Frappenstein Ver 2.0

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Εχω 5 χρονια ακριβως αυτον τον SSD τον MP600 2TB και φορτωνει τα παντα σε 1 δευτερολεπτο και ειναι 4.0 Με 200 ευρω παιρνεις 2TB 7000MB/S PCI 4.0 που ειναι πολυ γρηγορος. Με 300 παιρνεις 2 TB PCI 5.0 11.000MB/S αλλα δεν θα εχει τοσο μεγαλη διαφορα στην αποδοση. οταν ο δικος μου με 4950MB φορτωνει ολα τα σε 1 δευτερολεπτο δεν θα δεις καμια διαφορα οτι και να παρεις απο 7000MB/S και πανω.

(ναι, μποτακι @Dim Gian Bot μ ευχαριστησαν οι 24 ιντσες μια χαρα.... το τονιζω, γιατι πλεον μπαινεις μονο για να γραφεις σ Εκεινο το θρεντ...)

Έτσι με καταντήσατε βρε... 😢

Πάντως σήμερα μπήκα για να πω άλλη παπαριά και απευθύνομαι στον @grmadness: αν και μερικοί στο φόρουμ δεν θα συμφωνήσουν, το PSU πρέπει να είναι κάτω από 2000 W.

:trollface:

Σε τροφοδοτικά από το πολύ πάνω ράφι (80 plus platinum/titanium) έχω παρατηρήσει ότι για το ίδιο μοντέλο η διαφορά στη τιμή μεταξύ πχ 750-850-1000w π.χ. είναι τόσο μικρή που δεν έχει νόημα μια και με 10 χρόνια εγγύηση που δίνουν πια θα σου μείνει θεωρητικά για 2 και 3 συστήματα.

Σε τροφοδοτικά από το πολύ πάνω ράφι (80 plus platinum/titanium) έχω παρατηρήσει ότι για το ίδιο μοντέλο η διαφορά στη τιμή μεταξύ πχ 750-850-1000w π.χ. είναι τόσο μικρή που δεν έχει νόημα μια και με 10 χρόνια εγγύηση που δίνουν πια θα σου μείνει θεωρητικά για 2 και 3 συστήματα.
καλά να πούμε και του στραβού το δίκιο και μικρότερα τροφοδοτικά των 50-60€ καταφέρνουν άνετα 10ετίες αν είναι καλή μάρκα.

Corsair VS450 στο ένα σύστημα σπίτι είναι επάνω από το 2016/17 και το άλλο στο γραφείο από το 2014 και έχουν δει και gaming και τσόντα και ζέστη σε σκατοκούτι και ακόμα αντέχουν και που το έψαχνα λίγο τις προάλλες γενικά ισχύει δεν είναι ότι έτυχε σε εμένα, εγώ είμαι αρκετά γκαντεμόσκυλο ώστε να μου καεί 2KW PSU ultra plus 100% ξέρω εγώ.

Ένα PSU 2000W Θα το χρειαζόταν κάποιος που χτίζει το Skynet ή ασχολείται με crypto κλπ. Το πόσο θα αντέξει ένα οποιοδήποτε PSU ξερουμε όλοι πως εξαρτάται από το πόσο θα το έχουμε σαν σκλάβο να βαράει 13ωρα σε 40 βαθμούς κλπ μπλα μπλα, σε συνάρτηση με την ποιότητα κατασκευής και άλλα τέτοια ποζεράδικα επιστημονικά. Όπως είδα την αγορά με ένα 1000W Gold/Platinum/Titanium o gamer είναι υπερκαλυμμένος νομίζω και ας απέχω από το σπορ σχεδόν δεκαετία.

Τελικά σε CPU μάλλον καταλήγω στον 9800X3D. Το σύστημα θα το φτιάξω με κύρια χρήση το βαρύ gaming οπότε το να πάρω High End CPU 2227,2 cores/6980 threads θα είναι άχρηστο. Αυτό που δεν ξέρω την τύφλα μου είναι το πως συνεργάζεται ο CPU με τους NVMe ώστε τα νουμεράκια που διαβάζω να έχουν όντως εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε benchmarks. Αγοράζω τον Crucial που πρότεινε ο αγαπητός ccwr ή υπάρχει και κάτι άλλο που θα χρειαστεί να έχω κατά νου;

Εφόσων δε θες τοπ εντ CPU πάνε σε εξαπυρηνινο Ryzen 5 7600X και γλίτωσε μια 300 άρα από το μπάτζετ σου.

To bonus σε επιδόσεις που λες το παίρνεις από συνδιασμό CPU - RAM. Θα πρέπει η ραμ να είναι αρκετά γρήγορη οπότε ξεχνάς DDR4 και πας DDR5 τουλάχιστον 6000.

Εφόσων δε θες τοπ εντ CPU πάνε σε εξαπυρηνινο Ryzen 5 7600X και γλίτωσε μια 300 άρα από το μπάτζετ σου.

