Συναυλιες (των μεταλλων και μη)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ο Axl δυστυχώς ακούγεται τόσο χάλια όσο σε βιντεάκια που έχουν κυκλοφορήσει
'Εβαλα να δω κλιπάκια από τη συναυλία, γιατί διάβαζα χρόνια τώρα πόσο έχει χαλάσει κλπκλπ και δεν είχα ασχοληθεί.

Κααααιιιιι... ακούγεται σαν κάτι μεταξύ Mickey Mouse και Gingerbread Man από Shrek αχαχαχαχ σόρυ.

Ζήλεψα όλη αυτή τη φάση με το μετσολ σας.
Οκ, καλοί οι Muse και η St. Vincent, αλλά τα σπυράκια της εφηβείας δεν τα έχει.

Οπότε, κλείσαμε για το νέο τουρ των Iron Maiden (ακούω τα καλύτερα), στη διπλανή Βαρσοβία.

Ονειρικό setlist, καταπληκτικός ήχος, εξαιρετική σκηνοθεσία στο back wall (ειδικά στα Rime και Hallowed be thy name).

hlg8tTd.jpeg

Να το θυμάστε, αυτοί οι άιρον μέηντεν μια μέρα θα γεμίζουν στάδια.
Έστω και αν έχουν τραγουδιάρη με το όνομα Βρασίδας. Που πα ρε Καραμήτρο;

IMG-8b92093932b47464b9b4fa9ecfc1c6bb-V.jpg

"Παίξε δικαση" το καινούριο "βάλε Prodigy". Φίλοι που πήγαν στη συναυλία λένε ότι απλώς θέρισαν.

Ήξερα πως είναι καλοί στα live, αλλά η συναυλία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. top 3 συναυλιών μου εύκολα. Χορταστικό setlist και παίξαμε και δύο διασκευαρες. Η μία παρέα με τον τραγουδιστή των Machine Head, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του. Και το είπαν; war for territory. Τι να λέμε τώρα;

Τι συναυλιαρα δώσανε οι Μεηντεν ωρέ!
Σκηνικά, storytelling, ενέργεια, φωνάρα Μπρους, σολαρισματα από άλλο γαλαξία και γαμηστερό πλεηλιστ.
Έβγαλα βιντεος, πήγα να τα ανεβάσω σε πλατφόρμες, τα έσβησα σε λίγα λεπτά και τα κράτησα μόνο για τγ πάρτη μου. Αυτά είναι να τα βιώνει κανείς από κοντά.

Ξεκίνησε η πωρπόληση για Iron Maiden στο ΟΑΚΑ 23 Μαΐου για τα μέλη του φαν κλαμπ. 86 ευρώ το φθηνότερο στις κερκίδες τέρμα πίσω, 103 ευρώ στην αρένα (ενιαία αρένα, χωρίς Α και Β ζώνες), 180 τα VIP, κάποιες ενδιάμεσες τιμές για τις υπόλοιπες κερκίδες.

Από τη μία σκέφτομαι, ίσως είναι η τελευταία φορά που μπορεί να δει κανείς Μέηντεν σε στάδιο πριν τους πιάσει το σκληρό γήρας. Από την άλλη... 100φεύγα ευρώ ρε γμτ.

Οι Κοστ ήταν κοντά στα 140αρι πάντως (και οι μεηντεν σε ρησεηλ στο 100αρι)

Εχθές είχε Dark Tranquillity το πρόγραμμα. Παίξανε αρχικά 5 κομμάτια από Gallery και μετά βάλανε τα πιο καινούργια τους. Παίξανε και ένα Lost to apathy για το ροκ. Απίστευτη δύναμη ολόκληρη η μπάντα. Αυτός ο Μιχάλης ο Στάννας πρέπει να είναι λίγο ψυχούλα. Χαμογελαστός καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας και όλο ευχαριστώ και κολακείες προς το κοινό.
9/10 θα ξαναπάω.

