Windows 11 discussion thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ο παρακάτω δίνει πολύ καλές συμβουλές:

δεν ξερω αν εχετε συναντηθει με το θεμα "smart app control" των win11 που περιγραφει ο χριθτούληθ στο βιντεο, αλλά τσεκαρετε καλου κακου γιατι απ οτι καταλαβαινω η φαση μπορει να κοστισει σημαντικα σε χρονο και σπασιμο αδένων. απιστευτη μικρομαλακία της μικρομαλακής. φαντασου τωρα, για να εκνευριστει ο φάμπιος τι εχουν κανει...

δεν ξερω αν εχετε συναντηθει με το θεμα "smart app control" των win11 που περιγραφει ο χριθτούληθ στο βιντεο, αλλά τσεκαρετε καλου κακου γιατι απ οτι καταλαβαινω η φαση μπορει να κοστισει σημαντικα σε χρονο και σπασιμο αδένων. απιστευτη μικρομαλακία της μικρομαλακής. φαντασου τωρα, για να εκνευριστει ο φάμπιος τι εχουν κανει...

Το ξαναλέω: Win 11 Pro και FlyOOBE. Και πολλές χαζομάρες κόβονται!!

Το ξαναλέω: Win 11 Pro και FlyOOBE. Και πολλές χαζομάρες κόβονται!!
δεν είναι δυνατόν να πρέπει να καταφύγουμε σε τέτοια για νορμάλ εμπειρία, τι διάολο.

δεν είναι δυνατόν να πρέπει να καταφύγουμε σε τέτοια για νορμάλ εμπειρία, τι διάολο.

Πολλά στα Win 11 Pro είναι κομμένα από default. Και το FlyOOBE είναι πέντε λεπτά δουλειά και με τιμή που θα σου αρέσει!!

did-you-say-free.gif

γενικά η microsoft καθυστερεί τέτοιες τεχνολογίες.

ρε εσύ έλεος... τους τελευταίους μήνες μόνο τέτοια γίνονται, και με τα 10άρια υπήρχαν θέματα, αλλά όχι τόσο χοντρά και σε τόσο κόσμο. Πραγματικά παίζει να έχει 2-3 άτομα το team πλέον.

Ευτυχώς μέχρι Οκτώβρη είμαστε οκ που και πάλι... με βλέπω να το ρισκάρω για κανά χρόνο ακόμα με 10άρια όπου δε μπορώ να βάλω linux.

Οποτε ακολουθουμε την ιδια στρατηγικη οπως και με τα 10αρια.

1. Μενουμε οσο το δυνατον περισσοτερο στο προηγουμενο OS.
2. Οταν περναμε στο νεο, επιλεγουμε εκδοση η οποια μας δινει ελεγχο στα updates και οριζουμε να τα παιρνουμε με τη μεγιστη καθυστερηση.

Last edited:
Να πω την αλήθεια δεν με νοιάζει πλέον αν η Microsoft διαλύσει τελείως τα Windows. Από την στιγμή που έχω αποφασίσει ότι το επόμενο gaming PC θα τρέχει Linux το θέμα δεν με αφορά άμεσα πέρα από την ειδησεογραφική σκοπιά. Ίσα ίσα που με τις αηδίες τους επιταχύνουν την μετάβαση περισσότερου κόσμου.

Ευτυχώς μέχρι Οκτώβρη είμαστε οκ που και πάλι... με βλέπω να το ρισκάρω για κανά χρόνο ακόμα με 10άρια όπου δε μπορώ να βάλω linux.
H υποστήριξη τους δεν έληξε τον Οκτώβριο που μας πέρασε; Ή πήρε κάποια παράταση (όπως πχ γίνεται με τη κατάθεση φορολογικών δηλώσεων:p);

Οποτε ακολουθουμε την ιδια στρατηγικη οπως και με τα 10αρια.

1. Μενουμε οσο το δυνατον περισσοτερο στο προηγουμενο OS.
2. Οταν περναμε στο νεο, επιλεγουμε εκδοση ο
η οποια μας δινει ελεγχο στα updates και οριζουμε να τα παιρνουμε με τη μεγιστη καθυστερηση.

