Η Valve ανακοίνωσε Steam Machine, Controller, VR headset

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μια που διάβασα την είδηση και δυο που πήρα να τσεκάρω την ημερομηνία. Πρωταπριλιά δεν είναι, 2012 δεν έχουμε, ο Γκέκας γράφει για Στημ Μασίνς...#ΤίΓκένεταιΕπιτέλους

To steam machine φαίνεται πολύ δελεαστικο ειδικά που λέει πως μπορείς να εγκαταστήσεις ότι θες πέρα από το steam os. Που σημαίνει emulators ftw.
Θα περιμένω specs, επιδόσεις και τιμή και θα το σκεφτώ.

Το Deckard φαίνεται πολύ μπροστά!! Μεγάλη υπόθεση να μην έχεις καλώδια και να έχεις κα πολύ software!!

Αλλά όλα θα παιχτούν στις τιμές!!!

o steam machine φαίνεται πολύ δελεαστικο ειδικά που λέει πως μπορείς να εγκαταστήσεις ότι θες πέρα από το steam os.
και στο ίδιο το SteamOS, που είναι λίνουξ διανομή δλδ έχεις τεράστια ελευθερία, ισχύει ότι έχει φτιάξει η κοινότητα για το Steam Deck (πχ emudeck/retrodeck)

Σαν ισχύ για το μηχάνημα βλέπω 28 RDNA3 CU που το βάζει κάπου στο διαμέτρημα με το ps5 (36 RDNA2 CU) και σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ισχυρότερο (πχ παραπώ RAM 16+8 ενώ το ps5 είναι 16 που μοιράζεται με την gpu).

Αν το Steam Machine μείνει κοντά στα 500 ευρώ μιλάμε για το τέλειο μπάτζετ PC.

Last edited:
Για εμένα το Steam Machine είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η αγορά, ένα σωσίβιο για όσους παίζουν στο παλιό mid range και νυν entry level και είχαν εγκλωβιστεί σε παλιό hardware χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης σε λογικές τιμές. Εκεί στο entry level υπήρχε το μεγάλο κενό και εκεί ακριβώς στόχευσε η Valve.

exisamemalakesxisame.jpeg
δε ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω.
mac mini sized, τέλειο για να αντικαταστήσει το HTPC ή απλά το desktop να μπει σένια επάνω στο γραφείο.
Custom faces, ξύλο για το σαλόνι, stickerτέτοιο για το γραφείο μου.
Customized face led, οκ τέλος είμαι ο Μάικλ Νάιτ της ασφάλτου ο ιππότης!

edit τα χαρακτηριστικά της GPU πάντως την τοποθετούν κάπου μεταξύ 6600 και 7600. Ενδιαφέρον, γιατί και το deck είναι ψοφίμι αλλά το semicustom της υπόθεσης μαζί με το tailormade κονσολάδικο στήσιμο έκανε θαύματα.

Last edited:
Το έγραψα με εντι επάνω, αλλά ας το περάσω και εδώ.
τα χαρακτηριστικά της GPU πάντως την τοποθετούν κάπου μεταξύ 6600 και 7600. Ενδιαφέρον, γιατί και το deck είναι ψοφίμι αλλά το semicustom της υπόθεσης μαζί με το tailormade κονσολάδικο στήσιμο έκανε θαύματα.

Δε νομίζω πάντως να καλύπτει το enthusiast κοινό, αλλά για εμένα τουλάχιστον που κοντεύω να γίνω καζουαλόπατέρας, μια χαρά μου ακούγεται.

Εκτιμώ πως αποκάλυψαν το 'entry level' μοντέλο του SM, θα δουν πώς θα περπατήσει ως το '28 που θα 'χουμε PS6 και ό,τι βγάλει η ΜΣ.

Μετά θα πρέπει αναγκαστικά να κυκλοφορήσουν κάτι με αντίστοιχες προδιαγραφές ώστε να μείνουν ανταγωνιστικοί.

Κίνηση ματ και θεωρώ θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο 'Xbox'. H Σόνι είμαι περίεργος να δω πώς θα το διαχειριστεί.

τα χαρακτηριστικά της GPU πάντως την τοποθετούν κάπου μεταξύ 6600 και 7600.
Εγώ βλέπω ότι ταυτίζεται με την RX 7600M.
Δεν ξέρω τι παραπάνω κόστος θα είχε να πήγαιναν για την RX 7600M XT οπότε θα περνούσαν πιο καθαρά το ps5 αλλά και με την απλή έρχονται πρατικά στα ίσα και υπερτερεία σε πολλά άλλα σημεία (και πρώτα από όλα υπερτερεί στην ελευθερία). Το ps5 το απλό το βλέπω στα 500 ευρώ. Το Steam Machine στην ίδια ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερη τιμή είναι πολύ πιο ελκυστικό.