Πριν από αυτούς είχε Iotun, απίστευτη φωνή και μελωδίες, να βάλετε να ακούσετε. Equilibrium. Αυτοί πάλι από το όνομα περίμενα να είναι κάποιο woman fronted Tarja wannabe symphonic μπάντα αλλά τελικά μας βγήκαν melodeath σουηδικής σχολής με κάποια electro και breakdown στοιχεία για τον νεοτερισμό. Απίστευτη συναυλία και αυτοί, αν δεν ήξερες ούτε ένα κομμάτι (όπως εγώ) ο τραγουδιστής έκανε μεγάλο carry το σοου για να σε βάλει στο ρυθμό.

Την προηγούμενη Κυριακή μάλιστα πήγα στο ίδιο μέρος πάλι για Nervosa, Destruction, Obituary και Testament. Αν κάτι παρατήρησα μεταξύ των δυο συναυλιών είναι πως σε αυτή ο κόσμος ήταν καραπιωμένος και βρώμαγε, στη χθεσινή δε ο κόσμος ήταν ήπια πιωμένος και μύριζε αφρόλουτρο.
Οι Destruction απλά βγήκαν έπαιξαν τα παλιά τους, μάλλον γτ τα κανούργια δε τα θυμάται κανείς 7/10 για την επίδοση. Μετά βγήκαν οι Obituary να μας πρήξουν με τις groovies τους 3/10, και τέλος φυσικά οι Θεοί Testament με ένα roster κυρίως από Low εποχή και ύστερα αλλά βάλανε φυσικά και από Ritual (αυτό το άλμπουμ όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο το εκτιμώ). Παίξανε και Practise what you preach για τη ΣΟΛΑΡΑ.
9/10 εχω πάει ήδη 3 φορές σε 2 χρόνια και θα συνεχίσω να πηγαίνω.

Ο Blaze έσπειρε. Οκ, δεν έπιανε ποτέ πολλές οκτάβες αλλά ειλικρινά νομίζω ακούγεται καλύτερα τώρα από πριν 3 δεκαετίες.

Έπαιξε όλο το x factor (με την σειρά), ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ που το είχε αδικήσει η ξύλινη παραγωγή, όλα τα τραγούδια είναι πολύ καλύτερα live.

Όλα τα b-sides, το μισό virtual xi, doctor doctor, heaven and hell.

Ο ήχος αρκετά καθαρός, ο κόσμος ζωηρός. Χάρηκα περισσότερο γιατί δείχνει ωραίο τυπακι, του έχουν συμβεί τραγωδίες, κόντεψε να πεθάνει αλλά είναι ακόμα εδώ και τα δίνει όλα.

Ανακοινώθηκε συναυλιάρα στην Αθήνα με The 69 Eyes. Παλιάς κοπής γκοθορόκ.
Λίγο τσιμπημένη η τιμουλα βέβαια αλλά τι να κάνεις;

Ανακοινώθηκε συναυλιάρα στην Αθήνα με The 69 Eyes. Παλιάς κοπής γκοθορόκ.
Λίγο τσιμπημένη η τιμουλα βέβαια αλλά τι να κάνεις;
Τους είχα δει στα "καλά" τους, όταν είχαν επισκεφθεί την Αθήνα στην περιοδεία του Back in Blood (αν δεν κάνω λάθος, το 2010).

Τιμιότατη μπάντα, αλλά δεν τους παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, αξίζει να τους δει κανείς.

Πήγα είδα τους Cryptopsy πριν 2 βδομάδες. Παρόλο που αποτελούν τριτοτέταρτο άκουσμα στα αυτιά μου ως είδος (ζήτημα αν ήξερα 5 κομμάτια) οι τύποι Live ήταν απίστευτοι. Βσκ ο καινούργιος τους τραγουδιστής (παλιά ήταν ένας με μουστάκι) έκανε μεγάλο carry του show. Τα φωνητικά του από άλλον πλανήτη, έλεγες θα εκραγεί το κεφάλι του. Σίγουρα η μουσική τους δεν είναι για πολλά, ειδικά μετά από μια ηλικία και μετά όπου θες περισσότερη "ηρεμία" αλλά μια στις τόσες χρειάζεται κι αυτό.

Back