Δεν μου μοιάζει και πολύ για στρατηγική/επιλογή πια αυτός ο δρόμος όταν η υποστήριξη του λειτουργικού τερματίζει. Και κυρίως όταν οι δυο σου επιλογές είναι για να το πω σεμνά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δηλαδή όταν/αν βγουν τα windows 12 οι επιλογές σου θα είναι να μείνεις με τα 11 ή να πας στα 12 που κατα πάσα πιθανότητα θα είναι χειρότερα από τα 11. Τα windows 11 μοιάζουν πιο πολύ σαν να επισκέπτεσαι ύποπτη ιστοσελίδα χωρίς adblock, παρά σαν λειτουργικό.

Last edited:
όσοι μπορείτε απλά να περάσετε σε linux σας ζηλεύω είναι η αλήθεια.

@ebon page ναι μπορείς μέσα από το windows update να κάνεις δωρεάν για ΕΕ, enroll στο extended για ένα έτος.

Δεν μου μοιάζει και πολύ για στρατηγική/επιλογή πια αυτός ο δρόμος όταν η υποστήριξη του λειτουργικού τερματίζει. Και κυρίως όταν οι δυο σου επιλογές είναι για να το πω σεμνά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δηλαδή όταν/αν βγουν τα windows 12 οι επιλογές σου θα είναι να μείνεις με τα 11 ή να πας στα 12 που κατα πάσα πιθανότητα θα είναι χειρότερα από τα 11. Τα windows 11 μοιάζουν πιο πολύ σαν να επισκέπτεσαι ύποπτη ιστοσελίδα χωρίς adblock, παρά σαν λειτουργικό.
Επειδή έχω τα 11 στη δουλειά, θεωρώ ότι με τη λύση που προτείνω στο "2" (pause στα updates για Χ μέρες) θα είσαι καλυμένος. Πλέον σε 1-2 μέρες έχει σκάσει το οποίο πρόβλημα και σταματά το προβληματικό update η μικρομαλακή.

μπορείς μέσα από το windows update να κάνεις δωρεάν για ΕΕ, enroll στο extended για ένα έτος.
Το είχα ξεχάσει αυτό. Το ενεργοποίησα μόλις, απλά ζητά να φτιάξεις account οπότε χρησιμοποίησα μια υπηρεσία "temp" email για να προχωρήσει.

Ίσως είμαι μειονότητα σε αυτό το θέμα, αλλά Windows 11 έβαλα σχετικά νωρίς και είναι το μόνο λειτουργικό της MS (Απο τα Win98) με το οποίο δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τα Windows 10 ήταν εντάξει, απλά αραιά και που έσκαγαν κάτι bluescreens που δεν ασχολήθηκα να μάθω ποτέ γιατί και πως ή μπορεί να έτρωγε σκάλωμα ο explorer και να ήθελε επανεκκίνηση η διεργασία. Tα Win11 είναι σχεδόν αόρατα, δεν θα ασχοληθώ ποτέ με το ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

Τώρα για μεταβάσεις σε Linux gaming πλατφόρμες εγώ κρατάω μικρό καλάθι, αφενός διότι τα πολύ δημοφιλή online games θέλουν Windows με secure boot και TPM για να μην κάνουν γλέντι οι cheaters σε αυτά, αφετέρου απο προσωπική εμπειρία που δοκίμασα τα Mint πέρυσι είδα ότι ακόμα δεν έχουν καλούς drivers για βασικά πράγματα. Στο κομμάτι του ήχου συγκεκριμένα, είναι ανύπαρκτα και απο drivers και απο music players, είχα δραστική πτώση στην ποιότητα του ήχου την οποία δεν μπόρεσα να λύσω. Στα games εαν δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη λύση για να έχει πρόσβαση στο linux kernel το anticheat, απλά ξεχάστε το. Το cheating software έχει βελτιωθεί τρομερά. Και στην τελική τα περισσότερα παιχνίδια πάλι τα τρέχεις απο compatibility layers που απλά έχουν βελτιωθεί αρκετά, αυτό θα είναι πάντα λιγότερο φερέγγυο απο το να τα παίζεις απλώς σε windows. To proton βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση, αλλά και πάλι δεν τρέχουν όλα με ένα απλό κλικ.

Παρ'όλα αυτά εαν όντως η MS αποφασίσει να κάνει τα windows 12 ή όπως θα λέγονται cloud-based και agentic, θα το σκεφτώ να αλλάξω σε κάποια διανομή linux ακόμα και εαν υποβαθμιστούνε κάποιες λειτουργίες.

Ξαναλέω:

1) Win11 Pro (και ναι δεν τα έχω ενεργοποιήσει ακόμα).

2) FlyOOBE, για να διώξεις τις π@π@ριές!

