Άλλο ένα PC building

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Θα έβαζα 850W minimum, ήταν στανταρακι με σκέψη για μελλοντικό upgrade, πχ υλοποιήσεις της 9070XT το ζητάνε. Μετά είδα ότι το 1000 είχε 10€ μόλις παραπάνω, με μπριζωσε και ένας φίλος ψυχακιας Nvidiakias.

δε νομίζω ότι υπήρχε λόγος να πας πάνω από 650 να σου πω την αλήθεια. Δε νομίζω επίσης όπως λέει ο @Admiral ότι είναι σημαντική επένδυση όταν επενδύεις στα watt αλλά στην ποιότητα. Εκ τον πραγμάτων κάθε 10 χρόνια καλό είναι να αλλάζουμε άλλωστε και σε γενικές γραμμές, άσχετα με κάτι τέρατα 4090/5090, οι καταναλώσεις έχουν μείνει σταθερές τα τελευταία χρόνια. Για να πάρεις μια ιδέα το παλιό μου σύστημα το έβγαζε 100W παραπάνω από αυτό και την έβγαλε με 450W τροφοδοτικό για χρόνια.
Όπως είχα γράψει και εδώ και ενώ απάντησες στάθηκες μάλλον μόνο στο κομμάτι τις εγγύησης :p και δε πρόσεξες τα υπόλοιπα σε ποιοτικές κατηγορίες/μοντέλα δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά στην τιμή λόγω watt. Επιπλέον υπάρχει θεωρητικό πλεονέκτημα άμα το πραγματικό φορτίο είναι γύρω στη μέση του μέγιστου όπως καλύτερη απόδοση αλλά και σε μεγαλύτερο ποσοστό πιο αθόρυβη (fanless) λειτουργία.

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ας ξεκολλήσουμε λίγο με "τα πάρα πολλά watts σε τροφοδοτικό". Δε λέω να παίρνει κανείς 1,5-2Κ watt αλλά όχι να κάνουμε συζήτηση για φρεσκοφτιαγμένο σύστημα για 850-1000w.

edit; Με πρόλαβε για το θέμα τιμής και ο Miden Agan.

έχεις δίκιο είχα απαντήσει αλλά δεν είχα απαντήσει ουσιαστικά.
Απλά έχω μείνει στο ότι το efficiency ενός τροφοδοτικού αρχίζει εκεί στο 50-80% και με πολύ μεγαλύτερο στα χαμηλά καίει τζάμπα ρεύμα, αλλά οκ σιγά την διαφορά που θα κάνει, υπερβάλω.

Εκανες καλη αναβαθμιση εκτος απο επεεξργαστη και μητρικη γιατι ο 9600χ ειναι ο χειροτερος επεξεργαστης τωρα ενω η 9070 ειναι απο τις 4 καλυτερες καρτες γραφικων. Πιστευω οτι αφου εδωσεες τοσα λεφτα για καρτα γραφικων θα επρεπε να παρεις και εναν καλο επεξεργαστη απο 9900χ και πανω.Οπως και μητρικη χ870. Ετσι λοιπον επιβαιωνεται για αλλη μια φορα πως ολαπ ανε συμφωνα με το σχεδιο μου και οταν αλλαξω επεξεργαστη μνημη και μητρικη θα εχω καλυτερο pc απο ολος στο φορουμ! Και τωρα αν παρω 9700χ η καλυτερο και32 gb ddr5 6400mhz η καλυτερη και παλι θα εχω το καλυτερο pc αλλα επειδη οι ryzen 9000 βγηκαν περσι τον Αυγουστο και εχει περασει 1 χρονος ακριβως που βγηκαν για αυτο περιμενω τους zen 6 γιατι οταν αναβαθμιζω παντα περνω εξαρτηματα που βγηκαν την ιδια χρονια που κανω την αναβαθμιση και οχι 1 χρονο πριν.

σρε, το σχεδιο σου παει καλα, αλλά για το μελλον.
αυτη την στιγμη ομως, αν τα εχω υπολογισει καλα, περιμενοντας ολους τους αλλους να κανουν αναβαθμιση, πρεπει να εχεις το τριακοστο εβδομο καλυτερο πισι του φορουμ...

