Steam Next Fest 02/26

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Borracho

Ancient Red Dragon
Αν και λίγο νωρίς, φανταστικό το ντέμο του Eternal Life of Goldman :

Δυνατό metroidvania με υπέροχο εικαστικό και αναμενόμενα σπαραξικάρδια σεναριακή αλληγορία.

ΥΓ Τεράστιο κλου το γεγονός ότι αναπτύχθηκε από την Weappy (This Is The Police). Προφανώς χρειάζονταν κάτι δυνατό για να ρεφάρουν από το φιάσκο του Hollywood Animal.

Είναι πολύ καιρό στο wishlist, χαίρομαι που εξελίσσεται τόσο καλά. Πολύ καλό το demo.

Σηκώνεστε από καναπέδες, ντιβάνια, μεταπυρηνικά καμπεράκια και γουισλισάρετε το ΕΠΟΣ Replaced :

Κίνηση κι animations από Flashback, το σύστημα μάχης του Arkham Knight σε πανέμορφη ρετροπιξελουμπέα απόδοση, ίσως τα ομορφότερα και πλέον τεχνικά εξελιγμένα ρετρό γραφικά της πενταετίας και πειστικά δυστοπικό σενάριο. Σκληρή υποψηφιότητα για indie GOTY της χρονιάς.

Είπαμε να κάνουμε ότι θέλουμε αλλά υπάρχουν και όρια. Η διεύθυνση δεν ένωσε τα 130 διαφορετικά τόπικς που ανοίξαμε για τα νεξτ φεστ σε ένα, για να συνεχίσουμε να ανοίγουμε κάθε φορά καινούριο. Εκτός κι αν είναι κάποιο είδος ταξικής πάλης και αμφισβήτησης της εξουσίας, οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα ποστάρω κι εγώ εδώ.

Θα ορκιζόμουν ότι το ντέμο του Ρηπλέιζντ είχε βγει σε προηγούμενο φεστ, αλλά μάλλον με είχε καβλώσει τόσο το οπτικό του που παίζει να ήταν απλά το τρέηλερ. Κι αφού ποσταρίστικε ήδη ο Γκόλντμαν, θα αφήσω εδώ απλά το χαζό ξαδερφάκι του τον Κρόακ.. κι όχι Κροκ που παραπέμπει σε κροκόδειλο ή στην αρχαία γκοτιά τον Θρύλο των Γκόμποζ. Α βγήκε και ντέμο του Τόξικ Κομάντο και παίζει να είναι όσο τζενέρικ κλώνος του Λεφορντέ περιμέναμε. Αλλά οκ νοστάλτζια, οπότε..

Kαλά ο Βάτραχος μου έσπασε τα @@, άξιος διάδοχος του Σούπερ Μητ Μπόι, αφού ο Έντμουντ το γύρισε στην κηπουρική και στα τερν-μπέηζντ. Και φυσικά υπερακριβής χειρισμός, όπως αρμόζει σε τέτοια σαδομαζώ πλατφόρμερς.

Έκανα την καρδιά μου πέτρα και κατέβασα τα 830 χιλιάδες τέραμπαϊτ που ήθελε το Τόξικ Κομάντο και.. οκ τεχνικά άρτιο. Εδώ να πω ότι περίμενα τα χειρότερα γιατί κάποιοι στις κριτικές του ντέμο λέγανε "classic ue5 bullshit, runs like shit" κτλ. Ούτε όταν έχει εκατοντάδες χιλιάδες εχθρούς στην οθόνη που γίνονται τα ντου δεν ένιωθε τίποτα. Οπότε το μόνο λογικό που σκέφτηκα ήταν ότι δεν είναι καν στην ue5. To τσέκαρα σήμερα και δεν έχει καμία σχέση με την μηχανάρα του Σουίναρου. Swarm engine, χρησιμοποιήθηκε στα μεγαλύτερα γκότι εκεί έξω, θα θέλανε να είναι έστω, WWZ, Space Marine 2 και τα άλλα με τις λάσπες/χιόνια και τα φορτηγά.

Οπότε ρησπέκτ στο τεχνικό κομμάτι, σούτινγκ, ζόμπια όλα άρτια. ΑΛΛΑ οι πρωταγωνιστές είναι τόσο μα τόσο ανέραστοι και γτπ. Οι ατάκες των τριών λέξεων μαξ που πετάνε ξαφνικά κάνουν τα one-liners του λεφορντέ να μοιάζουν οσκαρικά. Μηδέν προσωπικότητα, μα τον Ανούβι και της γιούμπι βγάζουν περισσότερη ψυχή οι χαρακτήρες. Παίζει να το κρατήσω στη γουίς για να μη το ξεχάσω όταν πάει στα 3-4 ευρώ πάντως, όλα κι όλα.