Το μόνο που θα θα ήθελα και δεν βλέπω αλλά ακόμα κρατώ ελπίδες μήπως απλά δεν το έδειξαν είναι να μπορεί να μπει και SATA δίσκος σαν δεύτερος.

Πάνω σε αυτό που υπέθεσε ο Μποράτσος, από το DF ενέφεραν πως στη Valve δεν αποκλείουν καθόλου την πιθανότητα να επιτρέψουν σε third parties να κάνουν πιο δυνατά steam machines, κρατώντας όμως κάποιες βασικές προδιαγραφές.

Πάντως εγώ νιώθω πιο σίγουρος για το χειριστήριο το οποίο μάλλον θα τσιμπήσω νωρίς.

Εκτιμώ πως αποκάλυψαν το 'entry level' μοντέλο του SM, θα δουν πώς θα περπατήσει ως το '28 που θα 'χουμε PS6 και ό,τι βγάλει η ΜΣ.

Μετά θα πρέπει αναγκαστικά να κυκλοφορήσουν κάτι με αντίστοιχες προδιαγραφές ώστε να μείνουν ανταγωνιστικοί.

Κίνηση ματ και θεωρώ θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο 'Xbox'. H Σόνι είμαι περίεργος να δω πώς θα το διαχειριστεί.

Νομίζω ότι το τρέχον μοντέλο μπορεί να σταθεί για 4-5 χρόνια πάνω κάτω. Θα έχουμε νέες κονσόλες το 2028 αλλά με την περίοδο του cross gen, τα handhelds από Sony και Microsoft, το Switch 2 και τις γενικά υψηλές τιμές για hardware, εκτιμώ ότι θα δούμε μια επιβράδυνση στην άνοδο των απαιτήσεων σε hardware.

Να πω την αλήθεια νομίζω ότι Sony και Nintendo δεν επηρεάζονται, όπως αντίστοιχα η Valve δεν επηρεάζεται από αυτούς. Ο καθένας έχει διαμορφώσει το δικό του κοινό που δύσκολα θα μετακινηθεί. Αυτή που ενδεχομένως να ζοριστεί είναι η Microsoft, όχι για το Xbox που ούτως ή άλλως θα είναι πλέον PC αλλά για την πιθανή απειλή του Linux.

Τελικές δυνατότητες και τιμή αγοράς μπορεί να με ωθήσουν να πουλήσω το desktop που έστησα πέρυσι, που παίρνει μπρος μια φορά στο τέρμενο, για να βάλω ένα τέτοιο στο σαλόνι. Το πείραμα επαναφοράς απέτυχε μέχρι στιγμής, τρώω υπερβολικά πολύ γραφείο στη μάπα για να κάθομαι εκεί και στον προσωπικό μου χρόνο. Μωρή Βαλβ, ξέρεις πού να χτυπήσεις.

Πολλά χρόνια τώρα έχω μεταφέρει το ΑΑΑ κέημινκ στην τηλεόραση μέσω Sunsine/Moonlight και Shield.

Μηδέν συμβιβασμοί και με Big Picture Mode στο Steam, έχεις την ίδια εμπειρία!

Κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν ότι με το deck, κάτι σε mid level που θα αφήνει χώρο σε άλλους ΟΕΜ να μπουν στο οικοσύστημα με δικά τους τουμπανιάρικα μοτοράκια, αλλά το steam machine θα είναι φιξ για να μπορεί να γίνει και φιξ optimization. Ώστε να μπορε΄ί να βγει από τον κάθε dev ένα προφίλ Steam Machine verified και να καλύπτει όλους όσους το αγόρασαν και ούτε να μπλέκει ο dev ούτε να μείνει κανένας με το μικρό machine στην απέξω.

@lucinos στο Verge δεν αναφέρει κάτι που διάβασα χθες πριν πέσω, μόνο ότι μπορείς να αλλάξεις ssd αλλά και RAM, η οποία όμως είναι "στα άδυτα" και δύσκολη αλλαγή. Τώρα βέβαια εκεί που πήγε η RAM... μακάρι να πιέσει να μείνουν οι απαιτήσεις στο 16/8 όπως είναι το συστηματάκι, γιατί δε μας βλέπω για hardware, πάντα κάτι θα πάει στο θεό τελευταία και εμείς τον πίνουμε.

Πάντως το όλο σύστημα φωνάζει "προσπαθώ να το κάνω προσιτό" λογικά στο 400άρι θα είναι, αν και μένει να δούμε πως θα το επιρρεάσουν οι τιμές σε RAM/SSD

Back