στην πόλη. Έχω πάθει πλάκα με τα δημοτικο και το νηπιαγωγείο των ανιψιών μου. Όλα τα μαγαζιά δουλεύουν, όλοι κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν χαλαρά, ούτε θόρυβοι, ούτε κορναρισματα. Τα ξαδέρφια μου άφηναν όλα τους τα πράγματα στην καρότσα των παιδιών για να μπούμε σε εκκλησίες και γκαλερί κλπ δεν φοβούνται ποτέ κλοπή. Το γκαράζ τους είναι συνέχεια ανοιχτό με αξίας χιλιάδων ευρώ πράγματα μέσα. Γενικά, την πρώτη φορά που πήγα τσιμπιόμουν. Λέω ζω σε κάνα Τρούμαν σόου. Δεν ξέρω αν είναι όλη η Γερμανία έτσι.

Back