Πικ Απ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

bald_killer

Death Knight
Σκέφτομαι να πάρω δώρο στον πατέρα μου για τα γεννέθλιά του ένα Πικ Απ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα από αυτά. Πήγα σε ένα κατάστημα εδώ στο εξωτερικό να τα δω από κοντά και δε μπορούσα ούτε τη βελόνα να μετακινήσω, λέω αν βάλω κιαλλο δύναμη θα τη σπάσω, μάλλον κάποιο μηχανισμό θα έχει (insert doge meme here)

Τέλος πάντων, ο πατέρας μου έχει μια τεράστια συλλογή από δίσκους βινυλιου 40-50 ετών και ρημάζουν εδώ και 3 δεκαετίες απ´όσο ζω εγώ σε ένα κελάρι φουλ στην υγρασία. Θα παίζουν μετά από τόσα χρόνια?

Σκεφτόμουν να πάρω αυτό
https://www.skroutz.gr/s/45003357/A...omatomena-Icheia-Kafe-FM-Radio-DAB-Radio.html

Tα βινύλια αν δεν έχουν πάρει υγρασία ώστε να σαπίσει το πλαστικό τους, είναι αθάνατα. Μπορείς να τσεκάρεις να δεις αν η επιφάνειά τους φαίνεται νορμάλ πριν αγοράσεις το πικάπ.

ΜΗΝ αγοράσεις κάτι με ενσωματωμένα ηχειάκια, η ποιότητα του ήχου θα είναι άθλια.

Mε περίπου 200Ε παίρνεις κάτι αξιοπρεπέστατο (π.χ https://www.sony.com/electronics/support/audio-components-turntables/ps-lx310bt/specifications) και συνδέεται με bluetooth soundbar ή υπάρχοντα ηχεία στο σπίτι. Ν'ακούει ο άθρωπος τις πενιές του αρχοντικά ασούμ.

Τέλος πάντων, ο πατέρας μου έχει μια τεράστια συλλογή από δίσκους βινυλιου 40-50 ετών και ρημάζουν εδώ και 3 δεκαετίες απ´όσο ζω εγώ σε ένα κελάρι φουλ στην υγρασία. Θα παίζουν μετά από τόσα χρόνια?

Σκεφτόμουν να πάρω αυτό
https://www.skroutz.gr/s/45003357/A...omatomena-Icheia-Kafe-FM-Radio-DAB-Radio.html

Από τα λίγα που γνωρίζω, η σωστή αποθήκευση των δίσκων βινυλίου είναι που παίζει σημαντικό ρόλο. Εάν φυλάσσονται σε οριζόντια -αντί κατακόρυφη- θέση (δηλαδή ο ένας πάνω στον άλλον) είναι πολύ πιθανό να έχουν στραβώσει εν μέρει και να υπάρχει πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή. Με 45άρια δισκάκια (τα μικρά, εποχής 60s-70s) δεν νομίζω να έχει θέμα.

Ισχύουν τα παραπάνω @Borracho;;;

Όντως. Χωρίς να είναι απόλυτο, γενικά ένας δίσκος βινυλίου είναι ψιλοσκυλί, τώρα εντάξει, αν είναι κάτω απ' το νερό 30 χρόνια, πατικωμένα από ξεχαρβαλωμένα καλοριφέρ, θα υπάρξουν απώλειες, αλλά κάποια θα σωθούν, δε μπορεί.

ΥΓ Δεν μπορώ αυτούς τους αρχισπασίκλες που τα χαϊδεύουν λες και είναι μωράκια δύο μηνών, ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΙΙΙΙΧ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ. Γκενταλάιφ ασούμ.

ΥΓ Δεν μπορώ αυτούς τους αρχισπασίκλες που τα χαϊδεύουν λες και είναι μωράκια δύο μηνών, ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΙΙΙΙΧ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ. Γκενταλάιφ ασούμ.

Ναι, αλλά μη μου πεις ότι κι εσύ δεν ένιωθες μια κάποια ηδονή όταν καθάριζες τη σκόνη από τους δίσκους με το βουρτσάκι από "βιλούδο" ή όταν επιτέλους απομάκρυνες αυτή την ενοχλητική σκόνη που είχε μαζευτεί στη βελόνα... :Ρ

Τα πίσω χρόνια τα παλιά, τότε που υπήρχε ελεύθερος, προσωπικός χρόνος, σαφώς.

Μετά τα παιδιά; ΙΧΟΥΧΟΥ. Πετάς το βινύλιο στο πλατώ και τρέχεις να κρυφτείς ουρλιάζοντας 'ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΗΣΥΧΙΑΣ'.

Εσείς οι ζωντανοί δεν ξέρετε τί έχετε ρε : D

Διάβασα τον τίτλο και νόμιζα ότι είναι θρεντ για ανερχόμενους PUA. Disappointed.

Tα βινύλια αν δεν έχουν πάρει υγρασία ώστε να σαπίσει το πλαστικό τους, είναι αθάνατα. Μπορείς να τσεκάρεις να δεις αν η επιφάνειά τους φαίνεται νορμάλ πριν αγοράσεις το πικάπ.

ΜΗΝ αγοράσεις κάτι με ενσωματωμένα ηχειάκια, η ποιότητα του ήχου θα είναι άθλια.

Mε περίπου 200Ε παίρνεις κάτι αξιοπρεπέστατο (π.χ https://www.sony.com/electronics/support/audio-components-turntables/ps-lx310bt/specifications) και συνδέεται με bluetooth soundbar ή υπάρχοντα ηχεία στο σπίτι. Ν'ακούει ο άθρωπος τις πενιές του αρχοντικά ασούμ.
Μια χαρά είναι. Το μόνο μείον ότι δεν μπορείς να αλλάξεις την βελόνα. Αλλά για να ακούσει τα παλιά του βινύλια κάνει μια χαρά την δουλειά του.

Τελικά αγόρασα αυτό που πόσταρα. Αρεσε και της μάνας μου επειδή λέει ταιριάζει με το μεγάλο ξύλινο κομοδίνο που έχουμε στο σαλόνι. Win - win δλδ.

Καλά έκανες. Μπορείς να κουμπώσεις και εξωτερικά ηχεία αν θελήσεις. Και το πιο απλό πικάπ αξίζει, γιατί σε βάζει στη διαδικασία να ακούς τον δίσκο με προσοχή, όχι αδιάφορα, σαν χαλί για οτιδήποτε. Αν οι απαιτήσεις για ήχο αυξηθούν, υπάρχουν λύσεις.

Ποσιπωλ αλλά οι γονείς μου, εκτός από το φαγητό, ήταν πάντα μινιμαλιστές.

Back