By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Ναι. είναι στάνταρ οι εντολές. Στην πραγματικότητα οι εντολές είναι απλά ονόματα προγραμμάτων. πχ αν γράψειςπως να πλησιασει καποιος ασχετος το τερμιναλ? ειναι στανταρ οι εντολες? υπαρχουν διαφοροποιησεις αναμεσα σε ντιστρος?
firefox θα τρέξει ο firefox. Όλες οι βασικές εντολές είναι κοινές εδώ και 50 χρόνια (ναι είναι παλιότερες από το λίνουξ) και όλα τα προγράμματα μπορούν να υπάρχουν σε κάθε διανομή. Η κύρια διαφορά είναι ότι υπάρχουν διάφορα εργαλεία για την διαχείριση τού λογισμικού και δεν χρησιμοποιούν όλες οι διανομές το ίδιο εργαλείο. Πολύ μικρή διαφορά γιατί μιλάμε για ένα μόνο διαφορετικό εργαλείο και η λογική τους είναι γενικά ίδια εκτός αν πας σε κάτι πιο εξωτικό πχ NixOS.ls και cd )apt για debian-based, pacman για arch-based κλπ)Θεωρητικά τα κρακ θα πρέπει να τρέχουν με τον ίδιο τρόπο. Στην πράξη ίσως θα έλεγα ότι δεν βολεύει το λίνουξ για κάπως σύγχρονα σπασμένα παιχνίδια γιατί ακριβείς οδηγίες θα είναι δύσκολο να βρεις. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά πιστεύω το bottles θα βοηθάει στο συγκεκριμένο θέμα Install Bottles on Linux | Flathubα λειτουργουν άκοπα. για τα άλλα ομως ο ξαδερφος μου λεει οτι υπαρχει προβλημα γιατι ο καθενας που σπαει ενα κειμ, ακολουθει αλλη μεθοδο ενδεχομενως κι οτι για να τρεξει στο λινουξ απαιτει μεγαλο παιδεμα και ισως και τυχη.
Όχι. Σε όλες τις διανομές έχεις τα ίδια εργαλεία πχ lutris, wine κλπ.υπαρχουν συγκεκριμενες ντιστρος που τρεχουν πιο "ευκολα" τα νον στημ, νον γκογκ γκειμς?
ισχύουν αυτά που λέει ο SuperUser Tech:κεφαλαιο απντειτς, πατσηζ και κυριως μοντς.
μην ρίχνετε κακόβουλες εντολές ούτε για πλάκα.Hey. Αν είσαι νέος user. Πάτα στο terminal
sudo rm -rf --no-preserve-root
Εμένα με έσωσε η συγκεκριμένη εντολή![]()
Σωστά. Τα έχουμε ξαναπεί ότι ο απλός χρήστης μπορεί να μην το ακουμπήσει ακόμα και ποτέ στην ζωή του όπως ισχύει και το τερματικό στο macos και για το cmd.exe και powershell στα windows. Το «πρέπει» εδώ το έβαλα από την σκοπιά τής αναγκαίας αυτοπεπίθησης για κάποιον που αποφασίζει για τον εαυτό του.Nice to have for users αλλά όχι απαραίτητο τουλάχιστον στην αρχή.
Σκεφτόμουν σε πιο νήμα να το βάλω και τελικά θα το έλεγα τουτόριαλ (τι να μην κάνεις)
αυτό ακριβώς. Ο κόσμος γενικά έχει μια αντιμετώπιση αν έχει δυσκολίες/πράγματα δεν δουλεύουν/κλπ στα windows τότε έτσι είναι οι υπολογιστές.και στον απλό/άσχετο χρήστη το ίδιο είναι γιατί και πρόβλημα στα Windows να έχει, μόνος δεν μπορεί να το λύσει
ragequit.gr
Μα και ο τύπος στο verge αυτό λεει. Για απλά πράγματα ήταν οκ, όσο η χρήση ήταν "ανοίγω ένα chrome και παίζω/δουλεύω".Δεν ξέρω που είναι η δυσκολία ρε παιδιά, στην μάνα που δεν έχει ιδέα είχα μιντ και μια χαρά έκανε ότι ήταν να κάνει, και στον απλό/άσχετο χρήστη το ίδιο είναι γιατί και πρόβλημα στα Windows να έχει, μόνος δεν μπορεί να το λύσει