3) Settings ----> Windows Update ----> Get the latest updates as soon as they' re available ---> OFF

4) Όταν υπάρχει πρόβλημα με update: Settings ----> Windows Update ----> Pause Updates (για μια εβδομάδα).

Ίσως είμαι μειονότητα σε αυτό το θέμα, αλλά Windows 11 έβαλα σχετικά νωρίς και είναι το μόνο λειτουργικό της MS (Απο τα Win98) με το οποίο δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τα Windows 10 ήταν εντάξει, απλά αραιά και που έσκαγαν κάτι bluescreens που δεν ασχολήθηκα να μάθω ποτέ γιατί και πως ή μπορεί να έτρωγε σκάλωμα ο explorer και να ήθελε επανεκκίνηση η διεργασία. Tα Win11 είναι σχεδόν αόρατα, δεν θα ασχοληθώ ποτέ με το ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

Τώρα για μεταβάσεις σε Linux gaming πλατφόρμες εγώ κρατάω μικρό καλάθι, αφενός διότι τα πολύ δημοφιλή online games θέλουν Windows με secure boot και TPM για να μην κάνουν γλέντι οι cheaters σε αυτά, αφετέρου απο προσωπική εμπειρία που δοκίμασα τα Mint πέρυσι είδα ότι ακόμα δεν έχουν καλούς drivers για βασικά πράγματα. Στο κομμάτι του ήχου συγκεκριμένα, είναι ανύπαρκτα και απο drivers και απο music players, είχα δραστική πτώση στην ποιότητα του ήχου την οποία δεν μπόρεσα να λύσω. Στα games εαν δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη λύση για να έχει πρόσβαση στο linux kernel το anticheat, απλά ξεχάστε το. Το cheating software έχει βελτιωθεί τρομερά. Και στην τελική τα περισσότερα παιχνίδια πάλι τα τρέχεις απο compatibility layers που απλά έχουν βελτιωθεί αρκετά, αυτό θα είναι πάντα λιγότερο φερέγγυο απο το να τα παίζεις απλώς σε windows. To proton βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση, αλλά και πάλι δεν τρέχουν όλα με ένα απλό κλικ.

Παρ'όλα αυτά εαν όντως η MS αποφασίσει να κάνει τα windows 12 ή όπως θα λέγονται cloud-based και agentic, θα το σκεφτώ να αλλάξω σε κάποια διανομή linux ακόμα και εαν υποβαθμιστούνε κάποιες λειτουργίες.
Εμάς εδώ Ελλάδα μας βοηθάει ότι παίρνουμε τα updates λίγο πίσω από μεγαλύτερες αγορές, οπότε προβλήματα σαν αυτά που διαβάζουμε και γράφουμε εδώ συνήθως τα γλιτώνουμε γιατί πολύ απλά βαράει παύση τα updates η μαμά MS να κάτι στράβωσε πολύ.

Σε γενικές γραμμές δεν ξέρω αν είσαι μειοψηφία γιατί το ότι το Χ ποσοστό έχει βάλει w11 ή έμειναν στα 10 δεν λέει πολλά για το τι εμπειρία έχουν με αυτά.

Εγώ δεν τα ξαναβάζω πάντως για μένα, θα τα βάλω στο pc στο σπίτι αναγκαστικά για την σύζυγο και τα προγράμματά της, αλλά για εμένα προβλέπω Linux dual boot. Εκτός αν πιάσω την καλή και πάρω mac για την κυρά μου και steam machine για εμένα :p

btw Early data suggests users drifting back to Windows 10

Last edited:
αφενός διότι τα πολύ δημοφιλή online games θέλουν Windows με secure boot και TPM για να μην κάνουν γλέντι οι cheaters σε αυτά,
κανονικά ο κόσμος δεν θα έπρεπε να θέλει να τρέχουν kernel-level παπαριές στον υπολογιστή του. Φυσικά για το anticheat υπάρχουν άλλοι και θεωρητικά πολύ καλύτεροι δρόμοι, οπότε θα δούμε πώς θα εξελιζθεί. Αλλά δεν είμαστε στο 2013 που μπορούσες να παίξεις μόνο DOTA2 και TF2. Υπάρχει υπεραφθονία παιχνιδιών.