Esoteric Ebb, μεσαιωνικό Disco Elysium με Πρατσετικά διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ. Αναπάντεχο μπόνους το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ soundtrack :

To Ζero Parades For Dead Spies είναι Disco Elysium DLC μέχρι παρεξηγήσεως, γοητευτικό, αλλά αφήνει μια τεράστια αίσθηση deja vu προφανώς. Νομίζω θα το τιμήσω, αλλά σίγουρα όχι Day 1 όπως το μικρό έπος Esoteric Ebb :

Last edited:
Κι ένα τελευταίο από μένα, γιατί μου άρεσε το thumbnail του και το δοκίμασα στα κουτουρού :

1348: Ex Voto

Φιλόδοξο κόνσεπτ, αλλά υπερβολικά 2014 eurojank στην εκτέλεση και ας πούμε πως το βασικό σεναριακό του διακύβευμα, χχχχχμναι, ΣΙΓΟΥΡΑ συνέβαινε όλη την ώρα στην Ιταλία του 1348. Πραγματικά δεν ξέρω πως σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα η ανάπτυξη τέτοιου...πράγματος.

Σε παλιότερο τρέηλερ μου είχε φανεί λίγο μλκ, όσο κι αν ένα στελθ γκέημ με χταπόδι δεν προδιαθέτει για κάτι τέτοιο, ή τέλος πάντων ότι μάλλον η Κονάμι ψάχνεται να πετάξει λεφτά. Έβαλα το ντέμο γιατί έτσι και τελικά γύρισε το πράμα. Τα ανιμέσια και γενικά ότι συμβαίνει στην οθόνη χορταίνουν το μάτι και ανεβάζουν το πνευματικό επίπεδο σε νέα ύψη, δεν του το είχα. Πήγε γουίς με άλλα λόγια.

Δεν συμβαίνει τίποτα ιδιαίτερο στο ντέμο, ψυχολογικός τρόμος λέει, ούτε το ένα είδα ούτε το άλλο. Αλλά έχει φωτορεαλιστικές γραφικάρες και τρέχει άψογα. Εντυπωσιάστηκα τόσο μιλάμε που πήγε γουίς κι ας απορώ ακόμα γιατί.

Μς το που ειδα το Darwing paradox νομιζαο οτι ειναι νεο παιχνιδι με τον Darwing Duck αλλα δεν εχει καμια σχεση βλεπω. Το Replaced δεν πρεπει να το παιξουμε γιατι το φτιαχνουν οι εχθροι μας οι Ρωσοι. Το toxic comando φαινεται φοβερο θα σφαξω ολα τα ζομπι.

Μς το που ειδα το Darwing paradox νομιζαο οτι ειναι νεο παιχνιδι με τον Darwing Duck αλλα δεν εχει καμια σχεση βλεπω. Το Replaced δεν πρεπει να το παιξουμε γιατι το φτιαχνουν οι εχθροι μας οι Ρωσοι. Το toxic comando φαινεται φοβερο θα σφαξω ολα τα ζομπι.
Είναι Darkwing Duck.
Capture5.JPG

To Replaced το φτιάχνουν λιποτάκτες λευκορώσοι που αυτομόλησαν στην φιλοισραηλινή Κύπρο, οπότε λες κι ότι είναι αδέρφια μας.

Ήμουν συγκρατημένα απαισιόδοξος για αυτό. Βγήκε το νέο ντέμο και.. οπτιμαϊζέσιο παραμένει γτπ, η ΑΙ των εχθρών ξεχασμένη καμιά 30-40 χρόνια πίσω, περισσότερη έμφαση στο κόμπατ και σε χάιτεκ μλκς απ' όση θα ήθελα, καθόλου δηλαδή. Αλλά σε περίπτωση που δεν ξέρω τι ακριβώς, το κρατάω γουίς που το είχα ήδη και βλέπουμε.

Ένα αυτοκινητάκι έχασε τον αγαπημένο του 8χρονο αφέντη και ξεκινάει η απόλυτη αποστολή εύρεσης και διάσωσης. Ακούγεται απίστευτο σαν ιδέα, το ξέρω, αλλά κομματάκι τζανκίζει εδώ κι εκεί. Είπα δεν θα το βάλω γουίς, αλλά τώρα το μετάνιωσα και μόλις το έβαλα.

Eξομοιωτής βενζινάδικου με ρετροπιξελαρτούμπεν γραφικά που το πάνε σε άλλο επίπεδο.

