Libre Office ή κάτι άλλο?

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

captain kal

Death Knight
Για το σπίτι και σε αντικατάσταση του κατηραμένου οφι!!! Αναμένω προτάσεις!!

To Libre γενικά το βάζεις έτσι και αλλιώς. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιείς και κάτι επιπλέον εναλλακτικό για χψ λόγους. Οι επιλογές είναι πολλές.

Τι φάση που από την v7.x πήγαν στην 24.x;

@captain kal
Αν δεν κάνεις σοβαρή/επαγγελματική χρήση του xls ή/και δεν έχει πολλά πάρε δώσε με ανταλλαγές εγγράφων με τρίτους, παίξε με το Libre. Εναλλακτικά έχει και Online εργαλεία η Google αν δεν σε απασχολεί να μοιράσεις και αυτά τα δεδομένα σου μαζί της.

Τι φάση που από την v7.x πήγαν στην 24.x;
Ολοένα και περισσότερα εγχειρήματα περνάνε σε ρέουσες εκδόσεις.

Το παραδοσιακό μοντέλο είναι ονοματίζεις τις εκδόσεις ανάλαγα με τα καινούργια χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι η νέα έκδοση λειτουργεί σαν deadline στούς προγραμματιστές.οπότε βιάζονται να χώσουν αυτό που φτιάχνουν διαφορετικά θα μείνει στην απέξω να περιμένει την επόμενη έκδοση με προβληματικά αποτελέσματα για κάθε νέα εκδόση.

Η άλλη λογική να είναι να βγάζεις πολύ τακτικά νέες εκδόσεις και αυτό ακούγεται τρομακτικό σε κάποιους αλλά στην πράξη είναι πολύ πιο χαλαροτικό για τούς προγραμματιστές καθώς αν δεν προλάβουν μια έκδοση δεν χάθηκε τίποτα θα πάει στην επόμενη.

Δεν ξέρω πότε πέρασε σε αυτό το σύστημα το libre office, λογικά ήδη στις εκδόσεις 7.x το ακολουθούσε αλλά όταν έχεις τακτικές εκδόσεις αρχίζει να βγάζει περισσότερο νόημα να χρησιμοποιείς την χρονιά οπότε φαίνεται με μια ματιά πόσο παλιά είναι η έκδοση.

Ευχαριστώ πολύ Brothers In Arms. Για προσωπική χρήση μόνο, οπότε Libre!!

Εγώ το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια κι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για επαγγελματική χρήση δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα είχε κάποιος πρόβλημα αν ήθελε να το χρησιμοποιήσει έτσι.

Δεν ξέρω πότε πέρασε σε αυτό το σύστημα το libre office,
Από ότι βλέπω στο version archive, η φάση αλλαξε εν μια νυκτή από 7 σε 24. Όπως το είχε κάνει και ο FFox κάποτε.

Καλά όχι ότι τρέχει κάτι, απλά νόμιζα ότι τέτοιες κινήσει εντυπωσιασμού περιορίζονταν στους browsers μονο.

απλά νόμιζα ότι τέτοιες κινήσει εντυπωσιασμού περιορίζονταν στους browsers μονο.
Δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού, απλά είναι αλλαγή συστήματος. Δεν κάνουν πια μεγάλες εκδόσεις αλλά πολλές μικρές και χρησιμοποιούν την χρονιά το οποίο το θεωρώ πολύ καλό. Οι browsers κανάνε μεγάλη παπαριά που δεν χρησιμοποίησαν την χρονιά.

Εγώ το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια κι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για επαγγελματική χρήση δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα είχε κάποιος πρόβλημα αν ήθελε να το χρησιμοποιήσει έτσι.
Το δουλεύω εγώ επαγγελματικά, έχω καιρό να δω πρόβλημα σε άνοιγμα αρχείων office, και αν δω τα ανοίγω στο office online και τα σώζω odt, αλλά έχω να το κάνω χρόνια αυτό.

Πιστεύω ότι αν δεν μπλέκεις με περίπλοκα πράγματα στο excel δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με το Libre.

Αν δουλεύεις με έγγραφα κειμένου και παρουσιάσεις, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Το Excel είναι το αγκάθι.

Αν δουλεύεις με έγγραφα κειμένου και παρουσιάσεις, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Το Excel είναι το αγκάθι.
Πραγματικά το impress είναι αστέρι, είχα κάνει μετατροπή παρουσίασης power point από landscape σε portrait για να το τυπώσω για μια εταιρία και ήταν τόσο άνετο να το δουλέψω που δεν μπήκα στην συνήθη διαδικασία PDF-> Γραφιστικό πρόγραμμα -> pdf ->πραφάιτ.

Το χρησιμοποιώ για την δουλειά μου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Back