αφετέρου απο προσωπική εμπειρία που δοκίμασα τα Mint πέρυσι είδα ότι ακόμα δεν έχουν καλούς drivers για βασικά πράγματα. Στο κομμάτι του ήχου συγκεκριμένα, είναι ανύπαρκτα και απο drivers
όταν κανείς δοκιμάζει οτιδήποτε καινούργιο υπάρχει ο παράγοντας τύχης για το πόσο καλά θα πάει. Το ίδιο ισχύει πχ και για μένα αν δοκιμάσω windows. Αν εσύ έχεις έναν υπολογιστή που έκατσαν καλά τα W11 (και για πόσο ακόμα; ) σημαίνει ελάχιστα για την γενική περίπτωση. Και εγώ έχω Arch εδώ και 12 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Τώρα αν υποθετικά ειδικά στο πρόβλημά σου υπάρχουν καινούργιες καλές λύσεις το Mint τυπικά είναι πιο πίσω. Σε κάθε περίπτωση το βασικό επιχείρημα για το λίνουξ είναι η ελευθερία.

τελική τα περισσότερα παιχνίδια πάλι τα τρέχεις απο compatibility layers που απλά έχουν βελτιωθεί αρκετά, αυτό θα είναι πάντα λιγότερο φερέγγυο απο το να τα παίζεις απλώς σε windows
Αν δούμε την μεγάλη εικόνα για το σύνολο τών παιχνιδιών παλιών και καινούργιων τελικά καταλλήγεις να χρησιμοποιείς compatibility και στα windows.

όποιος δεν έχει προετοιμαστεί δεν μπορεί να αλλάξει απλά θα βράζει σαν τον βάτραχο.

@lucinos Επειδή παίζω CS2 που έχει anticheat που δεν έχει πρόσβαση στο kernel και επειδή ξέρω τι μεθόδους χρησιμοποιούνε οι cheaters, πραγματικά ζηλεύω το Valorant που μπορεί να κάνει ban παίκτες σε hardware επίπεδο και δεν έχεις φαινόμενα του στυλ "youtuber κάνει stream το wallhack του επι 6 μήνες χωρίς ban" όπως γίνεται στο CS2. Και επειδή γενικά παίζω online games έχω συνειδητοποιήσει πως εαν αφήνεις το οποιοδήποτε περιθώριο, απλά κάνουν πάρτυ οι cheaters. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα cheats είναι καλή αγορά, εαν μπορείς να φτιάξεις κάτι καλό το δίνεις με συνδρομή και βγάζεις λεφτά. Και ο cheater δεν νοιάζεται, απλά παίζει με διπλό Steam account και το αλλάζει όταν (και αν) φάει ban.

Τώρα για τις διανομές linux απο λίγο που είδα το mint θεωρώ πως δεν χρειάζεται προετοιμασία για να κάνεις μετάβαση. Υπάρχουν διανομές που τις δουλεύεις σαν τα windows, χωρίς να αγγίξεις τερματικό εαν το επιθυμείς. Γνωστό παράδειγμα είναι τα Mint με το Cinnamon περιβάλλον, ή και το Zorin OS. Τα packages είναι λίγο περίεργα, αλλά και αυτά με ένα κλικ τα εγκαθιστάς πλέον, όπως τα flatpacks.

@nitro912gr , εαν κρίνω απο το Steam Deck που έχω, η κονσόλα της Valve θα αξίζει. Τώρα επιστροφή στα win10 απο την στιγμή που δεν υποστηρίζονται πλέον είναι λίγο ρίσκο, γιατί κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιο exploit. Και τα 11 δεν διαφέρουν ιδιαίτερα απο τα 10. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το σπρώξιμο της ιδέας του agentic OS που μπορεί να έχουν τα επόμενα windows, και πως θα συμπεριφέρονται. Δεν θέλω να έχω ένα OS όπου θα πρέπει να δουλεύω τα πάντα μέσω του Copilot.

Τώρα για τις διανομές linux απο λίγο που είδα το mint θεωρώ πως δεν χρειάζεται προετοιμασία για να κάνεις μετάβαση. Υπάρχουν διανομές που τις δουλεύεις σαν τα windows, χωρίς να αγγίξεις τερματικό εαν το επιθυμείς.
κοίτα που κάνεις εντελώς λάθος. Δεν αναφέρομαι καθόλου μα καθόλου στην «δυσκολία χρήσης τού λίνουξ». Αυτό είναι μύθος και δεν είναι μύθος τώρα, είναι μύθος εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Το πρόβλημα είναι να αναπτύξει κάποιος ένα αίσθημα εμπιστοσύνης για το τι δουλεύει και αυτό θέλει χρόνο.

Last edited:
Back