Windrose

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

j_lynx

Death Knight
Windrose το πειρατικό παιχνίδι που όλοι θέλαμε. Ή μήπως όχι;

Αν κάποιος περιμένει να ζήσει την τυπική ζωή του πειρατή όπου θα λεηλατεί πλοία και πόλεις και θα είναι ο φόβος και τρόμος των θαλασσών , μάλλον θα απογοητευτεί. Πρόκειται για ένα survival παιχνίδι με μάχη που είναι αρκετά κοντά στα Souls like από την άποψη ότι δεν συγχωρεί και το you died θα το δείτε πολύ. ΠΟΛΥ όμως. Κάτι που ξενίζει πολλούς παίκτες, εξού και η μουρμούρα στα steam forums. Επίσης το πλοίο περισσότερο το χρησιμοποιείς για να ταξιδεύεις από νησί σε νησί, παρά για πειρατική δραστηριότητα, μιας και τα quest που χρειάζονται πλοίο είναι λίγα.

Όμως το κομμάτι του survival το κάνει καλά. Ακολουθώντας το main και τα side quests το παιχνίδι σε οδηγεί να εξερευνήσεις τα νησιά του παιχνιδιού και να πάρεις τα πολυπόθητα levels, μιας και τα kills δεν δίνουν xp, αλλά μόνο η ολοκλήρωση αποστολών και η εξερεύνηση των points of interesest των περιοχών. Αυτό δεν γίνεται αναίμακτα , καθώς ακόμα και τα απλά Mobs δίνουν πόνο και το παιχνίδι σαδιστικά σε βάζει να τα πολεμάς αρχικά με χάλια εξοπλισμό, μιας και τα αντικείμενα που χρειάζονται για να τα κάνεις upgrade τα μαζεύεις από τις περιοχές που βρίσκονται τα mobs. Η αίσθηση να βγάζεις το άχτι σου , όταν θα έχεις αποκτήσει τα κατάλληλα όπλα , για το ξύλο που σου έχουν ρίξει είναι ανεκτίμητη.

Το building system του παιχνιδιού κοντράρει ανοιχτά αυτό του conan , επιτρέποντας σου να χτίσεις τρελά πράματα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεσαι υλικά που θα δυσκολευτείς να μαζέψεις. Παίκτες έχουν χτίσει ολόκληρες παραθαλάσσιες πόλεις, ενώ εγώ είμαι ακόμα με καλύβες από καλάμια. Θέλω να τελειώσω πρώτα με τα side και το main quest πριν προχωρήσω στο χτίσιμο.

Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που πραγματικά με κούρασε. Για να ανεβάσω το εξοπλισμό μου στο Max level και να έχω ελπίδα να πολεμήσω το final boss , έπρεπε να μαζέψω υλικά από το τρίτο biome τα swamps. Πραγματικά νιώθω ότι ο χρόνος που έχω περάσει εκεί είναι δυσανάλογος σε σχέση με τα προηγούμενα δύο biomes. Για να φτιάξεις τα τελευταία metal bars που χρειάζεσαι για τα upgrades δεν αρκεί να μαζέψεις μόνο το Ore όπως στα προηγούμενα, αλλά και αντικείμενα από τα Mobs. Ένα mob για ένα metal bar. Κάπου λοιπόν μπούχτισα να σκοτώνω τους ίδιους και τους ίδιους εχθρούς για να μαξάρω τον εξοπλισμό μου.

Είναι λοιπόν το windrose το πειρατικό παιχνίδι που όλοι περιμέναμε; Δεν ξέρω. Πάντως σαν survival παιχνίδι με ναυτικό θέμα είναι πραγματικά αξιόλογο και δεν φαίνεται καν ότι πρόκειται για early access παιχνίδι. Περιμένουμε να βγάλουν ένα επιπλέον biome στο μέλλον. Ώ ρε κλωτσιές που θα φάμε και εκεί....

Είδα 1-2 streams και φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον δεν ξέρω όμως πόσο ικανοποιητική είναι η εμπειρία για τον single player. Η πλάκα είναι ότι παλιότερα δεν ήμουν και τόσο φαν του πειρατικού setting αλλά τώρα στα γεράματα το βρίσκω πιο συμπαθητικό.

Νομίζω ότι είναι περισσότερο φτιαγμένο για single player , παρά για co op.
Ένα κακό που έχει είναι ότι τα sailing mechanics είναι απλά ανύπαρκτα. Απο όπου και να φυσάει ο αέρας δεν είναι το ίδιο για το πλοίο

Οι μάχες συγκριτικά με άλλα του είδους είναι πανευκολες, και μπορείς αν τα βρεις δύσκολα πολύ εύκολα να τους αποφύγεις, καμία σχέση πχ με βαλχαιμ ή Κόναν που εφευγες μονοχυτος προτού καταλάβεις τι έχει γίνει. Αρχικά χρησιμοποιούσα πολύ το dodge, πλέον αρκετά και το παρρι. Από την άλλη ο αδερφός μου πέφτει πολύ συχνά. Κάτι που βρίσκω χαζό είναι ότι δεν μπορούν να σε σηκώσουν οι συμπαίκτες σου.
Στα θετικά ότι αν πεθάνεις δεν χάνεις όλα τα πράγματα σου.
Στα καράβια παίζοντας με άλλους ο καθένας έχει το πλοίο του που αυτό έχει και θετικά και αρνητικά. Μέχρι στιγμής έχει 3 είδη καραβιών με 3 υποκατηγορίες το καθένα που προσωπικά θα τα ηθελα να έχουν περισσότερες διαφορές το ένα με το άλλο.
Στις αποστολές κάποιες τις μοιράζεσαι με τους συμπαίκτες και κάποιες όχι και αυτό είναι εκνευριστικο ειδικά σε αυτές που πρέπει να μαζέψεις υλικά. Επίσης οι NPCs που τοποθετείς σε μπεντζις χρησιμοποιούνται μόνο από αυτόν που τους έχει προσλάβει που είναι τελείως ηλίθιο. Συνταγές που αγοράζεις επίσης...
Αλλά κατά τα άλλα είναι αρκετά φαν, τέρμα σμουθ, και αρκετά οπτιμαιζντ για ερλι αξες

Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό το Windrose ρε γμτ μου βγάζει κάτι σε secret project/άπλυτο/σκάνδαλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Συνεχίστε.

Εγώ πάλι βρίσκω πολύ πιο εύκολο να πέσεις στο Windrose , παρά στο Conan. Ειδικά αν σου την πέσουν πολλοί μαζί. Αν βάλεις και στην εξίσωση τους διαβόλους που πετάνε τα ακόντια, κλάψτα.

Καλά στο Κόναν έπαιζες και παρέα με γκραντ τσάμπιον γκέημερ, που να πέσεις;

Back