Μερικά ενδιαφέροντα παιχνίδια που έβγαλε το Steam στην καρτέλα For You.

Ναι καπου το ειχα διαβασει τοτε το 2022 η εταιρια που φτιαχνει το replaced ανακοινωσε πως δεν στηριζει τον πολεμο και πηγαν στην Κυπρο. Αρα αφου ειναι με το μερος μας και λιποταχτησαν τοτε κανενα προβλημα να παιξω το replaced. Διαβασα ολη την ιστροια το τι εγινε . Νομιζα μεχρι τωρα οτι ηταν με τους εχθρους μας δεν θυμομουν τι ακριβως ειχε γινει.

Eξομοιωτής τσοπανόσκυλου, ήρθε να καλύψει το κενό που άφησε το Μπαρκούρ στην καρδιά μου, που την είδε Σαμ Φίσερ να πούμε. Τα μενού και η γραμματοσειρά φαίνεται να τρολάρουν λίγο με το πόσο χάλια είναι, αλλά ο σκύλος και τα πρόβατα με τις γραφικάρες τους σε κάνουν να τα ξεχνάς όλα.

Σόδα επίτηδες το κάνεις, έτσι; Στην πραγματικότητα όλη μέρα Καουντερστράι σε ντέστκοπ του '06 παίζεις, έτσι;

Κάουντερστραϊ θα το ξαναπιάσω αφού λεβελάρω πρώτα όλες τις πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ στο Σπήντστορμ.

Τρία demos εγκατέστησα φέτο, ανάμεικτες οι εντυπώσεις.

Το Replaced ήταν στη wishlist από το πρώτο reveal trailer τρία(!) χρόνια πριν. Jaw-dropping πιξελούμπα, κόσμος βυθισμένος στο νέον και τη καταχνιά, κουλ πρωταγωνιστής, μια χαρά θα περάσουμε. Οι μάχες νομίζω είναι πιο συχνές απ'όσο δικαιολογούν τα mechanics, ήδη στη μισή ώρα του demo άρχισα να τις βαριέμαι και αμφιβάλλω ότι στο πλήρες παιχνίδι θα έχουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία.
Συνολικά βγάζει αόριστα vibes Deadlight, για όποιον το θυμάται. Παραμένει wishlist, μαντεύω ότι τα reviews θα κυμανθούν στο 8/10.

The Eternal Life of Goldman. Είδα τα σχόλια εδώ κι είπα να το τσεκάρω. Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό της παρέας (αλίμονο...), νομίζω πέρα από την αρχική ΟΥΑΟΥ εντύπωση, υπάρχουν θεμελιώδη θεματάκια που το κρατάνε πίσω. Πρώτα πρώτα ενώ η αισθητική και το animation γαμωδέρνουν, υπάρχει υπερβολικά πολλή πληροφορία στην οθόνη. Ζαλίστηκα. Ύστερα, ο χειρισμός είναι οκ αλλά η κίνηση δεν είναι αρκετά snappy που λένε. Π.χ. ο τρόπος που πιάνεσαι στους κρίκους και το pogo είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι θέλει ραφινάρισμα, ειδικά αν το platforming ζορίζει αργότερα. Τέλος, οι διάλογοι και γενικά το story δεν με έπεισαν. Πολλή φλυαρία χωρίς λόγο, το κείμενο αρκετά αδούλευτο, η κεντρική ιδέα (όσο αχνοφαίνεται) μάλλον βγάζει vibes Whispered World, που οκ δεν είναι το φόρτε μου. Στα θετικά ο μηχανισμός με το πολυμορφικό μπαστούνι έχει πλάκα και αρκετό potential.
Το έβαλα wishlist αλλά το παρακολουθώ με καχυποψία.

Death Howl. Έχει κυκλοφορήσει ήδη από το Δεκέμβριο, βγήκαν και κάποια reviews, ωστόσο είδα το demo φάτσα-φόρα κι είπα why not. Turned-based folk/παγανιστικό horror με grid mechanics (τύπου Into the Breach) συν deckbuilding. Ο κόσμος του διακατέχεται από έναν γοητευτικό μυστικισμό, ενώ οπτικά και μουσικά το παιχνίδι διαθέτει πολύ ιδιαίτερη ταυτότητα. Διάβασα ότι θέλει αφοσίωση να μάθεις τους μηχανισμούς και κάνα 40ωρο για να ολοκληρωθεί, οπότε κάπου εκεί με έχασε. Αν ήταν 10-12 ώρες νομίζω θα βρισκόταν ήδη wishlist.

Back