To bonus σε επιδόσεις που λες το παίρνεις από συνδιασμό CPU - RAM. Θα πρέπει η ραμ να είναι αρκετά γρήγορη οπότε ξεχνάς DDR4 και πας DDR5 τουλάχιστον 6000.
Θα προτιμήσω τον 9800Χ3D μόνο επειδή μου έκανε κλικ και έχω κλειδώσει σε αυτόν μαζί με low latency high freq RAM και καλή μητρική που δεν θα έχει θέμα με βάρβαρη GPU και να σηκώσει την RAM (όσα χρόνια ασχολούμαι η AMD πάντα είχε θέμα, :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: ακόμα και τώρα ) και ίσως να έχω αέρα για μερικά κλόκια παραπάνω.

Για να τα κάνω τάληρα όσον αφορά το Budget
CPU/Mobo 1000 - 1200 ανάλογα τις προτάσεις (Χ870Ε είναι το μόνο προαπαιτούμενο, προφανώς και δεν θα βάλω CPU 150 euro σε μητρική 700 euro :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: )

GPU 700 - 800 (9070 XT)
RAM 250 - 350 ( 2x 32 GB, 6000MT/sec EXPO )
NVMe 150- 250

Οπότε αν έχετε κάποιες προτάσεις, πληζ σουτ ρε αλάνια.

Last edited:
Θα ρίξεις που θα ρίξεις 700 για Mobo, δε παίρνεις μια 5090rtx να δέσει το γλυκό...

Καλή βδομάδα, input needed.
Για οθόνη μάλλον; καταλήγω σε IPS 27 1440 165mhz. Οι των 144 mhz ξεκινούν από 400 γιούργια και δεν ξέρω αν οι διαφορές στο μάτι και στην αίσθηση του παιχνιδιού δικαιολογούν την σχεδόν διπλάσια τιμή (όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι που να είναι definite στο αν τα 144 είναι τόσο σούπερ ουάου). Γνωμούλες;

Τελικά σε CPU μάλλον καταλήγω στον 9800X3D. Το σύστημα θα το φτιάξω με κύρια χρήση το βαρύ gaming οπότε το να πάρω High End CPU 2227,2 cores/6980 threads θα είναι άχρηστο. Αυτό που δεν ξέρω την τύφλα μου είναι το πως συνεργάζεται ο CPU με τους NVMe ώστε τα νουμεράκια που διαβάζω να έχουν όντως εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε benchmarks. Αγοράζω τον Crucial που πρότεινε ο αγαπητός ccwr ή υπάρχει και κάτι άλλο που θα χρειαστεί να έχω κατά νου;
Οι τιμές που αναγράφονται είναι όντως για benchies. Πιο ρεαλιστικά κοιτάς μεταξύ 6k-9k mb/s για τον συγκεκριμένο.

Όσο για την συχνότητα των οθονών από τα 60 στα 120 έχει αισθητή διαφορά imho. Από τα 120 και πάνω δεν έχω προσωπική άποψη.

Πωπω, σκοτώνουν τις IPS οθόνες... Μάλλον πάμε για OLED panel takeover της αγοράς.

Όπως λέει ο ccwr κοίτα για 144-160 Hz, εκεί είναι που θα δεις τη διαφορά με τη μετάβαση από τα τυπικά 60. Όσο περισσότερα τόσο πιο "ομαλή" θα φαίνεται η κίνηση, αλλά επαφύεται στο πόσο εκπαιδευμένο είναι το μάτι σου.

Μωρέ τις διαφορές που προκύπτουν από το μεγαλύτερο refresh rate μια χαρά τις καταλαβαίνω, την διαφορά μεταξύ 165 (από 200 ευρώ) και 144 (από 400 ευρώ) δεν καταλαβαίνω. Σαν τα 144 να είναι το sweet spot μοιάζει χωρίς να χρειάζεται ένα κιλό πενηντάευρα για hardware ικανό να αποδίδει σωστά και συνεχόμενα το refresh rate της οθόνης.

Δεν καταλαβαίνω, στείλε μου ένα παράδειγμα από το καθένα.

Πωπω, σκοτώνουν τις IPS οθόνες... Μάλλον πάμε για OLED panel takeover της αγοράς.

Όπως λέει ο ccwr κοίτα για 144-160 Hz, εκεί είναι που θα δεις τη διαφορά με τη μετάβαση από τα τυπικά 60. Όσο περισσότερα τόσο πιο "ομαλή" θα φαίνεται η κίνηση, αλλά επαφύεται στο πόσο εκπαιδευμένο είναι το μάτι σου.
μόνο εμένα η μεταφορά από LED σε OLED μου ξίνισε κάπως; Στο κινητό έγινε μεταξύ μοντέλων της ίδια σειράς xiaomi, οκ φανταστικό μαύρο αλλά νομίζω όλα τα άλλα είναι κάπως χειρότερα.

Back