Το σχεδιο παει καλα ναι γιατι το pc δεν χρειαζεται καμια αναβαθμιση καθως καλυπτει πληρως ολες τις αναγκες μου αρα δεν βιαζομαι να το αναβαθμισω. Ολοι οσοι εκαναν προσφατα αναβαθμιση ειχαν πολυ κατωτερο pc απο το δικο μου. Και δεν θα το αναβαθμισω ολομ αζι αλλα το περισσοτερο δηλαδη επεξεργαστη μνημη μητρικη και τροφδοτικο επειδη αυτα ειναι πιο παλια. Το pc μου εχει γραφικαρες σε ιντερνετ παιχνιδια maxed 1440p 60 fps σειρες και ταινιες φορτωνει ολα σε 1 δευτερολεπτο αρα δεν χρειαζεται αμεσα αναβαθμιση.

Σε μένα τα browser games τα παίζει 144 fps. Σε τρώω άσχημα.
Και σε εμενα μπορει 144 fps αν βαλω τα γραφικα σε high αντι για ultra/epic αλλα επειδη η οθονη ειναι 9 χρονων και 2 μηνων ειναι 60 hz για αυτο ειναι 60 hz/fps. Σε απλα παιχνιδια οπως το shinobi που παιζω τωρα μπορει και ultra 1440p 144 fps αν ειχα 144 hz οθονη.

Το θεμα δεν ειναι Αν αλλα το ποτε. Γιατι μολις βγουν οι zwn 6 θα κανω αναβαθμιση ολα εκτος απο καρτα γραφικων και σκληρο δισκο

zen six

iu

Το E-shop.gr εχει ξεπέσει από ο,τι κατάλαβα, έτσι? Είχα αρκετό καιρό να παραγγείλω από εκεί η αλήθεια είναι.
Έδωσα την παραγγελία σε αυτούς απλά και μόνο να μην έχω να κάνω με 3-4 διαφορετικά μαγαζιά σε περίπτωση μαλακίας.

Τελικά έχασα 2 βδομαδες καθώς με δουλεύουν με τη διαθεσιμότητα.
Αλλα μου λέγανε την Πέμπτη, αλλα σήμερα, τελικά έδωσα άκυρο να τελειωνει.

Τελικά την εδωσα Σκρουτζ, Vision studio και Overclock shop, με συνολικά 40€ παραπάνω καθώς έχασα μια προσφορά που είχε στην κάρτα μέσω crazy sundays. Θεωρητικά Δευτέρα θα τα έχω όλα μπας και στήσουμε το επόμενο Σ/κ.
E-Shop γ@μιεσαι...

δε ξέρω τι γίνεται με το eshop... αγοράζω κανά περιφερειακό που και που αλλά κυρίως χαρτί Α4 σε κιβώτιο και συνεχώς τελειώνει η διαθεσιμότητα για μεγάλα διαστήματα. Μου φαίνεται αρκετά παράξενο για κάτι που είναι πολύ δημοφιλή αναλώσιμο να μην φέρνουν συχνότερα, αλλά δεν έχω δώσει σημασία.

Να πάνε για κανά κανόνι;

Σε 10 μερες κλεινουν 9 χρονια που εχω το τροφοδοτικο. Μηπως να το αλλαξω απο τωρα καλυτερα και να παρω το HI 1200 WATT αντι να περιμενω να βγουν οι zen 6 και να το παρω τοτε μαζι με τον επεξεργαστη την μνημη και την μητρικη?

Το κουτι μοιαζει με το δικο μου βλεπω. Εχω το Aerocool 800https://aerocool.io/product/aero-800/ . Αλλα το θεμα ειναι τι βαζεις μεσα στο κουτι.
Και η οθονη δεν ειναι κατι που δεν εχουμε ξαναδει. Για αυτο επεδη θα κρατησω κουτι και οθονη δεν θα βαλω φωτογραφιες οταν σε λιγο αλλαξω επεξεργαστη μνημη μητρικη και τροφοδοτικο!

HI 1200 WATT
Υποσταθμό της ΔΕΗ σκοπεύεις να ανοίξεις;

Τι να τα κάνεις τα 1200WATT; Με την κάρτα γραφικών που έχεις και την ανάλυση που παίζεις (2k), δεν θα χρειαστείς πάνω από 750W.

Εκτός και αν θέλεις κάτι futureproof, αλλά και πάλι 800W, είναι παραπάνω από αρκετά για μη high-end (εφόσον κρατήσεις την 6700 δηλαδή και δεν πας για 9070 XT), και χωρίς ακραίο overclock, συστήματα.

Back